Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2017 12 13, 12:36)
<p>Ačiū. Šiandien kalbėjau su socialine darbuotoja, kai nupasakojo procesą, man pasirodė kad ten labai sudėtinga ir ilgai trunka. Gal taip ir nėra. Šeimos gydytoją keisiu būtinai, nes iki šiol nuoskaudą laikau (nors jau paleisti laikas).</p>

Pats procesas nesudetingas kaip ir Undzinka aprase.
Sudentigiausia dalis yra normaus kokybiskas seimos gydytojos dokumentu uzpildymas. Jei saziningai ir kruopsiai uzpildyta, lieka tik nueiti ir atsakyti i klausymina.
Mano dvi drauges gavo mazesnius nedarbingumo procentus(o viena aplamai negavo), nes ju gydytojos atsainiai uzpilde ju dokumentus.
Tikrai gausi diems metams.
Atsakyti
QUOTE(luk@ @ 2017 12 13, 12:33)

<p>Merginos, įdomumo dėlei kiek galiu tikėtis šios nedarbingumo ismokos su 55 % darbingumo? 😊</p>

Viskas priklauso nuo gauto atlyginimo, pajamu. Cia skaiciuoja taip pat kaip senatves pencijai. Jei visi duomenys yra (nereikia ieskoti archyvuose), tai procesas paskaiciavimo ilgai neuztrunka. Ar tikrai 55% darbingumo? Gal nedarbingumo? Paziurekit dar syki i pazymejima.
Atsakyti

Jo tikrai, esu darbinga 55 proc. Praradau 45 % darbingumo. Nors jauciuosi 95 proc darbinga. 😁Tik ***** nepraeina temperatūra vakarais. Tai tas reikalas neduoda ramybės.  Na bet jau rytais tai būnu labai darbinga. 😀

Atsakyti
QUOTE(luk@ @ 2017 12 13, 13:54)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Undzinka" data-cid="71926321" data-time="1513163217"></blockquote><p>Jo tikrai, esu darbinga 55 proc. Praradau 45 % darbingumo. Nors jauciuosi 95 proc darbinga. 😁Tik ***** nepraeina temperatūra vakarais. Tai tas reikalas neduoda ramybės.  Na bet jau rytais tai būnu labai darbinga. 😀</p>

Matyt pas mane daugiau gretutiniu ligu. Pirma karta gavau 45% darbinguma, po 2 metu dave 40% darbinguma (metams).Va sita riba labai svarbi. KAi gauni 45% yra viena ismoka,o nuo 40% ismoka dvigubeja. O dabar , po metu, gavau 15% darbingumo ir esu nedarbinga. Metastazes daugybines+ kelio sanari keist reikia. Vat, pasiguodziau....
Atsakyti

Undzinka - na nors tokia maža paguoda, kad dirbti niekas neverčia  :4u:  :4u:  :4u:​ 

Atsakyti
Mergaitės, ką diagnozėje reiškia G ir skaičius prie jo?
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 12 13, 21:04)
<p>Undzinka - na nors tokia maža paguoda, kad dirbti niekas neverčia  4u.gif  4u.gif  4u.gif​ </p>

Brazil, butu visai neblogai, bet siek tiek man abydne, nes kai sav darbui atidaviau beveik 20 metu ir sakyciau geriausiu metu, kai ariau uz du, buvau reikalinga ir giriama. O kai susirgau, apturejau biuleteni 4.5 menesio, po to atkritau....mane pirmai progai pasitaikius atleido pagal etatu mazinima. Pasijutau kaip niekam nereikalinga siuksle. Buvo labai skaudu. O bet taciau ;) Jau su tuo apsipratau:)

QUOTE(jusda @ 2017 12 13, 22:53)

G reiskia piktibiskuma. O skaiciukai koks tas piktibiskumas. Kokie skaiciai?
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 12 13, 12:36)
<p>Ačiū. Šiandien kalbėjau su socialine darbuotoja, kai nupasakojo procesą, man pasirodė kad ten labai sudėtinga ir ilgai trunka. Gal taip ir nėra. Šeimos gydytoją keisiu būtinai, nes iki šiol nuoskaudą laikau (nors jau paleisti laikas).</p>

Kai liks 2 sav. iki biuletenio pabaigos šeimos daktarei pasakysi, kad norėsi turėt grupę. Lengviau surast vieta automobiliui pastatyt, įvairus renginiai pigiau ir t.t.
Aš 1 darbe nunesiau pazyma, kad turiu grupe. Tai nuo atlyginimo maziau nuskaiciuoja ir pailgina atostogas. Antram ir treciam darbe nerodziau neįgalumo popieriaus. Nenorėjau. kad aptarinėtu ir tiek. Gavau 1 metam , darbo stazas 18 metu. 35 procentai, tai gaunu 280. plius alga, tai sakykim neblogai. Apskaiciuoja pagal gautas pajamas ir stažą.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 12 13, 12:45)
<p>Ačiū, Mylimiausioji, o pas kurį gydytoją pati eini (arba kokį žinai, jei žinai, Vilniuje)?</p>
<p>Undzinka, kur dingai?</p>
<p>Merginos, patarkit. Priėjo reikalas man keisti šeimos gydytoją, nes pas saviškę tikrai negrįšiu (pusmetis iki diagnozės ji mane išvadino ligų ieškotoja ir davė nukreipimą psichiatrui doh.gif ). O aš tokia ligų ieškotoja, kad iki tol net nedarbingumo lapelio gyvenime nė karto nesu turėjusi. O šeimos gydytojos man nuo šiol labai reikės. Gal galit gerą rekomenduoti Vilniuje arčiau Centro? (nors nebūtinai, važinėju į NVi, tai bet kur mieste galiu pavažinėti jei verta).</p>
<p>Ir dar - kaip manot, ar verta užsiimti nedarbingumo lygio nustatymu? Ar kuri dirbanti ne fizinį darbą turi patirties, kaip ten nustato tuos procentus? Bijau kad praeisiu kryžiaus kelius, o jie pasiųs mane šunims šėko pjauti. Darbo patirtis 17 metų.</p>

As a tai net neabejojau. Kadangi priklauso, reiskia priklauso. Siaip po tokio ilgo nedarbingumo, man rodos, ir turi siusti I ta nedarbingumo ligio nustatyma. Tik seimos daktare turi viska tinkamai surasyti. Manoji nusiunte viska internetu. Man poliklinikoj buvo komisija, kuri pratese nedarbinguma 1 dienai, per kuria ir susitvarkiau ta neigaluma. Bet, kaip man pasirode, ten eina standartas pagal diagnoze. Atejus reikejo uzpildyti prasyma, tureti nuotraukyte (kurios netirejau, teko lekt fotkintis) pazimejimui, dar prase diplomo, bet neturejau, tai ir apsiejo... Tai gi pasake prie kokio kabineto laukti. Pries mane buvo gal 2 ar 3 zmones. Kviete pavardem. Kai pakviete mane, pirma reikejo uzpilduti klausimina, po to priejau prie gydytojo. Jis viska paskaite kompjuterije, kazka ten surase, ir liepe palaukti koridoriuje. Nieko daugiau manes neklausinejo. Po kiek laiko mane pakviete i gretima kabineta, ten dave jau pagaminta neigalumo pazimejima (kuriam reikejo nuotraukos), israsa darbdaviui ir viskas. DARBINGUMO lygi man nustate 40% metams. Galioja transporto nuolaida 50%, bet negalioja parkavimas neigaliuju vietose. Tokiam parkavimui reikia gauti specialiaja kortele ir darbingumas turi buti iki 25%. Dirbti galima. Man ismoka priskaiciavo 367eur. Stazas 27 metai.
Papildyta:
QUOTE(jusda @ 2017 12 13, 23:53)

Tai yra piktibiskumo laipsniai. Buna nuo 1iki 4. Kuo skaicius mazesnis, tuo geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 14 gruodžio 2017 - 01:00
Brazil , nuostabus paveikslas gavosi!!! Jusu blog'as labai turiningas!
Atsakyti

Labas,

gal kam skilinėja nagai? ką darote? Ant rankų pirštų tuoj nagų nebeturėsiu, ką daryt..

Atsakyti
Teisinga pasaka:) Paskaitykit
http://zibainis.lt/f...uda_0ybxc9vis9/
Papildyta:
QUOTE(Ikulia @ 2017 12 14, 10:49)
Brazil , nuostabus paveikslas gavosi!!! Jusu blog'as labai turiningas!

Va va smile.gif Zinot kaip sako arba grazi arba protinga smile.gif O va su Brazil taip nesigauna: ir grazi ir protinga ir gabi smile.gif Ir kaip senam geram filme sake: sportsmenka, komsomolka, da prosto krasavica smile.gif

Oj mergaites kaip laikotes? Mes vakar su vyru dirbom traumuotu veziotojais. Negana to, kad marti susilauze pentka padikauli ( du mazi vaikai namie), su gipsu strakalioja. Tai nuo to strakaliojimo paslydo (slydo ramentas) ir gerokai prinyne sugipsuota koja, vezem ja pas gydytoja. Tai dar sunus darbe ranka susitrenke gerokai - istino,pamelo, skauda. TAi dar ir ji vezem i traumatologini. Bet jam viskas baigesi gerai. Sakau gal sventintu vandeniu juos pakrapyt....
Atsakyti