Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Ikulia @ 2018 02 04, 18:40)
Edme, nerode mamograma, o echoskopu mate?
Man echoskopuotoja pasakojo, kad buvo atvejis kai nerode darinio nei echoskopas, nei mamograma, nei MRT tyrimas. Tik pirstais apciuopti galejo. Operavo. Ir darinys buvo piktybinis.
tali3, man budavo blogai ir silpnai jauciausi 3-6 dienomis. Kiekvienas skirtingai pernesa ta chemopoveiki. Laikykis.

Pirmiausiai echoskopu, o po to mamograma. Pirmą kartą diagnozavo fibroadenomą, paliko stebėti 4 mėn. Po 4 mėn padidėjo, ir ėmė biopsiją. Antrą kartą diagnozavo "padidėjusią liauką" radiologė (tokia labai žinoma). onkolovė nesutiko su tuo irsiuntė bipsijai. Netgi imant biopsiją man tvirtino, kad ne v...Atsakymas buvo teigiamas.
Su echoskopu srebi kur duria.
Neįtikėtina ta mano istorija. Bet taip yra. Dar vienas įdomus dalykas - pirmas mano v... buvo jatrus hormonams, estrogenus nustatė su trimis pliusais, antras - jau her su trim pliusais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 04 vasario 2018 - 19:02

cia skaitosi aspiracine ar punkcine? neskiriu ir nezinau kokios prasyti, bet gal man net nereikia gilintis, pats biopsija atliekantis gydytojas gal zinos geriau kokia daryt, ech... kainos skiriasi ant 20 eur.

Man kai eme biopsija is dvieju dariniu, tai visas durimas buvo kontroliuojamas echoskopu. Gydytoja mato dariny ekrane ir duria i ji adata, stebedama ekrana.

Atsakyti
QUOTE(stronggirl @ 2018 02 04, 19:23)
<p>cia skaitosi aspiracine ar punkcine? neskiriu ir nezinau kokios prasyti, bet gal man net nereikia gilintis, pats biopsija atliekantis gydytojas gal zinos geriau kokia daryt, ech... kainos skiriasi ant 20 eur.</p>

Manau Jus eikite pas ji i konsultacija, o jau gydytojas pats nuspres, kokios Jums reikia. Man dure su ilga adata ir is darinuku istrauke nedideli kieki medziagos. Vienas darinys buvo piktas, kitas ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 04 vasario 2018 - 19:32
Aspiracinė plona adata, kaip injkcijoms, gal storesnė, o punkcinė stora - su ja tiesiog iššauna ir ipaima daugiau audinio.
Atsakyti

Biopsija galima darytis ir be MRT? Tada varyciau tiesiai...

Atsakyti

cia skaitosi aspiracine ar punkcine? neskiriu ir nezinau kokios prasyti, bet gal man net nereikia gilintis, pats biopsija atliekantis gydytojas gal zinos geriau kokia daryt, ech... kainos skiriasi ant 20 eur.

Stronggirl butinai prasykis stulpelines biopsijos (stora issaunancia adata).  Man po biopsijos plona aspiracine adata atejo klaidingas atsakymas,  kad tai cista. Aisku pas mane yra ir cistu. Bet buvo klaidingai teigiamas rezultatas. Stulpeline biopsija atliko tik po kelių mėnesių. Is viso sita savo liga galejau sučiupti pacioje pradzioje, jeigu gydytojai būtų anksciau nusiuntė Mrt. Nes nei mamograma,  nei 4 echoskopijos nerode. Liūdna,  bet taip yra labai daugeliui moterų. Gal jau virš 50 metų mamografijos ir būna tikslios.

Bet man kazkodel atrodo,  kad pas tave bus cista. Labai jau ji reaguoja į tavo hormoninius svyravimus. Biopsija gali darytis be Mrt. Kai darysies Mrt atkreipk demesi i ciklą . Geriausia daryti tarp 6 ir 12 menstruacinio ciklo dienos. Gerų tau atsakymų😉

Atsakyti

Aciu, miela luk@ dabar viskas aisku, taip ir darysiu. Bus kaip bus, noriu žinoti...

Stronggirl butinai prasykis stulpelines biopsijos (stora issaunancia adata).  Man po biopsijos plona aspiracine adata atejo klaidingas atsakymas,  kad tai cista. Aisku pas mane yra ir cistu. Bet buvo klaidingai teigiamas rezultatas. Stulpeline biopsija atliko tik po kelių mėnesių. Is viso sita savo liga galejau sučiupti pacioje pradzioje, jeigu gydytojai būtų anksciau nusiuntė Mrt. Nes nei mamograma,  nei 4 echoskopijos nerode. Liūdna,  bet taip yra labai daugeliui moterų. Gal jau virš 50 metų mamografijos ir būna tikslios.

Bet man kazkodel atrodo,  kad pas tave bus cista. Labai jau ji reaguoja į tavo hormoninius svyravimus. Biopsija gali darytis be Mrt. Kai darysies Mrt atkreipk demesi i ciklą . Geriausia daryti tarp 6 ir 12 menstruacinio ciklo dienos. Gerų tau atsakymų😉

Atsakyti

Sveikos merginos, pasveikau nuo gripo tai dabar noreciau darytis MRT. ( primenu man pakilo CEA nuo 0.6 iki 1.77, labai neramu sandien ryte atsikeliau nuo skausmo desineje puseje po sonkauliais, tiesa jis greitai praejo ) Undzinka tu dareisi MRT kaip ten vadinasi  "vidaus organu" ?, Gal prisimeni kiek kainavo ? Tu lyg Amerikos Baltijos klinikoje dareisi ? Is anksto aciu uz atsakymus. :4u: 

Del burnos isopejimo tai man padejo laba,i dantu pasta su eziuole berods vadinasi Paradontax.

Atsakyti
QUOTE(Dulk @ 2018 02 05, 00:44)
<p>Sveikos merginos, pasveikau nuo gripo tai dabar noreciau darytis MRT. ( primenu man pakilo CEA nuo 0.6 iki 1.77, labai neramu sandien ryte atsikeliau nuo skausmo desineje puseje po sonkauliais, tiesa jis greitai praejo ) Undzinka tu dareisi MRT kaip ten vadinasi  "vidaus organu" ?, Gal prisimeni kiek kainavo ? Tu lyg Amerikos Baltijos klinikoje dareisi ? Is anksto aciu uz atsakymus. 4u.gif <b></b><i></i><u></u><sub></sub><sup></sup><strike></strike>
</p><p></p><p>Del burnos isopejimo tai man padejo laba,i dantu pasta su eziuole berods vadinasi Paradontax.
</p>

Bet CEA norma yra iki 4,6. Tai Jusu visiskai visiskai norma yra, netgi apatine norma.
As dariaus Baltijos Amerikos klinikoje. MAn dare tris tyrimus: krutines pilvo ir dubens vidaus orgamu, bet su siuntimu nieko nemokejau. Pasiskambinus jiems, merginos labai maloniais suteikia informacija ir apie kainas tame tarpe.
Jei be siuntimo, tai Afideja daro keliose vietose Vilniuje. Kai man reikejo su siuntiu greitai pasidaryt peties MRT (del traumos), mes vaziavom i Druskininus, nes ten buvo maziusios eiles. Reikia perksmbinti per kelias ir paieskot kur greiciau daro. LAuksim geru ziniu!!!
Atsakyti

Viskas su manim gerai. Širdis nebenori iššokt:) jegos grįžo. O padėjo, nepatikėsit, priverstinis išlipimas iš lovos( Undzinka buvo teisi). Kraujas geras, tik HB 96. Bet svarbu visi kiti rodykliai normoj. Galvoju grįžti į darba

Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2018 02 04, 18:57)
Pirmiausiai echoskopu, o po to mamograma. Pirmą kartą diagnozavo fibroadenomą, paliko stebėti 4 mėn. Po 4 mėn padidėjo, ir ėmė biopsiją. Antrą kartą diagnozavo "padidėjusią liauką" radiologė (tokia labai žinoma). onkolovė nesutiko su tuo irsiuntė bipsijai. Netgi imant biopsiją man tvirtino, kad ne v...Atsakymas buvo teigiamas.
Su echoskopu srebi kur duria.
Neįtikėtina ta mano istorija. Bet taip yra. Dar vienas įdomus dalykas - pirmas mano v... buvo jatrus hormonams, estrogenus nustatė su trimis pliusais, antras - jau her su trim pliusais.

Mano situacija buvo panasi. Mamogramos nedare, nes maitinau vaika. Echoskopu nesuprato is karto kas ir kaip (irgi pakankamai izymi tuo metu radiologe), o labai izymi onkologe man nustate irgi "padidejusia riebaline liauka" ir viskas tai ivyko dvi savaites pries nustatant punkcijos metu diagnoze Ca. Siuo metu pasitikiu tik vienintele echoskopuotoja NVI.

QUOTE(tali3 @ 2018 02 05, 08:47)
<p>Viskas su manim gerai. Širdis nebenori iššokt:) jegos grįžo. O padėjo, nepatikėsit, priverstinis išlipimas iš lovos( Undzinka buvo teisi). Kraujas geras, tik HB 96. Bet svarbu visi kiti rodykliai normoj. Galvoju grįžti į darba</p>

4u.gif Stiprybes ir jegu toliau!
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2018 02 05, 12:23)
Mano situacija buvo panasi. Mamogramos nedare, nes maitinau vaika. Echoskopu nesuprato is karto kas ir kaip (irgi pakankamai izymi tuo metu radiologe), o labai izymi onkologe man nustate irgi "padidejusia riebaline liauka" ir viskas tai ivyko dvi savaites pries nustatant punkcijos metu diagnoze Ca. Siuo metu pasitikiu tik vienintele echoskopuotoja NVI.
4u.gif Stiprybes ir jegu toliau!

kokia ekoskopuotojos pavardė? Noriu pasitikrinti ar pas gerà papuoliau 😊
Atsakyti