Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(tali3 @ 2018 02 08, 11:04)
<p>Nu ka, chemija savo daro. Padariau bendra krauja šiandien tai: leukocitai 1.46, Neutr. 0.55 ,HB 93. Per 3 dienas taip nukrito. O aš į darba grįžau hmm.gif </p>

Ir dar. Seklas valgai? Padeda atsisityt kraujui: saulegrazis, moliugai, sezamas, chia ir linu semenys. Susimali su kavamale viska lygiom dalim ir kas ryta po sauksta.
Atsakyti

Ir dar. Seklas valgai? Padeda atsisityt kraujui: saulegrazis, moliugai, sezamas, chia ir linu semenys. Susimali su kavamale viska lygiom dalim ir kas ryta po sauksta.

O kaip tas seklas prieš vartojima paruošti? Apkepinti? Ar tiesiog iškart sumalti?

Atsakyti

Laba, aš maldavau į rytinį kokteilį, kur dar dėjau žalių daržovių, kokį vaisių ir vandens arba (sojų) pieno. Bet originalus receptas yra be nieko, manau kad nekepintas. Bet pagal neutrofilus, tau sunki neutropenija - tinka tik termiškai apdorotas maistas!!!!!!

Deja, iš patirties galiu pasakyti - visa tai padėjo bendram organizmo pastiprinimui, o kraujo rodiklius pakėlė tik Nivestimas (filgrastim). Nes chemija tiesiogiai ir staigiai veikia kaulų čiulpus, ir visos liaudiškos priemonės čia bejėgės. Tiesiog tokia organizmo reakcija.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 08 vasario 2018 - 16:22
QUOTE(tali3 @ 2018 02 08, 16:07)
<p>O kaip tas seklas prieš vartojima paruošti? Apkepinti? Ar tiesiog iškart sumalti?</p>

Tiesiog sumalti, jokio kepinimo. Is karto daug neprisimalti, nes oksiduojasi.
Ir manau, kad skubiai reikia lestis vaistus, nes cia labai blogas neutrofilu rodiklis, labai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 08 vasario 2018 - 16:26

Pakartojau krauja tai wbc kyla 1.65 ( buvo 1.45) neut krenta 0.33  ( buvo 0.55)  :blink:  paskambinau Drobnienei, sake palaukti rytojaus. Ryte pakartoti, jeigu nekris tai laukiam. Jeigu bent kiek nukrenta atvažiuoti susileisti vaistu.  Bet euna sau kaip baisu, per 3 dienas ant tiek nukrist. Vsio ir darbe ir namuose su kauke.   Beje per kiek laiko su vaistais atsistato?

Ir dar, termiškai apdorotas maistas, tai žaliu daržoviu ( pvz pomidoro) arba obuolio negalima? Kas gali buti?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tali3: 08 vasario 2018 - 16:52
QUOTE(tali3 @ 2018 02 08, 17:43)
<p>Pakartojau krauja tai wbc kyla 1.65 ( buvo 1.45) neut krenta 0.33  ( buvo 0.55)  blink.gif  paskambinau Drobnienei, sake palaukti rytojaus. Ryte pakartoti, jeigu nekris tai laukiam. Jeigu bent kiek nukrenta atvažiuoti susileisti vaistu.  Bet euna sau kaip baisu, per 3 dienas ant tiek nukrist. Vsio ir darbe ir namuose su kauke.   Beje per kiek laiko su vaistais atsistato?</p>
<p>Ir dar, termiškai apdorotas maistas, tai žaliu daržoviu ( pvz pomidoro) arba obuolio negalima? Kas gali buti?</p>

Man po 1 raudonos buvo kritę irgi. Iki 0.52, bet per parà atsistatė iki 1.70 be nieko smile.gif Daugiau visada buvo toks žemutinis, bet chemo leisdavo. Mintis yra, kad termiškai neapdorotas maistas yra su galimais infekciju sukėlėjais, o neutrofilú mažai, todėl dabar organizmas nekovoja.

Dėl galvos MRT fobijos... Guliesi ant stalo kojom nuo aparato ir galva į tos tūtos pusę. Tada tave įkiša maždaug iki pusės. Nu ir man nėra jauku, bet užsimerkus guliu ir kažkaip viskas ok.
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2018 02 08, 11:46)

<p>Kuri turite patirties su galvos MRT? </p>
<p>Man kažkaip maišosi žodžiai jau keli mėnesiai, pradėjo galvą skaudenti, užsiminiau chemoterapeutei, sako, kad gal reikėtų pasidaryti galvos MRT.</p>
<p>O aš tai bijau uždarų erdvių... blink.gif Žiauriai. Kaip ten guldo tiriant galvą  - galva gilyn (kai visas atsiduri toj kapsulėj) ar kojos gilyn (kai kūnas visas kapsulėj, o galva arčiau išėjimo). Nežinau, ar aiškiai suformulavau.</p>
<p>Ar ilgai laukėt MRT nuo užsirašymo? </p>
<p>Kai darė MRT tik diagnozavus CA, tai tik raminamųjų prisilupus pavyko ten atsigulti, bet buvo gerai, kad ant pilvo ir galva arčiau išėjimo.</p>

Dariau praeita savaite nes labai padažnėjo po chemiju galvos skausmas, staigiai prasideda ir toks stiprus. dare NVI afidejoj. Pavyko gauti vieta po keletos dienų nuo siuntimo gavimo, tiesiog kazkas atsisakė. Bijau ir aš nežmoniškai tu tyrimu, bet iškęsti galima nes galvos trunka iki 20 min, tas mane ir sulaikė nuo pabėgimo smile.gif))) siaip tai atvira erdvė ir nuo galvos puses ir nuo kojų, bet galva visa vamzdyje. Tas vamzdis nelabai platus, buvau atsimerkus smile.gif))

QUOTE(tali3 @ 2018 02 08, 16:43)
<p>Pakartojau krauja tai wbc kyla 1.65 ( buvo 1.45) neut krenta 0.33  ( buvo 0.55)  blink.gif  paskambinau Drobnienei, sake palaukti rytojaus. Ryte pakartoti, jeigu nekris tai laukiam. Jeigu bent kiek nukrenta atvažiuoti susileisti vaistu.  Bet euna sau kaip baisu, per 3 dienas ant tiek nukrist. Vsio ir darbe ir namuose su kauke.   Beje per kiek laiko su vaistais atsistato?</p>
<p>Ir dar, termiškai apdorotas maistas, tai žaliu daržoviu ( pvz pomidoro) arba obuolio negalima? Kas gali buti?</p>

Nepergyvenk 4u.gif Man buvo neutropenija stipri, bet nei kart ne pasigavau jokios infekcijos ar viruso, sirgo ir vyras , ir vaikai mažamečiai visko buvo atneše į namus, o aš kaip kokia pasterizuota - niekas neprikibo smile.gif
Atsakyti

Nepergyvenk 4u.gifMan buvo neutropenija stipri, bet nei kart ne pasigavau jokios infekcijos ar viruso, sirgo ir vyras , ir vaikai mažamečiai visko buvo atneše į namus, o aš kaip kokia pasterizuota - niekas neprikibo smile.gif

Yra tiesos - aš septynis mėnesius išbuvau su rodikliais žemiau normos, ir Nivestimo trys ampulės jau sunkiai pakeldavo tuos rodiklius. O gerklę vieną kartą tik skaudėjo artėjant operacijai. Ir dabar su visais virusais - vyras susirgo, o aš ne. Tfutfutfu, kad neprisikalbėjus.

Dėl neutropenijos - man chemijos jau su 1.0 neleido. Neutropeninė dieta skiriama neutropenijos metu (neutrofilų skaičius < 0,5 x 109/l). Ši dieta apsaugo imunosupresuotą ligonį nuo bakterijų ir kitų mikroorganizmų, esančių maisto produktuose ir gėrimuose.

Mitybos principai neutropenijos metu:
  1. Nevartokite šviežių vaisių ir daržovių, teikite pirmenybę konservuotiems.
  2. Vartokite termiškai apdorotą maistą (virtą, keptą, troškintą).
  3. Išpakuotą maistą laikykite švariame hermetiškai uždaromame indelyje.
  4. Prieš atidarydami indelį nuplaukite tekančiu vandeniu.
  5. Prieš gaminant valgį, taip pat prieš ruošiant kitą patiekalą ir prieš valgį būtinai plaukite rankas. Gerai nuplaukite produktus, kuriuos naudosite maisto gamybai (pvz. daržoves), įrankius jų ruošimui. Kiekvienam maisto produktui naudokite atskirą įrankį.
  6. Pirmenybę teikite šviežiai paruoštiems patiekalams. Rekomenduojama suvalgyti per valandą po pagaminimo.
  7. Paruoštą maistą galima laikyti šaldytuve ne ilgiau negu 2 dienas. Prieš vartojimą porcijos turi būti iki galo sušildomos.
  8. Mėsą atšildykite šaldytuvo apatinėje lentynoje, ne kambaryje.
  9. Nevartokite nebegaliojančių maisto produktų.
  10. Nevalgykite viešojo maitinimo įstaigose.
  11. Nevalgykite palėsinio sūrio, jogurtų, kitų produktų, kurių gamybai (fermentavimui) naudojamos bakterijos ar pelėsiniai grybai. Nevalgykite maisto, kuriame yra žalios žuvies ar mėsos.

Nivestim atstato per tris dienas tikrai.

Atsakyti

Tikiuosi, bet čiuopiasi ne kažką vis tiek, toks kietas.. Markerius dariausi Medicina Practika labaratorijoje, keistoka norma, visur kitur tikrai mažiau 30. Mrt be siuntimo Affidea 144 eur plius 55 eur kontrastas. Biopsija bus pas Trakyma mokamai irgi, negaila nei cento, kad tik neuzdelsti, labai sujaudino Jusu istorijos, kai praziurejo liga pradžioje. Dabar dar įsigijau arbata “krasnaja schiotka”, bioenergetike rekomendavo kad padeda cistas ir fibro naikinti, ai galvoju blogiau nebus, echo siaip daug cistų pas mane mato ir be to didelio guzo. Bioenergetike sako kad mano darinys su kraujotaka :(

Tali3 laikykis!!! Atstatysi kraujuka ir viskas bus gerai! 

Šaunuolė Stronggirl , kad pasidarei markerius. Pamatysi būsi sveika , kaip ridikas. :D

O kurioj laboratorijoj dareisi? Nes aš įsivaizdavau , kad ca15-3 viršutinė normos riba 30. Bet matyt nuo laboratorijos priklauso. O tu MRT darysies su gydytojo siuntimu? Ar už savo lėšas.? Jeigu už savus -  tai kur ir kokia kaina?

Atsakyti

Dabar dar įsigijau arbata “krasnaja schiotka”, bioenergetike rekomendavo kad padeda cistas ir fibro naikinti, ai galvoju blogiau nebus, echo siaip daug cistų pas mane mato ir be to didelio guzo. Bioenergetike sako kad mano darinys su kraujotaka :(

Tali3 laikykis!!! Atstatysi kraujuka ir viskas bus gerai! 

Yra dar ši arbata nuo cistų ir pan - "Kovok", Nr 12 Jadvygos, aš sugėriau kursą, po mėnesio vėl kartosiu, perku Operos vaistinėje centre. http://www.jadvyga.l...liu-arbata-nr12

Pas kokią bioenergetikę lankaisi? Parašyk man privačiai prašau. PS turėsi progą įsitikinti, ar teisybę sako.

Atsakyti

Nu ka, dar nukrito dabar neut 0.20 :((

Atsakyti

Būtinai reikia vaistuku kuo greiciau, kaip merginos ir sako... laikykis, vaistukai padės!!!

Nu ka, dar nukrito dabar neut 0.20 :((

Atsakyti