Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Magno @ 2018 01 26, 23:56)
Jau po gydymo, balandi baigiau spindulius, bet reabitologe nusprende, kad nenusipelniau smile.gif ranka neistinusi. Tai va , gruodi baigiau herceptina ir mielai nuvaziuociau Nors savaitei I sanatorija.

Renkantis sanatorija reikia ziuret jos specializacija. As buvau Birstone Tulpes sanatorijoje. Ten daug moteru po kuties vezio operociju. Pas juos puiki masaziste peties ir rankos (butent del limfoedemos), stiprios kineziterapeutes (makstos tiek sausumoje tiek vandenyje). Manau galima jiems pasiskambinti ir pasakius siituacija tikrai patars ka rinktis, nes galima nusipirkt ir sanatorini gydyma. O be to proceduras skiria gydytojas po apziuros.
Prisiminiau dar, kai reikejo rinktis sanatorija, tai buvo siulomi sie variantai: Tulpe Birstone, Energetikas Sventojoje, Linas Palangoje. Nes jie dirba su kruties onkologija. Pvz Egle Birstone nepriima su kruties onkologija, nes ju profilis kitas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 27 sausio 2018 - 11:45
Laba,
Norėjau paklaust,ar jums po chemijų visoms plaukai tokie patys kaip buvo ataugo?Nes mano mamai ataugo perpus plonesni unsure.gif ,nors praėjo jau 1.5 metų,gal kad jai jau amžius 70
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 27 sausio 2018 - 13:40

Dar klausymas, ar diena kai leidžia chemija, pačiai namo išeis parvairuot? Ir tom dienom kai didžiausi blogumai imanoma vairuot? Ar tik gulet ir vsio?

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 01 27, 18:08)
<p>Dar klausymas, ar diena kai leidžia chemija, pačiai namo išeis parvairuot? Ir tom dienom kai didžiausi blogumai imanoma vairuot? Ar tik gulet ir vsio?</p>

Man blogiausia būdavo 2 ir 3 dienomis. Tai tik lovoje sugebėdavau voliotis. Ir 1 dieną mane parveždavo dėl viso pikto nors nebūdavo dar bloga ( bet vežti toli reikėdavo iš Vilniaus į Klaipėdą)
O tau gal kitaip bus smile.gif gal visai gerai jausiesi visomis dienomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2018 01 27, 14:39)
Laba,
Norėjau paklaust,ar jums po chemijų visoms plaukai tokie patys kaip buvo ataugo?Nes mano mamai ataugo perpus plonesni unsure.gif ,nors praėjo jau 1.5 metų,gal kad jai jau amžius 70

Man ant galvos auga net storesni, kietesni plaukai. O vat visur kitur: antakiai, blakstienos, ir ... - plonesni ir rietesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 27 sausio 2018 - 19:06
QUOTE(tali3 @ 2018 01 27, 19:08)
<p>Dar klausymas, ar diena kai leidžia chemija, pačiai namo išeis parvairuot? Ir tom dienom kai didžiausi blogumai imanoma vairuot? Ar tik gulet ir vsio?</p>

Siaip po sulasinimo parvairuot galima, tik turek omeni, kad tam, kad pasistatyt masyna nemokamoj aikstelei prie NVI, reikia atvaziuoti iki 7 ryto. Veliau iseis pasistatyti tik mokamuose vietose (o stovesi minimum 5 val, geltonoji zona), arba statosi zmones Baublo g. po zenklu "stoveti draudziama", palej Zaliuju ezeru g. Dar yra tokia isvazineta "aikstele" purvine nusukus nuo Z. ezeru g. i Baublio g. Yra dar nemokama aikstele prie Santaros kliniku, i kuria ivaziuojama is Moletu plento. Bet ten irgi po 7 val. jau uzkista buna. As eidavau pesciomis (gyvenu netoli santaru).
Trecia - ketvirta diena (arba kai bus blogiausia) vairuot nelabai noresi. Labiau noresi paguleti lovoje. Nors, karta man butent siomis dienomis teko vaziuoti i poliklinika, tai kai reikia, susiemi, ir vairuoji.
Na viska tau parodis pirma savaite, veliau zinosi - ko laukti. As pries lasinima prigamindavau biski daugiau maisto, kad paskuj tik pasildyt. Nors ne bet ka galedavau valgyt. Buvo kai kuriu kvapu netoleravimas, kaip nesciajaj. Geriausia tomis dienomis eidavo vistienos sultinys ir vistyte...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 27 sausio 2018 - 19:40
daznai navikai adenomos tai vaistu komplikacija, antidepresanantai, neuroleptikai, trankvilizatoriai gali tai sukelti, priesuzdegiminiai, hormonalines ir taip toliau.
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 01 27, 08:56)
<p>Merginos kurios turi mažu vaiku, ir kuriom leido chemija. Kaip su vaikais bendravot? Mylavot? Bučiavot? Mano mažius šiais metais      pastoviai serga, (nosis bega ištisai, tai angina, tai viduriavimas, tai parvum virusas). </p><p>Kaip apsisaugot nuo infekciju?</p>

Bendravau kaip įprasta, ir mylavau ir buciavau smile.gif niekuomet neuzsikreciau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(belulino @ 2018 01 27, 19:06)
Man ant galvos auga net storesni, kietesni plaukai. O vat visur kitur: antakiai, blakstienos, ir ... - plonesni ir rietesni.

Ir pas mane taip pat ax.gif ant kojų ir pažastyse praktiškai nebeauga palyginus su tuo kaip zeldavo anksciau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidosius: 28 sausio 2018 - 09:05

Eina sau, mergaites, man atradieni paskirta chemija, o mano mažiukui vakar patvirtino gripa

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 01 28, 12:10)
<p>Eina sau, mergaites, man atradieni paskirta chemija, o mano mažiukui vakar patvirtino gripa</p>

Paskambink rytoj daktarei į kabinetą ir pasitark, ką daryti tokiu atvėju.
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 01 28, 11:10)
<p>Eina sau, mergaites, man atradieni paskirta chemija, o mano mažiukui vakar patvirtino gripa</p>

Tikrai pasitark su daktare 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 01 28, 11:10)

Viskas priklauso nuo savijautos, kraujo tyrimu. Paskambink gydytojai, paaiskink situacija ir ji pasakys ar atides savaitei lasinima ar lasins pagal plana. As kai vaziavau su sloga, pasisakiau, paklause ar turiu temperaturos, neturejau, tai lasinom.
Citrina, cesnamas, imbieras, medus. Laikykis!
Atsakyti