Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Undzinka, tikrai gerai sugalvojai, taip ir toliau ;)

Aš namo parsiradau jau penktadienį popiet. Kooookia laimė! Namai sutvarkyti, viskas Kalėdoms papuošta, katinas nei per žingsnį nesitraukia :) Miegas beje dviem valandom išaugo (turiu apyrankę kur matuoja). Miegu penkiom pagalvėm apsidėjus :) Savijauta nebloga, gulinėju dar, relaksuoju, nieko neveikiu (žiūriu filmus), į lauką nosies nekišu. Rytoj važiuosiu perrišimui, o nuo antradienio reabilitacija.

Prieš išsirašant užsukau atsisveikinti su tali3, ir pagavo mus tokia moteris - atėjo įkvėpti vilties, nes penki metai po gydymo kaip sveika (tą dieną sužinojo tyrimų rezultatus). O buvo mastektomija, III stadija. Manau geras ženklas. Labai ačiū jai (jeigu čia skaito).

tali3 - greito atsigavimo, ryt jau namo, o ten viskas geriau ir laukimas (patologijos) lengvesnis!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 10 gruodžio 2017 - 07:46
QUOTE(Undzinka @ 2017 12 09, 19:28)
Brazil, tali3 kaip Jus mergaites? Kaip jauciates?
Brazil, gal jau namie?
Nu parasykit ka, rupi gi. Mes cia kaip gimines pasidarom:)
Anoj temoj rasiau, parasysiu ir cia, kaip as su likimu tariuosi:)  As cia siemet kazkaip anksti pradejau rostis kaledom, dovanas pirkti. Kazkaip taip sutapo, kad visiems dovanos bus geros, tikrai tiems zmones suteis dziaugsmo. Tai va uzsakiau sesei is Amerikes swarovskio verini (gerai gerai, ispardavimas buvo ir kaina nerealiai gera). TAi va atvaziavo tas verinys, ciupineju, su drauge mesendzeriu kalbu (ji ir uzsake), sakau va bus sesei prisiminimas jei ka. O drauge ir sako, mieloji, ten dar yra prie jo apyranke, ziedas ir dar ten kazas. Tad va kitoms kaledosm ir dar kitoms turesi ka uzsakinet:) Tai va turiu plana, kad visus tuos papuosalus tiesiog privalesiu jai padovanot per eile sekanciu kaledu:) Gerai mes cia sugalvojom,ane smile.gif

Tikrai geras planas smile.gif privalo būti įvykdytas smile.gif ir viršytas ;)

BRAZIL smagu kad jau namie smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidosius: 10 gruodžio 2017 - 13:07
Brazil, kaip perrisimas praejo? Ar reikejo nutraukti skyscius?
tali3, kaip Tu? Namie? Kaip savijauta?
Atsakyti

Lengvai praėjo. Bandė man nutraukti, bet nei kiek skysčio neišėjo. Yra vienoj vietoj mažas patinimas, tai gal pats išsivaikščios.

Pagalvojau, kaip gerai turėti su kuo pasidalinti. Nes sveiki žmonės vis tik daug ko nesupranta. Viena draugė (iš dviejų kurios žino apie mano ligą, daugiau niekam nesakiau) domėjosi kaip aš. Pagrindinis klausimas "krūtinę turi"? Pasakiau kad ne, net pradingo iš siaubo. O man tuo tarpu visiškai dzin ta krūtinė. Net pačiai keista. Mačiau šiandien savo randus, visai neišgąsdino, gražiai gyja, tik aplink mėlynių yra. Gal dar ateis tas laikas, kai pergyvensiu. O gal ir ne. Galvodama apie ateitį, ko bijau arba ko noriu, apie krūtinę galvoju mažiausiai. Ir kaip sveikam žmogui išaiškinti, kad visai ne tai svarbu? Geriau turbūt nesivarginti :)

Kaip tu pati, Undzinka, laikaisi? Kas naujo? Kaip paskutinė chemija, ar gailestinga?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 11 gruodžio 2017 - 20:56

Brazil, kaip perrisimas praejo? Ar reikejo nutraukti skyscius?
tali3, kaip Tu? Namie? Kaip savijauta?

Ačiū, namuose, kažkaip keistai. Šiandien kelias siules išeme (man ne visa krutį šalino, dar paeme 2 limfmazgius, buvo švarus). Gyd. sako po keliu dienu nuimk tvarstį, sakau neee, penktad atvažiuosiu, pas Jus.

Atsakymu nežinau, kita savaite turėtu buti. Neramu labai...

Atsakyti

tali3, būtų nenormalu nebijoti ir nejausti nerimo. Bet gydymas prieš akis, o tu nori būti sveika ir gyventi ilgai su savo šeima, tai reikia šiek tiek pasistengti ir mažinti nerimą. Mano tau keli patarimai iš patirties, kaip pagerinti savijautą. Gali daryti kai kuriuos, arba visus, svarbu daryk ką nors, nes nerimas maitina tą pačią ligą ir nieko gero iš jo nėra

• Susitelk ne į neigiamus dalykus, o galvok apie tai kas visoje situacijoje yra teigiamo (man padeda, jei pati savo ranka surašau ant lapo, taip veikia stipriau): aptikai pačioje pradžioje, limzmazgiai švarūs (jau labai labai daug), operacija praėjo sėkmingai, išrašė iš ligoninės greitai, jautiesi gerai, pažįsti daug medikų, gausi geriausius patarimus ir gydymą, esi jauna ir gyvybinga, todėl greit atsigausi, išsilavinusi, todėl mokėsi savimi pasirūpinti, yra didelė pagalbos grupė kuri palaiko, pataria... toliau pati pratęsk
  • Tuoj pat atsiribok nuo baisių istorijų skaitymo ir naršymo internete. Jeigu tave neigiamai veikia - neskaityk internete, net forumuose nedalyvauk. Viską ko tau reikia sužinosi iš daktarų, ir turėsi laiko pasitikrinti su pažįstamais medikais. Tau nereikia VISĄ LAIKĄ į tai gilintis
  • Jokiu būdu neprojektuok sau nesėkmės istorijų. Kiekvienas žmogus skirtingas, ir tai kas buvo kitam - nebus tau. Galvok apie tai, kad tau visos gydymo pasekmės ir rezultatai bus geriausios ir palankiausios. Susirask sėkmės istorijas ir paskaityk. Pagalvok apie tai,  kad Lietuvoje kasmet krūties vėžiu serga apie 14000 moterų, ir pagal statistiką iš pirmos stadijos visiškai pasveiksta daugiau nei 90 proc jų. Tu tikrai būsi tarp jų.
  • Pradėk kasdien planuoti sau malonius dalykus arba veiklas ir susitelk į jas. Vaikščiok, skaityk vaikams, gamink, žiūrėk filmus, eik į ekskursiją, net į darbą gali eiti, bet su sąlyga, kad būsi pasinėrusi į veiklą, o ne savo galvoje suksi juodus scenarijus.
  • Jei nemoki išlįsti iš savo galvos, tuoj pat susirask sąmoningumo (kvėpavimo, autogenines, meditacijų) treniruočių įrašus internete ir klausyk. Ten reikia sutelkti dėmesį į kvėpavimą, į kūno pojūčius ir pan. Visa esmė kad tu mokaisi būti čia ir dabar, o ne savo galvoje ir baimėse. Tai kaip raumuo - reikia treniruoti.
  • Kai būsi pasiruošus - eik pas psichologę, tik patyrusią. Paprašyk jos patarimų, kaip paleisti baimę

Daryk net jei atrodys nesąmonė, ir iš pradžių bus sunku. Persilauši. Mūsų smegenyse yra neuronų jungtys, kurios veikia pagal įprotį (jei pvz esi linkęs nusiteikti negatyviai). Kai praktikuojji naujus įpročius, neuronų jungtys "persivirina" ir kuo toliau - tampa vis lengviau. Žmogaus organizmas labai protingas, tik reikia šiek tiek pasistengti.

Atsakyti

Ir dar - duok sau laiko. Pagal psichologus yra kelios stadijos - šokas, pyktis, derybos, depresija, susitaikymas http://www.veziuine....hologine-busena

Aš nesu tikra, kad man visos buvo (arba buvo kelios vienu metu). O tu dar tik labai nesenai sužinojai diagnozę. Tai natūralu praeiti šoką, pyktį ir pan. Bet esmė tame, kad su laiku lengvėja. 

Atsakyti

Sveikos, merginos! 

Pirmiausia, visoms daug sveikatos ir puikios nuotaikos per šventes :). Žinokite, kad jūsų palaikymo komanda tikrai neužsibaigia tik rašančiosiomis, bet ji yra ir tarp jūsų istorijas skaitančių. Aš šią temą pati atradau metų pradžioje, kai darė dvi biopsijas. Tai iki šiol vis paskaitau (retsykiais kokią žinutę Brazil į temą, o gal ir ne į temą parašau), kaip jums sekasi bei, žinoma, linkiu paties geriausio!

Šiaip pati turiu visokių sveikatos problemėlių. Kadangi jos man su vaistais, naudotinais prie tokių diagnozių, nelabai padėjo, man viena gydytoja patarė apsilankyti pas asmenį, taikantį endobiogeniką gydyme. Tik šiukštu nepagalvokit, kad čia kokie eskrasensų kerai! Pati, prieš skambindama gydytojai, pasidomėjau šia medicinos kryptimi internete. Tai sritis, kuri vertina iš esmės žmogaus kūną kaip visumą bei nustato, kokios sistemos kūne neveikia tinkamai. Nesant balanso, galimi ir įvairūs sutrikimai. Šios srities esmė žoliniais preparatais padėti žmogui pasiekti pusiausvyrą organizme, dėl ko stiprėja ir imunitetas, atsistato sutrikusios funkcijos ir t.t. Pagrindas yra endokrininės/ hormoninės sistemos vertinimas. Pirmiausia reikia pasidaryti nustatytus tyrimus, o vėliau jau seka susitikimas su gydytoju, asmens apžiūra ir rezultatų vertinimas. Čia ir įdomiausia dalis, nes visi tyrimai suvedami į gydytojų naudojamą specialią programą, kuri pateikia informaciją apie ypač daug organizmo rodiklių. Taigi susitikimo metu gydytojas pristato šiuos rezultatus bei jų vertinimą, paskiria gydymą. 

Įdomiausia, kad aš, kažkodėl susitikimo gale galvodama apie Brazil, paklausiau, kaip šis mokslas atkeliavo į Lietuvą ir ar įmanoma juo padėti v sergantiems asmenims? Pasirodo, pagrindiniai klientai tokie ir yra, kurie ieško, kaip ir patiems prisidėti prie ligos nugalėjimo. Tai va, tai ir norėjau jums parašyti.... Dar pridedu, kad ši mokslo šaka dėstoma (o gal remiama) KMU. Ją gali naudoti tik gydytojai, ji atsirado Prancūzijoje.  Tiesiog, jeigu įdomu, pasidomėkite ja internete. O gal sudomins... Jeigu čia nusirašau, labai nepykit, viską atsiimu :). Bet kuriuo atveju linkiu jums ko geriausio! 

Atsakyti

Ačiū, Mylimiausioji, o pas kurį gydytoją pati eini (arba kokį žinai, jei žinai, Vilniuje)?

Undzinka, kur dingai?

Merginos, patarkit. Priėjo reikalas man keisti šeimos gydytoją, nes pas saviškę tikrai negrįšiu (pusmetis iki diagnozės ji mane išvadino ligų ieškotoja ir davė nukreipimą psichiatrui :oh: ). O aš tokia ligų ieškotoja, kad iki tol net nedarbingumo lapelio gyvenime nė karto nesu turėjusi. O šeimos gydytojos man nuo šiol labai reikės. Gal galit gerą rekomenduoti Vilniuje arčiau Centro? (nors nebūtinai, važinėju į NVi, tai bet kur mieste galiu pavažinėti jei verta).

Ir dar - kaip manot, ar verta užsiimti nedarbingumo lygio nustatymu? Ar kuri dirbanti ne fizinį darbą turi patirties, kaip ten nustato tuos procentus? Bijau kad praeisiu kryžiaus kelius, o jie pasiųs mane šunims šėko pjauti. Darbo patirtis 17 metų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 13 gruodžio 2017 - 11:46
QUOTE(Brazil @ 2017 12 13, 11:45)
<p>Ačiū, Mylimiausioji, o pas kurį gydytoją pati eini (arba kokį žinai, jei žinai, Vilniuje)?</p>
<p>Undzinka, kur dingai?</p>
<p>Merginos, patarkit. Priėjo reikalas man keisti šeimos gydytoją, nes pas saviškę tikrai negrįšiu (pusmetis iki diagnozės ji mane išvadino ligų ieškotoja ir davė nukreipimą psichiatrui doh.gif ). O aš tokia ligų ieškotoja, kad iki tol net nedarbingumo lapelio gyvenime nė karto nesu turėjusi. O šeimos gydytojos man nuo šiol labai reikės. Gal galit gerą rekomenduoti Vilniuje arčiau Centro? (nors nebūtinai, važinėju į NVi, tai bet kur mieste galiu pavažinėti jei verta).</p>
<p>Ir dar - kaip manot, ar verta užsiimti nedarbingumo lygio nustatymu? Ar kuri dirbanti ne fizinį darbą turi patirties, kaip ten nustato tuos procentus? Bijau kad praeisiu kryžiaus kelius, o jie pasiųs mane šunims šėko pjauti. Darbo patirtis 17 metų.</p>

Nedingus, esu. Skaitau ka rasot smile.gif As vakar susilasinau kaulus stiprinancia zoledrono rugsti. Tada dar dovanas beveik paskutines susirinkau (uzsakymus pasiemiau). Siandien varysim i baseina ir kaimisku vistu pirkti is ukininko smile.gif
Butinai pakeisk seimos gydytoja. Gydytoja turi buti Tavo sajungininke o ne siuntineti pas psichiatra. As saviske labai labai dziaugiuosi. Tikrai nuosirdi ir gera gydytoja. Mano ir sunus ir marti pas ja gydosi. Ji man vis sakydavo, nevazinek biuletenio pratesti, paskambink, kam vargsti. Gydytoja Smilgeviciene seskines poliklinika. Pagooglink.
Brazil, manau apsimoka. Tai papildomi pinigai, tam tikros lengvatos. Nera jokiu kryziaus keliu:) Jau kelis kartus apie tai rasiau. Viska daro seimos gydytoja. Ji supildo viska ir issiuncia elektroniniu budu i komisija. Svarbiausia jai sunesti visus popierius (visu KT, MRT ir tt. israsus, onkologu paprasyt israsu nes eisi i komisija). TAu reikia uzsirasyt ir nueiti paskirtu laiku. Eini i kabineta, ten uzduoda klausimus (yra klausimynas, galima internete susirasti ir paskaityt, nes kai kurie klausimai gali sukelt juoka ;) ). Kartais ( esu girdejus viena atveji) kad papraso nusirengti ir kazka paziuri. Pakilnot liepia rankas. Viskas. Ir lauki sprendimo. As pirma karta ejau paskutine biuletenio diena, tai atsakyma gavau ta pacia diena po keliu valandu su pazymejimu ir visais aprasymais ir pazyma i darba ir seimos gydytojai. Niekas TAves niekur nieko pjauti nesius:) Tu nepamirsk, kad pas TAve buvo LABAI rimta operacija! Gausi procentus dviem metams garantuotai! Veliau jau spresi pati ar eiti testi ar ne. O ka Tu prarasi???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 13 gruodžio 2017 - 12:09

Ir dar - kaip manot, ar verta užsiimti nedarbingumo lygio nustatymu? Ar kuri dirbanti ne fizinį darbą turi patirties, kaip ten nustato tuos procentus? Bijau kad praeisiu kryžiaus kelius, o jie pasiųs mane šunims šėko pjauti. Darbo patirtis 17 metų.
Sveika,  mieloji Brazil. As irgi dirbu sėdimą darba ir kaip tik vakar gavau nedarbingumą 55proc. Dvejiems metams.  O mano daug mazesne operacija. Ir neturejau daugiau jokių gretutinių ligų. Irgi ejau paskutinę "biuletenio" dieną. Todėl iškarto pasako atsakymą. Viską  sutvarko seimos gydytoja.  Todel tau jokio vargo tikrai nebus,  nueisi tik i komisijas. Bet aišku pirma turi pakeisti šeimos gydytoją. Nes kaip bendrauti su tokia "gydytoja". Aš pas saviške,  kai tik uzciuopiau guzeli , tai kas 3 men prašydavau siuntimo. Ir nei karto neišgirdau,  kad man reikia pas psichiatrą. (Nors 3 gydytojai  po echoskopiju diagnozavo cistą) . Sėkmės ir sveikatos tau kuo didziausios.😉 

Merginos, įdomumo dėlei kiek galiu tikėtis šios nedarbingumo ismokos su 55 % darbingumo? 😊

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luk@: 13 gruodžio 2017 - 12:36

Ačiū. Šiandien kalbėjau su socialine darbuotoja, kai nupasakojo procesą, man pasirodė kad ten labai sudėtinga ir ilgai trunka. Gal taip ir nėra. Šeimos gydytoją keisiu būtinai, nes iki šiol nuoskaudą laikau (nors jau paleisti laikas).

Atsakyti