Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(tali3 @ 2018 02 16, 10:17)
<p>Merginos kuriuos turit vaiku, kaip vaikams paaiškinot kodel jus su kepure?</p><p></p><p></p>

O kokio amžiaus vaikai?
Savo mažajam iš karto kai tik sužinojau diagnozę paaiškinau, kad mamytei labai dažnai reikės važinėti pas gydytojus ir nuo vaistų bus labai bloga ir nukris plaukai. Aš namuose nevaikštau su kepure. Visi pripratę prie mano plikos galvos smile.gif Ir jau nepamena kaip su plaukais atrodžiau
Atsakyti
As kažkur NVI puslapyje mačiau patarimus kaip kalbėtis su aplinkiniais apie savo lyga, tame tarpe ir su vaikais...
Atsakyti
Mano sunus jau pats vaiku turi, tai jam nereikejo aiskinti, o anukams paaiskinom taip: mociute serga ir nuo vaistuku nukrito plaukuciai. Paprase parodyt, nes as namie vaiksciojau su plonu kepuriuku. Parodziau, paliete, nusisypsojo. Kiekviena karta kai susitikdavom vis paklausdavo ar dar neauga plaukuciai. O kai pradeo augti, lyginomes vis pas ka dabar ilgesni:)
Atsakyti

Man 33, ne nesiūlė, o turėtų? Kol nera aiškios diagnozės tol niekas nieko nesiūlo turbut. Atsibodo man labai nuolatinėje baimėje gyventi ir nežinoti kas man yra, tai birads2, tai birads 4 ir taip tris mėnesius... vieni parašo kad nieko baisaus, kitiem atrodo baisiai... MRT parašyta  birads2, o po 2 dienų echoskopu jau birads4 ir įtartina! 

Mano vaikams kažkaip nekilo daug klausimų. Žinojo kad sergu, kad dėl ligos nuplikau, kad ataugs ir kad viskas bus gerai smile.gifŽino kad dėl ligos daug ko nevalgau. Bet svarbiausia žino kad viskas bus gerai smile.gifaš nedramatizuoju, negazdinu jų tai jie ramiai ir priima

Papildyta:
O kiek tau metų? Tau gyd nesiūlė genetinių tyrimų daryt?

Atsakyti
QUOTE(stronggirl @ 2018 02 17, 09:38)
<p>Man 33, ne nesiūlė, o turėtų? Kol nera aiškios diagnozės tol niekas nieko nesiūlo turbut. Atsibodo man labai nuolatinėje baimėje gyventi ir nežinoti kas man yra, tai birads2, tai birads 4 ir taip tris mėnesius... vieni parašo kad nieko baisaus, kitiem atrodo baisiai... MRT parašyta  birads2, o po 2 dienų echoskopu jau birads4 ir įtartina! </p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaidosius" data-cid="72002598" data-time="1518777092"><div><p>Mano vaikams kažkaip nekilo daug klausimų. Žinojo kad sergu, kad dėl ligos nuplikau, kad ataugs ir kad viskas bus gerai vartotojo įkelta nuotraukaŽino kad dėl ligos daug ko nevalgau. Bet svarbiausia žino kad viskas bus gerai vartotojo įkelta nuotraukaaš nedramatizuoju, negazdinu jų tai jie ramiai ir priima
Papildyta:
O kiek tau metų? Tau gyd nesiūlė genetinių tyrimų daryt?</p></div></blockquote><p></p>

Na jei onko liga iki 50 metų tai daro genetinius tyrimus būtinai
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2018 02 17, 13:10)
Na jei onko liga iki 50 metų tai daro genetinius tyrimus būtinai

Taip daro, bet turi buti patvirtinta diagnoze. Man dare po operacijos.
Atsakyti

Bet ar ne tikslingiau daryti pries operacija? Tuomet butu galima tuo paciu abipuse mastektomija pasidaryti, jei randa mutavusius brca. Jei nepasitvirts diagnoze man, kuo dar labai tikiu, vis tiek darysiuos genetinius tada privaciai.

Taip daro, bet turi buti patvirtinta diagnoze. Man dare po operacijos.

Atsakyti
QUOTE(stronggirl @ 2018 02 17, 17:16)
<p>Bet ar ne tikslingiau daryti pries operacija? Tuomet butu galima tuo paciu abipuse mastektomija pasidaryti, jei randa mutavusius brca. Jei nepasitvirts diagnoze man, kuo dar labai tikiu, vis tiek darysiuos genetinius tada privaciai.</p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Undzinka" data-cid="72003378" data-time="1518870766"><div><p>Taip daro, bet turi buti patvirtinta diagnoze. Man dare po operacijos.</p></div></blockquote><p></p>

Taip tikslinga daryt ries operacija, bet mano atveju is pradziu buvo operacija. Nuo ligos diagnozes iki operacijos (aciu sese padejo) praejo nepilnas menuo. Tad nebuvo kada ir niekas nesiule daryt genetini tyrima. O po ligonines pasake, kad reik pasidaryt, nes liga diagnozuota iki 50 metu. Tada dare du populiariausiaus BRC genus. Dabar daro 25. Ziuresim ka ras. Laukiu atsakymo.
Atsakyti

O kiek laiko reikia laukti? Tie genetiniai tyrimai is kraujo daromi, taip?

Taip tikslinga daryt ries operacija, bet mano atveju is pradziu buvo operacija. Nuo ligos diagnozes iki operacijos (aciu sese padejo) praejo nepilnas menuo. Tad nebuvo kada ir niekas nesiule daryt genetini tyrima. O po ligonines pasake, kad reik pasidaryt, nes liga diagnozuota iki 50 metu. Tada dare du populiariausiaus BRC genus. Dabar daro 25. Ziuresim ka ras. Laukiu atsakymo.

Atsakyti
QUOTE(stronggirl @ 2018 02 17, 18:22)
<p>O kiek laiko reikia laukti? Tie genetiniai tyrimai is kraujo daromi, taip?</p>

Aha is kraujo daromi. Na cia kaip pasiseks:) Va Brazil lauke puse metu (NVI). Santaroj gal kiek greiciau daro, man padare kazkur per 2 menesius tada. Dariausi Santaroj. O dabar pridaviau NVI. Pridaviau gruodzio 1 diena. Sake apie 3 menesius reiks laukti. Buvau sia savaite uzejus, tai sake dar nera...laukiu...
Atsakyti

Ohoho kaip ilgai !!! Tikrai ner kada laukt pries operacija...

Atsakyti
QUOTE(stronggirl @ 2018 02 17, 18:29)
<p>Ohoho kaip ilgai !!! Tikrai ner kada laukt pries operacija...</p>

Na juk buna, kad skiria cemija pries operacija, o tai trunka 4-6 menesius, tada operuoja. Tai va tokiu atveju zinoma gerai jau zinot atsakyma.
Atsakyti