Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Oi Undzinka niekada nepagalvojau, kad noras miegoti gali buti nuo Tamoxsifeno :oh: kai galiu miegu po 10val. :blush-anim-cl: rytais i darba vos is lovos islipu  :hmm:  Nuotaikos nebuvima, pykti nurasydavau klimaksui, stresui  :ax: 

Atsakyti

Yra toks cukraus pakaitalas ksilitolis, jis iš beržų gaminamas, savo bloge prie mitybos berods rašiau. Daug lėčiau pasisavinamas, rekomenduojamas diabetikams. Pavyzdys - https://www.livinn.l...silitolis_425_g

Tačiau aš pati nei su cukrum, nei su jo pakaitalais tiesiog NIEKO nebegaminu, kaip beje ir su druska. Vyras jei nori papildomai pasibarsto druskos, bet per metus priprato, ir jam jau nebereikia beveik. Dėl medaus, tai jo glikeminis indeksas didesnis nei gryno cukraus. Nors medus turi kitų gerų savybių, tačiau bent aš nevalgau.

Būna kartą per mėnesį suvalgau košės su uogiene ar kokį desertą (renkuos šokoladinį), jei jau juodai užspaudžia. O šiaip turiu nusipirkusi 1 kg maltų žemės riešutų sviesto (traškaus, su gabaliukais) ir kartais suvalgau po šaukštelį vietoj deserto. Nėra cukraus, daug riebalų. Tiesa, reikia būti įsitikinus, kad neturi alergijos histaminui. 

Aš šią savaitę gavau atsakymus mišrių alergenų tyrimo ir maisto netoleravimo tyrimo. Rezultatai: stiprus glitimo, kviečių, rugių ir kiaušinių (!!!) netoleravimas, tačiau gerai toleruoju riešutus, pieną ir bendrai visa kita. Alergijų neturiu išvis jokių. Taigi, dabar jau griežtai atsisakau bet kokios duonos (anksčiau dar suvalgydavau riekelę kitą "Rugelio" prie sriubos), ir kyla didelis galvos skausmas ką valgyti pusryčiams, nes blynų nevalgau, košės per dažnai negalima, nes angliavandeniai... :) o kiaušus valgiau praktiškai kasdien, įvairiais būdais, ir man taip skanu jie.

Dar iš panašių naujienų - išsityriau mikroelementus ir vitaminus (sunkiųjų metalų dar laukiu atsakymo) - viskas norma, svarbu kad kalcis ir vit D, B12 ok, stipriai trūksta geležies ir vario (!), o cinko per daug. Cinko-vario santykis kaip ir turėtų būti 1:1, o pas mane 1:3,5, labai blogai. Antradienį varysiu pas hematologą Santariškėse, kad pasiūlytų ką dabar daryti. Tada jau bręsta blogo įrašas man.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 14 sausio 2018 - 11:21
QUOTE(tali3 @ 2018 01 14, 10:17)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Undzinka" data-cid="71959224" data-time="1515874899"><div><p>Medus. 1 arbatinis saukstelis (apie 20gr) turi 16.5gr angliavandeniu is kuriu cukraus 16.4gr
Vat ir galvokit vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>O kuom Jus pakeičiat cukru? pvz. kepiniams</p>

As tiesiog nevalgau kepiniu smile.gif Vyras valgo, tai jei kepu jam - kepu tradiciskai.Zinau, kad keicia stevia lyg, klevu ar agavu sirupais.
Atsakyti

Papildziau sarasa kraujo tyrimui

Brazil ka duoda vario, cinko tyrimas :hmm:

Atsakyti
Dėl cukraus jau senokai viskas aišku.. Bet vaisių aš nevengiu. Maitiniuosi tik augalais.. Košės, daržovės, sultys, troškiniai. Pvz. morkų/burokų/salierų/imbiero sultys irgi cukringos... Nzn tikrosios tiesos. Kaip jūs darot?

QUOTE(Brazil @ 2018 01 14, 11:56)
<p>Aš šią savaitę gavau atsakymus mišrių alergenų tyrimo ir maisto netoleravimo tyrimo. Rezultatai: stiprus glitimo, kviečių, rugių ir kiaušinių (!!!) netoleravimas, tačiau gerai toleruoju riešutus, pieną ir bendrai visa kita. Alergijų neturiu išvis jokių. Taigi, dabar jau griežtai atsisakau bet kokios duonos (anksčiau dar suvalgydavau riekelę kitą "Rugelio" prie sriubos), ir kyla didelis galvos skausmas ką valgyti pusryčiams, nes blynų nevalgau, košės per dažnai negalima, nes angliavandeniai... smile.gif o kiaušus valgiau praktiškai kasdien, įvairiais būdais, ir man taip skanu jie.</p>
<p>Dar iš panašių naujienų - išsityriau mikroelementus ir vitaminus (sunkiųjų metalų dar laukiu atsakymo) - viskas norma, svarbu kad kalcis ir vit D, B12 ok, stipriai trūksta geležies ir vario (!), o cinko per daug. Cinko-vario santykis kaip ir turėtų būti 1:1, o pas mane 1:3,5, labai blogai. Antradienį varysiu pas hematologą Santariškėse, kad pasiūlytų ką dabar daryti. Tada jau bręsta blogo įrašas man.</p>

Papasakok plačiau ką tyreisi? Kuriuos mikroelementus ir kuriuos sunkiuosius metalus?
Alergenus kur daresi ir kaip konkrečiau vadinasi tyrimas? Daug pinigėlių kainoja visas kompleksas?

Nusipirkau organinės kavos klizmoms... Reikės bandyti valyti žarnyną.
Žodžiu trumpai tariant esu prisižiūrėjusi filmų "The truth about cancer", "The sacred plant" ir "Cris beat cancer" ir tuo labai šventai tikiu.. bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natūrali @ 2018 01 14, 12:59)
Dėl cukraus jau senokai viskas aišku.. Bet vaisių aš nevengiu. Maitiniuosi tik augalais.. Košės, daržovės, sultys, troškiniai. Pvz. morkų/burokų/salierų/imbiero sultys irgi cukringos... Nzn tikrosios tiesos. Kaip jūs darot?
Papasakok plačiau ką tyreisi? Kuriuos mikroelementus ir kuriuos sunkiuosius metalus?
Alergenus kur daresi ir kaip konkrečiau vadinasi tyrimas? Daug pinigėlių kainoja visas kompleksas?

Žodžiu trumpai tariant esu prisižiūrėjusi filmų "The truth about cancer", "The sacred plant" ir "Cris beat cancer" ir tuo labai šventai tikiu.. bigsmile.gif  4u.gif

Sultis as spaudziu su letaeige sulciaspaude ir ne daznai, stengiuosi maziau cukraus ir krakmolo turincias darzoves ir vaisius spausti. Ir dar rekomenduoja (pagal teisinga mityba) sultis (na jose vistik yra angliavandeniu) gerti pavalgius ir pirmoje denos puseje. Tai as taip ir darau.
Va ir mane domina tyrimai. KIta savaite keliausiu pas seimos gydytoja, nesiu KT atsakyma. Bandyisu prasyt visu imanomu tyrimu, kuriuos daro poliklinika. Bet gi ne viska daro. Tai vat , Brazil, prasom mums cia isvardinti ka pati tyreisi , kur ir uz kiek:)
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2018 01 14, 10:17)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Undzinka" data-cid="71959224" data-time="1515874899"><div><p>Medus. 1 arbatinis saukstelis (apie 20gr) turi 16.5gr angliavandeniu is kuriu cukraus 16.4gr
Vat ir galvokit vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>O kuom Jus pakeičiat cukru? pvz. kepiniams</p>

Kepinių seniai nebevalgau. Šiaip cukrų galima į stevija keisti.
Papildyta:
QUOTE(Natūrali @ 2018 01 14, 12:59)

Žodžiu trumpai tariant esu prisižiūrėjusi filmų "The truth about cancer", "The sacred plant" ir "Cris beat cancer" ir tuo labai šventai tikiu.. bigsmile.gif  4u.gif

Aš manau kad mums jokių sulčių negalima... Vaisių aš irgi beveik nevalgau, na tik kartais bet tai labai juos riboti stengiuosi. Su kosemis manau mums reiktų irgi atsargiai. Man sunkiai sekėsi jų atsisakyti nes labai mėgstu bet dabar praktiškai nebevalgau.
Na bet aš mėsa valgau, sūrius, varške, jogurtą. O tu jei veganiskai maitiniesi tai dar be vaisių, košių nežinau kas beliktų tau valgyti blink.gif

Į tą pačią temą paklausti norėjau kaip manot ar mums galima pelėsinio sūrio? Angliavandenių kaip ir nedaug... Bet kaip dėl to pelėsio? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidosius: 14 sausio 2018 - 13:43

Į tą pačią temą paklausti norėjau kaip manot ar mums galima pelėsinio sūrio? Angliavandenių kaip ir nedaug... Bet kaip dėl to pelėsio? g.gif

Aš sūrius mėgstu labai, bet valgau labai retai, nes beveik nevartoju pieno produktų dėl augimo hormonų ir antibiotikų juose (viena krūties vėžio priežasčių). Plius buvau šventai įsitikinus, kad netoleruoju laktozės. Pasirodo, toleruoju :) į pieną ir sūrius pas mane beveik nėra reakcijos, ožkos sūriui išvis 0 proc. Tai ožkos pieno sūris išvis man saugus, nes abejoju kad į ožkas pumpuotų pieną duodančius hormonus.

Bet pelėsiai man rodos mums yra negerai. Pas ką kraujas nukritęs išvis negalima griežtai. O ką "Naujoji priešvėžinė mityba" sako? paskolinau knygą tali3, dabar nebeatsimenu kaip ten su pelėsiniu sūriu.

Atsakyti

Dėl tyrimų. Dariau dėl dviejų priežasčių: a) norint vartoti papildus reikia suprasti kiek ko organizme yra, nes gali prisivartoti ko nereikia (žr. cinko pavyzdį žemiau); b) mano broliui ieškojo autoimuninės ligos, rado didžiulį netoleravimą įvairiems maisto produktams ir įvairias alergijas, aš dariausi, nes giminėje būna ir paveldimi šie dalykai.

Bloge aprašysiu detaliai po vizito pas hematologą antradienį, bet jei negalit laukti, tai trumpai:

Visus tyrimus dariausi Antėjoj Pamėnkalnio 1, bet ten tik kraują paima, paskui veža į kitus labus. Pagrindiniai yra berods Pašilaičių g ir Konarskio g. Alternatyva: Synlab Kalvarijų g, irgi privatus ir brangus. Šitie man atrodė patikimiausi, nes didžiausos laboratorijos, bet ir pas juos pasitaiko klaidų (pas abu). Pasirinkau tieisog kuris arčiau namų. 

Kainos aišku žvėriškos, bet brangiausi tyrimai bus kartą gyvenime, o kitus kas pusmetį ar kartą metuose kartosiu. https://kraujotyrima.../tyrimu-kainos/

Dariau:

Maisto netoleravimo testas 108 produktai (ne pats brangiausias, brangiausias apie 180 produktų) - 220 eur

Alergenų testas 55 mišrūs alergenai (dulkės, katės šunys pelėsiai ir t.t. plius maisto pagrindiniai alergenai, nes netoleravimas ir alergija yra skirtingi dalykai) - 68 eur, plius imunoglobulinas 10 eur

Vitaminai ir elektrolitai: D, B12, Kalis, Natris, Kalcis, Geležis, Cl chloridai, Cinkas, Jodas, Selenas, ir būtų gerai Folio rūgštis, bet ją pamiršau. Kaina kiekvieno skirtinga, žr kainininke, nuo trijų iki dvidešimt berods eurų

Sunkieji: švinas, varis, gyvsidabris. Šitie žiauriai brangūs, po 30-35 eur. Yra ten jų daugiau tų sunkiųjų metalų, bet gaila pinigų buvo.

Hormonai: kortizolis, bet šiaip planuoju pagrindinius tirti po vizito pas šeimos gyd, nedariau, nes padarysiu nemokamai

Biochemija: feritinas, kreatininas, bilirubinas, albuminas, gliukozė, bendras baltymas, ir visi kepenų fermentai, jiems dariau Virškinamojo trakto mini programą, žr. kainininke, ten surašyti fermentai, nes jai buvo nuolaida (16 eur kainavo). 

Viso kainavo apie 550 eur. Su kai kuo tai paskubėjau, 100 proc. galėjau nemokamai išsitirti. Šiaip geriausia būtų darytis savo poliklinikoje (jei didelis ir patikimas labas) arba Santariškių centre, ir kartojant lyginti to paties labo rezultatus kas kelis mėn. Bet Santaroje sunkiųjų metalų nemačiau kainininke, o dėl poliklinikos labai abejojau kad paskirs nemokamai (NVI išsiprašyt bet kokius papildomus būdavo neįmanoma). jei jums pavyktų išsiprašyt, tai aišku kad geriau nemokėti. Tai pat būtinai reikia darytis pilną leukogramą (mikroskopu). Na, maisto netoleravimo ir alergenų poliklinikoje turbūt irgi netirs :)

Kraujo iš vso nusiurbė 25 ml, kelis "mėgintuvėlius"

Dabar dėl vario vs cinko. Cinko trūkumas, lygiai kaip vitamino D, atveria kelią vėžiams, cinkas labai svarbus imuninei sistemai, padeda greičiau gyti po operacijų ir pan. Žr pavyzdžiui čia http://maistassportui.lt/straipsniai/papildai/cinkas/. Trūkstant cinko, ilgai negyja žaizdelės, bėrimai. Kadangi mane paberdavo paskutiniu metu, galvojau kadtrūksta cinko, ir aš cinko vis pagerdavau pabaigus chemiją. Tuo tarpu cinko ir vario santykis labai svarbus - vieno didėjant, kito mažėja. Todėl tyriau abu. Ir gerai padariau - pasirodo cinko nereikėjo man gerti, ir per jį nusimušiau varį. Gali būti, kad vario trūkumas ar cinko perteklius muša tuos pačius mano neutrofilus. http://www.esat.lt/vitaminai_mineralai.php?lt=varis

Na, daugiau paaiškins man hematologas antradienį, bet moralas toks - nežinant ko trūksta, tai geriau vitaminų šiaip sau negerti, nes gali prisidaryti bėdų. 

Taigi, aiškinsiuos toliau, kaip pakelti geležį ir varį (skaičiau kad krabus ir kepenis reikia valgyt) ir kas muša mano neutrofilus. 

Ir nebevalgysiu kiaušinių  :unsure:​ gal nuo jų mane ir bėrė

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 14 sausio 2018 - 16:45

Brazil labai aciu :4u:

Atsakyti

Mano broliui tuo tarpu nustatė stiprią reakciją į 30+ maisto produktų, tarp jų pienas, bulvės, kiaušiniai, miltai, pupelės, ryžiai, apelsinai, riešutai.. vargšas galvoja ką jam dabar valgyti

Netoleravimas reiškia, kad vartojant tuos produktus organizme kyla vidiniai uždegimai, uždegiminė terpė - pati palankiausia terpė vėžiui, taigi ... 

Patikimumas tų tyrimų aišku nėra šimtaprocentinis, patikimas būtų jei kiekvieną alergeną ar produktą bandytu atskirai ir žiūrėtum organizmo reakciją. Bet tokiam kiekiui produktų taip tirtis neįmanoma. Todėl bent jau į tuos, kur nustato stiprią reakciją, reikia atkreipti dėmesį (kur silpna - dzin)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 14 sausio 2018 - 17:02
QUOTE(Brazil @ 2018 01 14, 15:44)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaidosius" data-cid="71959693" data-time="1515929948"><div><p>Į tą pačią temą paklausti norėjau kaip manot ar mums galima pelėsinio sūrio? Angliavandenių kaip ir nedaug... Bet kaip dėl to pelėsio? vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p></p><p>Aš sūrius mėgstu labai, bet valgau labai retai, nes beveik nevartoju pieno produktų dėl augimo hormonų ir antibiotikų juose (viena krūties vėžio priežasčių). Plius buvau šventai įsitikinus, kad netoleruoju laktozės. Pasirodo, toleruoju smile.gif į pieną ir sūrius pas mane beveik nėra reakcijos, ožkos sūriui išvis 0 proc. Tai ožkos pieno sūris išvis man saugus, nes abejoju kad į ožkas pumpuotų pieną duodančius hormonus.</p><p>Bet pelėsiai man rodos mums yra negerai. Pas ką kraujas nukritęs išvis negalima griežtai. O ką "Naujoji priešvėžinė mityba" sako? paskolinau knygą tali3, dabar nebeatsimenu kaip ten su pelėsiniu sūriu.</p>

Įdomiai toj knygoje, įrašytas į žalią lentele, tai kaip ir galima sočiai valgyti bet pazymetas žvaigždute ir pastabose parašyta kad nusilpus imunitetui nevalgyti nes sukels uždegiminės reakcijas. Žodžiu gal geriau privengt unsure.gif
Atsakyti