Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Ačiū visoms už gražius žodžius, džiaugiuosi kad patiko paveikslas. Man irgi visai patinka, ne veltui dirbau pusę metų :)

Dėkui Undzinka kad priminei seną filmą, reik kada jį pažiūrėti. Man jau baigiasi idėjos dėl filmų.

Daug daug sveikatos artimiesiems! Gal tikrai juos kuo užkalbėk ;)

Aš tai užsilaksčiau su reabilitacija. Bet labai esu patenkinta masažuotoja - tiesiog šilkinės rankos. Šiek tiek jau daugiau ranką pakeliu, savarankiškai apsirengiu. dar apibintuota, o jau dvi savaitės praėjo, oi kantrybe reikia apsišarvuoti .. Pradėjau gerti enzimus, gal greičiau hematomos išsivaikščios.

Ir dar kartą paklausiu - ar niekas nežino geros šeimos gydytojos Vilniaus Centro poliklinikoje (kuri gebėtų atsakingai dokumentus, siuntimus pildyti)? Nes kitaip teks į Šeškinę važinėti :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 14 gruodžio 2017 - 20:23

Labas vakaras :) Esu nauja... Papasakosiu savo istorija. Birželio mėnesį pasigimdžiau, maitinau(tiksliau nusitraukinėjau pienuką) iki rugpjūčio pabaigos. Rugsėjo pabaigoje pradėjau gerti kontraceptines tabletes. Spalio pradžioje užčiupiau guziuką,po mėnesio ta vieta ėmė staigiai didėti, kreipiausi į gydytojus. Echoskopuotuojas ir du chirurgai manė,kad tai pulinys,tačiau punktuojant pūlių visgi nebuvo. Bandė gydyti antibiotikais,niekas nesikeitė. Taigi šiandien radiologas atliko biopsija, tiksliau 3, iš trijų skirtingų vietų ėmė po 3 mėginius. Mane baisiai išgąsdino, kadangi iš jo ir chirurgės pokalbio supratau, kad nieko gero nežada... kad visgi tai nelabai tas pulinys ar infiltratas. Bus kažkas rimto.  Esu panikoje, prieš du metus esu turėjusi cistutę kitoje krūtyje ir pora kalcifikatų,bet juos stebėjome,jie visi buvo nykstantys.. Nėštumo metu tikrai nieko nečiuopiau, nes kiekviena kalcifikatą užsičiuopdavau ir net pati stebėjau kaip jų nebeliko,todėl būčiau tikrai užčiuopus.. Nebežinau kur dėtis ir kaip sulaukti biopsijos ats,atrodo isprotėsiu.. dar neramina tai,kad jei taip staigiai atsirado ir išdidėjo,gal tai labai  greitai progresuoja???

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbatele1: 14 gruodžio 2017 - 23:13
QUOTE(Brazil @ 2017 12 14, 21:15)
<p>Ačiū visoms už gražius žodžius, džiaugiuosi kad patiko paveikslas. Man irgi visai patinka, ne veltui dirbau pusę metų smile.gif</p>
<p>Dėkui Undzinka kad priminei seną filmą, reik kada jį pažiūrėti. Man jau baigiasi idėjos dėl filmų.</p>
<p>Daug daug sveikatos artimiesiems! Gal tikrai juos kuo užkalbėk ;)</p>
<p>Aš tai užsilaksčiau su reabilitacija. Bet labai esu patenkinta masažuotoja - tiesiog šilkinės rankos. Šiek tiek jau daugiau ranką pakeliu, savarankiškai apsirengiu. dar apibintuota, o jau dvi savaitės praėjo, oi kantrybe reikia apsišarvuoti .. Pradėjau gerti enzimus, gal greičiau hematomos išsivaikščios.</p>
<p> </p>
<p>Ir dar kartą paklausiu - ar niekas nežino geros šeimos gydytojos Vilniaus Centro poliklinikoje (kuri gebėtų atsakingai dokumentus, siuntimus pildyti)? Nes kitaip teks į Šeškinę važinėti smile.gif</p>

Na, as einu i Centro poliklinika, bet mano buvusi daktare kaip tik isejo i pensija, o apie nauja kol kas nieko nezinau. Dar manaja daktate visomet pavaduodavo tokia daktare Pancireva, kartais teko pas ja eiti, tai pasirode visai nieko, aisku del dokumentu, tai nezinau kaip... Cia Vyteno filiale jei ka...
Atsakyti
QUOTE(editana @ 2017 12 14, 15:00)
<p>Labas,</p>
<p> </p>
<p>gal kam skilinėja nagai? ką darote? Ant rankų pirštų tuoj nagų nebeturėsiu, ką daryt..</p>

Skilinejo, stengiausi lakuoti, ir kiek imanoma kenteti, nelupti. Nors buvo labai sunku, beveik gryzau prie vaikisko iprocio grauzti nagus. Bet faktiskai padejo tik laikas, kol ataugo sveiki nagai.
Atsakyti
QUOTE(arbatele1 @ 2017 12 14, 23:09)
<p>Labas vakaras smile.gif Esu nauja... Papasakosiu savo istorija. Birželio mėnesį pasigimdžiau, maitinau(tiksliau nusitraukinėjau pienuką) iki rugpjūčio pabaigos. Rugsėjo pabaigoje pradėjau gerti kontraceptines tabletes. Spalio pradžioje užčiupiau guziuką,po mėnesio ta vieta ėmė staigiai didėti, kreipiausi į gydytojus. Echoskopuotuojas ir du chirurgai manė,kad tai pulinys,tačiau punktuojant pūlių visgi nebuvo. Bandė gydyti antibiotikais,niekas nesikeitė. Taigi šiandien radiologas atliko biopsija, tiksliau 3, iš trijų skirtingų vietų ėmė po 3 mėginius. Mane baisiai išgąsdino, kadangi iš jo ir chirurgės pokalbio supratau, kad nieko gero nežada... kad visgi tai nelabai tas pulinys ar infiltratas. Bus kažkas rimto.  Esu panikoje, prieš du metus esu turėjusi cistutę kitoje krūtyje ir pora kalcifikatų,bet juos stebėjome,jie visi buvo nykstantys.. Nėštumo metu tikrai nieko nečiuopiau, nes kiekviena kalcifikatą užsičiuopdavau ir net pati stebėjau kaip jų nebeliko,todėl būčiau tikrai užčiuopus.. Nebežinau kur dėtis ir kaip sulaukti biopsijos ats,atrodo isprotėsiu.. dar neramina tai,kad jei taip staigiai atsirado ir išdidėjo,gal tai labai  greitai progresuoja???</p>

Oj mieloji...Zinau, kaip sunu ir kaip stoga rauna...Zinau, kad ka besakytume vistiek nervuosies panikuosi ir stresuosi. Bet privalai sulaukti biopsijos rezultatu. Laikykis, uz ko nori, bet laikykis. Kalbek su mumis, eik i baznycia (jei Tau tai priimtina), kalbek su kunigu, kalbek su geriausia drauge, pabliauk jai ant peties. Paskaityk Brazil bloga. Eik pas psichologe, jei reikia. Neisprotesi, nes turi del ko kovot ir gyvent, viska iskesi, mes gi moterys, mes viska iskesim. Visos cia besilankancios perejom per tai...sunku, labai sunku, bet iskentem, islaikem ir Tu islaikysi ir iskesi ir neisprotesi! Mes supermoterys!!!!
Atsakyti

Aciu uz palaikyma.. bet atrodo, kad visas asaras isverksiu ir lengviau vistiek nepasidarys... 

O sakykit, biopsijos rezultatai pasakys ar yra veziniu lasteliu,ar kazka daugiau?

Taip pat turesiu magnetini rezultata, kokius atsakymus jis duos?

Atsakyti
QUOTE(arbatele1 @ 2017 12 15, 10:40)
<p>Aciu uz palaikyma.. bet atrodo, kad visas asaras isverksiu ir lengviau vistiek nepasidarys... </p><p>O sakykit, biopsijos rezultatai pasakys ar yra veziniu lasteliu,ar kazka daugiau?</p><p>Taip pat turesiu magnetini rezultata, kokius atsakymus jis duos?</p>

Biopsija parodys ar yra pakitusiu lasteliu, veziniu lasteliu. Magnetinis rezonansas parodys kaip kaupiamas kontrastinis skystis , tas rodo piktybiskas darinys ar ne, issidestyma, dydi. Daug gydytojai mato ir supranta kas ten pas mus viduje yra.
PAciai labai rekomenduoju: uzsirasinek klausimus ir pradek jau dabar. Va kad ir apie biopsija ir MRT. Nes tik gydytoja gali TAu normaliai viska paaiskinti. O kai nueinam dazniausiai viskas isgaruoja is galvos. O kai turesi usirasius, paklausi. Ir geriausiai butu, kad kartu eitu kas is seimos ar vyras ar mama, ar sesuo. Na kad siek tiek saltesne galva butu ir atsakymus girdetu, nes pati gali ir neisgirst ka sakys.
KAda atsakymai?
Atsakyti

Biopsija padarė tik vakar, todėl atsakymai gali būti anksčiausiai po savaitės, o gal teks palaukt ir po Kalėdų.. :( o magnetinis rezonansas man sausio 2d.

Ačiū už patarimus, tikrai eidama biopsijos atslakymų, pasiimsiu kąnors kartu... 

Atsakyti
QUOTE(arbatele1 @ 2017 12 15, 11:31)
<p>Biopsija padarė tik vakar, todėl atsakymai gali būti anksčiausiai po savaitės, o gal teks palaukt ir po Kalėdų.. verysad.gif o magnetinis rezonansas man sausio 2d.</p><p>Ačiū už patarimus, tikrai eidama biopsijos atslakymų, pasiimsiu kąnors kartu... </p>

O tai eisim katu tyrimu darytis smile.gif Man komiuterine tomografija sausio 2 diena:) Kur gydaisi? As NVI.
Papildyta:
QUOTE(Brazil @ 2017 12 14, 20:15)

<p>Aš tai užsilaksčiau su reabilitacija. Bet labai esu patenkinta masažuotoja - tiesiog šilkinės rankos. Šiek tiek jau daugiau ranką pakeliu, savarankiškai apsirengiu. dar apibintuota, o jau dvi savaitės praėjo, oi kantrybe reikia apsišarvuoti .. Pradėjau gerti enzimus, gal greičiau hematomos išsivaikščios.</p>
<p> </p>
<p>Ir dar kartą paklausiu - ar niekas nežino geros šeimos gydytojos Vilniaus Centro poliklinikoje (kuri gebėtų atsakingai dokumentus, siuntimus pildyti)? Nes kitaip teks į Šeškinę važinėti smile.gif</p>

As gi sakiau, kad uzsilakstysi su ta reabilitacija smile.gif NA nieko, jau i pabaiga eina. GAvai voneles rankom? PAs kokia masaziste pakliuvai?
O kodel dar esi apibintuota? As pleistrus pirkausi ir klijavau Pirkau pleistus skirtus po cezario pjuvio.
Del hematomu, tai liotonu tepk, tikrai gerai issivaiksto melynes .
Na jei domintu mokama paslauga, tai galiu parekomenduot privacia seimos klinika, kur dirba mano sesuo. As ten kartais einu, kai ko nors skubiai reikia. Jei domina rasyk, papasakosiu:) O siaip rimtai, varyk i seskine pas mano Smilgeviciene smile.gif Tik reiketu ja ikalbinti, kad priimtu pas save, nes pas ja daug pacientu, bet sakau niekad nera buve, kad net jei ateinu be taloneliu, kad nepriimtu. Nuostabi gydytoja. Tikrai negaila sventems kokia dovanele nunesti ir ne del to, kad man kazka geriau ar nepriklausancio paskirtu, tiesiog taip, kaip draugei vos ne smile.gif
Atsakyti

As is Panevezio, biopsija atliko Panevezyje. Rezonansa darysiuos Kaune(nes ten artimiausia vieta buvo),na o gydytis veliau planuoju vaziuoti i Vilniu..

Man vel prireiks jusu patarimu i ka kreiptis... Kolkas kiek girdejau, geriausia kreiptis i Bruza? Ka patartumet?

Atsakyti
QUOTE(arbatele1 @ 2017 12 15, 11:43)
<p>As is Panevezio, biopsija atliko Panevezyje. Rezonansa darysiuos Kaune(nes ten artimiausia vieta buvo),na o gydytis veliau planuoju vaziuoti i Vilniu..</p><p>Man vel prireiks jusu patarimu i ka kreiptis... Kolkas kiek girdejau, geriausia kreiptis i Bruza? Ka patartumet?</p>

Na pirmiausiai sulaukiam tyrimu atsakymu.
Labai rekomenduoju paskaityk Brazil bloga http://kaipdangus.blogspot.lt/
RAsi daug naudingos informacijos. KAi ateis laikas (jei toks ateis) pakalbesim ir apie gydytojus. Va Brazil, kaip tik tik nesenai po operacijos, ji TAu daugiau gali pakomentuot apie gydytojus. As operavausi pries 4 metus pas Mudena. Geras gydytojas, tik labai nekalbus, bet atsidaves darbui. MAne labiausiai uzknisdavo, kaip jis 5.50 ryto ilekia i palata ir sako : uz 10 minuciu laukiu perrisime smile.gif
Atsakyti

Sveikos, stipruoles. Jau gera savaite neislendu is Jusu forumo, o snd pati isdrisau uzsiregistruoti... Tiek daug visko perskaiciau, jog rodos Jus visas asmeniskai pazistu... Mano istorija dar neilga, bet pilna nezinios ir baimes.... man 33 metai, pries gera savaite pasibaigus mmm desineje krutyje pastebejau sukietijima ir pora guziuku, atsirado kruties skausmas. Nulekiau pas mus i miesta konsultuoti atvykusia Gudaviciene. Jai nepatiko, ka pamate echoskopijos metu, taciau ji man neivardino kas tai, tik pasake nusiteikti tyrimams. Nuo to laiko jau daugiau kaip savaite laikosi temperatura 37,1 - 37,3, skausmas ir guzai niekur nedingo, atsirado skausmas ir lygtais guziukas ir kaireje krutyje, labai silpna ir nera jegu. Gudaviciene pasiunte mane i Vln Kardiolita pasidaryti pazastu, krutu, kepenu ir dubens echo, tada tiesiai i NVI biopsijai. Lapkričio pabaigoje kaip tik profilaktiskai buvau pasidariusi kraujo tyrimus, visi buvo lb geri - leukocitai, CRB, CEA, tik kritiskai truko vitamino D - ir se tau po kelių savaiciu tokie itarimai :( negaliu sulaukti tu tyrimu, kankina nerimas. Mielosios, ar kam nors buvo kas nors panasaus, sitiek perskaiciau, bet nieko panasaus taip ir neradau :( ar biopsija ims is visu atsiradusiu guzeliu? Aciu ir sveikatytes visoms.

Atsakyti