Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Gyvensim @ 2018 02 01, 23:07)
Labuti,merginos:-) klausimas turejusioms reikala su taksanais- sustingo ir nelinksta ranku pirstai po pirmo lasinimo,gal galima kaip padet sau? Problema,kad ligonis absoliuciai vienas ir be pagalbos is salies. Tai ne pas mus,vat bandau cia rinkti info ir nors taip padeti...jegu ir oergales jums ir artimiesiams wub.gif

Na, man būna šiek tiek sąnarių sustingimas, bet išsijudinu, ir praeina. Nežinau, gal reikia bandyti kaip įmanydama stengtis išsijudinti...
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 02 02, 20:25)
<p>Merginos, nuo raudonos chemijos blogumai buna 3-4 diena, o paskui? Viskas stoja į vėžes? Ar dar kažkas bjauraus bus?</p>

Na, man būdavo dar siek tiek silpnumas pirma savaite, žemas spaudimas. Del hormonu pertvarkymo vėliau labai skaudėdavo cistos krūtyse, net turėjau imti ibuprofeną. Dar i po antro sulašinimo skaudėjo. Vėliau nustojo, nes dingo ciklas, atsirado karščio bangos. Jokiu žaizdų burnoje man nebuvo. Liežuvis baltai nuo raudonos chemijos nepasidengdavo, tik nuo docetakselio vėliau taip būdavo. Galima tepti Daktarin-geliu.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2018 02 02, 11:36)
Pagal patikros plana priklauso daryt scintingrafija. Nieko baiaus ten nera:) Tiesiog suleis i vena nedideli kieki radioaktyvios medziagos. Tada specialiame kambaryje keliese sedesit ir lauksit pora valandu, reikia gerti vandens nemazai. NVI yra banbalis padetas, bet as vezuosi savo. TAda pakvies skanuot. Guldo ant stalo (panasaus kaip KT ir virs TAves vaziuoja spaeciali kamera, kuri sugeria is is TAves einancia radiacija. Gulet reik ilgokai ir ramiai. As pirma karta beveik uzmigus buvau:)
Ir patarimas, vaziuot siek tiek anksciau, kad but pirmai, kad nereiketu ilgai su visais radioaktyviais laukti. Jei pirmai suleis vaistus, tai pirma ir eisi skanuotis.

O kada pagal plana ji turi daryti? Po kiek laiko po gydymo pabaigos..?
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 01 31, 19:32)
</p></div></blockquote><p>O plaukai išslinko?</p>

Plaukai pradėjo kuokštais slinkti lygiai po 2 savaičių po pirmos raudonos. Tą pačią dieną nuskuto, bet ne plikai o gal 1 numeriu. Po dviejų savaičių po antros raudonos plaunant ir tie likę labai slinko. bet visiškai plika galva niekada nebuvo.

Man liežuvis būdavo baltas, bet gal todėl, kad mažai skysčių vartojau 9niekaip negalėjau prisiversti). Pradžioje dar galėjau vandens su citrina truputėlį, bet po to labai grauždavo burną.

Po trečios raudonos atsirado opelės ant liežuvio ir dantenų, bet pakakdavo daktarinu kokią dieną ar porą patepti ir dingdavo.

Vakar gavau saptintą biologinį ir chemiją baltą. Kuo toliau tuo silpniau darosi. man lašina kiekvieną savaitę. Ir be proto erzina lakstymai į tualetą. Ir jau kai prispiria - tai čia ir dabar. Vyras juokiasi - nusipirk pampersų. Man jau nejuokinga, namuose kaip ir namuose, bet darbe...
Atsakyti

O per kiek laiko kraujo rodykliai krenta?Mano hemoglobinas 96, visa kita neblogai

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tali3: 03 vasario 2018 - 10:45

O per kiek laiko kraujo rodykliai krenta?

Jei gerai suprantu, tai krenta pirmą savaitę kai chemija galingiausia. Paskui per likusias dvi vieniems žmonėms atsistato, o kitiems ne. Aš buvau prie tų kuriems neatsistatydavo. Todėl reikėjo leistis Nivestim. Jis atstatydavo kraują per tris dienas. Manau, tau geriausia būtų pasidaryti kraują tris-keturias dienas prieš kitą lašinimą. Jei leukocitai/neutrofilai žemiau 2, gali apsilankyti pas Drobnienę ir paprašyti Nivestimo. Kitus kartus tau iš karto jį išrašys. Nes kol kas niekas nežino kaip tavo individualiu atveju reaguoja kaulų čiulpai.

PS kažkas klausė kodėl man negali spinduliuotės (ir todėl švitinimo nebuvo) - nes su mano genų mutacija labai išaugtų vėžio (įskaitant naujus pirminius vėžius) rizika. Šiaip būtų iškart padarę genų tyrimą, nebūčiau tiek apsišvitinus su KT praeitais metais. Nu bet ką darysi. Užtat man stebėjimas tik su MRT.

Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2018 02 02, 23:23)
O kada pagal plana ji turi daryti? Po kiek laiko po gydymo pabaigos..?

Man pirma scintigrafija dare praejus metams .
Atsakyti

Kaži ar galiu tardyferona gert hemoglobinui, nes prieš chemija Drobniene sake pagert.

Atsakyti

Nebuvo nei pykinimo nei vemimo, vakar visa diena be jegu, visa diena miegojau, net kalbet nesinorejo. Visas dienas plaka širdis. Šiandien jau geriau, tik vos pajudu iškart suprakaitoju. Kažko liežuvis labai baltas. O kada žaizdu burnoj laukt?

Sveika, neužsiprogramuok kažkokiem negeriems pojūčiams, kiekvienam individualiai. Būna laiminguolių,  kurių iš viso nepykina po raudonos chemijos.

Man pirmas 3-4 dienas pykindavo, krėtė šaltis, veidas degė. Pirmas dvi dienas ištisai miegodavau. Naktim žiauriai prakaituodavau. Sulašindavo penktadienį, o antradienį jau dirbdavau prie kompo po truputį. Trečią savaitę nuo chemijos tai jau  ir po daržą kapstydavausi, su dvigubom-trigubom pirštinėm, nes tiesioginis jontaktas su žeme vengtinas:) Burnoje žaizdelių neturėjau. Intymi info - šlapimas būdavo rausvas po chemijos ir šiaip tarpvietės raumenys buvo laikinai atrofavesi  - šlapimas labai jau keistai bėgo, kaip iš dušo galvutės :)

Atsakyti

Sveikos merginos, vis dar skaitau Jusu foruma, Brazil, jus rasete apie vitaminu tyrimus, norejau paklausti, o kodel nedarete vitamino A ir E tyrimu, nera poreikio ju darytis? Cia jau seniai nebeparaso Arbatele1, vis pagalvoju kaip jai sekasi, nes mums tuo paciu metu itare negerumus. Man itare pries 2 menesius, per ta laika darinys nedingo, bet lygtais ir nedideja, tik pries mmm tampa labai skausmingas ir nervuoja mane, plius dilgcioja pazastis ir net nesuprantu nuo isivaizdavimo ar is tikruju, del sventos ramybes uzsirasiau MRT kaip Gudaviciene ir patare, nors labai bijau jo atsakymu, nes kazkur skaiciau, kad MRT daznai pateikia klaidingai teigiamus atsakymus ir nesuprantu ar klaidingai teigiamus, kad vezys yra, ar kalidingai teigiamus, kad jo nera. Mergaites, ar klysta MRT?

Atsakyti
QUOTE(stronggirl @ 2018 02 03, 18:31)
<p>Sveikos merginos, vis dar skaitau Jusu foruma, Brazil, jus rasete apie vitaminu tyrimus, norejau paklausti, o kodel nedarete vitamino A ir E tyrimu, nera poreikio ju darytis? Cia jau seniai nebeparaso Arbatele1, vis pagalvoju kaip jai sekasi, nes mums tuo paciu metu itare negerumus. Man itare pries 2 menesius, per ta laika darinys nedingo, bet lygtais ir nedideja, tik pries mmm tampa labai skausmingas ir nervuoja mane, plius dilgcioja pazastis ir net nesuprantu nuo isivaizdavimo ar is tikruju, del sventos ramybes uzsirasiau MRT kaip Gudaviciene ir patare, nors labai bijau jo atsakymu, nes kazkur skaiciau, kad MRT daznai pateikia klaidingai teigiamus atsakymus ir nesuprantu ar klaidingai teigiamus, kad vezys yra, ar kalidingai teigiamus, kad jo nera. Mergaites, ar klysta MRT?</p>

Man MRT prieš operaciją rodė šiek tiek mažesni augliuka nei mamograma. Dabar tiksliai nepamenu kiek. Bet iš principo nesuklydo.
Bet siaip lyg linkusi MRT perdaug diagnozuoti hmm.gif
Atsakyti

Sveikos merginos, vis dar skaitau Jusu foruma, Brazil, jus rasete apie vitaminu tyrimus, norejau paklausti, o kodel nedarete vitamino A ir E tyrimu, nera poreikio ju darytis? Cia jau seniai nebeparaso Arbatele1, vis pagalvoju kaip jai sekasi, nes mums tuo paciu metu itare negerumus. Man itare pries 2 menesius, per ta laika darinys nedingo, bet lygtais ir nedideja, tik pries mmm tampa labai skausmingas ir nervuoja mane, plius dilgcioja pazastis ir net nesuprantu nuo isivaizdavimo ar is tikruju, del sventos ramybes uzsirasiau MRT kaip Gudaviciene ir patare, nors labai bijau jo atsakymu, nes kazkur skaiciau, kad MRT daznai pateikia klaidingai teigiamus atsakymus ir nesuprantu ar klaidingai teigiamus, kad vezys yra, ar kalidingai teigiamus, kad jo nera. Mergaites, ar klysta MRT?

Man MRT rode didesni augli negu išpjove, ir rode kad yra keli daryniai, ir kad limfmazgis blogas. Ir niekas nepasitvirtino. Bružas sake, kad MRT linkusi hiperdiagnozuoti.

Atsakyti