Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Sveikos, ar kuri darėtės P1NP markerį? ar jis patikimas? koks apskritai tų markerių patikimumas?

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 02 01, 17:58)
<p>Sveikos, ar kuri darėtės P1NP markerį? ar jis patikimas? koks apskritai tų markerių patikimumas?</p>

Nesidariau. Man nesiūlė. Man kovo 8 skenavimas kaulų užrašytas. O gal ir šitą markeri būtų verta pasidaryti? hmm.gif reikės gyd paklausti. O to skenavimo tai visai nenoriu... Kažkaip baisiai nuskambėjo kai pasakė kad po to kelias dienas prie vaikų neiti. Tai kokio kenksmingumo tada tas skenavimas? blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti

Vaidosiau, o kodėl tau nori daryti scintigrafiją?

Aš klausiu, nes pastebėjau tokį markerį. Neįsivaizduoju, koks jų patikimumas, nes man 15-3 ir CEA prie mano diagnozės buvo normalūs.

Atsakyti
Labuti,merginos:-) klausimas turejusioms reikala su taksanais- sustingo ir nelinksta ranku pirstai po pirmo lasinimo,gal galima kaip padet sau? Problema,kad ligonis absoliuciai vienas ir be pagalbos is salies. Tai ne pas mus,vat bandau cia rinkti info ir nors taip padeti...jegu ir oergales jums ir artimiesiams wub.gif
Atsakyti

tiesog profilaktiskai uzrase tam kaulu tyrimui. kazkokiu itarimulyg lyg ir nera... eiles ten ilgos tai sake davai uzsiimkim vieta jei reiketu, tai pries 3 menesius uzrase. bet galvoju gal nedaryt jei itarimu nera... kazkaip atrodo kad jis toks kenksmingas kad jei ir nebuvo mts tai po to tyrimo tikrai atsiras  :oh: na aisku cia mano fantazijos 

mano kruties v  zymenis irgi neinformatyvus... bet nezinau ar jei vienas neinformatyvas ar tai reiskia kad ir visi kiti zymenys bus neinformatyvus?  :hmm:​ 

Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2018 02 02, 10:26)
<p>tiesog profilaktiskai uzrase tam kaulu tyrimui. kazkokiu itarimulyg lyg ir nera... eiles ten ilgos tai sake davai uzsiimkim vieta jei reiketu, tai pries 3 menesius uzrase. bet galvoju gal nedaryt jei itarimu nera... kazkaip atrodo kad jis toks kenksmingas kad jei ir nebuvo mts tai po to tyrimo tikrai atsiras  doh.gif na aisku cia mano fantazijos </p><p>mano kruties v  zymenis irgi neinformatyvus... bet nezinau ar jei vienas neinformatyvas ar tai reiskia kad ir visi kiti zymenys bus neinformatyvus?  hmm.gif​ </p>

Pagal patikros plana priklauso daryt scintingrafija. Nieko baiaus ten nera:) Tiesiog suleis i vena nedideli kieki radioaktyvios medziagos. Tada specialiame kambaryje keliese sedesit ir lauksit pora valandu, reikia gerti vandens nemazai. NVI yra banbalis padetas, bet as vezuosi savo. TAda pakvies skanuot. Guldo ant stalo (panasaus kaip KT ir virs TAves vaziuoja spaeciali kamera, kuri sugeria is is TAves einancia radiacija. Gulet reik ilgokai ir ramiai. As pirma karta beveik uzmigus buvau:)
Ir patarimas, vaziuot siek tiek anksciau, kad but pirmai, kad nereiketu ilgai su visais radioaktyviais laukti. Jei pirmai suleis vaistus, tai pirma ir eisi skanuotis.
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2018 02 02, 11:26)
<p>tiesog profilaktiskai uzrase tam kaulu tyrimui. kazkokiu itarimulyg lyg ir nera... eiles ten ilgos tai sake davai uzsiimkim vieta jei reiketu, tai pries 3 menesius uzrase. bet galvoju gal nedaryt jei itarimu nera... kazkaip atrodo kad jis toks kenksmingas kad jei ir nebuvo mts tai po to tyrimo tikrai atsiras  doh.gif na aisku cia mano fantazijos </p><p>mano kruties v  zymenis irgi neinformatyvus... bet nezinau ar jei vienas neinformatyvas ar tai reiskia kad ir visi kiti zymenys bus neinformatyvus?  hmm.gif </p>

O KT nuo kaklo iki klubú paskutiniu metu nedarytas? Man gydytoja sakė, kad ir KT ar MRT kaulai matosi - scintigrafijos nepataria papildomai darytis - prisvitina mus iš peties. Sako butú įtarimú - tada. Aišku, jei niekas nedaryta, gal ir verta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2018 02 02, 11:31)
O KT nuo kaklo iki klubú paskutiniu metu nedarytas? Man gydytoja sakė, kad ir KT ar MRT kaulai matosi - scintigrafijos nepataria papildomai darytis - prisvitina mus iš peties. Sako butú įtarimú - tada. Aišku, jei niekas nedaryta, gal ir verta smile.gif

KT vidaus organų daryta 2 kartus o MRT dubens organų padarė ši antradienį. Taip, KT atsakymuose rašė kad uzmatyti kaulai be MTS. Bet pvz šonkaulių tai nesimate. Tiesa dar kalcį kraujyje tyrė tai buvo normoje, bet kaži ar gali būti kad neuzkils jis kraujuje staigiai? Gal tik kai jau kažkiek pažengusios ten MTS? hmm.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2018 02 02, 14:01)
KT vidaus organų daryta 2 kartus o MRT dubens organų padarė ši antradienį. Taip, KT atsakymuose rašė kad uzmatyti kaulai be MTS. Bet pvz šonkaulių tai nesimate. Tiesa dar kalcį kraujyje tyrė tai buvo normoje, bet kaži ar gali būti kad neuzkils jis kraujuje staigiai? Gal tik kai jau kažkiek pažengusios ten MTS?  hmm.gif

Pas mane kalcis visa laika normos ribose, nors metastazes kauluose ir ju nemazai. Vuena tai netgi labai didele 3x4cm skyle verysad.gif Bet kiek tiria, tai visa laika normos ribose, tiesa prie virsutines ribos. Viena karta buvo virsije norma, tai liepe nuraikti kalcio gerima. Bet dabar vel gerai.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 02 01, 17:58)
<p>Sveikos, ar kuri darėtės P1NP markerį? ar jis patikimas? koks apskritai tų markerių patikimumas?</p>

Sveika. Kurioje laboratorijoje darysi si tyrima(jei darysi)? Per paieska radau, kad atlieka Synlab laboratorijoje ir Grybo g.
Atsakyti

Sveika. Kurioje laboratorijoje darysi si tyrima(jei darysi)? Per paieska radau, kad atlieka Synlab laboratorijoje ir Grybo g.

NVI daro, aš pas juos mačiau. Galvoju kol kas daryt ar ne, nes negirdėjau kad kas nors būtų daręs - paskui kad nebūtų taip, kad parodys nesąmones ir prisigasdinsiu be reikalo. 

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2018 02 02, 16:17)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Ikulia" data-cid="71986099" data-time="1517578868"><div><p>Sveika. Kurioje laboratorijoje darysi si tyrima(jei darysi)? Per paieska radau, kad atlieka Synlab laboratorijoje ir Grybo g.</p></div></blockquote><p></p><p>NVI daro, aš pas juos mačiau. Galvoju kol kas daryt ar ne, nes negirdėjau kad kas nors būtų daręs - paskui kad nebūtų taip, kad parodys nesąmones ir prisigasdinsiu be reikalo. </p>

Brazil. gal nustok jau ieskot slieku.... smile.gif Pasveikai jau, viskas!!!! Labai nori, pasidaryk bendra markeri, jis taip pat rodo, jei yra metastazavimas. Bet gi pas TAve nera!!!! Na duok sau atsikvept, pasimegauk gyvenimu, pailsek, isvaziuok i kalnus, ar prie siltos juros, pasimaudyk, pravedink galva! Tiesiog pabuk moterim ;) Griebk vyra ir lekit keliom dieno prie juros.
Atsakyti