Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(tali3 @ 2018 01 25, 13:17)
<p>Grižau po susitikimo su Drobniene. Tai nuo antradienio lašins raudona chemija. Bus tik raudona, 4 ciklus. Skirs del to, kad G3, ir navykas 1,7 cm buvo. Jeigu butu iki 1,5 tada neskirtu. Juokiu garantiju neduoda, nu bet čia ne naujiena. Šalmai plaukams yra 2, didele dabar ju paklausa, bet neišsaugo jie plauku, vistiek išslenka.</p><p>Kažkaip pagalvojau gal atsisakyt tos chemijos? Nes ar taip, ar taip nežinai kas bus ir kokios bus pasekmes</p>

Visiškai dviprasmiškos mintys. Teigiama, kad chemoterapija išsėja metastazes. 2 gydytojai taip ir pasakė, kad chemija aktyviausiu auglio metu man išnešė ląsteles į galvą. Latviai ir Santaros neorochirurgas. Galvoju, kad man reikėjo pjaut tą krūtį su limfmazgiais plikai, o nepradėti nuo chemijos.
Kitas gi variantas.. Daug pažystu moterų, kurios gydėsi chemoterapija ir sveikos kaip agurkiukai.
Tai tavo kūnas, tu geriausiai jį pažįsti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2018 01 25, 19:03)
Visiškai dviprasmiškos mintys. Teigiama, kad chemoterapija išsėja metastazes. 2 gydytojai taip ir pasakė, kad chemija aktyviausiu auglio metu man išnešė ląsteles į galvą. Latviai ir Santaros neorochirurgas. Galvoju, kad man reikėjo pjaut tą krūtį su limfmazgiais plikai, o nepradėti nuo chemijos.
Kitas gi variantas.. Daug pažystu moterų, kurios gydėsi chemoterapija ir sveikos kaip agurkiukai.
Tai tavo kūnas, tu geriausiai jį pažįsti  4u.gif

WOW pirmą kartą girdžiu kad chemoterapija isseja MTS blink.gif

Papildyta:
QUOTE(tali3 @ 2018 01 25, 13:16)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="jusda" data-cid="71975230" data-time="1516877837"><div><p>Kaip tau tokios mintys kyla?
Aš labiai sunkiai pernešiau tą raudoną. Bet net neleidžiu sau pagalvoti, kad nedaryti. Ar aš čia tokia, bet man tie plaukai visiškai dzin. Turiu skarą, peruko nepirkau. Ir į darbą einu, ir renginius vedu.

O kodėl tu galvoji atsisakyti chemijos?</p></div></blockquote><p>Nes mano hormoninis, Ki nedidelis. Ir kaip gydytoja pasake, jeigu butu 1,5 tada gal nedarytu. Tai tie 2 mm mane labai veikia. Ir dar, aš dabar puikiai jaučiuosi, o velnias žino kaip  bus po chemijos. Ir nera gi juokiu garantiju, nei kad jis ne atsinaujins, nei kad aš ne mirsiu nuo chemijos.</p>

Nėra jokių garantijų kad neatsinaujins bet manau be gydymo šansas kad neatsinaujims dar labiau pamazes.
O koks tavo ki? Man rodos jei 15 ar mažesnis tada neskiria chemo.
O kad hormoninis tai manau įtakos neturi skirti chemo ar ne
O kad mirtum nuo chemo... na nezinau... manau nebent jei tikrai kažkokių dar rimtų bėdų turi su kokiu nors organu.
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 01 25, 13:17)
<p>Grižau po susitikimo su Drobniene. Tai nuo antradienio lašins raudona chemija. Bus tik raudona, 4 ciklus. Skirs del to, kad G3, ir navykas 1,7 cm buvo. Jeigu butu iki 1,5 tada neskirtu. Juokiu garantiju neduoda, nu bet čia ne naujiena. Šalmai plaukams yra 2, didele dabar ju paklausa, bet neišsaugo jie plauku, vistiek išslenka.</p><p>Kažkaip pagalvojau gal atsisakyt tos chemijos? Nes ar taip, ar taip nežinai kas bus ir kokios bus pasekmes</p>

Plaukai mažiausia bėda. Man plaukai nenuslinko, gavus 6 kartus kas 3 savaites raudonos (berods doxarubucinas kažkaip vadinasi) su dar kažkokiom dviem chemijom. Kraujo rodikliai pakrisdavo, bet išlikdavo normos ribose. Vadinasi, kiekviena chemijas pernešam skirtingai. Ko gero, ir jų gydomasis poveikis kiekvienai skirtingas.
Atsakyti

Mergaitės, norėjau paklaust, kai pradėjote gerti tamoxifeną ar nepykino jūsų? Aš jau geriu trečią mėn. Pirmą nepykino, o nuo antro- pradėjo. Ir, kiek išgėrus prasidėjo karščio bangos?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roze Gil: 25 sausio 2018 - 21:58

Tiesa, man po jo dar labai silpna, matyt, krenta spaudimas, nes kelias val vaikštau kaip kažko pavartojus.

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 01 25, 14:16)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="jusda" data-cid="71975230" data-time="1516877837"><div><p>Kaip tau tokios mintys kyla?
Aš labiai sunkiai pernešiau tą raudoną. Bet net neleidžiu sau pagalvoti, kad nedaryti. Ar aš čia tokia, bet man tie plaukai visiškai dzin. Turiu skarą, peruko nepirkau. Ir į darbą einu, ir renginius vedu.

O kodėl tu galvoji atsisakyti chemijos?</p></div></blockquote><p>Nes mano hormoninis, Ki nedidelis. Ir kaip gydytoja pasake, jeigu butu 1,5 tada gal nedarytu. Tai tie 2 mm mane labai veikia. Ir dar, aš dabar puikiai jaučiuosi, o velnias žino kaip  bus po chemijos. Ir nera gi juokiu garantiju, nei kad jis ne atsinaujins, nei kad aš ne mirsiu nuo chemijos.</p>

Zinot, man irgii buvo baime mirti nuo chemijos... Bet mane siek tiek nuramino psichologe. Sake, nu kad vis gi gydytoju tikslas isgydyt mus, o ne nuzudyt. Tam daromi tyrimai pries chemija, skyriamos imanomos apsaugos. Taip, tokiu atveju pasitaiko, bet buna ir po narkozes zmones nepabunda verysad.gif. Taip, ta raudonoji chemija gana kardiotoksishka (as per pirma karta sedejau ir klausiau savo sirdies, ar nestoja, ar neskauda), bet gi paskaitikyt bet kurio vaisto anotacija. Tiesiog ciut ne kiekvienas gali duot kritines komplikacijas. Musu atveju ta chemija ne labai stipri, tai ne kiasydziu vezys, kai lasina 3 paras, ar koks plauciu, ar kraujo... Pries lasinant chemija sulasina nuo pikinimo, nuo alergijos. Pirma diena visai gerai jauties, nebent vakare jauties pavargusi... Man blogiausia budavo 3-4 a diena. Siek tiek pikino, ryte, bet uztekdavo cerukalio tabletes. Na ir budavo toks silpnumas, zemas spaudimas. Padedavo eleuterokoko lasai. Antra savaite jau budavo geriau, o trecia jau visai gerai, galedavau jau ir po pardes varyt... Man kaip tik sutapo su naujametiniu laikotarpiu, tai su abiem darbais ir N. M. atsvest sugebejau. Perukas, kosmetika, grazi sukne ir pirmin...
Tai gi nebijokyt, viskas bus gerai. Sekmes.

Atsakyti
QUOTE(Roze Gil @ 2018 01 25, 23:00)
<p>Tiesa, man po jo dar labai silpna, matyt, krenta spaudimas, nes kelias val vaikštau kaip kažko pavartojus.</p>

Man tai niekas nesidarė, aš beveik 3 metus jį gėriau. Paskaityk lapelį apie jo šalutinį poveikį. Gal kas atitiks. Pasikonsultuoti su savo onkologu gal reikia.
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2018 01 24, 20:18)
BELULINO aš tai kažkaip nekustu nuo tos beangliavandenes dietos...  unsure.gif  ir pačiai keista... Gal kažką ne taip valgau, gal kažkodėl nesuteikia... Bet svoris stabilus pas mane

Na as visada buvau linkusi i kuduma, visada buvo svorio trukumas. Ir numesdavau svori daug lengviau, nei priaugdavau. O dabar kai nei blinu, nei keptu bulviu, nei keptu karbonadu, nei cepelinu, nei piragu. Tai man kazkaip truksta kaloriju... Tas sutintas ant garu, virintas maistas... verysad.gif Ir nepasakiciau, kad mazai valgau, nemazai, bet, kaip sako rusai : "не в коня корм " :-). Na gal Brazil geras patarimas pakepinti darzoves su sviestu, nes as ant garu gaminu labiau...
Atsakyti

Zinot, man irgii buvo baime mirti nuo chemijos... Bet mane siek tiek nuramino psichologe. Sake, nu kad vis gi gydytoju tikslas isgydyt mus, o ne nuzudyt. Tam daromi tyrimai pries chemija, skyriamos imanomos apsaugos. Taip, tokiu atveju pasitaiko, bet buna ir po narkozes zmones nepabunda verysad.gif. Taip, ta raudonoji chemija gana kardiotoksishka (as per pirma karta sedejau ir klausiau savo sirdies, ar nestoja, ar neskauda), bet gi paskaitikyt bet kurio vaisto anotacija. Tiesiog ciut ne kiekvienas gali duot kritines komplikacijas. Musu atveju ta chemija ne labai stipri, tai ne kiasydziu vezys, kai lasina 3 paras, ar koks plauciu, ar kraujo... Pries lasinant chemija sulasina nuo pikinimo, nuo alergijos. Pirma diena visai gerai jauties, nebent vakare jauties pavargusi... Man blogiausia budavo 3-4 a diena. Siek tiek pikino, ryte, bet uztekdavo cerukalio tabletes. Na ir budavo toks silpnumas, zemas spaudimas. Padedavo eleuterokoko lasai. Antra savaite jau budavo geriau, o trecia jau visai gerai, galedavau jau ir po pardes varyt... Man kaip tik sutapo su naujametiniu laikotarpiu, tai su abiem darbais ir N. M. atsvest sugebejau. Perukas, kosmetika, grazi sukne ir pirmin...
Tai gi nebijokyt, viskas bus gerai. Sekmes

o kada esant kiausidziu veziui lasina 3 paras?

Atsakyti

Mergaitės, norėjau paklaust, kai pradėjote gerti tamoxifeną ar nepykino jūsų? Aš jau geriu trečią mėn. Pirmą nepykino, o nuo antro- pradėjo. Ir, kiek išgėrus prasidėjo karščio bangos?

ROZE GIL, aš geriu Tamoxifeną 5 mėnesius. Karščio bangos buvo po 1 mėn  vartojimo, bet truko neilgai gal tik kokį mėnesį. Ir iš viso bendra būklė , tuo metu buvo tragiška (kažkoks viso kūno "drebėjimas") Pykinimo , tai nebuvo. Dabar jau organizmas matyt prisitaikė, nieko panašaus nejaučiu. Bet  ar tavęs dabar nešvitina ? Gal tau tas blogumas nuo švitinimų? Nes man irgi sutapo švitinimas ir tamoxifeno vartojimo pradžia. 

Merginos , o ar kuri esate kalbėję su onkologe dėl B grupės  vitaminų. Ar tikrai mums jų negalima, ar čia mitas nuo senų laikų. Nusipirkau internetu akims vitaminų, nu ir bliamba sudėtyje B3, B1, B6, B2, B12. Ir dabar bijau gerti.O vis kita sudėtis , tai liuksusinė. O akys tokios pavargę... :hmm: 
Atsakyti
QUOTE(Babyte Bronislava @ 2018 01 26, 10:43)
kada esant kiausidziu veziui lasina 3 paras?</p>

Tiksliai nežinau, tiesiog kažkada NVI mačiau lankstinuką apie kiaušidžių vėžio gydymą, tai ten skaičiau kad priklausant nuo situacijos guldo i chemoterapijos skyrių 3 dienoms. Gal ten ištįsai 3 paras ir nelašina, kiek gal sutirštinau, bet man tos 3 paros įstrigo atminti.
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2018 01 26, 11:34)
Tiksliai nežinau, tiesiog kažkada NVI mačiau lankstinuką apie kiaušidžių vėžio gydymą, tai ten skaičiau kad priklausant nuo situacijos guldo i chemoterapijos skyrių 3 dienoms. Gal ten ištįsai 3 paras ir nelašina, kiek gal sutirštinau, bet man tos 3 paros įstrigo atminti.

KAi man istatinejo porta, buvau 3 dienas dienos stacionare NVI. Ir palatoje sutikau buvusia bendradarbe. Jau skrandzio vezys. Tai ja guldo 7 parom ir be sustojimo lasina chemija. 7 paras!! Diena nakti...tiesa po 3paru atjungia trumpam, leizia issimaudyt po dusu ir vel prijungia...TAda 3 savaites poilsis ir vel 7 paros....
Atsakyti