Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Sveikos mergaites, echoskopuotojai mano guzai nepasirode itartini, todel is BI RADS4 nukritau i BI RADS2. Gudaviciene vis tiek skyre mamograma, kuri nieko blogo neparode, todel biopsijos net nebedare, atrodo, kad del sukvailiojusiu hormonu atsirado tie guzai, po 3 men vel reikia pasirodyti, ziures ar mazeja. Papildomai rekomendavo pasidaryti magnetinio rezonanso tyrima, taciau mokamai, nustebau, kad nepriklauso jis nemokamai. Iseidama is NVI asarojau is dziaugsmo ir uzsukau i ta koplytele pirmame aukste padekoti Viespaciui ir paprasyti visoms sveikateles... 

Puiku! Na, nors kartą nepasitvirtino!  :clap: Labai džiaugiuosi. Tikiu, kad jautiesi kaip naujai gimusi, ir kaip tik ant Kalėdų;) 

Atsakyti
QUOTE(stronggirl @ 2017 12 19, 20:59)
<p>Sveikos mergaites, echoskopuotojai mano guzai nepasirode itartini, todel is BI RADS4 nukritau i BI RADS2. Gudaviciene vis tiek skyre mamograma, kuri nieko blogo neparode, todel biopsijos net nebedare, atrodo, kad del sukvailiojusiu hormonu atsirado tie guzai, po 3 men vel reikia pasirodyti, ziures ar mazeja. Papildomai rekomendavo pasidaryti magnetinio rezonanso tyrima, taciau mokamai, nustebau, kad nepriklauso jis nemokamai. Iseidama is NVI asarojau is dziaugsmo ir uzsukau i ta koplytele pirmame aukste padekoti Viespaciui ir paprasyti visoms sveikateles... </p>

Tai gi ir sveikinu smile.gif! Gera dovana ant švenčių, a ne..?!
Atsakyti

Taip, jauciuosi apdovanota... per ta savaite nežinios, perėjau turbut irgi visas stadijas nuo didžiausios baimes iki susitaikymo, kai kritau ant keliu ir sakiau tebūnie Dieve kaip Tu nori! Ta riba tarp sveikatos ir ligos visiems žmonėms yra labai plonyte, todėl kaip niekad giliai supratau, ka reiškia gyventi cia ir dabar. Vakar ir rytoj nera, yra tik šiandiena ir ja reikia džiaugtis :)

Atsakyti

Stronggirl,Puiku.Kaledos stebuklų metas. :yahoo:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blondiske: 20 gruodžio 2017 - 00:05

Na, o mano biopsijos parodė pakitusių lastelių... Rytoj einu pas savo chirurgę, sužinosiu daugiau. Pasakė tik tiek, kad bus reikalingas gydymas...

Atsakyti

Na, o mano biopsijos parodė pakitusių lastelių... Rytoj einu pas savo chirurgę, sužinosiu daugiau. Pasakė tik tiek, kad bus reikalingas gydymas...

Laikykis. Žinok kad visos atlaiko, atlaikysi ir tu. Papasakok rytoj kokį gydymą gausi.

Atsakyti

Tai dėl gydymo dar nemanau, kad ką žinosiu. Aš iš Panevėžio, čia tai nesigydysiu. Sausio 2d. man MRT, gal žinot ar iškart gausiu jo atsakymus? Kad žinočiau kada jau registruotis į NVI..ir dar klausimas, kokius tyrimus man ten dar atliks, kokia bus eiga ir kada jau paskirs gydymą? Na kiek laiko iš viso užtruksiu,kol paskirs gydymą?

Atsakyti

Šiandien kaičiuosi arbatą ir neriuosi į Brazil blogą, turiu tiek daug visko sužinoti ir pradėti koncentuotis į artėjantį gydymą. Bent jau šiandien kažkodėl tokia nuotaika, kaip bus rytoj nežinau, bet norėčiau, kad tų silpnumo akimirkų būtų kuo mažiau.. :(

Atsakyti

Man užtruko apie mėnesį, bet eiga buvo visai kita: pirma KT (krūtinė, pilvas, dubuo), tada MRT patikslinimui, tada biopsija, nes jai reikia MRT duomenų, tada konsiliumas, tada po savaitės prasidėjo chemija, po septynių mėn - operacija. Jei augliukas mažas, greičiausiai pradės nuo operacijos.

MRT atsakymai būna per porą dienų. Nors iš tiesų tai būna kad išvadą parašo dar tą pačią dieną - kartą ryte padarė, o popiet išsiprašiau atsakymą, čia priklauso nuo gydytojos kuri aprašinės. 

Kur vyks konsiliumas, NVI? Manyčiau, kad iškart po MRT rezultatų įvyks konsiliumas (būna du kartus per savaitę - antradienį berods ir penktadienį), ir paskui per savaitę vėliausiai prasidės gydymas. Operacijas paprastai stengiasi daryti kuo greičiau. 

Manau, svarbu turėti savo chirurgą, tada jau jis spartina reikalus.

PS. jei skaitai mano blogą, turėk mintyje, kad mano nestandartinis atvejis. Gydymas chemija ir spinduliais priklausys nuo tavo auglio tipo (agresyvumo, dydžio, atsako hormonams).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 20 gruodžio 2017 - 18:58

Ooj as nežinau nei kas tas konsiliumas,nei kur jis turi vykti... kolkas lankiausi pas paprastą chirurgę,ne onkologę, kadangi buvo manyta,kad tai abscesas, ar infiltratas. Kilus įtarimų,ji mane nusivedė pas radiologą,kuris čia atvažiuoja iš Vilniaus kartą per savaitę ir jis atliko biopsojas bei iškart chirurgė man parašė siuntimą MRT. Jį darysiuos Kaune, nes ten buvo artimiausia vieta. Tai dabar jau noriu iškart po MRT užsirašyti pas Bružą, bet jis NVI nekonsultuoja, registruosius į privačią kliniką. Ar teisingai darysiu? Na gal rytoj mano chirurgė man paaiškins eigą kur kreiptis...

Na o biopsijos atsakymai parodys agresyvumą ir tt? Sužinosiu rytoj...bet mano darinys didžiulis...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbatele1: 20 gruodžio 2017 - 19:07

Ooj as nežinau nei kas tas konsiliumas,nei kur jis turi vykti... kolkas lankiausi pas paprastą chirurgę,ne onkologę, kadangi buvo manyta,kad tai abscesas, ar infiltratas. Kilus įtarimų,ji mane nusivedė pas radiologą,kuris čia atvažiuoja iš Vilniaus kartą per savaitę ir jis atliko biopsojas bei iškart chirurgė man parašė siuntimą MRT. Jį darysiuos Kaune, nes ten buvo artimiausia vieta. Tai dabar jau noriu iškart po MRT užsirašyti pas Bružą, bet jis NVI nekonsultuoja, registruosius į privačią kliniką. Ar teisingai darysiu? Na gal rytoj mano chirurgė man paaiškins eigą kur kreiptis...

Na o biopsijos atsakymai parodys agresyvumą ir tt? Sužinosiu rytoj...bet mano darinys didžiulis...

Biopsijos atsakymai parodys. Jei didelis, galbūt iš pradžių bandys sumažint su chemija, kaip man buvo. Tai nėra blogai, nes iškart matosi veikia ar ne.

Aš vilnietė ir iškart pakliuvau į NVI. Tai jei toliau nusišnekėsiu, būtų gerai kad kas mane pataisytų (ypač nevilnietės). Mano nuomone - jei nori gydytis nVI, greičiau registruokis, nes gali būti (čia nesu tikra ir galiu nusikalbėti), kad jie norės savo MRT daryti, nes visi aparatai skirtingi, ir tada dar viskas užtruks. Jei radiologas kur darė tyrimą iš NVI, gal su juo galima susisiekti ir pasitarti. Aš pati dar neturėdama chirurgo variau pas mamologę Audronę Lukšytę, 19 kab II aukšte. Atvarai 7.30 ryte, užsivedi kortelę ir sėdi gyvoje eilėje prie jos kabineto. Ji apžiūri, skiria tyrimus (jei trūksta) ir toliau reguliuoja procesą. Konsiliumas yra daktarų komisija, kuri, remdamasi visais tyrimais, paskiria gydymą. Ji susirenka du kartus per savaitę. Pacientų pilna, tad norint greičiau pakliūti - reikia greičiau pradėti.

Papildysiu - siuntimą pas Lukšytę man davė daktaras iš privačios klinikos, kur echoskopija aptiko darinį.

Pataisykit jei kas ne taip. Čia mano asmeninė nuomonė.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 20 gruodžio 2017 - 19:32

Ooj as nežinau nei kas tas konsiliumas,nei kur jis turi vykti... kolkas lankiausi pas paprastą chirurgę,ne onkologę, kadangi buvo manyta,kad tai abscesas, ar infiltratas. Kilus įtarimų,ji mane nusivedė pas radiologą,kuris čia atvažiuoja iš Vilniaus kartą per savaitę ir jis atliko biopsojas bei iškart chirurgė man parašė siuntimą MRT. Jį darysiuos Kaune, nes ten buvo artimiausia vieta. Tai dabar jau noriu iškart po MRT užsirašyti pas Bružą, bet jis NVI nekonsultuoja, registruosius į privačią kliniką. Ar teisingai darysiu? Na gal rytoj mano chirurgė man paaiškins eigą kur kreiptis... Na o biopsijos atsakymai parodys agresyvumą ir tt? Sužinosiu rytoj...bet mano darinys didžiulis...
Aš dariausi MRT Kaune. Penktadienį padarė,  pirmadienį  ryte jau buvo atsakymai.  Kadangi darydami MRT leidzia kontrastą, tad turejau atsivežti kreatinino tyrimą.( Savo mieste turejau pasidaryti kraujo tyrimą). Kol laukiau MRT 2 savaites, buvo liepta persisviesti rentgenu plaučius ir pasidaryti vidaus organų echoskopija del metastaziu. Tai Irgi liepė savo mieste pasidaryti. Šeimos gydytoja išrašė siems tyrimams siuntimus. Laikykis, mergyt. :4u:  Juk sunkiausia yra pradėti šitą kelią,   o po to jau gauni gydymą, tai žingsnis po žingsnio... 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luk@: 20 gruodžio 2017 - 19:34