Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(vaidosius @ 2018 01 11, 18:44)
Dėl pačių kiaušidžių aš nesuprantu... gyd sakė nelabai jos matosi per KT. Bent aš taip supratau... Kas matosi tai padidėję limfmazgiai prie kiaušidžių. Nors per echoskopija manė kad pamazeje jie bet KT parodė kad liko tokie patys.
Kuom galima pasidžiaugti tai kad žymiai sumažėjęs laisvo vandens kiekis lyginant su praeita KT.

O kur Tu dabar gydaisi ir daraisi tyrimus? Klaipėdoj? Kada MRT? Tai padidėję limfmazgiai gal nieko tokio??

QUOTE(Dulk @ 2018 01 11, 18:47)
<p>Labutis visoms  4u.gif </p>
<p>kasdien skaitau si foruma ir labai dziaugiuosi, kad grizo Naturali, ,kad Undzinkai teigiami rezultatai, kad Brazil sekmingai baige gydyma yahoo.gif .</p>
<p>Dabar noriu paprasyti jusu patarimo. Lapkricio 19 buvo eiline patikra. Padare kruties mamografija ir persviete plaucius, nieko blogo nerado. Bet nebedaro nemokamu vezio tyrimu, kazkodel jie pasidare neinformatyvus nors iki tol darydavo. Na as sakau pasidarysiu mokamus, bet A. Luksyte mano gydytoja sako tai, kad jie neinformatyvus. Tai as susilaikiau, bet po to galvoju, kaip tai jie staiga gali pasidaryti neinformatyvus nei is sio, nei is to. Bet pries Naujus nenorejau darytis, kad nesugadinti sventines nuotaikos ir pasirodo neveltui. Siandien pasidariau ir  Ca 15-3 13.53 buvo 13.26, o CEA 1.770 buvo 0.663. Tai va CEA pakilo beveik tris kartus, nors iki siol  du metus svyravo nuo 0.642 iki 0,663. Dabar nezinau ka daryti huh.gif . Gal kam buvo panasiai. Istikruju laukiu bet kokio patarimo. blink.gif </p>

Na taip, padidėjo, bet norma iki 5 CEA. Pas mane dabar 2.7, o Ca 15.3 - 22.9. irgi tai pakyla, tai pamažėja.. Manau nieko tokio.. Pasuk Lukšytei į kabinetà ir pasitark.

QUOTE(ingriga @ 2018 01 11, 19:39)
<p>Kaip ir tikėjausi rytoj laukia NVI su Intaite  doh.gif Pagal gimdą turėčiau susigt, bet taip jau sako daugiau kaip mėn. Cista sėkmingai auga, per 2sav. daugiau kaip 1cm, jau viršijo 9  doh.gif Jeigu taip neaugtu, ramiai laukčiau kol pratruksiu  biggrin.gif  Neisivaizduoju ką ji patars ir ką daryt  frusty.gif </p>

O tu pajutai tà cista ar tiesiog patikros metu pamatė?

Aš va galvoju, kad jau beveik 1.5 metú po mano operacijos, metai po švitinimo, nu bet man tà krūtį skauda. Kità irgi mažino pagal operuotà, bet jos visai neskauda. Apačioj tas randas toks kietas, platus, jaučiu sukietėjimus. Padarė mamogramà - pooperaciniai pakitimai ir deformacijos. MRT tipo netikslinga. Yra limfmazgis prie pažasties padidėjęs, bet daryt atseit nieko nereikia, nes gaunu sisteminį gydymà Kadcyla. Galvoju su kuo dar pasikonsultuot.. Gal kai ranka sugis, pasidaryt mokama MRT. Beje, nutariau Santaroj pas genetikà dar pasityrinėt, nors Kaunas BRCA mutaciju nerado..
Atsakyti

Prieš važiuojant pas savo gyd. NVI lapkričio pradžioje nuėjau pasitikrinti pas gynekol, rado cistą. Galvojo, kad prasirgus ji pradings.

Operuota krūtinė ir mano labai jautri, gyd. sakė normalu. Kai daro mamagramą ir sako kad reikia atsipalaiduoti, tai norisi pasiust toli toli  :cray: 

Atsakyti

vaidosius man buvo problemu su gimda po kruties operacijos, tai is pradziu bandziau NVI pas ginekologe eiti, bet atsakymu negavau, nes pas juos tiek pacientu jie neturi laiko nevezinems problemoms. Tai savo poliklinikoje suradau gan jauna operuojanti gydytoja, kuris galejo mano problemoms skirti laiko, galu gale nusprendeme viska pasalinti ir dabar rami del to. Gal ir tu jei nieko neisaiskes NVI susirask kad ir privaciai koki gera ginekologa, kuris tavo problemai gales skirti pakankamai laiko.

Atsakyti

Naturali,

man po operacijos 2,4 metu ir randas kietas ir apie randa, bei kitose vietose dar skauda. Is pradziu tai smarkiai skaudejo, krutine operuota buvo labai sutinus. As pramymiau tekeli pas operavusi gydytoja Ostapenko ir privaciai ne karta dariausi ultragarsa. Bet taip ir turi buti, gydytojai nieko blogo tame nemate tik patare man miegoti su liemenuku. Tai jau taip darau iki sios dienos ( turiu labai laisva baltarusiska medvilnine ). Bet jeigu yra galimybe tai aisku pasidaryk MRT, jau vien del ramybes.

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2018 01 11, 18:39)
<p>Kaip ir tikėjausi rytoj laukia NVI su Intaite  doh.gif Pagal gimdą turėčiau susigt, bet taip jau sako daugiau kaip mėn. Cista sėkmingai auga, per 2sav. daugiau kaip 1cm, jau viršijo 9  doh.gif Jeigu taip neaugtu, ramiai laukčiau kol pratruksiu  biggrin.gif  Neisivaizduoju ką ji patars ir ką daryt  frusty.gif </p>

as taip pat turejau kiausides cista apie 15 mm dydzio,bet pasitikrinus po keliu men jos tiesiog nebebuvo,o gyd sake ,kad cistos turi tokia savybe -tai atsiranda,tai isnyksta,jos nera taip pavojingos,kaip miomos , jusu atveju jei ji taip auga,reikia pasiklausti ginekologu,kokia ju nuomone,ir siulyciau neapsiriboti vienu gydytoju,o nueiti ir pas kita
Papildyta:
del markeriu -tai mano taip pat svyruoja,bet su kuo besikonsultuoju -visi rekomenduoja nesureiksminti tu normu,tipo ,daugumoje atveju markerisi norma,o po operacijos isaiskeja kad jau ir 2 ar 3 st ,man tai sioj situacijoje siapip kazkaip ziauroka -nezinai koks tyrimas butu tiksliausias,kogero MRT
Atsakyti

... susirask kad ir privaciai koki gera ginekologa, kuris tavo problemai gales skirti pakankamai laiko.

Ginekologę aš turiu jau 25m., pas kuria galiu patekti kai tik man reikia, kuria pilnai pasitikiu.  Esant kitai situacijai duotu vaistų ir prasirgčiau, bet mano v. jautrus hormonam jų negalima. Todėl vis siunčia į NVI kad nepražiūrėt nieko. O šalinti kol kas nieko nėra tikslo ir nerekomenduoja.

Dalufo mano jau virš 9cm  :oh: 

Atsakyti
QUOTE(Dulk @ 2018 01 11, 17:47)
<p>Labutis visoms  4u.gif </p>
<p>kasdien skaitau si foruma ir labai dziaugiuosi, kad grizo Naturali, ,kad Undzinkai teigiami rezultatai, kad Brazil sekmingai baige gydyma yahoo.gif .</p>
<p>Dabar noriu paprasyti jusu patarimo. Lapkricio 19 buvo eiline patikra. Padare kruties mamografija ir persviete plaucius, nieko blogo nerado. Bet nebedaro nemokamu vezio tyrimu, kazkodel jie pasidare neinformatyvus nors iki tol darydavo. Na as sakau pasidarysiu mokamus, bet A. Luksyte mano gydytoja sako tai, kad jie neinformatyvus. Tai as susilaikiau, bet po to galvoju, kaip tai jie staiga gali pasidaryti neinformatyvus nei is sio, nei is to. Bet pries Naujus nenorejau darytis, kad nesugadinti sventines nuotaikos ir pasirodo neveltui. Siandien pasidariau ir  Ca 15-3 13.53 buvo 13.26, o CEA 1.770 buvo 0.663. Tai va CEA pakilo beveik tris kartus, nors iki siol  du metus svyravo nuo 0.642 iki 0,663. Dabar nezinau ka daryti huh.gif . Gal kam buvo panasiai. Istikruju laukiu bet kokio patarimo. blink.gif </p>

Pas mane irgi neinformatyvus tas CA 15-3 žymuo, bet vistiek karts nuo karto pasidarau ( mokamai ). CA 15-3 norma iki 30. Visiškai normalus pas tave. Į tokį svyravimą neverta per daug dėmesio kreipti. Pas mane mėtosi irgi. Buvo 19, po to 15, po to 18. Tai irgi kaip ir padidėjo... O tavo reikšme tik po kablelio pakito tai manau šiaip galimi tokie tyrimo svyravimai juk yra ir paklaida kazkokia
Papildyta:
QUOTE(Natūrali @ 2018 01 11, 19:08)
O kur Tu dabar gydaisi ir daraisi tyrimus? Klaipėdoj? Kada MRT? Tai padidėję limfmazgiai gal nieko tokio??

Klaipedoj dabar gydausi. Limfmazgiai reikš arba MTS arba dar gyd spėjimas kad gali būti nuo hormoninių vaistų. MRT sausio 30 d.
Papildyta:
QUOTE(Dulk @ 2018 01 11, 19:30)
<p>vaidosius man buvo problemu su gimda po kruties operacijos, tai is pradziu bandziau NVI pas ginekologe eiti, bet atsakymu negavau, nes pas juos tiek pacientu jie neturi laiko nevezinems problemoms. Tai savo poliklinikoje suradau gan jauna operuojanti gydytoja, kuris galejo mano problemoms skirti laiko, galu gale nusprendeme viska pasalinti ir dabar rami del to. Gal ir tu jei nieko neisaiskes NVI susirask kad ir privaciai koki gera ginekologa, kuris tavo problemai gales skirti pakankamai laiko.</p>

Na ziuresim ką dar po MRT sakys. Aš jau nevažinėju į NVI, Klaipedoj laikau tęsti gydyma
Papildyta:
QUOTE(dalufo @ 2018 01 11, 19:53)
as taip pat turejau kiausides cista apie 15 mm dydzio,bet pasitikrinus po keliu men jos tiesiog nebebuvo,o gyd sake ,kad cistos turi tokia savybe -tai atsiranda,tai isnyksta,jos nera taip pavojingos,kaip miomos , jusu atveju jei ji taip auga,reikia pasiklausti ginekologu,kokia ju nuomone,ir siulyciau neapsiriboti vienu gydytoju,o nueiti ir pas kita
Papildyta:
del markeriu -tai mano taip pat svyruoja,bet su kuo besikonsultuoju -visi rekomenduoja nesureiksminti tu normu,tipo ,daugumoje atveju markerisi norma,o po operacijos isaiskeja kad jau ir 2 ar 3 st ,man tai sioj situacijoje siapip kazkaip ziauroka -nezinai koks tyrimas butu tiksliausias,kogero MRT

Tai jei 2 ar 3 St žymenis rodo norma tai tada ir skaitosi kad neinformatyvus. Man kai diagnozavo 2 St rodė 19 tai iškart pasakė kad mano neinformatyvus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidosius: 12 sausio 2018 - 09:33

.. nusprendeme viska pasalinti ir dabar rami del to.

Atsiprasau, kiek jums metu?

Pabendravom su Intaite, ji siulo dar bandyti palaukti, dar bandysiu karsta vonia. Kaip sako operuoti galejom jau ir praeita karta, bet ar po men. vel viskas nepasikartos, gerai  butu kad savaime ciklas atsistatytu. Atsiszvialgiant i situacija siule pagalvoti apie kiausidziu salinima, cia jau turiu nuspresti pati :oh: Del krutines butu didelis pliusas, bet  klimakso "malinumai" rimtesni nei su Zoladexsu :frusty:

Atsakyti
Gal kuriai pravers
https://www.facebook...p...eater&ifg=1
Atsakyti

Ingrida

man kai salino ( is kart po chemijos ir spindulinio gydymo) buvo 55 metai, bet menopauze dar nebuvo  prasidejusi iki chemijos. Kazko baisaus po salinimo nebuvo, na taip karscio priepuoliai , naktinis prakaitavimas, del senejimo tai nezinau pakol kas nelabai manau turi itakos. Tai tikriausiai labai individualu. Mano draugei pasalino viska kai jai buvo apie 50 metu ir as maciau, kad nieko baisaus su ja neatsitiko todel nebijojau.Operacija nesudetinga pjuvio nedaro. Bet kiekviena operacija vis tik yra rizika. Patarti nieko negaleciau,bet jeigu medikai siulo, mano nuomone reikia salinti. Aisku jeigu nesiruosi gimdyti. :4u:​ 

Atsakyti

Labai labai aciu visoms uz pasidalinimus. :4u: Nesijauti toks vienisas su savo problemomis.

Siandien skambinau Luksytei tai jinai beveik nesuprato kodel skambinu, nes CEA normos nevirsija, o kai paklausiau kodel beveik trigubai pakilo tai sake kad imunitetas nebuna vienodas. As paskaitinejau interneta ir niekur neradau kad butu parasyta apie CEA ir imuniteto rysi. Tai mane dar labiau suneramino. Kruties vezio atveju jis yra suristas su metastazemis kauluose ir kepenyse. Del ko dar gali buti padidejes tai pankreatitas ir kiti dalykai kurie man netinka. Tai kepenu echoskopija pasidarysiu mokamai be vargo, o kaip pasitikrinti kaulus ? Nes kaulai tai paskauda desines rankos ir koju blauzdikauliai, tiesa, senokai jau koki pusmeti. Praeita patikrinima sakiau Luksytei, bet ji nieko jokio tyrimo neskyre.

Atsakyti

Labai labai aciu visoms uz pasidalinimus. :4u: Nesijauti toks vienisas su savo problemomis.

Siandien skambinau Luksytei tai jinai beveik nesuprato kodel skambinu, nes CEA normos nevirsija, o kai paklausiau kodel beveik trigubai pakilo tai sake kad imunitetas nebuna vienodas. As paskaitinejau interneta ir niekur neradau kad butu parasyta apie CEA ir imuniteto rysi. Tai mane dar labiau suneramino. Kruties vezio atveju jis yra suristas su metastazemis kauluose ir kepenyse. Del ko dar gali buti padidejes tai pankreatitas ir kiti dalykai kurie man netinka. Tai kepenu echoskopija pasidarysiu mokamai be vargo, o kaip pasitikrinti kaulus ? Nes kaulai tai paskauda desines rankos ir koju blauzdikauliai, tiesa, senokai jau koki pusmeti. Praeita patikrinima sakiau Luksytei, bet ji nieko jokio tyrimo neskyre.

O CEA   dabar atlikot toj pačioj laboratorijoj kaip prieš tai?

Atsakyti