Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(tali3 @ 2018 02 06, 08:38)
<p>Merginos, o kartu su plaukais ir blakstenu bei antakiu neliks? </p>

Man gerokai praretejo bet nebuvo taip kad visai neliktų.
Papildyta:
QUOTE(Dulk @ 2018 02 05, 19:41)
<p>Undzinka aciu uz patarimus 4u.gif , o noriu issitiri nes 2,5 metu CEA buvo visada toks pat 0,6 ir staiga beveik trigubai pakilo. Issigandau, is pradziu galvojau pasidaryti echoskopija, bet kaip suprantu gali ir nepastebeti blogumu  huh.gif . Aisku gaila pinigu  blink.gif , bet labai neramu. Zinau kad yra naujas MRT metodas difuzinis ( nezinau ar tiksliai isverciau )  skanavimas. Skanuoja visa kuna, trunka 50 min. sis skanavimas butent skirtas aptikti  kune vezines lasteles, daromas be kontrasto.
</p><p></p><p>Tali3 tik dabar pamaciau tavo zinute. Dabar net neprisimenu kodel butent taip tau siuliau, bet dabar jau nebesvarbu. Dziaugiuosi kad gydaisi ir sauniai nugali blogumus. Nesibaimink viskas bus gerai . Man labai padejo vaiksciojimas miske atlaikyti sunkia chemoterapija. Del grizimo i darba tai nezinau, Mano asmenine nuomone siuo sunkiu laikotarpiu geriau kasdien vaikscioti gryname ore, labai ziureti maitinima. Kasdiena svieziai pagamintas vertingas, sveikas maistas. Rasti kazkokia atsipalaidavimo forma. Lepintis,lepintis ir dar karta lepintis aisku sveikai. Bet pas kiekviena sava situacija, jaunos moterys daznai dirba ir gydosi kartu. Taip kad laikysis brangioji.  Mes visos aisku su tavimi  4u.gif </b></i></u><sub></sub><sup></sup><strike></strike>
</p><p><b>
<i><u><sub></sub><sup></sup><strike></strike>
</p><p>Turiu dar klausimeli nusipirkau naturalaus  jogurto be laktozes, bet angliavandeniu jame tikrai nemazai 4,5 tame tarpe cukraus 4,5. Laktoze juk pieno cukrus jeigu jos nera tai is kur tiek cukraus ?
</p>

Nežinau iš kur. Geras klausimas.
Aš jogurtą perku graikišką kvadratiniam indelyje. Ten angliavandenių 2,5. Mažiau jokiame neradau.
Atsakyti

Kas tai yra MRT difuzija? Aš dėliojuos stebėjimą ateičiai, ir domiuosi MRT galimybėmis be kontrasto, nes man kontrastas irgi negerai, jo poveikis neištirtas.

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 02 07, 14:19)
<p>Kas tai yra MRT difuzija? Aš dėliojuos stebėjimą ateičiai, ir domiuosi MRT galimybėmis be kontrasto, nes man kontrastas irgi negerai, jo poveikis neištirtas.</p>

Tiriant onko pacientus,ar ieskant onko ligos plitimo tiek KT ar MRT butent ir atliekama su kontrastu,nes piktybines lasteles linke ji kaupti ir matomi piktybiniai zidiniai,be kontrasto nera prasmes daryti ieskant ligos plitimo,atsinaujinimo ir pan.
Atsakyti
Nus:) Labas ponios:) Kaip Jus laikotes sia puikia sauleta diena?
As siandien NVI smagiai leidau laika:) 6 ciklo 2-as lasinimas! Liko 3-as paskutinis!!! Bet gydytoja vel uzsimine, kad reikeu dar 2 ciklus pridet...Na reikia tai reikia, as gi supermoteris, viska iskesiu! Motyvacija priedjimo - kadangi harmonai neveikia (tik baigus chemija ir radejus harmonuterapija - recidyvas). Tai dar nuspresim ka darysim.
Aplankiau reabilitologe. Pasikalbejom apie masaza, pamatavo rankele. Zodziu rankele nera labai istinus, skirtumas tik 0.5cm . Ji nerekomenduoja masazu, nes neaisku, kaip organizmas sureaguos i limfos pavarinejima, kadangi dabar remisija, nera aisku, kaip butu. Sako, jei Jus norit, mes darysim, bet Jusu atsakomybei. Ti nusprendziau, kad gal tiek to. O va, kai baigsiu visa visa chemija...tada sako, galima galvot apie sanatorija. Bet viskas priklausys, koki ligos koda irasys gydytoja. Jei parasys kruties vezys - tada sanatorija riklauso. Jei parasys metastazes-tada nepriklauso. va taip va:) einu atiduot kortele gydytojai, sutinku sesute, duodu jai kortele. Ji pkalause kas ir kaip pas reabilitologe. Papasakojau, tai i ir sako, kokia reikia tokia ir irasysi diagnoze:)
DAbar apie tyrimus kraujo. As nesuprantu savo organizmo. Zodziu siandien antras lasinimas. Pries savaite hemoglobinas buvo 137, o neutrofilai 3.62. Siandien (savaite po lasinimo) hemoglobinas 146, o neutrofilai 6.27! Kas cia per mistika....Trombocitu ir limfocitu mazokai. O visa kita ideau! Mistika...
Atsakyti

Tiriant onko pacientus,ar ieskant onko ligos plitimo tiek KT ar MRT butent ir atliekama su kontrastu,nes piktybines lasteles linke ji kaupti ir matomi piktybiniai zidiniai,be kontrasto nera prasmes daryti ieskant ligos plitimo,atsinaujinimo ir pan.

Na čia mano gydytojos žodžiai, kad man kontrastas negerai.. aš ir susirūpinau. paskaitinėjau - lyg ir negerai. galvoju gal tas difuzijos metodas geresnis (įvertinus žalą ir naudą), tik kad nesuprantu ką jis reiškia. ieškosiu toliau. Jei nėra alternatyvos, tai darysiu su kontrastu, kur jau dėtis.

Undzinka, nu tu šaunuolė, pilna hemoglobino! :) ta prasme, energijos, pozityvo! na, pridės dar porą ciklų, vadinasi taip reikia .. damuši brudus, važiuosi prie jūros ramia sąžine. O po visko nesiūlo naujo pastovaus vaisto tau? Kaip Xeloda (capecitabine) ar panašaus? 

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 02 07, 23:01)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dalufo" data-cid="71992471" data-time="1518013048"><div><p>Tiriant onko pacientus,ar ieskant onko ligos plitimo tiek KT ar MRT butent ir atliekama su kontrastu,nes piktybines lasteles linke ji kaupti ir matomi piktybiniai zidiniai,be kontrasto nera prasmes daryti ieskant ligos plitimo,atsinaujinimo ir pan.</p></div></blockquote><p></p><p>Na čia mano gydytojos žodžiai, kad man kontrastas negerai.. aš ir susirūpinau. paskaitinėjau - lyg ir negerai. galvoju gal tas difuzijos metodas geresnis (įvertinus žalą ir naudą), tik kad nesuprantu ką jis reiškia. ieškosiu toliau. Jei nėra alternatyvos, tai darysiu su kontrastu, kur jau dėtis.</p><p></p><p>Undzinka, nu tu šaunuolė, pilna hemoglobino! smile.gif ta prasme, energijos, pozityvo! na, pridės dar porą ciklų, vadinasi taip reikia .. damuši brudus, važiuosi prie jūros ramia sąžine. O po visko nesiūlo naujo pastovaus vaisto tau? Kaip Xeloda (capecitabine) ar panašaus? </p>

Gal vis tik galvoj turima ne difuzija, o perfuzija. Tai yra toks MRT rėžimas, kuriuo atliekant matosi ar darinyje yra aktyviú làsteliú.. Man galvà dažnai daro su perfuzija. Ne visi MRT aparatai turi tokià galimybę - kmuk turi, Kaune vienas afidejos padalinys turi, kitas ne, santara turi.. Nors aišku man ir kontrastà leidžia ir guliu sau toj mašinoj apie 1.5 val, nes skanuoja begale režimu..
Atsakyti

Man Mrt ir biopsija tik kita savaite, pasidariau ca15-3, rezultatas 19, kai norma 0-25,  CEA 2,05. Ramiau laukt gal tik truputi.

Atsakyti

Šaunuolė Stronggirl , kad pasidarei markerius. Pamatysi būsi sveika , kaip ridikas. :D 

O kurioj laboratorijoj dareisi? Nes aš įsivaizdavau , kad ca15-3 viršutinė normos riba 30. Bet matyt nuo laboratorijos priklauso. O tu MRT darysies su gydytojo siuntimu? Ar už savo lėšas.? Jeigu už savus -  tai kur ir kokia kaina?

Atsakyti

Nu ka, chemija savo daro. Padariau bendra krauja šiandien tai: leukocitai 1.46, Neutr. 0.55 ,HB 93. Per 3 dienas taip nukrito. O aš į darba grįžau :hmm: 

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 02 08, 11:04)
<p>Nu ka, chemija savo daro. Padariau bendra krauja šiandien tai: leukocitai 1.46, Neutr. 0.55 ,HB 93. Per 3 dienas taip nukrito. O aš į darba grįžau hmm.gif </p>

Ir kokio velnio i ta darba gryzai? Badu mirsti? Jautiesi labai stipri? Nori pasigauti infekcija??? Su tokiais neutrofilais su kauke turi sedet, bet koks ciaudulys salia gali Tau sukelt uzdegima , virusa aplink. Ne nu JUs merginos duodat... Esi ligonis, turi gydytis , ziuret saves, gerai maitintis, atstatinet krauja. Na bet kiekvienas pasirenka ...
Atsakyti

Undzinka, džiugu skaityt tokią pozityviai nusiteikusią begaunant chemiją :) Sakyčiau, labai nebloga mistika dėl hemoglobino :)

Kuri turite patirties su galvos MRT? 

Man kažkaip maišosi žodžiai jau keli mėnesiai, pradėjo galvą skaudenti, užsiminiau chemoterapeutei, sako, kad gal reikėtų pasidaryti galvos MRT.

O aš tai bijau uždarų erdvių... :blink: Žiauriai. Kaip ten guldo tiriant galvą  - galva gilyn (kai visas atsiduri toj kapsulėj) ar kojos gilyn (kai kūnas visas kapsulėj, o galva arčiau išėjimo). Nežinau, ar aiškiai suformulavau.

Ar ilgai laukėt MRT nuo užsirašymo? 

Kai darė MRT tik diagnozavus CA, tai tik raminamųjų prisilupus pavyko ten atsigulti, bet buvo gerai, kad ant pilvo ir galva arčiau išėjimo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RaViltis: 08 vasario 2018 - 11:47

Brazil. čia radau apie difuziją ir perfuziją, bet, ko gero jau pati būsi išsiaiškinusi:)

http://www.lt.rowlan...-organizma.html

Atsakyti