Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(vaidosius @ 2017 01 08, 19:29)
kazkodel as manau kad dauguma ligu chemoterapijos metu reikia iprastai gydyti  hmm.gif as tiesiog nueiciau i vaistine ir nusipirkciau vaistu nuo slogos  ax.gif pvz nuo gerkles skausmo pirkau ir savavaliskai pasigydziau  ax.gif net nesusimasciau atsiklaust ar galima...  o siaip tai su seimos gyd arba chemoterapiaute pasikonsultuokit jei neramu  ax.gif

Tikra tiesa. Kai susirgau ziema chemoterapijos metu, gydytojai liepe gydytis iprastai. Numust temperatura, skalaut gerkle, ciulpt tabletes, vartoti sirupus nuo kosulio. Tai vyko tarp 4 ir 5 chemo seanso.
Atsakyti
Del gydymosi. Taip jau gavosi, kad ptasidejo rimtas venu uzdegimas ir tromboflebitas. Taip, kad tarp chemiju teko ir ligonineje pagulet ir rimtus antibiotikus lasino 4 kartus dienoje. Taip, kad jei reikia tai ir gydomes, negi lauksi kol chemija pasibaigs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 01 08, 20:49)
Del gydymosi. Taip jau gavosi, kad ptasidejo rimtas venu uzdegimas ir tromboflebitas. Taip, kad tarp chemiju teko ir ligonineje pagulet ir rimtus antibiotikus lasino 4 kartus dienoje. Taip, kad jei reikia tai ir gydomes, negi lauksi kol chemija pasibaigs smile.gif

Tikrai taip. Tarp chemiju rimtai gydziau ir tromboflebita ir venu uzdegima. Ir kosulius. Ir blynus valgiau kai laaaaaabai norejosi.
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2017 01 08, 20:18)
Papildyta:

Malonu būt atpažintai, smile.gifsmile.gifsmile.gif visur spėju pasireikšt. Į sanatoriją būtinai važiuok, aš taip pat abejojau, buvau Birštono Eglej, patiko, gal kiek nuobodu, bet gerai pailsėjau.mJei kartu operavomės, ilgokai kažkaip užtrukai su švitinimu, aš jau po jo ir 2 savaitės kaip po sanatorijos, jau ir oda sugyt baigia, pirmą kontrolę 01 03 taip pat įveikiau, paskyrė tik markerius padaryt, balandį tikrins labiau. PO savaitės operuojuos kiausides ir gimdą, tada truputį pailsėsiu smile.gifsmile.gifsmile.gif .......darbe smile.gif

Sunku neatpažinti tooookios aktyvios moteraitės biggrin.gif Mane operavo 09.21, dar ilgai vaikščiojau perrišimams, skysčių traukimams, gal per mėnesį dar po kol atsipaipaliojau, pradėjo švitinti tik lapkričio pabaigoje, po Kalėdų dar gripą apturėjau, taip viskas ir nusitęsė...
O operuosies ten pat - NVI? Kodėl pailsėsi darbe - iš karto varysi į darbus?

Su švitinimu man savotiškai nuskilo - gavau išbandyti apsaugančius odą nuo nudegimų pleistrus:) Tai ten, kur jie buvo užklijuoti, viskas puiku, o neapsaugotos vietos aplinkui pleistrus - prie gerklės, pažastyje, tai gerai oda nusvilo unsure.gif Žodžiu, jeigu kam reikės, žinokit, kad yra tokie tvarsčiai - reikia klausti radiologų atėjus pirmam vizitui. Pirkti jų yra tik Gintarinėje vaistinėje prie NVI.

Nežinau, kaip man bus su ligonlapiu. Pirmąją sanatorijos dieną dar galioja ligonlapis, iš viso jau 119 dienų, dar bus likę kelios dienos. Sako, kad galima sanatorijoj pasakyti, kad baigiasi galiojimas ir ten vietoj organizuoja pratęsimą. O jeigu neorganizuos?
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 01 09, 20:53)

Nežinau, kaip man bus su ligonlapiu. Pirmąją sanatorijos dieną dar galioja ligonlapis, iš viso jau 119 dienų, dar bus likę kelios dienos. Sako, kad galima sanatorijoj pasakyti, kad baigiasi galiojimas ir ten vietoj organizuoja pratęsimą. O jeigu neorganizuos?

Pas mane buvo analogiska situacija. Drasiai sakyk gydytojai, kada baigiasi biuletenis. Jie iskviecia komisija ir pratesia buleteni. Svarbiausia pasakyt, kad nenutruktu. Ir butinai dar priminti. Taip, kad ramiai, viska jie ten sutvarko:)
Atsakyti
Mano agresyvus gydymas kaip ir pasibaige. Siandien buvau pas gydytoja. Trumpai - kraujas geras, kalcis norma!! Kuo labai dziaugiuosi. Vezio markerius paeme, atsakymas bus po keliu savaiciu. Nu kai eisiu kita syki pasakys. Ta nauja vaista Zometa - paskyre, sulasino. Cia vaistas, kuris skirtas kaulu siprinimui, kad jie savaime neluzinetu. Ji lasins karta per menesi.
Kadangi tamoksifenas o po to ir aromasinas (harmoniniai vaistai skiriami po kruties vezio operacijos ir chemijos ir geriami 5 metus) nesuveike , tai man paskyre kazkoki labai kruta leidziam harmona Fasladex. Jis leidziamas karta i menesi. Siandien gavau pirma doze, kai paziurejau kaina - zagtelejau...613 euru. Dabar leis po 2 savaiciu, tai vadinama prisotinimu. Gausiu 3 dozes kas 2 savaites, opaskui kas menesi. Aliejiniai, tirsti, vienaktiniuose svirkstuose jau gatavai, 2 svirstai. I abi uzpakalio puses po viena, Skaudus. Bet sako labai geri, ta ir vaistininke patvirtino.
KT bus kovo menesi, nes eiles okologiniam 5 menesiai, ta gerai, kad anksciau uzrase. Nors labai norejau, kad anskciau daryt, bet sake nera galimybes. Nebent kitoje klinikoje, bet tada nebus galima lyginti su praejusia ir nematysim dinamikos.
Man jau kelias dienas atsirade stiprus skausmas kaireje mentyje. Negaliu rankos pakelt, dingo rankoje jega, sunku net puodeli pakelti. Del mentes skausmu, tai greiciausiai ten metastaze skauda. Pamaige, paziurejo, rado taska kur skauda. Nusprendem palaukti kol prades veikti tie vaistai kaulams. Jei nepageres, skirs svytinima i ta taska.
Dar prasidejo man galvos skausmai, ne pastovus, bet tokie priepuoliniai sakyciau, kai deda i smilkini ir uz akies. Kazkada turejau trisakio nervo uzdegima, tai buvo labai panasu. Pakalbejau su gydytoja apie tai, tai ji kazkaip ramiai i tai sureagavo, O kai ateis laikas daryt KT, paprasysiu, kad irasytu ir galvos KT. Nu maza ka, su mano sekme
Tai va tiek apie sveikata:) Nuotaika chrenova...Kazkaip nieko nesinori, pastebiu, kad esu pastoviai pikta, vyras pyksta del to. Stengiuosi susivaldyt, bet nesuprantu kodel pykstu.
Atsakyti
UNDZIKA nu kaip cia nebusi pikta is po tokiu ligu ir gydymu... issekintas visas organizma, nervu sistema... unsure.gif laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 01 09, 20:53)
Sunku neatpažinti tooookios aktyvios moteraitės biggrin.gif  Mane operavo 09.21, dar ilgai vaikščiojau perrišimams, skysčių traukimams, gal per mėnesį dar po  kol atsipaipaliojau, pradėjo švitinti tik lapkričio pabaigoje, po Kalėdų dar gripą apturėjau, taip viskas ir nusitęsė...
O operuosies ten pat - NVI? Kodėl pailsėsi darbe - iš karto varysi į darbus?

Su švitinimu man savotiškai nuskilo - gavau išbandyti apsaugančius odą nuo nudegimų pleistrus:) Tai ten, kur jie buvo užklijuoti, viskas puiku, o neapsaugotos vietos aplinkui pleistrus - prie gerklės, pažastyje, tai gerai oda nusvilo unsure.gif  Žodžiu, jeigu kam reikės, žinokit, kad yra tokie tvarsčiai - reikia klausti radiologų atėjus pirmam vizitui. Pirkti jų yra tik Gintarinėje vaistinėje prie NVI.

Jo varysiu į darbus, aš dirbu beveik viso gydymo metu ir šiemet man tai jau trečia operacija. Pailsėt noriu nuo gydymo 😊Noriu viska grečiau baigt ir taškas. Operuosiuos kitoj pusēj, NVI nusibodo iki gyvo kaulo,nutariau pakeist dislokaciją ;😊😆Mano oda po švitinimu buvo tragiska, nusilupo kokius 4 kartus iki žaizdų, Vienu metu atrodė, kad kvepiu kaip keptos mesytės gabaliukas😂bet dabar sugijau jau.viskas ok, tik tamsesnė truputį. Rudenį eisiu pas plastikus, planuotis rekonstrukcijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 10 sausio 2017 - 21:16

Undzinka, tai jau gera žinia, kad kraujas geras ir kalcis normoje! O iš ko nuprendė, kad nesuveikė tamoksifenas ir aromasinas? Man skyrė tamoksifeną ir gosereliną. Ko gero nuo goserelino pabundu kiekvieną rytą su maudžiančia galvą, lyg po gero baliaus:)
Aptikau turinti knygą Jan Sandler "Skausmo malšinimas be vaistų" , parašė moteris, patyrusi sunkią nugaros traumą ir likusi gyventi su nuolatiniu skausmu bei išmokusi valdyti chronišką skausmą. Aišku, kai žiauriai skauda, tai griebiesi vaistų, bet kai šiek tiek atleidžia gal padėtų ir ten aprašyti metodai?
Visiškai suprantamos tavo nuotaikos.
Papildyta:
QUOTE(Natūrali @ 2017 01 07, 15:41)
Medus tikrai netinka, nes jis lygiai kaip ir cukrus sukelia staigu cukraus padidėjima organizme ir tos piktos lasteles smaginasi ir dalinasi. Vis tik kai perskaiciau ne mažiau nei 10 knygu apie mityba, peržiūrėjau daug filmuku, pasveikimo istoriju, kažkaip supratau, kad organizmas juk maitinasi tuo ka dedame į burna. Negalima cukraus, medaus, agavu, klevu sirupu, nes jie kraujyje užkelia cukru. Lygiai taip pat negalima miltu, makaronu, blynu, džiovintu ir krakmolingu nedžiovintu vaisiu, bulviu... Yra daug teoriju labai - viena ju žaliavalgystė, kita augaline mityba, bet man šita be angliavandeniu labiausiai logiškai išaiškinta. Rekomenduoju knyga "Naujoji priešvėžinė mityba".

Ačiū už nuorodą, ir aš užsisakiau tą knygą.
Hm, reikės išmokti versti be bananų - o aš ne tik į daržovių kokteilius įmedavau bananą, skoniui pagerinti, bet ir į grikinių miltų keksiukus dėdavau vietoje cukraus bananą ir šaukštelį medaus.
Papildyta:
QUOTE(ViTiMe @ 2017 01 10, 21:09)
Jo varysiu į darbus, aš dirbu beveik viso gydymo metu ir šiemet man tai jau trečia operacija. Pailsėt noriu nuo gydymo 😊Noriu viska grečiau baigt ir taškas. Operuosiuos kitoj pusēj, NVI nusibodo iki gyvo kaulo,nutariau pakeist dislokaciją ;😊😆Mano oda po švitinimu buvo tragiska, nusilupo kokius 4 kartus iki žaizdų, Vienu metu atrodė, kad kvepiu kaip keptos mesytės gabaliukas😂bet dabar sugijau jau.viskas ok, tik tamsesnė truputį. Rudenį eisiu pas plastikus, planuotis rekonstrukcijos.

O kaip sanatorijoj su tokiom žaizdom - ėmei kokias vandens procedūras? Pirkai maudymuką ar prisitaikei?
Iš šiaip, gal gali patarti ko gali prisireikti, kokie rūbai, ar reikia sportinės avalynės, šilto chalato ir t.t.? Aš gyvenime nesu buvusi sanatorijoj, buvau tik vienai dienai nusipirkus procedūrų tolimoj jaunystėj;)

Tiesa, minėjau, kad geri citrinų ir ciberžolės kokteilį - kaip jį darai? Ar pipirų nededi? Ciberžolės poveikis aktyvuojamas pipirais.
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 01 11, 10:22)
Undzinka, tai jau gera žinia, kad kraujas geras ir kalcis normoje! O iš ko nuprendė, kad nesuveikė tamoksifenas ir aromasinas? Man skyrė tamoksifeną ir gosereliną. Ko gero nuo goserelino pabundu kiekvieną rytą su maudžiančia galvą, lyg po gero baliaus:)
Aptikau turinti knygą Jan Sandler "Skausmo malšinimas be vaistų" , parašė moteris, patyrusi sunkią nugaros traumą ir likusi gyventi su nuolatiniu skausmu bei išmokusi valdyti chronišką skausmą. Aišku, kai žiauriai skauda, tai griebiesi vaistų, bet kai šiek tiek atleidžia gal padėtų ir ten aprašyti metodai?

Kodel nesuveike tamoksifenas? Ogi nesuveike, nes atsirado metastazes. O pas mane auglys buvo labai jautrus harmonams, buvo plnai pasalintas, limfmazgiai buvo svarus. O po 2.5 metu islindo daugybines metastazes. Gydytoja pasake, kad tamoksifenas nesuveike.
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 01 11, 10:22)
Papildyta:

Ačiū už nuorodą, ir aš užsisakiau tą knygą.
Hm, reikės išmokti versti be bananų - o aš ne tik į daržovių kokteilius įmedavau bananą, skoniui pagerinti, bet ir į grikinių miltų keksiukus dėdavau vietoje cukraus bananą ir šaukštelį medaus.
Papildyta:

O kaip sanatorijoj su tokiom žaizdom - ėmei kokias vandens procedūras? Pirkai maudymuką ar prisitaikei?
Iš šiaip, gal gali patarti ko gali prisireikti, kokie rūbai, ar reikia sportinės avalynės, šilto chalato ir t.t.? Aš gyvenime nesu buvusi sanatorijoj, buvau tik vienai dienai nusipirkus procedūrų tolimoj jaunystėj;)

Tiesa, minėjau, kad geri citrinų ir ciberžolės kokteilį - kaip jį darai? Ar pipirų nededi? Ciberžolės poveikis aktyvuojamas pipirais.

Į stiklinę vandens dedu puse šaukstelio maltos ciberžolės, isšspaudžiu citrinos sulčių ir geriu. Kam jau labai britku, galima idet medaus pusę saukstelio, bet kadangi aš cukrų riboju labai, tai geriu be jo. Burnytė tik pageltonuoja, reik nepamiršt žiūret į veidrodį, nes vieną kartą išėjau į parduotuvę geltonom lūpom smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif. Apie pipirus negirdėjau.

sANATORIJOJ SU ŽAIZDOM VANDENS PROCEDŪRŪ JOKIŲ NEDAVĖ, GAVAU LIMFODRENAŽINĮ RANKOS IR NUGAROS MASAŽA, deguonies kokteilius, inchaliazijas, druskų kambarį, audiovizualines, negyvosios jūros klimato, aromaterapijas, limfodrenazines kojines, aišku mankstas. TAigi jokių maudymosi reikmenų neprireikė. chalatas buvo duodamas sanatorijoje. Drabužiai patogūs: gali būti sportinis kostiumas. KAdangi aš nemėgstu jų,- vaiksčiojau su patogiais nutrintais džinsiukais, maikute, megztuku sportinio-laisvalaikio stiliaus. Avėjau sportbačius arba šlepetes. Jei susigundysi važiuoti, - parašyk asmenine žinute, susikambinsim pakonsultuosiu smulkiau. Aš buvau Birštono Eglėj, maitinimas,- mano skoniui superinis, net 2 kg priaugau per 3savaites. Betu turėtum dar praeiti reabilitaciją Santariškėse, tik paskui gautūsi siuntimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 11 sausio 2017 - 12:42
QUOTE(Undzinka @ 2017 01 11, 13:31)
Kodel nesuveike tamoksifenas? Ogi nesuveike, nes atsirado metastazes. O pas mane auglys buvo labai jautrus harmonams, buvo plnai pasalintas, limfmazgiai buvo svarus. O po 2.5 metu islindo daugybines metastazes. Gydytoja pasake, kad tamoksifenas nesuveike.

Undzinka, gal galite parašyti tiksliai kas jums buvo nustatyta pirmą kartą. Paskaitai ir kažkaip baugoka, tikiesi žmogus ko geriausio,bet praktika rodo, kad ne viskas čia taip paprasta. Stiprybės Jums smile.gif
Atsakyti