QUOTE(Brazil @ 2017 12 13, 12:45)
<p>Ačiū, Mylimiausioji, o pas kurį gydytoją pati eini (arba kokį žinai, jei žinai, Vilniuje)?</p>
<p>Undzinka, kur dingai?</p>
<p>Merginos, patarkit. Priėjo reikalas man keisti šeimos gydytoją, nes pas saviškę tikrai negrįšiu (pusmetis iki diagnozės ji mane išvadino ligų ieškotoja ir davė nukreipimą psichiatrui
![doh.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/doh.gif)
). O aš tokia ligų ieškotoja, kad iki tol net nedarbingumo lapelio gyvenime nė karto nesu turėjusi. O šeimos gydytojos man nuo šiol labai reikės. Gal galit gerą rekomenduoti Vilniuje arčiau Centro? (nors nebūtinai, važinėju į NVi, tai bet kur mieste galiu pavažinėti jei verta).</p>
<p>Ir dar - kaip manot, ar verta užsiimti nedarbingumo lygio nustatymu? Ar kuri dirbanti ne fizinį darbą turi patirties, kaip ten nustato tuos procentus? Bijau kad praeisiu kryžiaus kelius, o jie pasiųs mane šunims šėko pjauti. Darbo patirtis 17 metų.</p>
As a tai net neabejojau. Kadangi priklauso, reiskia priklauso. Siaip po tokio ilgo nedarbingumo, man rodos, ir turi siusti I ta nedarbingumo ligio nustatyma. Tik seimos daktare turi viska tinkamai surasyti. Manoji nusiunte viska internetu. Man poliklinikoj buvo komisija, kuri pratese nedarbinguma 1 dienai, per kuria ir susitvarkiau ta neigaluma. Bet, kaip man pasirode, ten eina standartas pagal diagnoze. Atejus reikejo uzpildyti prasyma, tureti nuotraukyte (kurios netirejau, teko lekt fotkintis) pazimejimui, dar prase diplomo, bet neturejau, tai ir apsiejo... Tai gi pasake prie kokio kabineto laukti. Pries mane buvo gal 2 ar 3 zmones. Kviete pavardem. Kai pakviete mane, pirma reikejo uzpilduti klausimina, po to priejau prie gydytojo. Jis viska paskaite kompjuterije, kazka ten surase, ir liepe palaukti koridoriuje. Nieko daugiau manes neklausinejo. Po kiek laiko mane pakviete i gretima kabineta, ten dave jau pagaminta neigalumo pazimejima (kuriam reikejo nuotraukos), israsa darbdaviui ir viskas. DARBINGUMO lygi man nustate 40% metams. Galioja transporto nuolaida 50%, bet negalioja parkavimas neigaliuju vietose. Tokiam parkavimui reikia gauti specialiaja kortele ir darbingumas turi buti iki 25%. Dirbti galima. Man ismoka priskaiciavo 367eur. Stazas 27 metai.
Papildyta:
QUOTE(jusda @ 2017 12 13, 23:53)
Mergaitės, ką diagnozėje reiškia G ir skaičius prie jo?
Tai yra piktibiskumo laipsniai. Buna nuo 1iki 4. Kuo skaicius mazesnis, tuo geriau.