Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Undzinka @ 2017 10 25, 12:19)
Daba turiu klausima Tau. Geri sultis su burokais. Isspaudus is kart geri, ar kazkiek palieki pastoveti, kad ten kazkas nusistovetu. Vakar nusipirkau letaeige sulciaspaude. Spausiu ir as sultis. Mamukas atitempe is sodo tokio diiiidumo juodaji ridika, kokio nebuvau gyvenime macius...Gal koki kg sveria...Ty vat ir as stiprinsiu krauja ir imuniteta.

Burokėlių sultis būtiniai reikia palaikyti kelias valandas, kad dingtų berods sieros junginiai. Nors praėjusią savaitę Ruolia sakė, kad burokėlius išviso reikia vartoti tik termiškai apdorotus (dėl tų junginių).

Merginos, o kur dedat išspaudas? Man kažkaip gaila mest - juk ląsteliena, vitaminai. Todėl aš už tiesiog trintus daržovių-vaisių kokteilius.

QUOTE(Brazil @ 2017 10 25, 12:51)
Dėl sulčių - geriu paprastai po kokių 10 min., pamaišau šaukšteliu. Pabandyk, ar tau tiks, nes būna kad į burokus skrandis reaguoja, man viskas normaliai. Dabar geriu kas antrą dieną, kaitalioju su trintu kokteiliu (aliejai linų ir kanapių, sėklos, riešutai, špinatai, kale kopūstai ar paprastas kopūstas, ir šiek tiek sojų pieno arba vandens).</p><p></p><p></p><p></p>

Dėl kale - skaičiau, kad nors ir labai vertinga daržovė, bet reikia vartoti saikingai. Lengviau priima organizmas, kai termiškai apdorojama. O termiškai neapdoroto rekomenduojama vartoti 1-2 k. per savaitę.

Kalbėjau su chirurge dėl markerių bendro ir krūties didėjimo (normos ribose) - sakė, kol normos ribose, tai didėjimas nepavojingas, nėra ko nerimauti. Vis dėlto neramu...
Atsakyti

Dėl tyrimo tai gera komedija ,tik liudna.As dariausi pas Janaviciu tai  pom  menesioi kazkur gavau zinia,kad turiu mutacija,o dukrai biski uztese-jau galvojau nera pas ja,nes pas ji jei nera tai neskambina net,,,,,bet deja paskambino.

Babyt, o tai tau BRCA geno mutaciją rado jau  darydami pagrindinių mutacijų tyrimą,  ar padarė ir išplėstinį.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luk@: 25 spalio 2017 - 17:07

Burokėlių sultis būtiniai reikia palaikyti kelias valandas, kad dingtų berods sieros junginiai. Nors praėjusią savaitę Ruolia sakė, kad burokėlius išviso reikia vartoti tik termiškai apdorotus (dėl tų junginių).

Merginos, o kur dedat išspaudas? Man kažkaip gaila mest - juk ląsteliena, vitaminai. Todėl aš už tiesiog trintus daržovių-vaisių kokteilius.

Dėl kale - skaičiau, kad nors ir labai vertinga daržovė, bet reikia vartoti saikingai. Lengviau priima organizmas, kai termiškai apdorojama. O termiškai neapdoroto rekomenduojama vartoti 1-2 k. per savaitę.

Kalbėjau su chirurge dėl markerių bendro ir krūties didėjimo (normos ribose) - sakė, kol normos ribose, tai didėjimas nepavojingas, nėra ko nerimauti. Vis dėlto neramu...

Šviežias sultis ilgai laikant mažėja gydomosios savybės, oksiduojasi ar kažkas panašaus ten vyksta. Kadangi mano virškinimo traktas blogai nereaguoja, tai geriu beveik iš karto, kad dar praeitų bent pusvalandis iki pusryčių. Tiesa, aš tik prabudus išgeriu tris stiklines vandens, manau tas padeda atskiesti. 

Bet jeigu yra bloga reakcija, tai tada dvi tris valandas sultis galima palaikyti atvirame inde (šaldytuve). Per naktį atrodo ekstremalokai naudingų savybių prasme, bet kiekvienam savo, visos ieškom kompromisų, kas geriausiai tinka būtent mums. Beje, čia rašo, kadkai kuriems žmonėms burokų sultys tiesiog netinka, reikia stebėt reakciją http://edieta.sveikata.lt/sveika_mityba/s793/ 

Užsisakiau beje pabandyti Fohow skystą kordicepsą. Brangus, bet gal veiksmingas? Žada, kad naudoja būtent kinišką kordicepsą, kai tuo tarpu kitur dažnai yra jo pakaitalas. Nieks nežino kiek galima tikėt, nes kažkada atliktas tyrimas su rinkoje esančiais papildais ir daugumos sudėtyje buvo pakaitalai, nepaisant to, kas buvo parašyta ant pakuotės. Gal kuri bandėt Fohow?

Dar papasakosiu koks buvo man "nuotykis" šią savaitę. Pirmadienį pasidarau bendrą kraujo ir šlapimo tyrimą, kad stebėt kaip man sekasi atsistatinėt. Kraujas dar prastokas, bet atsistatinėja. O šlapimas rodo aukštą leukocitų kiekį (500/l), uro++, žodžiu uždegimas. Skubiai ieškau nefrologo, nes prieš operaciją tik ir trūksta man uždegimų. Greičiausiai pavyksta užsirašyti kitai dienai popiet į privatų centrą, nes poliklinka pasiūlo vizitą sausio 2 d. :) Iki to vizito išgeriu minimum penkiolika puodų kiaulpienių, inkstų, meškauogių ir spanguolių arbatų ir visaip nusiteikinėju, kokia aš esu sveika. Nuvarau pas nefrologę su savo tyrimų rezultatais, visa panikoje kad reikės gerti antibiotikus, o žarnynas ir taip vargšas po chemijos. Ten padaro man dar kartą šlapimo tyrimus, CRB ir eritrocitų nusėdimo rodiklius, echoskopiją, ir ... visi rodikliai normos ribose. Nė vieno leukocito. Gydytoja žiūri į lapą su vakarykščiais rezultatais, į kitą lapą su naujais rezultatais, sako - nieko nesuprantu, bet aš savo laboratorija pasitikiu - jūs esate sveika. Stebuklas, ne kitaip :) geriu toliau profilaktiškai krūvas arbatų, bet jaučiuosi kaip ir normaliai :) ik privengiu dabar iš namų dažnai eiti, nes su nusėdusiais kraujais ne pats geriausias metų laikas. Gal nereikėjo praeitą savaitę kai buvo saulė išlindus voliotis lapuose :)

Dar pradėsiu vaikščiot pas nemokamą reiki ir gert melatoniną nuo nemigos. 

Pas mane tiek naujienų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 25 spalio 2017 - 18:50
QUOTE(Brazil @ 2017 10 25, 19:41)

Gal kuri bandėt Fohow?</p>

<p>Dar papasakosiu koks buvo man "nuotykis" šią savaitę.
Gydytoja žiūri į lapą su vakarykščiais rezultatais, į kitą lapą su naujais rezultatais, sako - nieko nesuprantu, bet aš savo laboratorija pasitikiu - jūs esate sveika. Stebuklas, ne kitaip smile.gif
<p>Dar pradėsiu vaikščiot pas nemokamą reiki ir gert melatoniną nuo nemigos. </p>

Pati nebandžiau, bet giminėj yra žmogus, kuris nuolat vartoja ką nors iš Fohow ir pasitiki šios kompanijos produktais.

Kaip gerai skamba frazė "jūs esate sveika"... Tiesiog kaip muzika ausims, ane? smile.gif Arba pirmieji tyrimai buvo klaidingi, arba iš viso kito žmogaus (man taip NVI buvo pripaišę kitos moters dar ir skrandžio negeroves), arba suveikė tikėjimas+arbatos:). Bet kokiu atveju - super! Sveikinu!

Nemokamas reiki yra GĖRIS.
O dėl melatonino vartojimo yra ir įvairių nuomonių, kažkokie negeri šalutiniai poveikiai, reikėtų pasigilinti. Tiesa, man reiki padėjo teigiamai veikti miegą - jau didžiąją dalį nakties išmiegu ir iš karto jaučiuosi energingiau. Gal ir pačiai su reiki susitvarkys miegas, nereikės nė melatonino? Ar jau paskyrė reikistą? Reiks į Verkių 5 važinėt?
Atsakyti
QUOTE(RaViltis @ 2017 10 25, 20:19)

O dėl melatonino vartojimo yra  ir įvairių nuomonių, kažkokie negeri šalutiniai poveikiai, reikėtų pasigilinti. Tiesa, man reiki padėjo teigiamai veikti miegą - jau didžiąją dalį nakties  išmiegu ir iš karto jaučiuosi energingiau. Gal ir pačiai su reiki susitvarkys miegas, nereikės nė melatonino? Ar jau paskyrė reikistą? Reiks į Verkių 5 važinėt?

Ja man irgi patiko reiki senasai. Vis mastau gal pasidomet kiek kainuoja mokamai tie seansai...
Brazil, jei vazinesi i Verkiu 5, tai kvieciu i svecius:) KAcinus parodysiu:) O jie pas mane ispudingi ;) As gyvenu visai netoli, jei taip galima pasakyt, kitoje gatves puseje (kalvariju g). Ot smile.gif

Del to pasakymo, kad esi sveika, tai taip labai geras sakinys, gerai skamba:) Man seimos gydytoja vis ta pasako, kai aptariam tyrimus - pagal tyrimu rezultatus jus visiskai sveika smile.gif Tuo ir dziaugiuosi:)
Skaua jau reikia ppradet vitamina D gerti. Saule pasibaige. Parsisiunciau D3 2000IU stiprumo. Tai uztenka vienos kapsulytes per diena.
Atsakyti

O dėl melatonino vartojimo yra ir įvairių nuomonių, kažkokie negeri šalutiniai poveikiai, reikėtų pasigilinti. Tiesa, man reiki padėjo teigiamai veikti miegą - jau didžiąją dalį nakties išmiegu ir iš karto jaučiuosi energingiau. Gal ir pačiai su reiki susitvarkys miegas, nereikės nė melatonino? Ar jau paskyrė reikistą? Reiks į Verkių 5 važinėt?

Gavau ką tik tel reikisto Andriaus, sako priims penktadieniais. Skambinsiu ryt iš ryto tartis dėl laiko. O jūs kaip dažnai vaikštot į reiki? Kiek kartų į savaitę?

Dėl melatonino truputį abejojau, bet dabar tikslas greitai atstatyt imunitetą prieš operaciją, o miegas imunitetui turi didelę reikšmę, tai kol kas pagersiu. 

Atsakyti

Gavau ką tik tel reikisto Andriaus, sako priims penktadieniais. Skambinsiu ryt iš ryto tartis dėl laiko. O jūs kaip dažnai vaikštot į reiki? Kiek kartų į savaitę?

Dėl melatonino truputį abejojau, bet dabar tikslas greitai atstatyt imunitetą prieš operaciją, o miegas imunitetui turi didelę reikšmę, tai kol kas pagersiu. 

Beje, tą tyrimą šlapimo (kaip ir kraujo) prie manęs darė laboratorijoje, tai tikrai mano. Galvoju kad arbatos "pramušė".

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 25 spalio 2017 - 19:30
QUOTE(Brazil @ 2017 10 25, 20:28)
<p>Gavau ką tik tel reikisto Andriaus, sako priims penktadieniais. Skambinsiu ryt iš ryto tartis dėl laiko. O jūs kaip dažnai vaikštot į reiki? Kiek kartų į savaitę?</p><p></p><p>Dėl melatonino truputį abejojau, bet dabar tikslas greitai atstatyt imunitetą prieš operaciją, o miegas imunitetui turi didelę reikšmę, tai kol kas pagersiu. </p>

As vaikscojau pas reikista VYtauta Verkiu 5, jis ta nemokama studija atlieka. Gal ir kiti atlieka. Vaiksciojau kasdien (iskyrus savaitgali). 10 kartu.
Kada operacija?
Atsakyti

Ja man irgi patiko reiki senasai. Vis mastau gal pasidomet kiek kainuoja mokamai tie seansai...
Brazil, jei vazinesi i Verkiu 5, tai kvieciu i svecius:) KAcinus parodysiu:) O jie pas mane ispudingi ;) As gyvenu visai netoli, jei taip galima pasakyt, kitoje gatves puseje (kalvariju g). Ot smile.gif

Del to pasakymo, kad esi sveika, tai taip labai geras sakinys, gerai skamba:) Man seimos gydytoja vis ta pasako, kai aptariam tyrimus - pagal tyrimu rezultatus jus visiskai sveika smile.gifTuo ir dziaugiuosi:)
Skaua jau reikia ppradet vitamina D gerti. Saule pasibaige. Parsisiunciau D3 2000IU stiprumo. Tai uztenka vienos kapsulytes per diena.

Ačiū, Undzinka, susirašysim! Geras priminimas - D3 irgi laikas pradėti gerti. Jau ir šlapdriba gatvėje!

Vytautas man tą Andrių atsiuntė, čia bus prie tos pačios studijos, dešimt kartų, bet dažnumo dar nežinau.

Operacija už dviejų-trijų savaičių, priklausomai nuo kraujo ir nuo chirurgo pasirinkimo, nes jis tada sakys kada gali ir užsakys operacinę. Tempiau tempiau dėl to gentinio tyrimo, nes galvojau jei BRCA tai operuosiuos pas Mudėną ir pjausiu viską lauk abejose pusėje, o jei ne tai tada tausojanti gal pas Gudavičienę. O genetikai man šast dovanėlę - tyrimo tai nėra. Taigi, teks vyniot kalbėtis su chirurgais ir apsispręst neturint to rezultato. Eisiu gal pirmadienį jau tartis, nežinau kaip apsispręst, gal susapnuosiu sprendimą kaip Mendelejevas elementų lentelę :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 25 spalio 2017 - 19:40
Ruolia apie sulčių gėrimą yra daug rašęs -burokėlių tikrai iš karto išspaustų negalima gerti, be to jis rekomenduoja vienu kartu gerti po labai mažą kiekį sulčių, berods, 50 mi. Jokiu būdu ne stiklinę. Reikia iš naujo pagooglinti, primiršau dėl ko. Bet jis skeptiškas dėl sulčių, nes visas gėris yra pačiame minkštime, kurį išmetam, išspaudę sultis. Todėl vertingesni tiršti kokteiliai.
Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 10 25, 20:35)

<p>Ačiū, Undzinka, susirašysim! Geras priminimas - D3 irgi laikas pradėti gerti. Jau ir šlapdriba gatvėje!</p>
<p>Vytautas man tą Andrių atsiuntė, čia bus prie tos pačios studijos, dešimt kartų, bet dažnumo dar nežinau.</p>
<p>Operacija už dviejų-trijų savaičių, priklausomai nuo kraujo ir nuo chirurgo pasirinkimo, nes jis tada sakys kada gali ir užsakys operacinę. Tempiau tempiau dėl to gentinio tyrimo, nes galvojau jei BRCA tai operuosiuos pas Mudėną ir pjausiu viską lauk abejose pusėje, o jei ne tai tada tausojanti gal pas Gudavičienę. O genetikai man šast dovanėlę - tyrimo tai nėra. Taigi, teks vyniot kalbėtis su chirurgais ir apsispręst neturint to rezultato. Eisiu gal pirmadienį jau tartis, nežinau kaip apsispręst, gal susapnuosiu sprendimą kaip Mendelejevas elementų lentelę smile.gif</p>

Nu tuos genetikus reik kabit ant sakos. Kaip taip neatsakingai, juk TAu toks svarbus apsisprendimas...Jei radikali, tai reik kalbet su gydytoju, kad issaugotu oda ir speneli (ViTiMi taip dare, dabar darys rekonstrukcija). Abu gydytojai geri. Tik Mudenas mazakalbis visai. Gudaviciene tokia labai atsakinga. Blyn....kaip apsispresti...
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 10 25, 20:27)

O iš kur siunčiatės D3 - gal iš JAV?
Aš savo iniciatyva vis pagerdavau D3, bet Ruolia pasakė, kad pradžioje reikėtų pasidaryti vit. D tyrimą.
Dabar geriu žuvų taukus su D3 ir E.
Atsakyti