Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(tali3 @ 2017 11 27, 19:10)
<p>Kuris chirirgas geresnis: Bružas ar Ostapenko( vedejas)? Beje gal kam teko susidurti su gyd Vansevičiūte</p>

4u.gif pas Vanseviciute as,kaip ir daugelis besigydanciu NVI, 6m lankausi apziurai.tiesa ne krutu klausimu,ji ir gine:-)
Atsakyti

Blondiske, nemanau kad nebūtina  :mirksiukas: 

NVI į palatą atveža kėdę, kad nereikėtu į tualetą eiti. Mano kaimynė po operacijos pramiegojo puse dienos, tai duktė veltui sedėjo. Prie manęs nieko nebuvo, bet ir napasigedau.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriga: 27 lapkričio 2017 - 22:30

Blondiske, mano mamą operavo Kaune, mes iš Druskininkų. Važiuodavau kiekvieną dieną, tačiau seselės buvo šaunuolės, jos tikrai rūpinosi ir mano mama, ir tą pačią dieną operuota palatos kaimyne, plius ir ta kaimynė pasisekė buvo labai faina, tai dėl artimųjų nesijaudinčiau.

Aš važinėjau taip intensyviai todėl, kad namie sienom lipau, kelionėj dar kiek susidėliodavo mintys į lentynas, išsiverkdavau ir pan. 

Atsakyti

Blondiske, nemanau kad nebūtina  :mirksiukas:

Turėjo būti, manau kad nebūtina  :ax: 

Atsakyti
QUOTE(Blondiske @ 2017 11 27, 22:21)
<p>Labas merginos.Noriu paklausti ar tuoj po operacijos reikia,kad kas būtų iš artimųjų.Mes gyvenam toli nuo Vilniaus.
</p><p></p>

Man tikrai nereikejo. Pirma diena beveik visa snaudi, kol pilnai atsigauni, gulineji. Kai uzsimaniau i tualeta - slaugute arveze kede su puodu ir liepe daryt palatoje, nes nenorej leisti, kad svirduliuociau koridoriumi (NVI tualetai ne palatose ir reikia eiti i koridoriu). O kita diena jau viskas gerai, keliausi ir ejau kur reikejo. O be to man norejosi ramybes, tai kai mama su vyru buvo atleke, papasiau eiti namo ir nesnekinti:)
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2017 11 24, 18:21)
<p>Sveikos! Nu ka, verciasi mano gyvenimas aukstin kojomis. Man 34, turiu 2 vaikus. Pirmadieni aptikau guzeli( is karto uz spenelio). Nu maza ka galvoju. Kita diena ginekologe padare echoskopija, sako pakankamai didele 1.2 x1.7 fibroadenoma, lygiu krastu be vidines kraukotakos. Kita diena ziuri mamologe: limfmazgiai nepadideje, fibroadenoma lygiu krastu, krastine kraujotaka! Bet cia dar nieko nereiskia. Galim stebeti arba salinti 99%, kad fibroadenoma. Sakau salinam nes nesamoniu prisigalvosiu. Nu jeigu salinam netikslinga daryti biopsija, issimsim ir matisim. Sakau noriu ramiai iki operacijos gyvent, darom biopsija. Padare.Atejo atsakymas. Visi soke. Gausios kubines atipines lasteles ir t.t. daugiausia duomenu uz karcinoma. Siandien paeme didesne adata biopsija, Ar buvo kam, kad nepasitvirtintu? Ar as dar turiu sansa isvengt sios ligos?</p>

Kadangi mes esame čia, tai darau išvadą, kad mums biopsijos pasitvirtino. Buvo sunku, žiauru, pikta, bet yra kaip yra. Kiekviena diena yra Dievo dovana. Viltis yra visada. Turite du vaikus, laikykitės, rūpinkitės savimi vardan vaikų. Nuo diagnozės pradžios savo gyvenimą suskirsčiau terminais - nuo vieno tyrimo iki kito, nuo vienos procedūros iki kitos, po to nuo vienos chemijos iki kitos... Taip jau praėjo du metai. Kažkaip iš karto nuėjau pas Birbilaitę NVI ligoninės I a. - davė brošiūrėlių, pasikalbėjom, nuleidau garą. Po to chemoterapeutė nusiuntė pas psichologę - gerai nužliumbiau pas ją, išsikalbėjau, palengvėjo. Gal vis to jums ir nereikia. Ką daryčiau kitaip - iš karto pradėčiau daugiau judėti, vaikščioti lauke, mankštintis, ieškoti ramybės Reiki ar kitose praktikose, keisti mitybą. Visa tai nepakenks bet kuriuo atveju.

QUOTE(tali3 @ 2017 11 27, 19:10)
<p>Kuris chirirgas geresnis: Bružas ar Ostapenko( vedejas)? Beje gal kam teko susidurti su gyd Vansevičiūte</p>

Kiek girdėjau, gyd. Ostapenko labiau siūlo tausojančias opperacijas. Apie Bružą nieko blogo negirdėjau, tik teigiamus atsiliepimus.

QUOTE(Blondiske @ 2017 11 27, 22:21)
<p>Labas merginos.Noriu paklausti ar tuoj po operacijos reikia,kad kas būtų iš artimųjų.Mes gyvenam toli nuo Vilniaus.
</p><p></p>

Kad lyg ir nebūtina. Man net trukdė, kai išlydėjo į operaciją, susigraudinau. Kai esi viena pati, kažkaip labiau susikaupi. O po operacijos labai norėjosi miego, snaudžiau. Slaugutė ateidavo, klausdavo ar nenoriu į tualetą. Naktį palydėjo į tualetą. Kitą dieną tai jau buvo gerai, kai kažko skanesnio užvalgyt atnešė namiškiai.

Brazil, ar žinai apie galimybę gauti vienvietę palatą (jeigu kartais domintų)? Daugiau laisvės. Atsivežiau virdulį, net avižinių dribsnių užpilamų - jeigu kartais būtų nelabai priimtinas kažkuris ligoninės patiekalas. Nes aš jau buvau pakeitusi mitybą, o ten arbata saldi, kompotai saldūs, bulvės ir pan. Tai turėjau po ranka kažką kramtomo.
Atsakyti

Ir aš beveik iš karto instinktyviai kiek įmanoma sumažinau stresą, pradėjau daug judėti ir pakeičiau mitybą. Svarbiausia su galva (psichologija) susitvarkyti, o visa kita yra ištveriama, eini žingsnis po žingsnio ir tiek.

RaViltis, aha, domėjausi VIP palatomis, bet chirurgė patarė imti bendrame dvivietėje, nes ten slaugės labiau patyrę. Bet jei labai kas nepatiks, pasilieku galimybę po pirmų dienų kraustytis į vienutę. Ten šiuo metu mano žiniomis tik pora žmonių guli, yra vietų. Šiaip ir bendrame skyriuje yra viena vienvietė, bet ją pasirodo Ostapenko laiko savo "klientėms" (kaži nuo ko priklauso, kuriai skiria :)). Geras patarimas dėl virdulio.

tali3, aš kiek klausinėjausi, dauguma buvo už Bružą ir Gudavičienę. Ostapenko daro tik tausojančias, man kažkaip jis nelipo (gal aš administratorių prisibijau, neįsivaizduoju kaip jie susikaupia), bet yra kam labai patinka, lipšnus toks labai, daug šneka :) Mudėnas geras chirurgas, net sakyčiau legendinis, bet senojo tipo (mažakalbis, mažiau tausoja, daugiau išpjauna, kad ramu būtų), daro radikalias operacijas.

O aš užsilaksčiau šiom dienom, kojų nejaučiu (tiksliau, labai net jaučiu), bet užtat namai kalėdiškai papuošti ir svarbiausios dovanos supirktos. Taigi ramia sąžine poryt guluosi. Ryt kraunu tašę.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 28 lapkričio 2017 - 20:18
QUOTE(Brazil @ 2017 11 28, 20:18)
<p>Ir aš beveik iš karto instinktyviai kiek įmanoma sumažinau stresą, pradėjau daug judėti ir pakeičiau mitybą. Svarbiausia su galva (psichologija) susitvarkyti, o visa kita yra ištveriama, eini žingsnis po žingsnio ir tiek.</p>
<p><strong>RaViltis</strong>, aha, domėjausi VIP palatomis, bet chirurgė patarė imti bendrame dvivietėje, nes ten slaugės labiau patyrę. Bet jei labai kas nepatiks, pasilieku galimybę po pirmų dienų kraustytis į vienutę. Ten šiuo metu mano žiniomis tik pora žmonių guli, yra vietų. Šiaip ir bendrame skyriuje yra viena vienvietė, bet ją pasirodo Ostapenko laiko savo "klientėms" (kaži nuo ko priklauso, kuriai skiria smile.gif). Geras patarimas dėl virdulio.</p>

Pagal mane tos pačios slaugės. Dvivietė irgi neblogas variantas, bet ten, atrodo, nėra WC palatoje. O vienutėje yra. Dvivietėje ne taip nyku, yra su kuo persimesti žodeliu. Gal ne taip leidiesi į savigailą, kai šalia kitas žmogus. Labai priklauso nuo to, kokią kaimynę gausi. Aš patekau į tą Ostapenkos palatą, nors nebuvau jo klientė. Man pagebėjo Roma, tiksliai pareigų nepamenu, kažkas prie vyr. slaugytojų ar panašiai. Jeigu domina - paieškosiu info.
Gal reiktų guminių šlepečių, jei sugalvosi apsiprausti bendram duše - reikia pasiteirauti tų, kurios išbandė maudynes. Dar pravertė dydžiu didesnė susagstoma per priekį pižama, nes rankos nelabai pakeli pirmom dienom - sunku nusirengt, apsirengt.
Atsakyti

Pagal mane tos pačios slaugės. Dvivietė irgi neblogas variantas, bet ten, atrodo, nėra WC palatoje. O vienutėje yra. Dvivietėje ne taip nyku, yra su kuo persimesti žodeliu. Gal ne taip leidiesi į savigailą, kai šalia kitas žmogus. Labai priklauso nuo to, kokią kaimynę gausi. Aš patekau į tą Ostapenkos palatą, nors nebuvau jo klientė. Man pagebėjo Roma, tiksliai pareigų nepamenu, kažkas prie vyr. slaugytojų ar panašiai. Jeigu domina - paieškosiu info.
Gal reiktų guminių šlepečių, jei sugalvosi apsiprausti bendram duše - reikia pasiteirauti tų, kurios išbandė maudynes. Dar pravertė dydžiu didesnė susagstoma per priekį pižama, nes rankos nelabai pakeli pirmom dienom - sunku nusirengt, apsirengt.

Aš jau žinok bandžiau patekt į tą vienutę, turiu irgi savo kontaktų - nė velnio, laiko jie užspaudę :) gal dar vietoj pavyks susitarti

Pižamos ryt ieškosiu, vienintelis daiktas kurio dar neradau - nenešioju aš pati pižamų, tai teks pirkti daiktą, kurį po to išmesiu (po perrišimų vis tiek bus sugadintas)

Guminės šliopkės irgi geras patarimas.

O po kiek dienų išima drenus - vamzdelius, kurie skystį nutraukinėja? Vienur skaičiau, kad tik juos išėmus galima praustis ir mankštintis, kitur skaičiau kad dvi savaites laiko (čia užsienio literatūra, lietuviškai nieko neradau).

Atsakyti

Ryt ir aš ruosiuosi į ligoninę NVI.Ryt tyrimai o Lapkričio 30d.manau,kad jau ir  operuos :unsure:

Atsakyti

Man tai atrodo,  kad neverta prisipirkti pižamų. Aš  irgi prisidėjau pilną tašę pižamų,  naktinių. Ir nei vienų nepanaudojau. Kasdien sesutes pakeisdavo ligoninės naktinukus. Nes nuo to jodo po pusdienio jau visa geltona būdavau. Ir bent Kaune tai nei vienos ligoniukes nesutikau perrisimuose su savais naktinukais. Man net atrodo,  kad tie ligonines kazkokie sterilūs. Tokie siugzdantys buvo. O drena man ištraukė sekančią dieną,  bet mano maza krūtis. Kitoms moterims laikė 2, 3 dienas. Kaip po mastektomijos nežinau. 

Gero Jums merginos sveikimo ir lengvos narkozės. 😉

P. S. Jeigu po narkozės vemiate,  tai prireiks artimųjų.. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luk@: 28 lapkričio 2017 - 22:04

Ačiū :)

Atsakyti