Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Dulk gimdyti tai jau tikrai nebeplanuoju :D 

Intaite siulo pagalvoti apie salinima, nes mano, kad Tamoxsifenas nepilnai veikia (jei tokie dalykai vyksta) Prie Zoladex'so uzknysdavo karscio bangos ir dienom ir naktim  :oh: Su savo krut. onkolog. dar apie tai nekalbejau, pas ja po men., labai noretusi ta procesa nors truputi nukelti, man 48m. :cray:bet kad teks suprantu.  :frusty: 

Planuoju pasidaryti kraujo tyrima, gal turit patarimu ka itraukti? :hmm:

Atsakyti
QUOTE(Dulk @ 2018 01 13, 00:37)
<p>Labai labai aciu visoms uz pasidalinimus. 4u.gif Nesijauti toks vienisas su savo problemomis.<b></b><i></i><u></u><sub></sub><sup></sup><strike></strike>
</p><p>Siandien skambinau Luksytei tai jinai beveik nesuprato kodel skambinu, nes CEA normos nevirsija, o kai paklausiau kodel beveik trigubai pakilo tai sake kad imunitetas nebuna vienodas. As paskaitinejau interneta ir niekur neradau kad butu parasyta apie CEA ir imuniteto rysi. Tai mane dar labiau suneramino. Kruties vezio atveju jis yra suristas su metastazemis kauluose ir kepenyse. Del ko dar gali buti padidejes tai pankreatitas ir kiti dalykai kurie man netinka. Tai kepenu echoskopija pasidarysiu mokamai be vargo, o kaip pasitikrinti kaulus ? Nes kaulai tai paskauda desines rankos ir koju blauzdikauliai, tiesa, senokai jau koki pusmeti. Praeita patikrinima sakiau Luksytei, bet ji nieko jokio tyrimo neskyre.
</p>

Dulk, mieloji, as gydausi jau 4 metai. su 2.5 metu remisija. Tai galiu pasakyt, kad markeris niekad nebuna vienodas. Jis tai padideja, tai sumazeje. Bet jei viskas normos ribose, nereik sukti sau galvos. Juk ir hemoglobinas nebuna visa laika vienodas. Jei jau markeris kyla ir kyla desimtimis, simtais daliu, tada taip- jau reikia pradet ieskot priezasciu, o jei tai normos ribose ir tik simtosios dalys po kablelio...nu neieskok slieku ir negrauzk saves! Echoskopija , bent jau man nerode okios metastazes ar darinio, nors KT ji rodo 9 mm. Taip, kad nemetyk pinigu echoskopijai. Jei jau nori darytis uz pinigus, darykis KT.
Kaulai. Prasyk pas daktare siuntimo scintigrafijai. Suleis radiacijos, nuskanuoss ir viskas bus aisku. Siaip man metastazes kauluose neskauda, nors yra viena rankoje nemaza apie 4cm. Taip, kad manau tai gali buti surista ne su mts. Gal vaistu itaka ar siaip koks artritas kabinasi. Bet siaip geriausiai, kad butu paciai ramiau, paprasyk scintigrafijos.

QUOTE(ingriga @ 2018 01 13, 09:44)
<p>Dulk gimdyti tai jau tikrai nebeplanuoju biggrin.gif </p><p>Intaite siulo pagalvoti apie salinima, nes mano, kad Tamoxsifenas nepilnai veikia (jei tokie dalykai vyksta) Prie Zoladex'so uzknysdavo karscio bangos ir dienom ir naktim  doh.gif Su savo krut. onkolog. dar apie tai nekalbejau, pas ja po men., labai noretusi ta procesa nors truputi nukelti, man 48m. :cray:bet kad teks suprantu.  frusty.gif 
</p><p>Planuoju pasidaryti kraujo tyrima, gal turit patarimu ka itraukti? hmm.gif
</p>

Jei tamoksifenas neveikia pilnai, prasyk, kad keistu. Nes mano atveju, nors auglys ir buvo labai jautrus harmonui nesuveike tamoksifenas. Tada ji pakeit i leidziama karta i menesi Faslodexa (daug daug geresnis vaistas uz tamoksifena), bet kaip paaiskejo ir jis nesuveike man. Tai su savo onkologe pasitark. Gerai, kai eini jau pasikauscius apie vaistus, ka i ka galima keisti:)
Man nuo tamoksifeno buvo isvesejus gleivine ir isauges polipas, kuri operavo ir vale gimda. Dabar kai nebegaunu harmonu, situacija pagerejo, bet einu tikrintis kas pusmeti pas ginekologe.
O siaip...gimda, tai tik raumenu maisas skirtas vaikams isnesioti. NAfig Tau jo dabar reikia?
Atsakyti

Nu mokslininkai pagaliau tvirtai įrodė, kad cukraus vartojimas didina vėžinių ląstelių skaičių, taip kad jokių pyragų ;)

http://www.technolog...ksta-su-cukrumi

Atsakyti

O siaip...gimda, tai tik raumenu maisas skirtas vaikams isnesioti. NAfig Tau jo dabar reikia?

Tai gimdos man niekas neplanuoja salint, ji niekam kolkas nekliuna :D (polipas buvo pries 2 m.) tik kiausides  :oh: bet tamoxsifena sake visviena gauciau nes Estrogenai kazkiek gaminasi ir be kiausidziu.

Undzinka, pagal informacini Faslodex'as skiriamas po menopauzes, o man jos nera :oh: tau jau buvo?

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2018 01 13, 09:44)

</p><p>Planuoju pasidaryti kraujo tyrima, gal turit patarimu ka itraukti? hmm.gif
</p>

Jei darysi poliklinikoje, tai pasitark su gydytoja, as daryciau bendra krauja, cholesterili, cukru, kepenu ir ne tik fermentus, butinai kalci, kreatinina. Dar gal vertetu vit.D pasidaryt, nes paprastai pas visus labai jo truksta. Kita savaite pati einu pas seimos gydytoja, tai irgi prasysiu daryt visus imanomus tyrimus:) Slapimo taip pat. Nes na as dar gi mityba pakeitus, tai man dar tas labai svarbu, kad visko gautu organizmas.
Papildyta:
QUOTE(ingriga @ 2018 01 13, 13:46)

</p></div></blockquote><p>Tai gimdos man niekas neplanuoja salint, ji niekam kolkas nekliuna biggrin.gif (polipas buvo pries 2 m.) tik kiausides  doh.gif bet tamoxsifena sake visviena gauciau nes Estrogenai kazkiek gaminasi ir be kiausidziu.
</p><p>Undzinka, pagal informacini Faslodex'as skiriamas po menopauzes, o man jos nera doh.gif tau jau buvo?
</p>

MAn po operacijos kaip uzrauke vaistais (buvo lygiai 50), taip ir uzrauke. Nebeatsinaujino niekas. Tai kaip ir skaitosi, kad menopauze jau;)
Na tada reik ziurek i kazka kita keisti, gal aromasinas...
Atsakyti

Mano gyd. irgi tikejosi kad po Zoladex nebeatsinaujins. Galvoju, kad treciadieni vaziuosiu pas Sandra, tai gal reikes pabandyti papult ir pasikalbet su savo gyd. :hmm:

Atsakyti

Undzinka aciu niekas nemoka taip paguosti kaip tu. :4u: Manau turi pasaukima buti psichoterapeutu. :) 

Jaudinuosi as del to kad CAE padidejo beveik tris kartus, nors 2,4 metu buvo kaip ikaltas.  Gal as ir perdedu, bet aciu uz patarimus del KT. O gal geriau MRT ? Kaina bevei nesiskiria, o maziau kenksminga . Kaip  manote ?

Ingriga jei tau 48 metai tai manau nelabai yra ka ir svarstyti. Bet salinti reikia viska, net nesvarstant taip man sake chemoterapiaute J.Strimaitiene, ji laikoma labai patyrusia. O tada tu galesi vartoti aromatazes inhibitorius . Salutiniai poveikiai stiprus nuo siu vaistu, bet tai rodo kad vaistai veikia, bent as taip tikiuosi. As tai sakau tik is savo patirties, bet tu turi viska nuspresti .Bet beda ta, kad niekas negali nieko tiksliai numatyti. 

​Undzinka, kai tu vartojai tamoksifena kokie buvo salutiniai poveikiai ?

Atsakyti
QUOTE(Dulk @ 2018 01 13, 20:49)
<p>Undzinka aciu niekas nemoka taip paguosti kaip tu. 4u.gif Manau turi pasaukima buti psichoterapeutu. smile.gif </b></i></u><sub></sub><sup></sup><strike></strike>
</p><p>Jaudinuosi as del to kad CAE padidejo beveik tris kartus, nors 2,4 metu buvo kaip ikaltas.  Gal as ir perdedu, bet aciu uz patarimus del KT. O gal geriau MRT ? Kaina bevei nesiskiria, o maziau kenksminga . Kaip  manote ?
</p><p></p><p>Ingriga jei tau 48 metai tai manau nelabai yra ka ir svarstyti. Bet salinti reikia viska, net nesvarstant taip man sake chemoterapiaute J.Strimaitiene, ji laikoma labai patyrusia. O tada tu galesi vartoti aromatazes inhibitorius . Salutiniai poveikiai stiprus nuo siu vaistu, bet tai rodo kad vaistai veikia, bent as taip tikiuosi. As tai sakau tik is savo patirties, bet tu turi viska nuspresti .Bet beda ta, kad niekas negali nieko tiksliai numatyti. 
</p><p></p><p>​Undzinka, kai tu vartojai tamoksifena kokie buvo salutiniai poveikiai ?<b>
<i><u><sub></sub><sup></sup><strike></strike>
</p>

Ha, toks is manes ir psichoterapeutas smile.gif
MRT geriau, maziau gausi spinduliu ir labiau informatyvus. Mano atveju nebegaliu daryt MRT, nes turiu isiuta porta (jis metalinis) ir dar pedoje turiu varztus, tad man lieka tik KT.
KAi vartoau tamoksifena buvo karscio bangos, na nelabai ziaurios, bet tikrai buvo. Ir pastovus nuvargio jausmas...UZmigdavau vaziuodama namo autobusu:) DArbe po pietu sededama prie kompo glejau tiesiog muluzti moment. Ir irzlumas ir kazkoks piktumas buvo...Vyras vis kartais pabrezdavo, kad gal man reikia galva tvarkyt smile.gif Po 2 metu jo gerimo, man pakeite i aromasina, bet as jo teisgeriau kelias tabletes ir nustate mts. Tai konstatavo, kad nesuveike ir pakeite i faslodexa.
Atsakyti

Brazil, o medų galima valgyti?

Atsakyti
QUOTE(Blondiske @ 2018 01 13, 21:29)
<p>Brazil, o medų galima valgyti?

</p>

Medus. 1 arbatinis saukstelis (apie 20gr) turi 16.5gr angliavandeniu is kuriu cukraus 16.4gr
Vat ir galvokit smile.gif
Atsakyti
as tai stengiuosi rinktis maisto produktus ,kurie nedidina glikeminio indekso kraujuje,arba veikia min, /na tipo ,kaip diabetikai/
Atsakyti

Medus. 1 arbatinis saukstelis (apie 20gr) turi 16.5gr angliavandeniu is kuriu cukraus 16.4gr
Vat ir galvokit smile.gif

O kuom Jus pakeičiat cukru? pvz. kepiniams

Atsakyti