Burokėlių sultis būtiniai reikia palaikyti kelias valandas, kad dingtų berods sieros junginiai. Nors praėjusią savaitę Ruolia sakė, kad burokėlius išviso reikia vartoti tik termiškai apdorotus (dėl tų junginių).
Merginos, o kur dedat išspaudas? Man kažkaip gaila mest - juk ląsteliena, vitaminai. Todėl aš už tiesiog trintus daržovių-vaisių kokteilius.
Dėl kale - skaičiau, kad nors ir labai vertinga daržovė, bet reikia vartoti saikingai. Lengviau priima organizmas, kai termiškai apdorojama. O termiškai neapdoroto rekomenduojama vartoti 1-2 k. per savaitę.
Kalbėjau su chirurge dėl markerių bendro ir krūties didėjimo (normos ribose) - sakė, kol normos ribose, tai didėjimas nepavojingas, nėra ko nerimauti. Vis dėlto neramu...
Šviežias sultis ilgai laikant mažėja gydomosios savybės, oksiduojasi ar kažkas panašaus ten vyksta. Kadangi mano virškinimo traktas blogai nereaguoja, tai geriu beveik iš karto, kad dar praeitų bent pusvalandis iki pusryčių. Tiesa, aš tik prabudus išgeriu tris stiklines vandens, manau tas padeda atskiesti.
Bet jeigu yra bloga reakcija, tai tada dvi tris valandas sultis galima palaikyti atvirame inde (šaldytuve). Per naktį atrodo ekstremalokai naudingų savybių prasme, bet kiekvienam savo, visos ieškom kompromisų, kas geriausiai tinka būtent mums. Beje, čia rašo, kadkai kuriems žmonėms burokų sultys tiesiog netinka, reikia stebėt reakciją http://edieta.sveikata.lt/sveika_mityba/s793/
Užsisakiau beje pabandyti Fohow skystą kordicepsą. Brangus, bet gal veiksmingas? Žada, kad naudoja būtent kinišką kordicepsą, kai tuo tarpu kitur dažnai yra jo pakaitalas. Nieks nežino kiek galima tikėt, nes kažkada atliktas tyrimas su rinkoje esančiais papildais ir daugumos sudėtyje buvo pakaitalai, nepaisant to, kas buvo parašyta ant pakuotės. Gal kuri bandėt Fohow?
Dar papasakosiu koks buvo man "nuotykis" šią savaitę. Pirmadienį pasidarau bendrą kraujo ir šlapimo tyrimą, kad stebėt kaip man sekasi atsistatinėt. Kraujas dar prastokas, bet atsistatinėja. O šlapimas rodo aukštą leukocitų kiekį (500/l), uro++, žodžiu uždegimas. Skubiai ieškau nefrologo, nes prieš operaciją tik ir trūksta man uždegimų. Greičiausiai pavyksta užsirašyti kitai dienai popiet į privatų centrą, nes poliklinka pasiūlo vizitą sausio 2 d.
Iki to vizito išgeriu minimum penkiolika puodų kiaulpienių, inkstų, meškauogių ir spanguolių arbatų ir visaip nusiteikinėju, kokia aš esu sveika. Nuvarau pas nefrologę su savo tyrimų rezultatais, visa panikoje kad reikės gerti antibiotikus, o žarnynas ir taip vargšas po chemijos. Ten padaro man dar kartą šlapimo tyrimus, CRB ir eritrocitų nusėdimo rodiklius, echoskopiją, ir ... visi rodikliai normos ribose. Nė vieno leukocito. Gydytoja žiūri į lapą su vakarykščiais rezultatais, į kitą lapą su naujais rezultatais, sako - nieko nesuprantu, bet aš savo laboratorija pasitikiu - jūs esate sveika. Stebuklas, ne kitaip
geriu toliau profilaktiškai krūvas arbatų, bet jaučiuosi kaip ir normaliai
ik privengiu dabar iš namų dažnai eiti, nes su nusėdusiais kraujais ne pats geriausias metų laikas. Gal nereikėjo praeitą savaitę kai buvo saulė išlindus voliotis lapuose ![:)](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Dar pradėsiu vaikščiot pas nemokamą reiki ir gert melatoniną nuo nemigos.
Pas mane tiek naujienų.