Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2017 11 24, 10:50)
<p>Pas Undzinką ten ne katinai, o lūšinai:) Gal ir išvesti maišant su lūšimis?</p>
<p>Aš jau po komisijos - operacija gruodžio 1, paskui spręs ar dar bus chemoterapija, ar spindulinė terapija, žodžiu kaip visada kol kas jokio aiškumo smile.gif priklausys nuo to ką ras. </p>
<p>Turiu vieną normalų klausimą ir vieną kvailą. Tai nuo kvailo pradėsiu. Taigi, tuoj Kalėdos, o aš neturiu dar nei vienos dovanos. Klausimas - kaip greit po mastektomijos galėsiu išeiti į parduotuves (t.y. eiti į lauką kaip žmogus)? Ar man pasiskubinti iki operacijos, nes paskui neišeisiu iš namų?</p>
<p>Ir kitas klausimas - sakė kad stebėjimui darys MRT po 6 mėn. O neturėtų būti stebėjimas su KT kas tris mėn? kaip jus stebi? Vėžio žymenys man neinformatyvūs.</p>

1.Kvailasis klausimas. Turi dar kazkiek laiko iki Kaledu, gali prasinesti po parduotuves dabar. Po operacijso, mane israse lygiai po 10 dienu. KOl nuejau iki masinos (kitoe puseje gatves) nesdama tulpiu puokste maniau nualpsiu, begalinis silpnmas buvo. Del posakio kaip zmogus eiti i lauka...Je kalbi apie papa, kurio truks Imastektomija), tai ligonineje gausi liemenele ir proteziukus du. Vienas bus mikstas pooperacinis, nespaudziantis rando. Su juo ir galesi keliauti i zmones. KItas pastovu, sukesnis ir kietesnis. Ji veliau pradesi nesiot. Esi uz mane gerokai jaunesne, tai ir atsistatinesi greiciau. Vienai tikrai nesiulyciau makaluotis po zmones, nes nu maza ka, bet jei su vyru, po paranke, su masiniuku nuo duru iki duru, su pasedejimais, pailsejimais manau po kokiu 2 savaiciu galesi bandyt eit. Viskas priklausys kaip atsistatinesi.
Beje i operacine vaziuoji su kojinaitem ir kelnaitem (savom). Taip, kad labai sexy neprisirink:) Ba kaip as pries uzmigdama ant operacinio stalo, dar bandziau su jais juokauti, kad chirurgai gali pasiaudoti mano bejegiska padetii smile.gif Va ka reiskia 30 metu seklio morkos zmona ;)
2. Rimtas klausimas. Po opercijos ir likusio gydymo, sanatorijos ilgalaikei stebesenai as pasirinkau Luksyte. Ji kiekviena apsilankyma apciupinedavo likusia kruti ir randa. Visada!!! Kraujo tyrimai, markeris kas 3 menesius. Po metu scintigrafija, Echoskopija kas pusmeti lyg. Pas juos viskas pagal plana vyksta. Paskubinsi, tik jei yra nusiskudimai.
Eisiu Tavys lankyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 24 lapkričio 2017 - 14:51

Pas Undzinką ten ne katinai, o lūšinai:) Gal ir išvesti maišant su lūšimis?

Aš jau po komisijos - operacija gruodžio 1, paskui spręs ar dar bus chemoterapija, ar spindulinė terapija, žodžiu kaip visada kol kas jokio aiškumo :) priklausys nuo to ką ras. 

Turiu vieną normalų klausimą ir vieną kvailą. Tai nuo kvailo pradėsiu. Taigi, tuoj Kalėdos, o aš neturiu dar nei vienos dovanos. Klausimas - kaip greit po mastektomijos galėsiu išeiti į parduotuves (t.y. eiti į lauką kaip žmogus)? Ar man pasiskubinti iki operacijos, nes paskui neišeisiu iš namų?

Ir kitas klausimas - sakė kad stebėjimui darys MRT po 6 mėn. O neturėtų būti stebėjimas su KT kas tris mėn? kaip jus stebi? Vėžio žymenys man neinformatyvūs.

Brazil,  ar komisija jau nusprendė,  kad bus mastektomija? Nusprendė nedaryti krūties tausojančios operacijos? Ar tu pati taip apsisprendei? Nes po tausojančios operacijos, tai po dviejų savaičių tikrai drąsiai galima vairuoti. O ir siaip jautiesi tikrai neblogai. O del to stebėjimo tai ir man labai aktualu,  kaip ten viskas bus. 

Atsakyti

Brazil,  ar komisija jau nusprendė,  kad bus mastektomija? Nusprendė nedaryti krūties tausojančios operacijos? Ar tu pati taip apsisprendei? Nes po tausojančios operacijos, tai po dviejų savaičių tikrai drąsiai galima vairuoti. O ir siaip jautiesi tikrai neblogai. O del to stebėjimo tai ir man labai aktualu,  kaip ten viskas bus. 

Nuo gydymo pradžios buvo evoliucija nuo tausojančios operacijos iki poodinės mastektomijos, dabar jau sutarta dėl pilnos. Nes pilna krūtis kalcinatų, fibrocistinių pakitimų, o navikas buvo arti odos, tai kokia prasmė tą odą saugoti, gyvybė vis tik svarbiau. Išgyvensiu be to papo, daro dabar rekonstrucijas puikiausiai.

Prieš dešimt metų turėjau didelę avariją, trenkiausi krūtine į vairą (tiksliau, į pagalvę, kuri išsiskleidė), tai gal viena priežasčių tų pakitimų. 

Ai, aš jau susitaikiau, šiaip pasitikiu chirurge, ką ji sako, tą darau, komisija tik pasitikrinimui buvo. 

Undzinka, dėkui ;)

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 11 24, 15:13)

<p>Nuo gydymo pradžios buvo evoliucija nuo tausojančios operacijos iki poodinės mastektomijos, dabar jau sutarta dėl pilnos. Nes pilna krūtis kalcinatų, fibrocistinių pakitimų, o navikas buvo arti odos, tai kokia prasmė tą odą saugoti, gyvybė vis tik svarbiau. Išgyvensiu be to papo, daro dabar rekonstrucijas puikiausiai.</p>
<p>Prieš dešimt metų turėjau didelę avariją, trenkiausi krūtine į vairą (tiksliau, į pagalvę, kuri išsiskleidė), tai gal viena priežasčių tų pakitimų. </p>
<p>Ai, aš jau susitaikiau, šiaip pasitikiu chirurge, ką ji sako, tą darau, komisija tik pasitikrinimui buvo. </p>
<p> </p>
<p>Undzinka, dėkui ;)</p>

Oj, kaip negerai tie sumusimai....na bet jau yra kaip yra.
Brazil, pamrsai bloge paminet, kad slepetes reikia isidet:) Ir dar patarimas, isimesk siltesnes kojines, nes man labai salo kojos. Ir dar, bet kadangi esi jauna, tai tikiuosi neturi problemu su koju venom. Nes jei yra varikoze, tai dar reikia turetu du pacius ilgiausius elastinius bintus, kad subintuoti kojas.
Atsakyti

Sveikos! Nu ka, verciasi mano gyvenimas aukstin kojomis. Man 34, turiu 2 vaikus. Pirmadieni aptikau guzeli( is karto uz spenelio). Nu maza ka galvoju. Kita diena ginekologe padare echoskopija, sako pakankamai didele 1.2 x1.7 fibroadenoma, lygiu krastu be vidines kraukotakos. Kita diena ziuri mamologe: limfmazgiai nepadideje, fibroadenoma lygiu krastu, krastine kraujotaka! Bet cia dar nieko nereiskia. Galim stebeti arba salinti 99%, kad fibroadenoma. Sakau salinam nes nesamoniu prisigalvosiu. Nu jeigu salinam netikslinga daryti biopsija, issimsim ir matisim. Sakau noriu ramiai iki operacijos gyvent, darom biopsija. Padare.Atejo atsakymas. Visi soke. Gausios kubines atipines lasteles ir t.t. daugiausia duomenu uz karcinoma. Siandien paeme didesne adata biopsija, Ar buvo kam, kad nepasitvirtintu? Ar as dar turiu sansa isvengt sios ligos?

Atsakyti

Undzinka - papildyta!

tali3 - mieloji, kvėpuok. Žinau, koks košmariškas dabar metas. Negaliu siūlyti visai negalvoti apie tai, kol neateis atsakymas, nes nežinau ar tai įmanoma. Pasistenk bent jau būti užsiėmus, sugalvok sau malonių dalykų, kurie nukreiptų mintis. Ar geras ateis atsakymas, ar blogas - tu gyvensi, būsi su savo šeima, darysi žingsnį po žingsnio. Svarbu dabar nepanikuoti ir nesėdėti dienomis internete gąsdinantis baisiomis istorijomis (aš pirmomis savaitėmis tą ir dariau, kalbu iš patirties - nieko iš to gero). Šansas visada yra. Stiprybės tau.

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 11 24, 11:50)
<p>Pas Undzinką ten ne katinai, o lūšinai:) Gal ir išvesti maišant su lūšimis?</p>
<p>Aš jau po komisijos - operacija gruodžio 1, paskui spręs ar dar bus chemoterapija, ar spindulinė terapija, žodžiu kaip visada kol kas jokio aiškumo smile.gif priklausys nuo to ką ras. </p>
<p>Turiu vieną normalų klausimą ir vieną kvailą. Tai nuo kvailo pradėsiu. Taigi, tuoj Kalėdos, o aš neturiu dar nei vienos dovanos. Klausimas - kaip greit po mastektomijos galėsiu išeiti į parduotuves (t.y. eiti į lauką kaip žmogus)? Ar man pasiskubinti iki operacijos, nes paskui neišeisiu iš namų?</p>
<p>Ir kitas klausimas - sakė kad stebėjimui darys MRT po 6 mėn. O neturėtų būti stebėjimas su KT kas tris mėn? kaip jus stebi? Vėžio žymenys man neinformatyvūs.</p>

Tikrai, jau geriau kitą savaitę apsipirk. Mano poperaciniai laikotarpiai labai skyrėsi- po pirmos vos atsigaivaliojau. Po savaitės ligoninėje išvažiavau į sanatoriją, bet visai nepaėjau, užkilo temperatūra. Antra lengva, viskas gerai buvo. Taip, kad kiekvienam savo ir negali žinoti. Tas sekimas ir tyrimai yra kažkur reglamentuota- kas ir kiek. Bet, jei aliarmas, tai daro tyrimus ir ne pagal planą. Dėl KT dažno darymo turi spręsti ar turės daugiau naudos, ar žalos. Neseniai skaičiau, kad viena KT kaip 400 kartų rentgeno paprasto. Kažin tiesa? Suabejojau.
Atsakyti

Tali3 stiprybės tau  :4u:

stenkis kuo mažiau galvoti ir skaityti apie tai, nes jau kai mintys pagauna tai oi kaip toli gali nunešti 

Atsakyti

Kuris chirirgas geresnis: Bružas ar Ostapenko( vedejas)? Beje gal kam teko susidurti su gyd Vansevičiūte

Atsakyti
Mergaitės ar galima BEMER terapija? Sūnus padovanojo kelialapį į Birštoną, o ten ši procedūra įeina.
Atsakyti
QUOTE(jusda @ 2017 11 27, 20:41)
Mergaitės ar galima BEMER terapija? Sūnus padovanojo kelialapį į Birštoną, o ten ši procedūra įeina.

Galima, kai buvau sanatorijoje, mums dare Bemeri.
Atsakyti

Labas merginos.Noriu paklausti ar tuoj po operacijos reikia,kad kas būtų iš artimųjų.Mes gyvenam toli nuo Vilniaus.

Atsakyti