Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2017 12 03, 13:37)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaidosius" data-cid="71912231" data-time="1512297274"><div><p>Sveikinu atlaikius operaciją! Dabar linkiu greičiau atsigauti ir namo keliauti vartotojo įkelta nuotraukagaila kad tas genas yra... Bet gerai kad prieš operaciją aptiko, o tai būtų reikėję antrą kartą kita krūtį operuoti... dabar turbūt ir tolesnis gydymo planas keisis kai jau aišku dėl genetikos?</p></div></blockquote><p></p><p>Kadangi viskas įvyko taip staigiai, dar nieko nežinau dėl tolimesnio gydymo, tik tiek kad švitinimo tikrai nebus. Priklausys dar nuo patologijos rezultatų.</p>

Man taip norisi kad greičiau visą gydymą baigtum. Juk tavęs vaikučiai septyni laukia smile.gif
Atsakyti

Panasu, kad apsirgau, temp ir gerkle skauda. Tai operacija nusikels?

Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2017 12 03, 14:13)
<p>Panasu, kad apsirgau, temp ir gerkle skauda. Tai operacija nusikels?</p>

Manau kad su temperatūra neoperuos
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2017 12 03, 13:13)
<p>Panasu, kad apsirgau, temp ir gerkle skauda. Tai operacija nusikels?</p>

Kada suplanuota operacija? Dar turi laiko, sustiprintai gydykis. Vitaminas C, cirtusiniai vaisiai, arbatos su medumi. Jei reikia vaistai.
Sveikatytes!!!
Atsakyti

Tali3 :4u: gal tikrai pasistenk pasveikti. Gerkle druska, salaviju arbata dazniau paskalauk, kompresai su degtine. Man labai padeda Tantum-Verde purskalas

Sveik

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriga: 03 gruodžio 2017 - 14:13
QUOTE(tali3 @ 2017 12 02, 09:43)
<p>O kokia tvarka guldo į ligoninę? Gyd. turi pasakit tada ir tada? Ar kaip? Ar operacijai turi reiksmes ciklas?</p>

Man po chemijos chhirurgė pasakė, kad iš principo jau galima daryti operaciją ir galiu nueiti į skyrių susiderinti. Skyriuje susiderinom su vyr. slaugos administratore guldymo dieną ir kitai dienai operacijai.
Papildyta:
QUOTE(Brazil @ 2017 12 03, 11:43)
<p>Laba, visas su saulėta žiemos diena!</p><p></p><p>Geros naujienos: aš išoperuota, viskas atrodo gyja gerai, vaikštau, rankom jau naudojuosi, nuotaika gera. Dar prie gerų - turiu nuosavą palatą, nors ir užkampy, net leido vyrui nakvoti (niekam tik nesakykit smile.gif Visoms labai ačiū už patarimus, ypač pravertė prailgintuvas.
</p><p>Ne tokios geros naujienos: dieną prieš gulantis į ligoninę išsikvietė onkogenetikas Janavičius, pranešė kad rado retą geno mutaciją ir rekomenduoja abipusę mastektomiją. Naktį nemiegojau, bet ryte išvažiavau apsisprendusi. Taigi, operacija padaryta ir kaip juokavau su Undzinka - transformavausi į berną smile.gif ir figūra, ir šukuosena smile.gif juokauju.
</p><p>Nors čia kaip pažiūrėsi - gerai, kad rado laiku dar iki operacijos. Ateis laikas - bus tų papų.</p><p>Laukiu patologijos ataskaitos, nenoriu karksėti,  bet limfmazgių  nedaug pašalino.</p><p>Gydytojos ir seselės kol kas atrodo labai fainos. Bet jau maistas tai jopapa... smile.gif Dviejų iš trijų patiekalų negaliu valgyt, tai mama pradėjo maistą vežiot. Turbūt manot kad aš labai išpuikusi, bet tiek atsilaikius neplanuoju keisti mitybos iš sveikos į nesveiką smile.gif Pavyzdžiai: žirnių sriuba (nevaikštantiems pats tas smile.gif), kotletas iš bulkos (neperdedu, jis šviesios spalvos ir bulkos skonio) ir košė iš kviečių kruopų. Viskas (įskaitant pusryčių košę) pateikiama su su trim bulkos riekėm. Su visa pagarba visoms sesutėms ir virėjoms, nemanau kad čia geras mitybos racionas ligoniams ...</p><p>Apibendrinant, planuoju greitai sveikti, kad greičiau išsikraustyt namo smile.gif</p>

Sveikinu atlaikius dar vieną svarbų etapą. Kaip matau, nusiteikusi pozityviai - o tai juk labai svarbu ir prisideda prie gijimo. Man atrodo, gerai, kad prieš operaciją paiškėjo dėl abipusės mastektomijos - vienu kartu susitvarkei. Kada prasiidės mankštos - gal antradienį? Reikia pačiai paklausti, aš pradėjau per vėlai vaikščioti į mankštas, toks jausmas, kad pamiršo pasakyt:) Tai iki išrašymo gal tik tris kartus spėjau nueit pasimankštint.
Su maistu tai tikrai ten nekas, man irgi vežiojo iš namų, kad bent vieną patiekalą per dieną sau tinkantį suvalgyčiau. Po to jau pradėjau varinėt į apačią ir atsinešt skanios kavos - ten priešais rūbinę mažoj kavinukėj man buvo skaniausia.
Tiesa, mankštose reikia nusiauti ir labai šala kojos (bent jau mankštose rūsyje). Tai labai rekomenduoju nusinešti teni šiltas puskojiines ar megztus tapukus. Sveik!
Atsakyti

Gavau pirmą perrišimą - malonumo nedaug, bet lyg ir viskas tvarkoje. Išėmė vieną dreną iš keturių. Mankštos galbūt nuo ryt, bet paaiškės tik rytoj, kol kas patarė neskubėti rankom maskatuoti. Šiek tiek pažastis patinusi, bet sako kad nieko baisaus, nes dėl to kad užveržta su bintu viskas.

Veikti nėra ką ir internetas nepasikrauna normaliai, negaliu blogo pasileisti, bet nėra viskas taip blogai kaip aš įsivaizdavau kad bus. Žiūriu pro langą, kaip gražiai sninga ant pušų viršūnių.Palangė žydi gėlėmis. Pažiūrėjau jau kokius aštuonis filmus. Šiandien atveš knygų. Mama žadėjo veido masažą su argano aliejumi, įsivaizduosiu kad esu spa :) Gavau skanių vyro rankomis darytų pusryčių. Aprašinėju savo svajonių dieną nuo pirmos iki paskutinės minutės - įvertinsiu ar yra daugiau malonių dalykų kuriuos ir ligoninėje gali patirti :) Vakare jau ieškosiu kur čia galėtų būti geras internetas, nes reikia klientams laiškus atsakyti (niekas gi nežino kad aš sergu). Tai jau pažanga - maniau kad mažiausiai savaitę apie tai net galvoti negalėsiu.

Bet vis dėlto - greičiau namooooo 

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 12 04, 10:24)
<p>Gavau pirmą perrišimą - malonumo nedaug, bet lyg ir viskas tvarkoje. Išėmė vieną dreną iš keturių. Mankštos galbūt nuo ryt, bet paaiškės tik rytoj, kol kas patarė neskubėti rankom maskatuoti. Šiek tiek pažastis patinusi, bet sako kad nieko baisaus, nes dėl to kad užveržta su bintu viskas.</p><p></p><p>Veikti nėra ką ir internetas nepasikrauna normaliai, negaliu blogo pasileisti, bet nėra viskas taip blogai kaip aš įsivaizdavau kad bus. Žiūriu pro langą, kaip gražiai sninga ant pušų viršūnių.Palangė žydi gėlėmis. Pažiūrėjau jau kokius aštuonis filmus. Šiandien atveš knygų. Mama žadėjo veido masažą su argano aliejumi, įsivaizduosiu kad esu spa smile.gif Gavau skanių vyro rankomis darytų pusryčių. Aprašinėju savo svajonių dieną nuo pirmos iki paskutinės minutės - įvertinsiu ar yra daugiau malonių dalykų kuriuos ir ligoninėje gali patirti smile.gif Vakare jau ieškosiu kur čia galėtų būti geras internetas, nes reikia klientams laiškus atsakyti (niekas gi nežino kad aš sergu). Tai jau pažanga - maniau kad mažiausiai savaitę apie tai net galvoti negalėsiu.</p><p></p><p>Bet vis dėlto - greičiau namooooo </p>

Na va, procesas po truputi juda i prieki smile.gif
Psidomek relaksacinja. Ten rusyje netoli mankstos sales yra psichologines relaksacijos kabinetas (kazkaip taip vadinasi). Jei tik galesi ir noresi butinai eik i tuos seansus. Man labai patiko.
Keista, kad inretretas blogai veikia...o naudojiesi ju (NVI) wyfy? Ar savo? Man omnitelis veike puikiai.
Sveik smile.gif Jei iki ketvirtadienio dar busu ligonineje, uzeksiu smile.gif
Atsakyti

Mieloji, tali3 , gaila,  kad nepavyko biopsija  , neinese nors kiek aiškumo, bet po MRT bus aisku piktybinis darinys ar ne. Nes man buvo irgi atlikti visi sie tyrimai, po biopsijos plona adata buvo atsakymas  cista. Mamograma, ultragarsas irgi neparode. Bet po MRT buvo aiskiai ivardinta- navikas. Tad manau pirmadienį jau viską žinosi.  Tikiuosi,  kad tau viskas baigsis laimingai. O tu klausei apie menstruacijų ciklą ar turi įtakos operacijos datai ?  Nes tikrai žinau,  kad neturi. Man buvo paskyre operacijos datą per menstruacijas,  gydytojui pasakiau. Sakė,  kad nėra jokios įtakos ir nepakeitė datos. Sėkmės tau mieloji,  baisus šis laukimo laikas...

O koks tiksliai MRT atsakymas buvo?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tali3: 04 gruodžio 2017 - 14:02

Ar buvo kam, kad pagal MRT mato ne viena židinuka? 

Gavau MRT atsakyma, aiskiau nepasidare:)

Atsakyti

O koks tiksliai MRT atsakymas buvo?

Tali3 , pas mane buvo taip parašyta:  MRT ,,kairėje išorinių kvadrantų riboje 16 x13 mm navikas.  Limfmazgiai nekaupia,,. Nuo Mrt iki operacijos praejo 2 savaites. Isoperavo 17 mm navika.

O tai kokie tavo atsakymai?  Ar parasyta,  kad navikas? Ar neivardinta,  kas tai? 

Atsakyti

Ar buvo kam, kad pagal MRT mato ne viena židinuka? 

Gavau MRT atsakyma, aiskiau nepasidare:)

Pas mane buvo daug židinukų, po biopsijos tik vienas piktybinis, bet kaip iš tiesų - tik operacija parodys, sužinosiu kt savaitę

Atsakyti