Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Natūrali @ 2017 01 06, 12:17)
Turi daug angliavandeniu ir cukraus. Valgau, bet nebe tiek kiek anksčiau. 1-2 vaisiai per diena ir jokiu būdu ne bananai ar vynuogės. Uogu reikia daugiau. Ten žala mažesnė už nauda smile.gif Bet irgi ne kilogramais, o sauja, dvi...

Hm, fitoterapeutas Ruolia man rekomendavo darant daržovių piure įsidėti bananą skoniui pagerinti, o mėlynos vynuogės irgi rekomenduojamos jo man įteiktame lankstinuke. Rankiojuosi iš visur informaciją... O kaip reikalai su medum? Man rekomendavo tokį organizmą stiprinantį mišinį: abrikosai, figos, graikiniai riešutai, medus. Per chemiją lapnojau po šaukštelį per dieną. Paskui paskaičiau, kad džiovintuose vaisiuose apie 50-60% sudaro cukrus, berods jie mirkomi jame ar panašiai. Tai ir nustojau valgyt.
Atsakyti
QUOTE(dalufo @ 2016 12 02, 11:52)
Papildyta:
Na merginos dar tas pats klausimelis-kas naudijot biologine terapija kartu su chemija-kada pradeda "vaziuoti"plaukai,ir gal zinot kuri kur vilniuje nusipirkti normalu peruka,Aciu smile.gif

Jeigu dar aktualu dėl peruko. Prabangesnių buvau matuotis Lazdynuose, Architektų 19. Susitari iš anksto, matuojiesi padedama vadybininkės, aplink nezuja ieškantys perukų kokiam vakarėliui. Jau buvau išsirinkusi už 200€, bet likimo draugė patarė nuvažiuoti į Gariūnus, nes ten tokie patys, kaip Akropolyje, tik mažiausiai dvigubai pigiau. Ką ir padariau. Nors pradžioje ieškojau iš natūralių plaukų su visais privalumais ir pan., bet viskas baigėsi Gariūnais ir 22€ smile.gif Sakiau, kad jei prireiks, tai galėsiu ir antrą pasikeitimui nusipirkti. Kai su peruku nuėjau į parodą, tai seniai mane matę net nesuprato, kad tai perukas... Vasarą buvo žiauriai karštą su peruku, beveik visą laiką vaikščiojau su šaliu, o po to atėjo ruduo ir nešiojau kepurytes.
Atsakyti
aciu uz filmu nuorodas 4u.gif butinai paziuresiu smile.gif

QUOTE(editana @ 2017 01 05, 12:43)
jauciu reikes pabandyt ax.gif  nes pas gyd ko nors prisiprasyt, tai.. doh.gif

o tai siaip nedaro to MRT? blink.gif
man pries operacija dare patikrinimui ar niekur nera MTS ir as maniau kad dar darys kazkuriuo laiku MRT mastau.gif

QUOTE(RaViltis @ 2017 01 05, 15:12)
Šiuo metu nešioju paprasčiausią AMOENA firmos įdėklą - dar begulint ligoninėje pasiūlė atėjusi įmonės atstovė. Čia galima rasti išsamesnius aprašymus:
http://www.ortopro.l...oena-essential/
Perkant šioje įmonėje, reikės, berods primokėti - tiksliai nepamenu, o perkant Kalvarijų g., už kai kuriuos modelius primokėti nereikia.  http://www.orto.lt/s.../krutu-protezai

Ėmiau paprasčiausią variantą, nes nežinojau, ko reikia tikėtis. Kol kas viskas tvarkoje, patenkinta. Apžiūrėsiu, kaip protezas elgsis vasarą, kai labiau prakaituosiu, gal tuomet reikės įsigyti Amoena Energy arba klijuojamą Amoena Contact.

Papildyta:
Sveikos 4u.gif  Kuris laikas paskaitau temą, atpažinau ViTiMe, sutiktą ligoninėje:) Jau laikas ir jungtis į kompaniją.
Man krūties invazyvi vidutiniškai diferencijuota karcinoma, III st., 8 chemijos, rudenį atlikta mastektomija ir besibaigiantis švitinimas. HER2 neigiama 1+. Ta proga dar gausiu dvigubus hormonus, vienus jau pradėjau. Nusimato sanatorija, kažkodėl labai nenorėjau, gal dėl bendro nuovargio, o šiandien ryte pagalvojau - o kodėl gi ne? Vietoje tiek metų neturėtų atostogų pabūsiu sanatorijoje.

ir as ta paprasciausia liemenele su ideklu nesioju kuria dykai dave ligoninej ax.gif nieko mandriau manau ir nereikia smile.gif

QUOTE(RaViltis @ 2017 01 06, 15:42)
Hm, fitoterapeutas Ruolia man rekomendavo darant daržovių piure įsidėti bananą skoniui pagerinti, o mėlynos vynuogės irgi rekomenduojamos jo man įteiktame lankstinuke. Rankiojuosi iš visur informaciją... O kaip reikalai su medum? Man rekomendavo tokį organizmą stiprinantį mišinį: abrikosai, figos, graikiniai riešutai, medus. Per chemiją lapnojau po šaukštelį per dieną. Paskui paskaičiau, kad džiovintuose vaisiuose apie 50-60% sudaro cukrus, berods jie mirkomi jame ar panašiai. Tai ir nustojau valgyt.

medus sakyciau labai prastas pasirinkimas onkologiniams ligoniams. kaip ir bananai, figos ir kt. dziovinti vaisiai.
Atsakyti
Kodėl medus prastas pasirinkimas? unsure.gif
Kitą savaitę mamai paskutinė chemo turėtų būti, bet dabar ji pasigavo nedidelę slogą, kurią gydo arbatom su medumi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *CoCoNuT*: 07 sausio 2017 - 14:24
Medus tikrai netinka, nes jis lygiai kaip ir cukrus sukelia staigu cukraus padidėjima organizme ir tos piktos lasteles smaginasi ir dalinasi. Vis tik kai perskaiciau ne mažiau nei 10 knygu apie mityba, peržiūrėjau daug filmuku, pasveikimo istoriju, kažkaip supratau, kad organizmas juk maitinasi tuo ka dedame į burna. Negalima cukraus, medaus, agavu, klevu sirupu, nes jie kraujyje užkelia cukru. Lygiai taip pat negalima miltu, makaronu, blynu, džiovintu ir krakmolingu nedžiovintu vaisiu, bulviu... Yra daug teoriju labai - viena ju žaliavalgystė, kita augaline mityba, bet man šita be angliavandeniu labiausiai logiškai išaiškinta. Rekomenduoju knyga "Naujoji priešvėžinė mityba".

Vaidosius, tau viso kūno MRT darė? Toks vaizdas kad Kaune gaili šiek tiek tyrimu.. O ir eilės klinikose 2-3 mėnesiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natūrali: 07 sausio 2017 - 15:42
Supratau, o bičių duonelė tada kaip? Ruolios straipsnyje berods esu skaičiusi, kad galima jos.
Kaip greičiau tą slogą išgydyti unsure.gif
Knygą užsisakiau, dėkui už patarimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 01 07, 17:11)
Supratau, o bičių duonelė tada kaip? Ruolios straipsnyje berods esu skaičiusi, kad galima jos.
Kaip greičiau tą slogą išgydyti unsure.gif
Knygą užsisakiau, dėkui už patarimą 4u.gif

Bičiu duonelę kaip vaista galima vartoti, bet 1 arbatinis šaukštelis į diena. Bet jei manot, kad medus padeda gydyti sloga, tai ne kibirais turbūt tegul vartoja smile.gif Aš irgi sloga dabar gydausi arbatomis ir sinupretu...

Dar yra dieta skyrelyje tema, kurioj jau niekas nediskutuoja, bet radau ten įdomios informacijos, galit paskaityti. Tema - priešvėžinė mityba. 4u.gif
Atsakyti
COCONUT jei sloga nezymi tai gal jokios itakos gydymui netures o jei rimtesne tai as nesismulkinciau tokiu atveju su arbatelem schmoll.gif eiciau i vaistine rimtesniu vaistu nusipirkciau kad neisisirgt.

QUOTE(Natūrali @ 2017 01 07, 15:41)
Medus tikrai netinka, nes jis lygiai kaip ir cukrus sukelia staigu cukraus padidėjima organizme ir tos piktos lasteles smaginasi ir dalinasi. Vis tik kai perskaiciau ne mažiau nei 10 knygu apie mityba, peržiūrėjau daug filmuku, pasveikimo istoriju, kažkaip supratau, kad organizmas juk maitinasi tuo ka dedame į burna. Negalima cukraus, medaus, agavu, klevu sirupu, nes jie kraujyje užkelia cukru. Lygiai taip pat negalima miltu, makaronu, blynu, džiovintu ir krakmolingu nedžiovintu vaisiu, bulviu... Yra daug teoriju labai - viena ju žaliavalgystė, kita augaline mityba, bet man šita be angliavandeniu labiausiai logiškai išaiškinta. Rekomenduoju knyga "Naujoji priešvėžinė mityba".

Vaidosius, tau viso kūno MRT darė? Toks vaizdas kad Kaune gaili šiek tiek tyrimu.. O ir eilės klinikose 2-3 mėnesiu...

visiskai pritariu smile.gif as irgi pagal sita knyga maitintis stengiuosi ax.gif

na koju netyre ax.gif o virsutine kuno puse viska istyre MRT iskaitant ir galva ax.gif
laisva vieta tyrimui sekancia diena surado (nezinau ar man cia taip pasiseke ar kaip... ) o atsakymai po tryju dienu buvo ax.gif cia kaip suprantu skubos tvarka dare nes pries operacija... o profilaktiskai kai jau eini tai ir as girdejau kad eiles po kelis menesius
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 01 07, 19:46)
COCONUT jei sloga nezymi tai gal jokios itakos gydymui netures o jei rimtesne  tai as nesismulkinciau tokiu atveju su arbatelem schmoll.gif eiciau i vaistine rimtesniu vaistu nusipirkciau kad neisisirgt.

O galima vartoti rimtesnius vaistus? unsure.gif Blyn gal ryt paskambinti sesutei,pasikalbėt? Pirmadienį kraujo tyrimas, komisija dėl biletenio, antradienį Kaunas... šioks toks stresas man. Gal tikrai pasiskambinsim.
Atsakyti
Aciu visoms uz patarimus, mama taip pat issirinko is kalvariju g.

Šiuo metu nešioju paprasčiausią AMOENA firmos įdėklą - dar begulint ligoninėje pasiūlė atėjusi įmonės atstovė. Čia galima rasti išsamesnius aprašymus:
Perkant šioje įmonėje, reikės, berods primokėti - tiksliai nepamenu, o perkant Kalvarijų g., už kai kuriuos modelius primokėti nereikia.  http://www.orto.lt/s.../krutu-protezai

Ėmiau paprasčiausią variantą, nes nežinojau, ko reikia tikėtis. Kol kas viskas tvarkoje, patenkinta. Apžiūrėsiu, kaip protezas elgsis vasarą, kai labiau prakaituosiu, gal tuomet reikės įsigyti Amoena Energy arba klijuojamą Amoena Contact.

Papildyta:
Sveikos 4u.gif  Kuris laikas paskaitau temą, atpažinau ViTiMe, sutiktą ligoninėje:) Jau laikas ir jungtis į kompaniją.
Man krūties invazyvi vidutiniškai diferencijuota karcinoma, III st., 8 chemijos, rudenį atlikta mastektomija ir besibaigiantis švitinimas. HER2 neigiama 1+. Ta proga dar gausiu dvigubus hormonus, vienus jau pradėjau. Nusimato sanatorija, kažkodėl labai nenorėjau, gal dėl bendro nuovargio, o šiandien ryte pagalvojau - o kodėl gi ne? Vietoje tiek metų neturėtų atostogų pabūsiu sanatorijoje.

Papildyta:
Gal dar galite patarti,kas daro geriausias rekonstrukcijas krutines,nes visada su liemenele nenori vaikscioti. Padedu ieskotis informacijos.
Aciu is kart uz bet kokia informacija...
Atsakyti
QUOTE(Rinse @ 2017 01 08, 18:06)
Aciu visoms uz patarimus, mama taip pat issirinko is kalvariju g.
Papildyta:
Gal dar galite patarti,kas daro geriausias rekonstrukcijas krutines,nes visada su liemenele nenori vaikscioti. Padedu ieskotis informacijos.
Aciu is kart uz bet kokia informacija...

Jakutis,- krūtinės plastika.Planuoju pas jį ateityje. BUvau konsultacijoj, rodė darbus, nerealiai patiko kaip žmogus. Negaili laiko, kalba išsamiai.
Papildyta:
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 01 07, 14:23)
Kodėl medus prastas pasirinkimas? unsure.gif
Kitą savaitę mamai paskutinė chemo turėtų būti, bet dabar ji pasigavo nedidelę slogą, kurią gydo arbatom su medumi unsure.gif

Medus tas pats cukrus.
Papildyta:
QUOTE(Natūrali @ 2017 01 07, 15:41)

Aš taip pat angliavandenius riboju, nors valgau vaisius visus isskyrus bananus ir vynuoges, nevalgau dziovintu, labai jau saldu, valgau labai juoda sokolada,o siaip mesa, mesa, lasiniai, lasiniai, suris, zuvis, visos darzoves , ypac raugintos, kopustai, agurkai - be apribojimu, sekllos, jau ir vynelio raudono sauso nemazai padarau, kokia gi gyvenimo kokybe, be viso sito, kitu gerimu nini.
Papildyta:

Papildyta:

Malonu būt atpažintai, smile.gifsmile.gifsmile.gif visur spėju pasireikšt. Į sanatoriją būtinai važiuok, aš taip pat abejojau, buvau Birštono Eglej, patiko, gal kiek nuobodu, bet gerai pailsėjau.mJei kartu operavomės, ilgokai kažkaip užtrukai su švitinimu, aš jau po jo ir 2 savaitės kaip po sanatorijos, jau ir oda sugyt baigia, pirmą kontrolę 01 03 taip pat įveikiau, paskyrė tik markerius padaryt, balandį tikrins labiau. PO savaitės operuojuos kiausides ir gimdą, tada truputį pailsėsiu smile.gifsmile.gifsmile.gif .......darbe smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViTiMe: 08 sausio 2017 - 20:24
QUOTE(*CoCoNuT* @ 2017 01 07, 20:49)
O galima vartoti rimtesnius vaistus? unsure.gif  Blyn gal ryt paskambinti sesutei,pasikalbėt? Pirmadienį kraujo tyrimas, komisija dėl biletenio, antradienį Kaunas... šioks toks stresas man. Gal tikrai pasiskambinsim.

kazkodel as manau kad dauguma ligu chemoterapijos metu reikia iprastai gydyti hmm.gif as tiesiog nueiciau i vaistine ir nusipirkciau vaistu nuo slogos ax.gif pvz nuo gerkles skausmo pirkau ir savavaliskai pasigydziau ax.gif net nesusimasciau atsiklaust ar galima... o siaip tai su seimos gyd arba chemoterapiaute pasikonsultuokit jei neramu ax.gif
Atsakyti