Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Labutis,as taip pat gaunu zoledrono rugsti,kaip supratau tai ji stiprina kaulini audini,kad greiciau uzsipildytu pazeistos kaulp vietos.O jus Undzinka gal ka zinote apie gydyma perjeta,buciau dekinga uz info
Atsakyti
QUOTE(dalufo @ 2017 11 16, 18:43)
Labutis,as taip pat gaunu zoledrono rugsti,kaip supratau tai ji stiprina kaulini audini,kad greiciau uzsipildytu pazeistos kaulp vietos.O jus Undzinka gal ka zinote apie gydyma perjeta,buciau dekinga uz info

Ne mieloi, negaliu nieko pasakyt apie perjeta...Pagooglinau, tik kad jis netiekiamas LT nuo 2017.08....
Ar senai gauni Zoledrona? Ar jauti koki salutini poveiki?
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 11 16, 19:51)
Ne mieloi, negaliu nieko pasakyt apie perjeta...Pagooglinau, tik kad jis netiekiamas LT nuo 2017.08....
Ar senai gauni Zoledrona? Ar jauti koki salutini poveiki?

Gaunu kelis men,salutinio poveikio nejauciu jokio,dar man gyd rekomendavo kartu gerti kalci su vit D
Atsakyti

Undzinka sveikinu su chemine pusiaukele ;) Žingsnis po žingsnio! Laikau kumščius, kad rezultatai būtų kuo geriausi.

Man irgi tokia sunkesnė savaitė pakliuvo, buvau peršalus ir nuotaikos šiaip sau, bet susitvarkė. Labai padėjo kokius du kartus gerai (aiškiai) išsikalbėti ir išsibliauti.

Pirmą kartą mano reikistas padėjo - pamoderavo tokią sesiją, kur aš pati kalbėjau nuo skirtingų savo asmenybės pusių, pvz vadovas/planuotojas (reikia būti pozityviai nusiteikus, reikia kovoti t.t.), kritikas (tą ir tą blogai padarei, galėjai geriau, ko čia vėl pergyveni, tik sau kenki ir tt.), vidinis vaikas arba "pavargusi aš" (aš taip pavargau nuo visko, nebenoriu nieko daryti, noriu tik gulėti lovoje ir kad manęs kas nors pagailėtų, apkabintų, pasakytų kad myli), ir taip toliau. Ta sesija 30 eur kainavo.

Antrą kartą išsikalbėjau su NVI psichologe, kur klinikoje pirmame aukšte tarp rūbinės ir tuliko turi kabinetą - Sandra Birbilaitė. Vieną kartą buvau tik susipažinti, neužtikrintai jaučiausi, bet kai savijauta suprastėjo, nuvariau iantrąkart. Labai padėjo išsikalbėjimas apie savo baimes (ko konkrečiai bijai - operacijos, randų, skausmo, mirties, ar ko kito, ar visko), gailestį sau ir kitus dalykus. Šiaip ji tikrai yra profė. Su artimaisiais taip nepakalbėsi, nes jie nemoka nukreipti klausimais, jiems patiems yra sunku. Dirba iki 15.00 kasdien. Kiek supratau ji nėra NVI etatinė psichologė, o algą jai "Kraujas" moka, jau dvylika metų dirba su onkologiniais ligoniais. Beje, NVI turi savo jaunesnę psichologę, kuri ateina prieš/po operacijos, jei ligoniui stresas, tai apie ją kažkaip gerų atsiliepimų negirdėjau (Undzinka irgi pasakojo), kad nepainiotumėt - čia visai kitas žmogus. 

Apibendrinant, supratau kas padėjo: a) pripažinimas tos savo dalies, kuri bijo, yra užsiknisusi, pavargusi nuo gydymo, b) garsus įvardijimas kaip jaučiuosi (kaip ji jaučiasi, nes aš taip nesijaučiu visą laiką), c) išsikalbėjimas apie konkrečias baimes, d) ir aptarimas faktų, kurie tas baimes "pastato į vietą". 

Pabliovimas irgi padėjo. Sandra sako, kad malšinant emocijas darosi blogiau, o kartą normaliai išsiliejus vėl sau važiuoji į priekį. Kaip bebūtų, dabar jaučiuos rami kai belgas, laukiu operacijos.

Dabar apie reikalus - mano operacija vis nusikelia, nes tai kraujas, tai peršalimas, tai chirurgei atostogos. Bet kt. savaitę ji grįžta, susitiksim ir jau sutarsim iki galo. Dariausi koreliacinę echoskopiją - pilna ten "fibrocistinių pakitimų". Buvo jie ir prieš tai, sako kad gerybiniai, bet manau pjaus lauk viską. Iki mėnesio galo operacija tikrai įvyks. Kraujas geras, esu nusiteikusi, pasiruošusi, ir tikiu, kad bus taip kaip turi būti. Kas bus, tą išgyvensim, nes kaip sako klasikai, mes supermoterys ;)

Visoms meilės ir sveikatos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 17 lapkričio 2017 - 10:02
QUOTE(Brazil @ 2017 11 17, 10:59)
Beje, NVI turi savo jaunesnę psichologę, kuri ateina prieš/po operacijos, jei ligoniui stresas, tai apie ją kažkaip gerų atsiliepimų negirdėjau (Undzinka irgi pasakojo), kad nepainiotumėt - čia visai kitas žmogus. </p>

Brazil, turbūt kalbi apie psichologę, pas kurią priklauso dvi konsultacijos einant reabilitaciją po operacijos..,kuri klinikos rūsyje, prie mankštos sales ir soc darbuotojos kabineto..? Taip, ji dar jauna, ir gal nelabai turi patirties, bet man ji padėjo kažkiek atsikratyti chemijos baimes. Kažkaip surado žodžių, argumentų, kitaip pažiūrėti i visa tai... Nes aš labai bijojau pačios chemijos, kad mirsiu būtent nuo jos... (Na čia gal darbine patirtis padare savo įtakos, prisižiūrėjus visko...). Taip kad nebuvo ir jos konsultacija visiškai tokia jau beverte.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 11 16, 17:36)
Labas likimo drauges. Kaip laikotes? Kaip einasi gydymai, tyrimai, nuotaikos, lietus, dargana, liudesiai ir panasiai?
Pas mane chemijos mediumas:) Tris pilni ciklai iveikti (3x3). Liko dar iek pat. Gaila, kad nepavyko gauti KT po 3ciklo. Buus tik sausio 2diena. Tai busiu jau ir 4 cikla iveikus. O gal dar pavyks Asadauskienes paprasyt,kad paieskotu ankstenes vietos. Nezinau ar as cia save itikineju ar taip yra is tiesu, bet minkstuju audniu darinys, kuris perauges krutines lasta (as ji ciuopiau ir jauciau) na mano rankoms atrodo sumazejes ir suminstejes. As vis maudydamasi ciupiju ciupiju...Gydytoja vis zada sekanti karta isrenkti ir apziureti smile.gif bet kai ateina tas kitas kartas vis pamirsta as irgi.
As dar gaunu zoledrono rugsti kaulams stiprinti. Ar gaunate kuri nors?
Kazko pastaruoju metu slabna ir nera nuotaikos visai...

Undzinka, sveikinu įpusėjus chemiją smile.gif! O kur darysitės ta KT - NVI? Kodėl taip ilgai laukti? Man dabar, kai reikėjo plaučių KT, o NVI tomografas buvo sugedęs, tai nusiuntė į Afidejos padalinį Antakalnyje. Pasakė, kad ten aprašinėja onkologinio daktarai, ir geriau darytis ten. Tai gi talonėlis buvo tą pačią savaitę, po 3 ar 4 dienų. Aprašinėjo tik labai ilgai, gal kokių 10 dienų (Na, sake kad daktarai buvo konferencijoje, ir nespėja.., na gal...). Tai gal ir jums tenai pabandyti užsirašyti..?
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2017 11 17, 20:14)
Undzinka, sveikinu įpusėjus chemiją smile.gif! O kur darysitės ta KT - NVI? Kodėl taip ilgai laukti? Man dabar, kai reikėjo plaučių KT, o NVI tomografas buvo sugedęs, tai nusiuntė į Afidejos padalinį Antakalnyje. Pasakė, kad ten aprašinėja onkologinio daktarai, ir geriau darytis ten. Tai gi talonėlis buvo tą pačią savaitę, po 3 ar 4 dienų. Aprašinėjo tik labai ilgai, gal kokių 10 dienų (Na, sake kad daktarai buvo konferencijoje, ir nespėja.., na gal...). Tai gal ir jums tenai pabandyti užsirašyti..?

Aciu:)
Ja darysiu NVI. Nes stebim dinamika, aprasymas yra lyginamas su praeitos KT aprasymu i duomenimis. O kad galima kitur darytis zinau. Dariausi Baltijos Amerikos klinikoje. Nedare jokio sulyginimo, tik sausas trumpas aprasymas.
Atsakyti
Paskyrė man KT plaučių ir pilvo organų pirmadienį. Ar reikia būti nevalgius? Užmiršau paklausti, o seniai darius ir neatsimenu.
Atsakyti
Jungiuosi ir aš į jūsų būrį. Labai ačiū Brazil už jos straipsniukus. Turiu ir aš piktuką. II stadija. Jau gavau 3 raudonas chemijas. Gruodžio 1 d. paskutinė raudona, nuo 21 d. prasidės biologinis. Po chemijos labai sunku atsigauti... Viskas neskanu smile.gif Kol perku ar gaminu, atrodo valgysiu smile.gif, bet kai reikia valgyti - visai nesinori. Ką valgote jūs?
Atsakyti

jusda, sveika atvykusi. Man prastai būdavo tik trečią-penktą dieną po raudonos, tad mažai patarsiu, valgiau viską (išskyrus miltus, bulves ir panašiai). Blogom dienom išsirinkdavau maistą, kurį galėjau toleruoti, pavyzdžiui pomidorų-agurkų salotas. Tai labai individualu. Pabandyk imbiero arbatą ar kažką rūgštaus - man šiek tiek padėdavo rauginti kopūstai, visai kaip nuo pagirių :)

Edme, jei pilvo, tai tikrai būti nevalgius (rašo, kad 4-6 val.) http://www.teleradio...ine-tomografija

Atsakyti
Ačiū, pasiskaičiau, nedaėjo pasieškoti.
Su valgymu skirtingai. Aš du kartus gavus chemiją, tai pirmą kartą kasdien viriau šviežių rūgštynių sriubą ir norėjosi džiovintų figų. Antrakart buvo pomidorų sezonas, tai labai man tiko ir su grūdėta varške ir su mocarela. Gėriau daug vandens su citrina. Leidžiant chemiją klinikose davė jogurtuką , tai iki dabar nevalgau jokiu paskanintų jogurtų, išskyrus natūralų. Dėl to šleikštulio.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2017 11 18, 10:46)
Paskyrė man KT plaučių ir pilvo organų pirmadienį. Ar reikia būti nevalgius? Užmiršau paklausti, o seniai darius ir neatsimenu.

Kiek pamenu jokiu apribojimu nera.
Atsakyti