Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2018 03 10, 10:12)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaidosius" data-cid="72029461" data-time="1520621735"><div><p>Man kadangi 2 St tai sutarem kad pradėsime nuo operacijos tik tuo atveju jei niekur nieko daugiau neras. Matyt dėl to ir paskyrė. Net ir galvą tyrė.</p></div></blockquote><p></p><p>kaip vyko procedūra, ar sunku buvo iškentėti?</p>
[right][snapback]72029736[/snapback][/right]

Persirengti reikėjo, davė tokia beforme balta bliuska. Įstatė kateterį. Tada atsiguliau tenai ant tokio gulto, ant pilvo.aparatas atskiram kambarėlyje. Galva nuleista kai guli bet pries akis veidrodėliai kampu sustatyti todėl per visą tyrimą matėsi ką ten sesutės už lango veikia. Davė mygtuką kuri galima paspausti jei kažkas negerai. Įvažiavo gultas į tą aparatą ir tada jau teko ramiai gulėti gal kokas 40 min. Uždeda ausinės nuo garso nes ištisai visokie bumcik bumcik tra tra tra tutci tutci ir panašiai kala. Žodžiu muzonas geras smile.gif po kažkiek laiko per kateterį kažką suleido. Tai net pasijuto per visą kūną kaip issivaiksciojo.
Na nieko baisaus iš tikrųjų smile.gif
Atsakyti

Sakykite ar gaunant chemiją kuriai nors skaudėjo rankų ir kojų pirštai? Kažkoks keistas skausmas - lyg nagus kas plėštų

Man skaudėjo. Iki šiol dar kairės rankos pirštai skauda, kai neišsimiegu, pašalu, susinervinu ir pan. Taip lyg nervai skaudėtų. Neuropatija vadinasi. Labai bjaurus skausmas, lyg dantų, tik pirštuose. Išrašė nuo neuropatijos Thio gamma (alfa lipoinės rūgšties) ir Gabapentin, bet aš vaistų ne mėgėja, tad kenčiu, galvoju kad patys praeis.

Su esama ir praėjusia švente visas - mes SUPERMOTERYS!!!!! Būkite laisvos, stiprios, laimingos ir SVEIKOS!  :lietuva:  :lietuva:  :lietuva:​ 

Atsakyti

Dar aš. Apsirašiau ką sužinojau apie diagnostikos metodų apšvitą - http://kaipdangus.bl...metodai-ir.html

Atsakyti

Merginos, o nuo kelintos chemijos menesines išsijungia? 

Ir dar, man kartais sugelia operuota krutį arba randa, paskauda pažasti, kažin čia normalu? 

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 03 11, 21:31)
<p>Merginos, o nuo kelintos chemijos menesines išsijungia? </p><p></p><p>Ir dar, man kartais sugelia operuota krutį arba randa, paskauda pažasti, kažin čia normalu? </p><p></p>

Man uzrauke mmm po pirmos chemijos.
Tai normalu, kad sugelia...juk operuota, perpjauti nervai. Man iki siol, o jau 4 metai po operacijos, kartais nudiegia. Bet jau nedaug. O po operacijos budavo, kad net netycia sukteliu, kai nudiegia, kaip elektra nutrenkdavo,
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 03 11, 21:31)
<p>Merginos, o nuo kelintos chemijos menesines išsijungia? </p><p></p><p>Ir dar, man kartais sugelia operuota krutį arba randa, paskauda pažasti, kažin čia normalu? </p><p></p>

Man 8 kartus chemija lasino bet mėnesinės taip ir neisnyko. Tik subludijo, maždaug kas antra mėnesį ateidavo
Užtad dabar Zoladex suleidžia kas 4 savaites tai dabar jau nebėra mmm.

BRAZIL ačiū labai įdomiai paskaiciau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidosius: 12 kovo 2018 - 09:52

Merginos, o nuo kelintos chemijos menesines išsijungia? 

Ir dar, man kartais sugelia operuota krutį arba randa, paskauda pažasti, kažin čia normalu? 

Man nuo raudonos nedingo, tik nuo paklitakselio.

Atsakyti

O paklitakselis yra toksiskesnis[piktesnis] už raud.chemiją.

Atsakyti

O paklitakselis yra toksiskesnis[piktesnis] už raud.chemiją.

Jie skirtingi. Raudona kardiotoksiška ir nuo jos pykina, bet šiaip man su ja savijauta buvo geresnė. Paklitakselis dar labiau muša kraują ir sukelia neuropatiją, plius dingo mėnesinės. Na ir kai jau antra chemija, tie poveikiai kaupiasi, su laiku jautiesi vis silpniau. Man palyginus su raudona paklitakselis buvo baisesnis. Bet viskas ištveriama.

Atsakyti
QUOTE(Blondiske @ 2018 03 12, 12:01)
<p>
O paklitakselis yra toksiskesnis[piktesnis] už raud.chemiją.</p>
[right][snapback]72032513[/snapback][/right]

Man po raudonos lasino taksanus, cia matyt ta pati grupe. Tai gaiu pasakyt, kad raudona palyginus su taksanais saldainis. Brrrr....skausmas prasidedavo nuo mazu sanariuku ir eidavo iki dideliu, buvo toks jausmas, kad tave ideda i mesmale ir letai suka...plius kildavo temperatura iki 38.5-39.0. Salltkreys baisus, nepadedavo net dvi kaldros. Bet viskas yra iskenciama. Svarbiausia nesusikoncentruoti ir nelauktu tu salutiniu reiskiniu, juk ne kiekvienam jie buna, be to visi skirtingai pernesam.
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 03 11, 22:31)

Sveika, man mėnesines dingo po antros raudonos chemijos. Bet kol ne dingo, tai abejuose krūtyse labai skaudėjo cistos, matyt kol hormonai nepersitvarkė. Bet skaudėjo labai, net matėsi paraudę ir ištinę vietos po oda. Geriau ibuprofeną ir tepliojau su ibuprofeno tepalu. O kai dingo mėnesines, tai nustojo skaudėti...
Atsakyti
Na va kaip skirtingai visoms, man labai nepatiko raudonoji ... per taksanu terapija, kol lasino kas savaite nieko nejutau , išskyrus nuovargį. Bet kraujas tai taip... , labai prastėjo, tada buvo nuspręsta sulasinsinti didele doze iškart .., va tada ir gavau smūgį smile.gif karščio šalčio bangos , kaulu skausmai visa savaite, bet vėl po trijų savaičių gavusi paskutine doze nieko nebejutau.
Tiesa, mane labai niežulys kankino, toks iki išprotėjimo , kankinausi kol susipratę jau pagert tavegilio ir praėjo.

mmm išnyko jau po antros raudonos chemijos, o sugrįžo po viso gydymo praėjus maždaug pusmečiui, iš pradžių netvarkingos, poto susireguliavo
Atsakyti