Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Undzinka @ 2016 10 15, 20:50)
Sory mieloji, kad neuzbegau....Labai nekaip jauciuausi ir dabar tas pats. LAbai skauda kaireje puseje sokaulius, toks spazminis skausmas....Vos isedejau chemija...o vyras jau lauke parvezti namo.
As net rentgena vaziavau pasidaryt su ta mintimi, kad gal koks sonkaulis luzo, nu toks skausmas, kad net oro pritruksta. PAsakiau savo chemikei....tai ta sako gal metastaze...ie viskas, nieko daugiau nei ka daryt nei ka gert...tai pas seimos gydytoja vakar lekiau, neapsikentus skausmo...niekas nepadeda...

Nu man tada misle kas pas mane uzbegus su gelyte ir rafaelo buvo? huh.gif maniau kad tu
labai uzjauciu del tokiu komplikaciju verysad.gif labai linkiu kad ne metastazes butu 4u.gif gal uzdegimas koks gali buti
man atsakymas auglio jau atejo. Siandien su daktare aptarem. Biski kitokie atrakymai nei pagal biopsija.
Katra chemike geresne L.Steponaviciene ar Asadauskiene?
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2016 10 19, 19:00)
Nu man tada misle kas pas mane uzbegus su gelyte ir rafaelo buvo?  huh.gif maniau kad tu
labai uzjauciu del tokiu komplikaciju  verysad.gif  labai linkiu kad ne metastazes butu  4u.gif  gal uzdegimas koks gali buti
man atsakymas auglio jau atejo. Siandien su daktare aptarem. Biski kitokie atrakymai nei pagal biopsija.

Taigi ViTiMe zadejo uzlekt, gal cia ji buvo:)
Pasakyk kokia operacija atliko Tau? Tausojancia ar radikalia? O ka aptaret su gydytoja? Nu parasyk daugiau smile.gif
As pas Asadauskiene esu. Na ji pastoviai uzseiemus, pas ja labai daug pacientu. Ir dabar ji atostogauja, nes man 26 diena chemija ir teks eiti pas kita chemike. Nors ji pati nesenai sirgo veziu....
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 10 19, 19:11)
Pasakyk kokia operacija atliko Tau? Tausojancia ar radikalia? O ka aptaret su gydytoja? Nu parasyk daugiau smile.gif
As pas Asadauskiene esu. Na ji pastoviai uzseiemus, pas ja labai daug pacientu. Ir dabar ji atostogauja, nes man 26 diena chemija ir teks eiti pas kita chemike. Nors ji pati nesenai sirgo veziu....

Labukas, as buvau, bet su obuoliu biggrin.gif blink.gif
Va čia tai geras ženklas. JUk kartais nebūtina žinot kas yr kas, svarbu palaiko, skiria dalelę savo dienos.
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vaidosius @ 2016 10 19, 19:00)
Nu man tada misle kas pas mane uzbegus su gelyte ir rafaelo buvo?  huh.gif maniau kad tu
labai uzjauciu del tokiu komplikaciju  verysad.gif  labai linkiu kad ne metastazes butu  4u.gif  gal uzdegimas koks gali buti

O kas kitaip tuose atsakymuose? Esmė gydymo ir taktika keičiasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 19 spalio 2016 - 20:02
QUOTE(Undzinka @ 2016 10 19, 19:11)

Kad ViTiMe buvo tai zinau. Bet dar kazkas buvo hmm.gif nu mistika kazkokia wacko.gif hihihi.gif
dare radikalia. Su daktare aptarem kad teisingas sprendimas smile.gif rimti velniai ten isisuke buvo devil.gif isprasiau to viso israso tai galva sukas nuo tu medicininiu terminu. Kiek suppatau ir kiek su daktare snekejom tai be invazytivios duktalines karcinomos naviko buvo dar 3 neinvazyvios formos ( nesuprantu kaip ju nepajauciau). HER2 +++. Estrogenu recept. silpnas + bet 80% lasteliu turi. Progesterono recept. stipri +++ bet tik 5% lasteliu turi. Ki67 35%. G2. Pagal linfmazgiu bukle sake jau vos ne 3 stadija skaitytusi...
dar pasirodo ir kairej kruti kazko jau yra... kazkodel anksciau man to nesake... nepiktybiniai bet stebet reikes
Atsakyti

Nesikeicia gydymo esme  :)

Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 10 19, 15:42)
Pirmiausiai stiprybes Jums ir sveikatos mamytei.
Na gal dar merginos ka gali parekomenduot. As surasiau su kuo susiduriau pati,
Dar syki sveikatos mamytei.

Ačiū smile.gif

Aš tikiu, kad tokiose įstaigose visi gydytojai geri, bet dabar vistiek lengviau susiorientuoti.
Ačiū dar kartą 4u.gif
Būkite sveika, o kol dar ne iki galo sveika - būkite laiminga ;) 4u.gif
Atsakyti
Labas merginos 4u.gif

Nesveikai nemegstu maigyti telefono, bet reikia prisiduoti smile.gif
10 05 mane operavo. Rado limfmazgyje pavieniu mikro lasteliu, todėl kaip aiškino gydytoja, šalino tik sarginius limfmazgius. Jei dar bus kažkokiu "liekanu" radiacija pribaigs. Aišku man šita vieta šiek tiek nerimo sėja... Krūtys iš mano D/E liko manau B bet kol kas dar patinę. Liauka pašalinta beveik visa, liko tik riebalinis sluoksnis ir spenelis. Nors gydytoja sakė bus labai mažos krūtys, bet dydis yra man pats tas smile.gif
Šiuo metu esu Birštone reabilitacijoje. Daug čia moteru labai... Vadinasi liga dažna... verysad.gif
Paskaitau, kaip jūs laikotės 4u.gif Sveikatos!
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2016 10 19, 20:25)
Kad ViTiMe buvo tai zinau. Bet dar kazkas buvo  hmm.gif nu mistika kazkokia  wacko.gif  hihihi.gif
dare radikalia. Su daktare aptarem kad teisingas sprendimas  smile.gif rimti velniai ten isisuke buvo  devil.gif isprasiau to viso israso tai galva sukas nuo tu medicininiu terminu. Kiek suppatau ir kiek su daktare snekejom tai be invazytivios duktalines karcinomos naviko buvo dar 3 neinvazyvios formos ( nesuprantu kaip ju nepajauciau). HER2 +++. Estrogenu recept. silpnas + bet 80% lasteliu turi. Progesterono recept. stipri +++ bet tik 5% lasteliu turi. Ki67 35%. G2. Pagal linfmazgiu bukle sake jau vos ne 3 stadija skaitytusi...
dar pasirodo ir kairej kruti kazko jau yra... kazkodel anksciau man to nesake... nepiktybiniai bet stebet reikes

Na beveik akivaizdu,kad bus chemija, biologine, svitinimas ir hormonai, geroji reikalo puse,kad daug gydymo variaciju yra ir G2 yra mažesnis piktybiškumas. neliūdėk - pasveiksi, truputuką pavažinėt pas daktarus reiks ir viskas bus okis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 20 spalio 2016 - 20:18
QUOTE(Natūrali @ 2016 10 20, 20:14)
Labas merginos 4u.gif

Nesveikai nemegstu maigyti telefono, bet reikia prisiduoti smile.gif

4u.gif Vakar skaitydama temą labai norėjau paklausti, kaip laikaisi po op:4u:

Kada radiacija prasidės? Kaip reabilitacija? Kokia sanatorija? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CoCoNuT*: 20 spalio 2016 - 20:54
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 10 20, 21:51)
4u.gif  Vakar skaitydama temą labai norėjau paklausti, kaip laikaisi po op:4u:

Kada radiacija prasidės? Kaip reabilitacija? Kokia sanatorija?  4u.gif

Esu Tulpėj. Atvažiavau visai negalėdama ranku i viršu pakelt, tai 2 mankštos per diena, limfodrenažinė rankovė, elektroimpulsai visai man jas ištiesė. Lyg net nebūtu limfmazgiai išimti. Per operacija baisiai sėdo hemoglobinas. Turėjau 133, liko 99. Tai vienintelis nemalonus pojūtis - svaigstanti galva.
Kita savaitę tarsiuosi pasimatyma su chirurge - jau turėtu būti galutinis atsakymas ka ten rado. Tada iš kart lapkričio pradžioj į radiacija. Bet jau svajoju apie darba. Manau švitinsiuosi dirbdama smile.gif

Smagu, kad prisimeni 4u.gif Kokie pas jus reikalai? smile.gif
Atsakyti
Visas temos dalyves prisimenu, skaitau, mamai pasakoju ir linkiu sveikatos 4u.gif 4u.gif
Kaip gerai, kad padeda rankai 4u.gif

Spalio pabaigoje mūsų laukia kaulų scanas, naviko pažymėjimas ir trečioji chemija. Būsim įpusėję. Vakar tikrino kraują, buvo pakritęs, teko susileisti vaistų, bet visumoj judam į priekį.
Mama irgi jau nori į darbą, prasidėjo antras mėnuo ant biletenio.

Tiesa, gal yra žinančių kaip su tuo bileteniu apmokamu? 120 dienų per kalendorinius metus? Ar per einamuosius t.y. jei pasiėmei rugsėjį, tai iki kito rugsėjo gali 120 dienų apmokamo turėti?
Reiktų gal sodrai pasiskambinti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CoCoNuT*: 21 spalio 2016 - 07:23
QUOTE(Natūrali @ 2016 10 20, 21:14)
Esu Tulpėj. Atvažiavau visai negalėdama ranku i viršu pakelt, tai 2 mankštos per diena, limfodrenažinė rankovė, elektroimpulsai visai man jas ištiesė. Lyg net nebūtu limfmazgiai išimti. Per operacija baisiai sėdo hemoglobinas. Turėjau 133, liko 99. Tai vienintelis nemalonus pojūtis - svaigstanti galva.
Kita savaitę tarsiuosi pasimatyma su chirurge - jau turėtu būti galutinis atsakymas ka ten rado. Tada iš kart lapkričio pradžioj į radiacija. Bet jau svajoju apie darba. Manau švitinsiuosi dirbdama smile.gif

Smagu, kad prisimeni 4u.gif Kokie pas jus reikalai? smile.gif

As ir buvau Tulpeje, bet jau po viso gydymo. Tai kas liecia rankos judruma, tai tikrai labai padeda. Man dar labai patiko manksta vandenyje. Ir tas pusynu oras, Nemunas - viskas labai ramina ir gerai prapucia smegenus smile.gif
Sveikatytes!!!
Papildyta:
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2016 10 21, 07:22)

Tiesa, gal yra žinančių kaip su tuo bileteniu apmokamu? 120 dienų per kalendorinius metus? Ar per einamuosius t.y. jei pasiėmei rugsėjį, tai iki kito rugsėjo gali 120 dienų apmokamo turėti?
Reiktų gal sodrai pasiskambinti unsure.gif

Biuletenis apmokamas tiek kiek jis tesiamas. Zimona jei neturite grupes. Nes tada kitaip. O jei biuletenis pagal liga, po 120 dienu tiesiog Jusu kortele (mano atveju taip ir buvo) suvaikscios I komisija ir Jums tiesiog prates biuleteni dar. Pas mane pirma karta biuletenis buvo 5 menesius. Visus tvarkingai apmokejo sodra.
Atsakyti