Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Ir dar smile.gifUzlek pas Brazil i palata. Ji jau po viskam, pasisnekesit, mazu palengves, gausi pozityvo. Labai pozityvi jauna moteris. Jei uzleksi, parasysiu palatos numeri.

Ačiū Undzinkai :)

tali3, pirma, neko nelaukus leiskis į pirmą aukštą pas Sandrą Birbilaitę (parašyta psichologė, kabinetas tarp rūbinės ir tūliko), gal spės priimti šiandien iki 15 val.

Antra, kai skyriuje pildysi streso termometrą, žymėk septynis - ateis skyriaus psichologė, labai maloni jauna mergina, tikrai padės. Jei pažymėjai mažiau, paprašyk seselės kad iškviestų.

Trečia, skaityk mano blogą http://kaipdangus.blogspot.lt/, ypač http://kaipdangus.blogspot.lt/2017/05/slaptas-onkologiniu-ligoniu-gyvenimas.html

Ketvirta, aš koridoriumi vaikštau su bordiniu chalatu su vyru po paranke :) dabar pietūs, pas mane delegacija atvažiavo, jei norėsi pakalbėti popiet, brūkštelk man aba Undzinkai, gausi palatos numerį :) jei nedrąsu, tikrai nieko tokio. Ir šiaip nieko tokio - nieko nebijok, nes viskas bus gerai. 

Kas tave operuoja?

Atsakyti

Ačiū Undzinkai :)

tali3, pirma, neko nelaukus leiskis į pirmą aukštą pas Sandrą Birbilaitę (parašyta psichologė, kabinetas tarp rūbinės ir tūliko), gal spės priimti šiandien iki 15 val.

Antra, kai skyriuje pildysi streso termometrą, žymėk septynis - ateis skyriaus psichologė, labai maloni jauna mergina, tikrai padės. Jei pažymėjai mažiau, paprašyk seselės kad iškviestų.

Trečia, skaityk mano blogą http://kaipdangus.blogspot.lt/, ypač http://kaipdangus.blogspot.lt/2017/05/slaptas-onkologiniu-ligoniu-gyvenimas.html

Ketvirta, aš koridoriumi vaikštau su bordiniu chalatu su vyru po paranke :) dabar pietūs, pas mane delegacija atvažiavo, jei norėsi pakalbėti popiet, brūkštelk man aba Undzinkai, gausi palatos numerį :) jei nedrąsu, tikrai nieko tokio. Ir šiaip nieko tokio - nieko nebijok, nes viskas bus gerai. 

Kas tave operuoja?

Mačiau Jus ir ryte ir pavakariop:) 

Operuos ryt gyd. Bruzas. Kalba tik pagal navyko dydi apie 1-2 stadija, o visa kita bus aisku vėliau. Suleido į krūtį izotopa, žiūrės limfmazgius. Tiesa dar pasake, kad MRT linke hiperdiagnozuoti. 

Ai ir dar skalei pažymėjau 10, tikriausiai pati dydžiausia bailė skyriui esu:)

Atsakyti

Gydytojas Bružas geriausias gydytojas. Viskas bus ok. Paprašyk vakare migdomųjų, o ryte Fulset - tegu suleidžia kai grįši ryte jau pažiūrėjus limfmazgius. Patys geriausi raminantys, važiuosi operuotis ir nieko nebijosi. 

Bijoti normalu, pamatytum mane pirmas dvi savaites ;) Bet žingsnis po žingsnio ;)

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2017 12 05, 18:42)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Brazil" data-cid="71914956" data-time="1512470543"><div><p>Ačiū Undzinkai smile.gif</p><p>tali3, pirma, neko nelaukus leiskis į pirmą aukštą pas Sandrą Birbilaitę (parašyta psichologė, kabinetas tarp rūbinės ir tūliko), gal spės priimti šiandien iki 15 val.</p><p>Antra, kai skyriuje pildysi streso termometrą, žymėk septynis - ateis skyriaus psichologė, labai maloni jauna mergina, tikrai padės. Jei pažymėjai mažiau, paprašyk seselės kad iškviestų.</p><p>Trečia, skaityk mano blogą <a data-ipb='nomediaparse' href='http://kaipdangus.blogspot.lt/'>http://kaipdangus.blogspot.lt/</a>, <a>ypač http://kaipdangus.blogspot.lt/2017/05/slaptas-onkologiniu-ligoniu-gyvenimas.html</a></p><p>Ketvirta, aš koridoriumi vaikštau su bordiniu chalatu su vyru po paranke smile.gif dabar pietūs, pas mane delegacija atvažiavo, jei norėsi pakalbėti popiet, brūkštelk man aba Undzinkai, gausi palatos numerį smile.gif jei nedrąsu, tikrai nieko tokio. Ir šiaip nieko tokio - nieko nebijok, nes viskas bus gerai. </p><p>Kas tave operuoja?</p></div></blockquote><p>Mačiau Jus ir ryte ir pavakariop:) </p><p>Operuos ryt gyd. Bruzas. Kalba tik pagal navyko dydi apie 1-2 stadija, o visa kita bus aisku vėliau. Suleido į krūtį izotopa, žiūrės limfmazgius. Tiesa dar pasake, kad MRT linke hiperdiagnozuoti. </p><p>Ai ir dar skalei pažymėjau 10, tikriausiai pati dydžiausia bailė skyriui esu:)</p>

tali3, tavo situacija kažkuo primena manąją... Nuo operacijos dėl priešvėžinio pakeitimo išsirutuliavo iki išoperuoto vėžio... Tiesiog tau viskas per greitai, neturėjai laiko apsiprasti, susigyventi su lygą. Bet jau yra kaip yra. Jei ateis psichologe, išsikalbėk. Po operacijos, kai vaikščiosite į mankštas, išgirsit daug naudingu patarymų... Ir taip, viskas paaiškės po operacijos, ir dar tiksliau, kai bus histologinio tyrimo rezultatas. Šiaip, kol nežinią, tai sunkiausia. Vėliau, kai žinai kokia tavo situacija, kokio gydymo reikės, mintys kažkaip susiguli, kažkiek palengvėja... Kaip jautiesi, kaip tavo gerkle? Ar apžiūrėjo anesteziologas? Aš atsimenu, mano anesteziologas buvo labai gražus, jaunas vyras, tai net kažkaip iki šiol malonu prisiminti ;). Nežinau, kas labiau paveikė, ar suleistas diazepamas, ar to gydytojo aura, bet pakankamai ramiai jaučiausi pries operaciją smile.gif. Tai gi ir tau linkiu ramaus laukimo, bei lengvo pabudimo po operacijos smile.gif. Beje, kelinta eilėje esi?
Atsakyti

Tali3 lengvos tau chirurgo rankos  :4u: 

o mano harmonai durniuoja  :oh: kiaušidžių darbas neatsistato :oh: 

Atsakyti

tali3, tavo situacija kažkuo primena manąją... Nuo operacijos dėl priešvėžinio pakeitimo išsirutuliavo iki išoperuoto vėžio... Tiesiog tau viskas per greitai, neturėjai laiko apsiprasti, susigyventi su lygą. Bet jau yra kaip yra. Jei ateis psichologe, išsikalbėk. Po operacijos, kai vaikščiosite į mankštas, išgirsit daug naudingu patarymų... Ir taip, viskas paaiškės po operacijos, ir dar tiksliau, kai bus histologinio tyrimo rezultatas. Šiaip, kol nežinią, tai sunkiausia. Vėliau, kai žinai kokia tavo situacija, kokio gydymo reikės, mintys kažkaip susiguli, kažkiek palengvėja... Kaip jautiesi, kaip tavo gerkle? Ar apžiūrėjo anesteziologas? Aš atsimenu, mano anesteziologas buvo labai gražus, jaunas vyras, tai net kažkaip iki šiol malonu prisiminti ;). Nežinau, kas labiau paveikė, ar suleistas diazepamas, ar to gydytojo aura, bet pakankamai ramiai jaučiausi pries operaciją smile.gif. Tai gi ir tau linkiu ramaus laukimo, bei lengvo pabudimo po operacijos smile.gif. Beje, kelinta eilėje esi?

Pas mane irgi labai grazus anesteziologas. pasakiau apie gerkle, sako nieko tokio. Man jau nebeskauda. Gal bus viskas gerai. Kažkaip dabar rami, pačios operacijos nebijau, bijau rezultatu...

Atsakyti

Nu ką, temperatūra normali, patinimas praeina, išėmė tris drenus iš keturių. Norėjo visus išimti, nes jau išeina skysčių mažiau nei 30 ml, dar priprašiau kad vieną paliktų. Penktadienį jau žada paleisti namo! Success, kaip sakė Boratas :) Šiandien pradedu mankštas.

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 12 06, 09:31)
<p>Nu ką, temperatūra normali, patinimas praeina, išėmė tris drenus iš keturių. Norėjo visus išimti, nes jau išeina skysčių mažiau nei 30 ml, dar priprašiau kad vieną paliktų. Penktadienį jau žada paleisti namo! Success, kaip sakė Boratas smile.gif Šiandien pradedu mankštas.</p>

Ale ot "greituska", kaip mano babyte sakydavo NAmo jau leks ji. Ziurek, neskubek, tegul viskas vyksta laik:) Del mansktu gerai, tik velgi nedaryk per jega, kad siules neisiziotu. Uzklausks apie relaksa ten salia rusyje. Ar buvo atejus is oprtopedinio? Jei nebuvo pasakyk sesutei, kad nori liemenes ir proteziuku. Tada ateis, ismatuos ir uzsakys. O dabar turesi nuspresti kokio dydzio nori papuku:) Gali tapti PAmela Anderson:)
Atsakyti

Buvau tam relaksaciniam kabinete, kaifas! Viena buvau, labai nustebus, kodėl niekas neina. Klausiau ar negalima įrašo įsirašyt (namie gi galima tą patį pasileisti, gaila fotelio tokio patogaus neturiu), bet sakė neįmanoma. paieškosiu ko panašaus internete. per šiandien kilo man klausimai, gal galit patarti:

pirmas - kai išvardino ko negalima bus daryt visą gyvenimą, akys man išvirto. slidinėt, dviračiu važiuoti, jogos daryti, kuprinės nešti, sportuoti. čia rimtai???? ar tik taip pagasdina, kad nepersistengtum? nes taip atrodo kad pusės gyvenimo reikės atsisakyti. kiek mačiau JAV moterys po dvigubų mastektomijų į kalnus lipa, jogės ir t.t. daug kur rašo, kad fizinis aktyvumas gerina išgyvenamumą (mokslo įrodyta, kad iki 40 proc geresni šansai, net nepriklausomai nuo ankstesnės sportavimo patirties). nebesuprantu kaip čia iš tikrųjų yra.

antras - po kiek laiko išdrįsot į savo randus pažiūrėt? kol kas negaliu (ir progos nebuvo)

trečias - puse ausies girdėjau kad kaip vilnietė gausiu keturiolikos dienų reabilitacijos NVI (ta pati mankšta ir relaksacija). o kaip su spa :) t.y. sanatorijomis? ar dabar prašyti, ar po tų keturiolikos dienų? hmm, ir po dviejų savaičių bus Kalėdos, nei šis nei tas, ar yra sanatorijai galiojimo laikas, pvz perkelti į sausį?

ir ketvirtas - gavau papų lankstinuką :) bet dar nematavo. kaip gali tą liemenuką atitaikyti, jei aš visa užbintuota penkiais sluoksniais?

merci beaucoup :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 06 gruodžio 2017 - 12:41
Brazil, dziaugiuosi, kad buvai relaxe smile.gif Man labai patinkdavo. O moterys neina, nes skaito, kad tai bereikaligas laiko svaistymas. O man tiko ir patiko labai.
BAndau atsakyt i klaysimus.'
1. Sportas. Cia zinok gazdina. Zinoma reikia pilnai sugyt ir gali po truputi pradet sportuoti. As iki baseino negalejau uzsisegti liemenuko uz nugaros. Vyras uzsegdavo. O dabar vualia! Jokiu problemu. Zinoma viska reikia daryt su protu, pasitariant su medikais, gal su treneriais.
2. I randa normaliai paziurejau tik gryzus namo. Kai nuplesiau pleistra ir klijavau nauja. Buvo baisu....Nes tie dideli dygsniai, sasai, melynes. Bet gi mes supermoterys ir prie visko priprantam.
3. Ja po ligonines gauni ambulatorine reabilitacija. Vaiksciosi i mankstas, masazus ir ranku voneles ir relaxa. Neatsisakyk! O beje, masaza jau skyre? O stacionarine reabilitacija priklauso po viso agresyvaus gydymo. Juk dar nezinai kas bus toliau - skirs tolesne chemija, neskirs. Svytinimas bus nebus. Ir butina apie tai priminti savo onkologei, nes jie "pamirsta" kazkodel smile.gif As per paskutine chemija pasakiau, kad noriu i sanatorija (cia buvo paskutine agresyvi procedura) ir po keliu dienu isvaziavau i Birstona.
4. Del papu. Juk zinai savo apimti. Tai pagal ja ir rinks. O jau kauselio dydi pati issirinksi, kokio noresi:) A,B, C o gal noresi D smile.gif Cia jau tik Tavo pacios (na ir vyro zinoma) fantazija kiek nesa smile.gif
Atsakyti
Brazil,puiku ,kad gerai jautiesi:) is savo patirties tai galiu pasakyti,kad tikrai del sporto siek tiek gasdina- viskas su sportu ir t.t. yra gerai,aisku su protu ir ne iskart:) I randa ziurejau is karto gryzus namo ir kazkaaip nieko,netgi dziaugiausi savotiskai kad jau to nelemto darinuko nera:) del reabilitacijos ,tai negaliu nieko pasakyti,nes man tai buvo senokai,o ir tvarka per tiek metu keitesi ne syki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 12 06, 13:39)
<p>Buvau tam relaksaciniam kabinete, kaifas! Viena buvau, labai nustebus, kodėl niekas neina. Klausiau ar negalima įrašo įsirašyt (namie gi galima tą patį pasileisti, gaila fotelio tokio patogaus neturiu), bet sakė neįmanoma. paieškosiu ko panašaus internete. per šiandien kilo man klausimai, gal galit patarti:</p>
<p>pirmas - kai išvardino ko negalima bus daryt visą gyvenimą, akys man išvirto. slidinėt, dviračiu važiuoti, jogos daryti, kuprinės nešti, sportuoti. čia rimtai???? ar tik taip pagasdina, kad nepersistengtum? nes taip atrodo kad pusės gyvenimo reikės atsisakyti. kiek mačiau JAV moterys po dvigubų mastektomijų į kalnus lipa, jogės ir t.t. daug kur rašo, kad fizinis aktyvumas gerina išgyvenamumą (mokslo įrodyta, kad iki 40 proc geresni šansai, net nepriklausomai nuo ankstesnės sportavimo patirties). nebesuprantu kaip čia iš tikrųjų yra.</p>
<p>antras - po kiek laiko išdrįsot į savo randus pažiūrėt? kol kas negaliu (ir progos nebuvo)</p>
<p>trečias - puse ausies girdėjau kad kaip vilnietė gausiu keturiolikos dienų reabilitacijos NVI (ta pati mankšta ir relaksacija). o kaip su spa smile.gif t.y. sanatorijomis? ar dabar prašyti, ar po tų keturiolikos dienų? hmm, ir po dviejų savaičių bus Kalėdos, nei šis nei tas, ar yra sanatorijai galiojimo laikas, pvz perkelti į sausį?</p>
<p>ir ketvirtas - gavau papų lankstinuką smile.gif bet dar nematavo. kaip gali tą liemenuką atitaikyti, jei aš visa užbintuota penkiais sluoksniais?</p>
<p>merci beaucoup smile.gif</p>

Sveika, na jau beveik viska susakė Undzinka. Del sporto, tai kaip jau žinome, sporto reikia, tik gal reikia atsižvelgti į savo galimybes. Turbūt reiktu rasti patyrusi treneri. Manau galima šiaurietišką ėjimą. Del slidinėjimo ir dviračių tai sako negalima, nežinau kaip ištiktųjų, man neaktualu (nei slidinėju, nei dviračiu važinėju). Man aktualiau kuprines nešiojimas ir irklavimas, nes dalyvauju valčių žygiuose. Sunkiu tašių su operuota ranka stengiuosi nenešti, nedaugiau 2 kg. Ar klausei del vairavimo, man sake, kad tik automatine pavarų dėže turi būti...
Del reabilitacijos, man susidarė įspūdis, kad ta ambulatorine reabilitacija NVI yra vietoj sanatorijos. Jie padaro ta reabilitacija, ir paima pinigėlius iš ligonių kasų. Šiaip nebloga, masažiukai, mankšta, voneles rankoms. Mankštos metu susirenka moteriškių, paplepėti galima smile.gif, ką naujo išsiaiškinti. Bet jei labai užsispyrus, manau galima butu išsireikalauti sanatorijos. Nes is kitu miestu po operacijų važiuoja į sanatorijas 10 dienų. Nebent ligoniu kasos neapmokėtu, nes yra NVI ambulatorine reabilitacija... Viskas gi dabar remiasi į pinigus...
Žiūrėti i randus tai jau perrisimo metu galėjau žiūrėti, o po išrasimo, tai ir pakeisti pleistriukus reikėjo kurį laiką, bet ramiai i juos žiūrėti gana ilgokai negalėjau. Gal jau neperseniausiai (kažkur po metu po operacijos) pastebėjau, kad jau nebebjauru man i save žiūrėti...

Papildyta:
QUOTE(ingriga @ 2017 12 05, 22:35)
<p>Tali3 lengvos tau chirurgo rankos  4u.gif </p><p>o mano harmonai durniuoja  doh.gif kiaušidžių darbas neatsistato doh.gif </p>

Mano hormonai irgi durniuoja. Kai dare MRT, tai buvo neinformatyvu del stipraus hormoninio fono. Mamologe sake, kad gal dar ir mėnesines atsistatys. Mes su mama juokėmės, kad dar ir pastosiu... smile.gif. Nežinau, koks ten tu hormonu fonas, bet šiaip visiškas štilis, jokiu noru verysad.gif.
Atsakyti