Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

O kokia tvarka guldo į ligoninę? Gyd. turi pasakit tada ir tada? Ar kaip? Ar operacijai turi reiksmes ciklas?

Man antra biopsija nepavyko, nepakankamas kiekis medžiagos. Trečios- stulpelinės kategoriskai atisakiau. Buvau komisijoi nusprende, kad histologiskai tirs operacijos metu.Dariau mamograma, BRCA geno mutacijos nerado. MRT su kontrastu dariau treciad. dar atsakymo vakar nebuvo. Noriu kad ko greičiau išoperuotu.Nuo ko tai priklauso?

Atsakyti
RaViltis,nereikejo uz MRT niekada moketi
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2017 12 02, 09:43)
<p>O kokia tvarka guldo į ligoninę? Gyd. turi pasakit tada ir tada? Ar kaip? Ar operacijai turi reiksmes ciklas?</p>
<p>Man antra biopsija nepavyko, nepakankamas kiekis medžiagos. Trečios- stulpelinės kategoriskai atisakiau. Buvau komisijoi nusprende, kad histologiskai tirs operacijos metu.Dariau mamograma, BRCA geno mutacijos nerado. MRT su kontrastu dariau treciad. dar atsakymo vakar nebuvo. Noriu kad ko greičiau išoperuotu.Nuo ko tai priklauso?</p>

Viska pasako gydytojas, kada ateiti gultis i ligonine, kur ateiti, kelinta val ateiti. Ciklas manau turi reiksmes.
Sulauksi MRT atsakymo, bus aiskiau ir gydytojai nuspres ar pirma operuos ir po to chemija, ar pirma bus chemija (sumazins augli) ir po to operacija. Kokia gydymo taktika jie pasirinks. O ka, komisija nieko nesake? Juk turejo kazka paaiskinti.
Atsakyti

Viska pasako gydytojas, kada ateiti gultis i ligonine, kur ateiti, kelinta val ateiti. Ciklas manau turi reiksmes.
Sulauksi MRT atsakymo, bus aiskiau ir gydytojai nuspres ar pirma operuos ir po to chemija, ar pirma bus chemija (sumazins augli) ir po to operacija. Kokia gydymo taktika jie pasirinks. O ka, komisija nieko nesake? Juk turejo kazka paaiskinti.

Kadangi 1 biopsijos atsakymas neaiskus, jie patys nežino kas ten. Aisku bus kai operacijos metu išpjaus, greita histologija padarys ir spres kaip ir ka pjauti. Ir tik tada zinos kas ten.Patikrino visus limfmazgius, kepenys, ginekologija, mamograma, viskas ok. Liko tik MRT atsakymas.Zinau tik viena, reik ko greiciau salint. Bet nezinau kaip ...

Atsakyti

O kokia tvarka guldo į ligoninę? Gyd. turi pasakit tada ir tada? Ar kaip? Ar operacijai turi reiksmes ciklas? Man antra biopsija nepavyko, nepakankamas kiekis medžiagos. Trečios- stulpelinės kategoriskai atisakiau. Buvau komisijoi nusprende, kad histologiskai tirs operacijos metu.Dariau mamograma, BRCA geno mutacijos nerado. MRT su kontrastu dariau treciad.
Mieloji, tali3 , gaila,  kad nepavyko biopsija  , neinese nors kiek aiškumo, bet po MRT bus aisku piktybinis darinys ar ne. Nes man buvo irgi atlikti visi sie tyrimai, po biopsijos plona adata buvo atsakymas  cista. Mamograma, ultragarsas irgi neparode. Bet po MRT buvo aiskiai ivardinta- navikas. Tad manau pirmadienį jau viską žinosi.  Tikiuosi,  kad tau viskas baigsis laimingai. O tu klausei apie menstruacijų ciklą ar turi įtakos operacijos datai ?  Nes tikrai žinau,  kad neturi. Man buvo paskyre operacijos datą per menstruacijas,  gydytojui pasakiau. Sakė,  kad nėra jokios įtakos ir nepakeitė datos. Sėkmės tau mieloji,  baisus šis laukimo laikas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luk@: 02 gruodžio 2017 - 18:06
QUOTE(luk@ @ 2017 12 02, 19:02)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="tali3" data-cid="71911050" data-time="1512200623"> O kokia tvarka guldo į ligoninę? Gyd. turi pasakit tada ir tada? Ar kaip? Ar operacijai turi reiksmes ciklas? Man antra biopsija nepavyko, nepakankamas kiekis medžiagos. Trečios- stulpelinės kategoriskai atisakiau. Buvau komisijoi nusprende, kad histologiskai tirs operacijos metu.Dariau mamograma, BRCA geno mutacijos nerado. MRT su kontrastu dariau treciad.</blockquote> Mieloji, tali3 , gaila,  kad nepavyko biopsija  , neinese nors kiek aiškumo, bet po MRT bus aisku piktybinis darinys ar ne. Nes man buvo irgi atlikti visi sie tyrimai, po biopsijos plona adata buvo atsakymas  cista. Mamograma, ultragarsas irgi neparode. Bet po MRT buvo aiskiai ivardinta- navikas. Tad manau pirmadienį jau viską žinosi.  Tikiuosi,  kad tau viskas baigsis laimingai. O tu klausei apie menstruacijų ciklą ar turi įtakos operacijos datai ?  Nes tikrai žinau,  kad neturi. Man buvo paskyre operacijos datą per menstruacijas,  gydytojui pasakiau. Sakė,  kad nėra jokios įtakos ir nepakeitė datos. Sėkmės tau mieloji,  baisus šis laukimo laikas...

O man kaip tik paklause kada bus menesines ir operacija paskyre po menesiniu. Siap ciklas turi reiksmes butent krutim, ju audiniui. O del guldimo tvarkos, tai viska suskirsto NVI poliklinikos mamologas pas kuri dabar lankotes. Paskirs data... Sesute jums viska paaiskins...
Atsakyti

Laba, visas su saulėta žiemos diena!

Geros naujienos: aš išoperuota, viskas atrodo gyja gerai, vaikštau, rankom jau naudojuosi, nuotaika gera. Dar prie gerų - turiu nuosavą palatą, nors ir užkampy, net leido vyrui nakvoti (niekam tik nesakykit :) Visoms labai ačiū už patarimus, ypač pravertė prailgintuvas.

Ne tokios geros naujienos: dieną prieš gulantis į ligoninę išsikvietė onkogenetikas Janavičius, pranešė kad rado retą geno mutaciją ir rekomenduoja abipusę mastektomiją. Naktį nemiegojau, bet ryte išvažiavau apsisprendusi. Taigi, operacija padaryta ir kaip juokavau su Undzinka - transformavausi į berną :) ir figūra, ir šukuosena :) juokauju.

Nors čia kaip pažiūrėsi - gerai, kad rado laiku dar iki operacijos. Ateis laikas - bus tų papų.

Laukiu patologijos ataskaitos, nenoriu karksėti,  bet limfmazgių  nedaug pašalino.

Gydytojos ir seselės kol kas atrodo labai fainos. Bet jau maistas tai jopapa... :) Dviejų iš trijų patiekalų negaliu valgyt, tai mama pradėjo maistą vežiot. Turbūt manot kad aš labai išpuikusi, bet tiek atsilaikius neplanuoju keisti mitybos iš sveikos į nesveiką :) Pavyzdžiai: žirnių sriuba (nevaikštantiems pats tas :)), kotletas iš bulkos (neperdedu, jis šviesios spalvos ir bulkos skonio) ir košė iš kviečių kruopų. Viskas (įskaitant pusryčių košę) pateikiama su su trim bulkos riekėm. Su visa pagarba visoms sesutėms ir virėjoms, nemanau kad čia geras mitybos racionas ligoniams ...

Apibendrinant, planuoju greitai sveikti, kad greičiau išsikraustyt namo :)

Atsakyti

Laba, visas su saulėta žiemos diena!

Geros naujienos: aš išoperuota, viskas atrodo gyja gerai, vaikštau, rankom jau naudojuosi, nuotaika gera. Dar prie gerų - turiu nuosavą palatą, nors ir užkampy, net leido vyrui nakvoti (niekam tik nesakykit :) Visoms labai ačiū už patarimus, ypač pravertė prailgintuvas ir kojinės.

Ne tokios geros naujienos: dieną prieš gulantis į ligoninę išsikvietė onkogenetikas Janavičius, pranešė kad rado retą geno mutaciją ir rekomenduoja abipusę mastektomiją. Naktį nemiegojau, bet ryte išvažiavau apsisprendusi. Taigi, operacija padaryta ir kaip juokavau su Undzinka - transformavausi į berną :) ir figūra, ir šukuosena :) juokauju.

Nors čia kaip pažiūrėsi - gerai, kad rado laiku dar iki operacijos. Ateis laikas - bus tų papų.

Laukiu patologijos ataskaitos, nenoriu karksėti,  bet limfmazgių  nedaug pašalino.

Gydytojos ir seselės kol kas atrodo labai fainos. Bet jau maistas tai jopapa... :) Dviejų iš trijų patiekalų negaliu valgyt, tai mama pradėjo maistą vežiot. Turbūt manot kad aš labai išpuikusi, bet tiek atsilaikius neplanuoju keisti mitybos iš sveikos į nesveiką :) Pavyzdžiai: žirnių sriuba (nevaikštantiems pats tas :)), kotletas iš bulkos (neperdedu, jis šviesios spalvos ir bulkos skonio) ir košė iš kviečių kruopų. Viskas (įskaitant pusryčių košę) pateikiama su su trim bulkos riekėm. Su visa pagarba visoms sesutėms ir virėjoms, nemanau kad čia geras mitybos racionas ligoniams ...

Apibendrinant, planuoju greitai sveikti, kad greičiau išsikraustyt namo :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 03 gruodžio 2017 - 11:54

Brazil džiaugiuosi kad atsigauni, aišku bus tu papų, svarbu kad pasveiktum :4u:

o dėl maisto, tai jooo :oh: patinka kai aiškina, kad menių sudarinėja dietologai :lol:

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 12 03, 12:43)
<p>Laba, visas su saulėta žiemos diena!</p><p></p><p>Geros naujienos: aš išoperuota, viskas atrodo gyja gerai, vaikštau, rankom jau naudojuosi, nuotaika gera. Dar prie gerų - turiu nuosavą palatą, nors ir užkampy, net leido vyrui nakvoti (niekam tik nesakykit smile.gif Visoms labai ačiū už patarimus, ypač pravertė prailgintuvas.
</p><p>Ne tokios geros naujienos: dieną prieš gulantis į ligoninę išsikvietė onkogenetikas Janavičius, pranešė kad rado retą geno mutaciją ir rekomenduoja abipusę mastektomiją. Naktį nemiegojau, bet ryte išvažiavau apsisprendusi. Taigi, operacija padaryta ir kaip juokavau su Undzinka - transformavausi į berną smile.gif ir figūra, ir šukuosena smile.gif juokauju.
</p><p>Nors čia kaip pažiūrėsi - gerai, kad rado laiku dar iki operacijos. Ateis laikas - bus tų papų.</p><p>Laukiu patologijos ataskaitos, nenoriu karksėti,  bet limfmazgių  nedaug pašalino.</p><p>Gydytojos ir seselės kol kas atrodo labai fainos. Bet jau maistas tai jopapa... smile.gif Dviejų iš trijų patiekalų negaliu valgyt, tai mama pradėjo maistą vežiot. Turbūt manot kad aš labai išpuikusi, bet tiek atsilaikius neplanuoju keisti mitybos iš sveikos į nesveiką smile.gif Pavyzdžiai: žirnių sriuba (nevaikštantiems pats tas smile.gif), kotletas iš bulkos (neperdedu, jis šviesios spalvos ir bulkos skonio) ir košė iš kviečių kruopų. Viskas (įskaitant pusryčių košę) pateikiama su su trim bulkos riekėm. Su visa pagarba visoms sesutėms ir virėjoms, nemanau kad čia geras mitybos racionas ligoniams ...</p><p>Apibendrinant, planuoju greitai sveikti, kad greičiau išsikraustyt namo smile.gif</p>

Sveikinu atlaikius operaciją! Dabar linkiu greičiau atsigauti ir namo keliauti smile.gif gaila kad tas genas yra... Bet gerai kad prieš operaciją aptiko, o tai būtų reikėję antrą kartą kita krūtį operuoti... dabar turbūt ir tolesnis gydymo planas keisis kai jau aišku dėl genetikos? Gal ir kiaušides siūlys šalinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidosius: 03 gruodžio 2017 - 12:47

Sveikinu atlaikius operaciją! Dabar linkiu greičiau atsigauti ir namo keliauti smile.gifgaila kad tas genas yra... Bet gerai kad prieš operaciją aptiko, o tai būtų reikėję antrą kartą kita krūtį operuoti... dabar turbūt ir tolesnis gydymo planas keisis kai jau aišku dėl genetikos?

Kadangi viskas įvyko taip staigiai, dar nieko nežinau dėl tolimesnio gydymo, tik tiek kad švitinimo tikrai nebus. Priklausys dar nuo patologijos rezultatų.

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 12 03, 12:43)
<p>Laba, visas su saulėta žiemos diena!</p>
<p>Geros naujienos: aš išoperuota, viskas atrodo gyja gerai, vaikštau, rankom jau naudojuosi, nuotaika gera. Dar prie gerų - turiu nuosavą palatą, nors ir užkampy, net leido vyrui nakvoti (niekam tik nesakykit smile.gif Visoms labai ačiū už patarimus, ypač pravertė prailgintuvas ir kojinės.</p>
<p>Ne tokios geros naujienos: dieną prieš gulantis į ligoninę išsikvietė onkogenetikas Janavičius, pranešė kad rado retą geno mutaciją ir rekomenduoja abipusę mastektomiją. Naktį nemiegojau, bet ryte išvažiavau apsisprendusi. Taigi, operacija padaryta ir kaip juokavau su Undzinka - transformavausi į berną smile.gif ir figūra, ir šukuosena smile.gif juokauju.</p>
<p>Nors čia kaip pažiūrėsi - gerai, kad rado laiku dar iki operacijos. Ateis laikas - bus tų papų.</p>
<p>Laukiu patologijos ataskaitos, nenoriu karksėti,  bet limfmazgių  nedaug pašalino.</p>
<p>Gydytojos ir seselės kol kas atrodo labai fainos. Bet jau maistas tai jopapa... smile.gif Dviejų iš trijų patiekalų negaliu valgyt, tai mama pradėjo maistą vežiot. Turbūt manot kad aš labai išpuikusi, bet tiek atsilaikius neplanuoju keisti mitybos iš sveikos į nesveiką smile.gif Pavyzdžiai: žirnių sriuba (nevaikštantiems pats tas smile.gif), kotletas iš bulkos (neperdedu, jis šviesios spalvos ir bulkos skonio) ir košė iš kviečių kruopų. Viskas (įskaitant pusryčių košę) pateikiama su su trim bulkos riekėm. Su visa pagarba visoms sesutėms ir virėjoms, nemanau kad čia geras mitybos racionas ligoniams ...</p>
<p>Apibendrinant, planuoju greitai sveikti, kad greičiau išsikraustyt namo smile.gif</p>

Sveikinu, Brazil, sekmingai atlaikius operacija...:-)
Atsakyti