Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Labas merginos.Noriu  paklausti ar tuoj po operacijos reikalinga kokia speciali liemenelė?Ačiū.

Žiūrint kokia operacija, man liepe kitą dieną užsidėti savo, tai buvo labai gaila, nes nuo jodo susigadino :(

Undzinka labai faina šeimyna :wub: prabalsuota

Atsakyti

Labai aciu visoms uz grazius zodzius apie mano kacinus smile.gif
Brazil, ar jau apsitarei kada guliesi i ligonine? Uzlekciau aplankyt, as gi vazineju daznai i NVI.
NUo ketvirtadienio startuoju su 4 ciklu.
As biciu duonele po nedaug valgau. Ir skanu ir sveika.

Paskutinėm žiniom, guldo lapkričio 30. Dar bus bendras konsiliumas dėl to kiek šalint (rytoj gal praneš kada jis bus). Tikiuosi, kad jau daugiau data nesikeis :) O kol kas nusibodo nervintis dėl tos operacijos - šiandien einu į muziejų, ryt į kiną, žodžiu džiaugiuosi gyvenimu.

Atsakyti
Aš propolį kapsulėmis pagal Ruolios planą gėriau, bet dabar galvoju ar ne geriau būtų pačiai darytis ir gerti lašais. Pikis užpilamas spiritu - internete yra info. Bet čia su spiritu gaunasi. Reikėtų su Ruolia pasikonsultuoti.
Atsakyti

Užsisakiau propolio kapsulių internetinėj Eurovaistinėj. Šiuo metu labai gera kaina. Reikės pradėti gerti, nes kai pasiskaitai , tai tiesiog tas bičių pikis - stebuklas. Nesuveiks bičių pikis, tai suveiks placebo efektas. :D

http://www.eurovaist...0-kapsuliu.html

Atsakyti
QUOTE(Blondiske @ 2017 11 20, 23:13)
<p>
Labas merginos.Noriu  paklausti ar tuoj po operacijos reikalinga kokia speciali liemenelė?Ačiū.</p>
<p> </p>
<p> </p>

Man po operacijos liepė būti su savo liemenėlę, todėl geriau turėti tokia kurios negaila sugadinti. O jei radikali operacija, tai I palata ateis ortopediniu prekių atstove, ir parinks proteziuką ir specialią liemenėlę. Ir manau, jei po operacijos įdėtas drenas, tai kol jis yra nelabai kokia liemenėlę gali užsidėti...
Atsakyti
Labas ponios:)
Na ka - startavau su 4 chemoterapijos ciklu. Siandien gavau 1 chemija. Neutrofilai - 3.67. Gerokai mazesn nei pries 3 cikla. O bet taciau!!!! CEA marketis pakrites gerokai! Is 70, nukrites iki 47!!! Zinau zinau, kad iki normos dar toli (norma 0-5), taciau krenta! Tai mano kvaila galva-vaistai veikia. CA15-3 stovi vietoje 35.62. Nesikeicia. PAkiles kazkiek (norma 0-25).
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 11 23, 21:20)
Na ka - startavau su 4 chemoterapijos ciklu. Siandien gavau 1 chemija. Neutrofilai - 3.67. Gerokai mazesn nei pries 3 cikla. O bet taciau!!!! CEA marketis pakrites gerokai! Is 70, nukrites iki 47!!! Zinau zinau, kad iki normos dar toli (norma 0-5), taciau krenta! Tai mano kvaila galva-vaistai veikia. CA15-3 stovi vietoje 35.62. Nesikeicia. PAkiles kazkiek (norma 0-25).

Tai labai geros naujienos.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 11 23, 21:20)

Gerai, kad mažėja.
Noriu paklausti, o tau CEA dėl kaulų daro? Galvoju gal ir man reikia tada tokį tyrimą padaryti. Man CA 27.29 iškilo iki 36, 7 (norma iki 31). Reikės ir sintigramos prašytis, nes neramu.
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2017 11 23, 20:24)
Tai labai geros naujienos.. smile.gif

Aha , as irgi tikiu, kad tai geros naujienos:) Na nors kazkas sviesaus sitame cepelinu spavos danguje smile.gif

QUOTE(Edmė @ 2017 11 23, 21:28)
Gerai, kad mažėja.
Noriu paklausti, o tau CEA dėl kaulų daro? Galvoju gal ir man reikia tada tokį tyrimą padaryti. Man CA 27.29 iškilo iki 36, 7 (norma iki 31). Reikės ir sintigramos prašytis, nes neramu.

CEA daro del metastaziu, nes jis rodo ar progresuoja liga. Tai del to ir daro. Tik vis reikia gydytojai priminti, o as ir nesikuklinu primenu:)
Jei scintigrafija nedaryta, arba daryta senai (pries metus) - gali prasytis, kad butu ramiau, bet tam reikia siek tiek pagudrauti. Pasakyk tarkim, kad skauda kazkoki kaula ar dar kazka. Jei yra nusiskundimai tada jie daro, jei nusiskundimu nera - tai tipo nera reikalo ir daryt. Va tep va.
Atsakyti

Undzinka,  puiku,  kad mazeja markeris. Ir toliau taip varyk,  brangioji. Su dar didesniu pagreičiu iki 0. 

O,  ar tau pirmaisiais metais po operacijos darydavo situs markerius,  kaip tada buvo ar normos ribose.  Ar paskyre markeriu tyrimus tik tada,  kai atsitiktinai aptiko metastazes? 

Ir dar uz tavo katinukus galima prabalsuoti ne vieną kartą,  kitą dieną vel galima. Tai merginos pasistengiam,  kad Undzinkos kaklą papuoštų perlai. 😃

Atsakyti
QUOTE(luk@ @ 2017 11 23, 21:59)
<p>Undzinka,  puiku,  kad mazeja markeris. Ir toliau taip varyk,  brangioji. Su dar didesniu pagreičiu iki 0. </p><p>O,  ar tau pirmaisiais metais po operacijos darydavo situs markerius,  kaip tada buvo ar normos ribose.  Ar paskyre markeriu tyrimus tik tada,  kai atsitiktinai aptiko metastazes? </p><p>  Ir dar uz tavo katinukus galima prabalsuoti ne vieną kartą,  kitą dieną vel galima. Tai merginos pasistengiam,  kad Undzinkos kaklą papuoštų perlai. 😃</p>

Na iki nulio gal nereikia:) Bet bent jau i norma, kad sugryztu:)
Ja darydavo markeri reguliariai, jis buvo normos ribose. Tiesa darydavo tik kruties vezio. Bendra darydavo gal kas pusmeti. O kruties vezio kas 3 menesius.
Aciu uz grazius zodziu apie mano kacinus:) Galiu uzsiimti felisterapija:) (katinu terapija). Kas norit? Audedu ant kriutines savo didiji ir gulit prislegtos kaip kokie koldumai smile.gif O kiek sver didysis, sunku pasakyt, nes neina jo namie pasvert, reik iki vetu vaziuot, labai jau jis didelis smile.gif
Atsakyti

Pas Undzinką ten ne katinai, o lūšinai:) Gal ir išvesti maišant su lūšimis?

Aš jau po komisijos - operacija gruodžio 1, paskui spręs ar dar bus chemoterapija, ar spindulinė terapija, žodžiu kaip visada kol kas jokio aiškumo :) priklausys nuo to ką ras. 

Turiu vieną normalų klausimą ir vieną kvailą. Tai nuo kvailo pradėsiu. Taigi, tuoj Kalėdos, o aš neturiu dar nei vienos dovanos. Klausimas - kaip greit po mastektomijos galėsiu išeiti į parduotuves (t.y. eiti į lauką kaip žmogus)? Ar man pasiskubinti iki operacijos, nes paskui neišeisiu iš namų?

Ir kitas klausimas - sakė kad stebėjimui darys MRT po 6 mėn. O neturėtų būti stebėjimas su KT kas tris mėn? kaip jus stebi? Vėžio žymenys man neinformatyvūs.

Atsakyti