Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Gyvensim @ 2018 01 02, 11:28)
Su naujais visas:-) klausimelis atsirado,drauge ne Lietuvoj leidziasi A/C chemija...viskas butu pakenciama,bet nauju nakti netiketai mire jos vyras..be abejo,stresas baisus...rytoj eiline porcija... yra prasme sakyt situacija chemoterapeutui
,ar tai faktiskai nieko nekeicia? As tai pasakyciau,o ji neskaito reikalingu...

Manau gydymas vistiek vyks kaip vykęs ar pasakys ar ne... Gal tik kokiu raminamųjų papildoma dozę paskirtų...
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2018 01 02, 17:11)
Labas visoms siais metais!!!! Su Naujais!!!! Visoms mums tik sveikatos, visa kita ir taip bus!!!

Pries pat Kucias apturejau 13 lasinima (5 ciklo 1 lasinimas). Ziauriai sunkiai atsigavau. Senai nera buve taip blogai...Pasireiske beveik visi salutiniai poveikiai, net ir tokie, kur aprasyme arasyta - daznis nezinomas. Labai sualergavo veidas. Bet tikrai labai...Ismete raudonom susiliejanciom demem, patino ir dar spuogiukai su baltom sproginejanciom virsunelem. Zodziu buvau tikra pabaisa...Teko gerti antialerginius vaistus. Nes pradejau bijot, kad nepradeciau dusti. Ir baisus nuovargis, toks jausmas kad alpsti...Ne bet nieko - issikapsciau.
Siandien didzioji KT diena. Nuskanavo, prikontrastino, nupaveisklavo ir paleido. Dabar savaitele pasinervinsiu ir lygiai po savaites -sausio 9 diena keliausiu visko suzinoti ir aptarti. Gydom toliau, keiciam, nutraukiam, aplamai nurasom:) Tikiuosi, kad nenurasys dar:)
Va pasisakiau:)

GYvensim, manau, kad pasakyt apie dideli isgyvenima ir patirta stresa reikia. Tiesiog pasikalbet ir pasitart. Kuo daugiau daktarai is musu gauna informacijos, tuo tiksliau gali kazka pasakyt.

4u.gif kad geri būtų rezultatai. Žinau kaip sunku sulaukti... Pati eisiu sausio 4 echoskopija ir KT. Baisiai bijau
Atsakyti
Nus mergaites buvau siandien papu parduotuveje:) Kadangi numetau daug svorio, tai nukrito gi ir nuo papo...Liemenukas didelis, protezas didelis. O nauja israsys tik gegzes menesi...Tad emiau ir nukeliavau pirktis uz pinigus:) Tai raportuoju. Pasiemiau proteza baseinui Aqua, kaina 59 eurai su Pola kortele - 53 eurai. Dar paemiau pati paprasciausia kruties proteza Essential, kaina 67 eurai, su Pola kortele -62.50 euro. Ir liemenele ,paprastute medvilnine, na kad iki geguzes menesio pavaikscioti, kaina 20 euru, su Pola kortele 18.50 euro. Tai vat kokios kainos, jei kam idomu. Del proteziuko maudymuisi labai dziaugiuosi, kad pasiemiau, nes labai negera su per dideliu plaukti, ir labai matosi dydzio skirtumes. Vat, pasisakiau:) O beje, liemeneles apimtis sumazejo 10 cm !!! Geras, ane smile.gif Zai zai zai:)
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2018 01 03, 18:44)
Nus mergaites buvau siandien papu parduotuveje:) Kadangi numetau daug svorio, tai nukrito gi ir nuo papo...Liemenukas didelis, protezas didelis. O nauja israsys tik gegzes menesi...Tad emiau ir nukeliavau pirktis uz pinigus:) Tai raportuoju. Pasiemiau proteza baseinui Aqua, kaina 59 eurai su Pola kortele - 53 eurai. Dar paemiau pati paprasciausia kruties proteza Essential, kaina 67 eurai, su Pola kortele -62.50 euro. Ir liemenele ,paprastute medvilnine, na kad iki geguzes menesio pavaikscioti, kaina 20 euru, su Pola kortele 18.50 euro. Tai vat kokios kainos, jei kam idomu. Del proteziuko maudymuisi labai dziaugiuosi, kad pasiemiau, nes labai negera su per dideliu plaukti, ir labai matosi dydzio skirtumes. Vat, pasisakiau:) O beje, liemeneles apimtis sumazejo 10 cm !!! Geras, ane smile.gif Zai zai zai:)

Smagus pirkinys biggrin.gif
Atsakyti

Labutis.Gal galit rekomenduoti perukų parduotuvę Vilniuje ar Panevežyje.Tai va galvos skausmas ką rinktis peruką ar skarelę?

Atsakyti
QUOTE(Blondiske @ 2018 01 03, 21:18)
<p>Labutis.Gal galit rekomenduoti perukų parduotuvę Vilniuje ar Panevežyje.Tai va galvos skausmas ką rinktis peruką ar skarelę?
</p>

Vilniuje yra pozemineje perejoje prie europos parduotuves,pasirinkimas didelis,yra ir naturaliu plauku -bet ten naturalus brangus,as pirkau gariunuose,ten yra du kioskai,vienas taip pat turi is naturaliu,kainos ju apie150-200 eur,aisku sintetiniai pigus ,daro nuolaidas,pardaveja lab maloni,pataria ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Undzinka @ 2018 01 03, 17:44)

Del maudymosi,tai tikrai super,na oho kaip pabrango unsure.gif ,as pries metus pirkau latviska faina liemenele Vilniuje ortopedineje kur prie karoliniskiu poliklinikos tai kazkur 10euru ribose buvo
Atsakyti

Labutis.Gal galit rekomenduoti perukų parduotuvę Vilniuje ar Panevežyje.Tai va galvos skausmas ką rinktis peruką ar skarelę?

Labai individualu. Jei galite nešioti skarelę ar kokią beretę, tai bus tikrai pigiau ir lengviau bus rasti ir vėliau tą daiktą pritaikyti.

Aš negalėjau nešioti skarelės, tai kol radau peruką tikrai privargau. Pirkau Vilniuje Naugarduko g tikrai labai kokybišką sintetinių plaukų peruką, ir neprisiverčiau jo nešioti. Mėnesį panešiojau ir parsisiunčiau natūralių plaukų peruką iš Amazon. Mano galvai per didelis, bet plaukai daug natūraliau atrodo. Esu įsitikinusi, kad 99 proc. moterų žiūri paprasčiau nei aš ;) 

Tai net nežinau ką rekomenduoti - dauguma kaip ir aš perka iš http://www.perukai.lt/(salonas Vilniuje Naugarduko 95, reikia iš anksto tartis dėl laiko ir nusiųsti savo foto, kad parinktų panašių perukų, juos atvykus pasimatuosit). Bet jie gana brangūs (už savo iki pečių mokėjau 220 eur). Galbūt per skelbimus galima rasti pigesnius (savo irgi pati pardavinėju).

Atsakyti
QUOTE(Blondiske @ 2018 01 03, 21:18)
<p>Labutis.Gal galit rekomenduoti perukų parduotuvę Vilniuje ar Panevežyje.Tai va galvos skausmas ką rinktis peruką ar skarelę?
</p>

Viskas priklauso nuo pacios. Ar esi labai socialiai aktyvus zmogus, daznai lankaisi viesumoje, renginiuose ir t.t.I darba eini ar ne. Jei esi aktyvi, tada gal ir reikia peruko. As abu kartus nenaudojau. Ir gryzau i darba su tiurbanu:) Tobulai buvau ivaldziu tiurbanu ir skareliu risimo mena, buvau prisisakius kepuriuku is kinijos - pigiu minkstu. Su jais vaiksciojau po namus (salta galvai) ir miegojau, nes kates labai norejo laizyt mano plika galva smile.gif Vaiksciojau ir i kaciu parodas ( as veiseja) su tiurbanais, netgi gavau komplimentu uz pakeista stiliu, nes klube tik prezidentas zinojo, kad as sergu.
Atsakyti

Nuoširdžiai dekoju jums už patarimus.Dar noriu patarimo del gelinių nagų.Ar reikia gelį nuimti chemoterapijos metu.Ačiū. :)

Atsakyti

Nuoširdžiai dekoju jums už patarimus.Dar noriu patarimo del gelinių nagų.Ar reikia gelį nuimti chemoterapijos metu.Ačiū. :)

Labas, dėl nagų - yra rekomenduojama kirpti trumpai, naudoti pirštines (plaunant indus ir tvarkant namus), tepti aliejais ir antimikrobiniais tepalais, antiseptikais, ir būtinai lakuoti tamsiai ir keliais sluoksniais, netgi klijuoti juosteles. Esmė kad nagai negautų UV spindulių. Čia iš mokslinių tyrimų apibendrinimo (jei skaitot angliškai): https://www.podiatry...ed-nail-changes

Čia aprašo kokį poveikį chemija turi nagams ir ką daryti. Nagai darosi labai jautrūs UV spinduliams ir vystosi infekcijos.

Dėl gelinių nagų tai manau kad jie iš vienos pusės saugo, iš kitos negali nago drėkinti. Pvz toje pat studijoje rašo: "use gloves, opaque tape, artificial nails or reflective sunscreens to avoid exposure of their nails to UV light due to the potential to develop onycholysis, dyschromia and other nail changes with these medications". T.y. dirbtiniai nagai netgi rekomenduojami kaip apsaugantys nuo UV spindulių. 

Aš pati keliskart vasarą rankas ir kojas buvau nusilakavus geliniu laku (kuris storas ir laikosi kelias savaites). Paskui rudenį jį nuėmiau ir pati lakuodavausi. Tai pat kelias savaites į chemijos galą buvau be lako ir mirkiau kasdien šiltame aliejuje, nes nagai susilpnėjo ir ėmė lūžinėti. Tuo metu saulės Lietuvoje jau nebebuvo :) Per visą chemijos laiką jokių infekcijų nei ryškesnių pažeidimų nebuvo. Tik kojų didžiųjų pirštų nagai šonuose vos vos pajuodavo, bet nenukrito, ir jau tie pajuodavimai nuaugo.

Atsakyti
Beieskodama maudykes aptikau stai toki puslapi. Gal kuriai bus idomu.
https://www.mastectomyshop.com/
Atsakyti
QUOTE(Blondiske @ 2018 01 04, 21:33)
<p>Nuoširdžiai dekoju jums už patarimus.Dar noriu patarimo del gelinių nagų.Ar reikia gelį nuimti chemoterapijos metu.Ačiū. smile.gif

</p>

[U]

Gavau taksanus su biologine,nagai visai be pakitimu,lakavau tik ranku nagus,o kartu gydesi tokia moteriskaite -tai jos ranku nagai visai pamele buvo,o koju ne,tikriausiai lab.individualiai
Atsakyti

Laba, pargrįžau iš sanatorkės - pailsėjau, kaifas.. Parašysiu kada vėliau kas ten gero.

Vakar pasidariau kraujo tyrimus. Ohhhhhhh. Ir vėl vargas dėl kraujo ... Hemoglobinas puikiai atsistatė per mėnesį nuo 100 iki 122, bet leukocitai su neutrofilais NUKRITO. Leu 3.23, neu 1.35. Kiti norma. Nieko nesuprantu. Trys mėnesiai po chemijos! Užkniso jau. Geriu žuvų taukus, aliejus, arbatas ir visokius kordicepsus. Pasiskaičiau ir galvoju bandysiu dabar ko dar nebandžiau:

- Alkymer arba AngioCell Plus (mane buvo nuo šių atkalbėję, nes kepenims ir dar kažkam ten negerai)

- žiedadulkės ir bičių duonelė

- Granatų sultis vėl gersiu (butelį išgėriau ir užmečiau, nes saldžios labai)

- AHCC imunostimuliatorius, radau pirkti per skelbimus

- Immunace ar panašius papildus su B vitaminais, bet šitų bijau labai, nes B negalima mums

Daugiau nesugalvoju ką galėčiau padaryti. Melstis gal :)

Atsakyti