Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Sveikos,

laida su Ruolia buvo palyginti "lengva" informacijos prasme. Bet ji man padėjo išsiruošti pas Ruolią į NVI, jau subaigiau jo žoles. 

Kažkada jau berods rašiau, ką man rekomendavo Ruolia.

Žolės 4k. per dieną (perkama pas jį vietoje) 

2 stiklinės per dieną daržovių piure - susimalu kokteilinėje 

Bent 10 uogų per dieną, netinka bruknės ir spanguolės

Vit. Triovit

My Community Host defence grybai

Bičių duonelė po 1 valg.š. per dieną

Žuvų taukai

Klausiau dėl vit. D - sakė, reikia pradžiai išsitirti ar jo netrūksta, tik tada gerti

Galima gerti po šaukštą šaltalankių aliejaus

Sakiau, kad rytais geriu maltus linų sėmenis, užpiltus karštu vandeniu, tai liepė du kartus per dieną gerti

Seleno atskirai gerti nereikia, nes yra TRIOVIT sudėtyje

Jeigu burokėliai - tik virti, nes žaliuose yra sieros junginių. (Kiek žinau, galima kelias valandas palaikyti burokėlių sultis ir tada jau galima vartoti, bet jis į diskusijas nesileido, sakė neužimt laiko:))

Pakeptas su riebaliuku morkas.

Kanapių aliejus CBD - sakė, kad labiau mados reikalas. Jos sukelia sumaištį vežinėms ląstelėms, o kadangi pas mane išoperuota, tai kaip ir neliko tų ląstelių, todėl gerti nereikia... Kaip tik ir straipsnis paie tai:

https://www.delfi.lt...s.d?id=76089991

Su mityba visai susisuko galva - pagal Chris Wark reikia 3 mėn. maitintis žaliavalgiškom daržovių-vaisių piure, o pagal ketogeninę, kaip suprantu, vaisiai nelabai tinka. Nebežinau ką daryt... Ruolia dėl mėsos sakė, kad reikia valgyti maltą, kitaip puvimo procesai prasideda organizme.

Šiom dienom dažnai lankiausi NVI, dar kitą savaitę važiuosiu, vis pagalvoju, gal su kuria iš mūsiškių būrelio prasilenkiu:)

Darėm echo - viskas ok, markeriai nors ir normos ribose, bet padidėjo, bet sakė - nekreipti dėmesio. Įdomu, ar tikrai reikia nekreipti dėmesio??? :hmm: Kažkaip visai nesinori daryti KT, gal sakau, geriau į Kauną nuvažiuot ir pasidaryt termografiją. Mokama, bet nekenksminga.

Tiesa, vėl lankau Reiki - po pirmo karto nerealiai išsimiegojau, nes nemiga jau gana patogiai įsikūrė mano lovoje... Kartais tik  2 val. per naktį pavykdavo išmiegoti. Taigi, kaip ir anksčiau jau rašiau - Reiki yra jėga. Dar pasakojo, kad Cigun yra gerai -  kursus lankė gydytoja,  pati persirgusi onko.  

Dėl liemenėlių - metai po operacijos tikrai duoda nemokamai (bazinį variantą), o už priemoką gali ką gražesnio pasirinkti - bent jau Vilniuje. Nors vėlgi - vienoje įmonėje nemokamai bazinis, o kitoje - berods kažkiek reikia primokėti.

Dar išbandžiau variantą atsisiųsti liemenėlę iš Kinijos už maždaug 10Eur  - ne kaži kas, bet bent jau negaila darbuotis sode ir prakaituot:)

Tam kartui tiek žinių. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RaViltis: 20 spalio 2017 - 14:18

RaViltis, o nesakė, kodėl negalima bruknių ir spanguolių? kaip tik jas valgau kasdien, nes atstato imunitetą po chemijos. Man kiti gydūnai patarė. 

Atsakyti

Šiaip dėl mitybos keto vs vegetariška - čia dvi skirtingos teorijos su visiškai kitu veikimo būdu. Vienu atveju perjungia organizmą ant kito energijos gamybos proceso ir badu marina vėžio ląsteles. Kitu atveju užbombarduoja vėžines ląsteles aktyviom medžiagom ir labai stiprina imuntetą ir metabolizmą. Abu gali veikti, abu turi trūkumų, tad čia grynai pasirinkimo reikalas kas labiau limpa (arba trečias varantas).

Atsakyti
Aš pas Ruolią buvau tris kartus. Vis rudenį važiuoju, bet šiais metais dar nebuvau. Sudaro planą papildų (vienais metais ir aš arbatą iš žolių gėriau) vartojimo pagal ligos diagnozę, pataria dėl mitybos. Jo minčių dėl jos internete yra daug. Laikiausi jo nurodymų ne 100 proc., bet kiek įmanoma, nes ne visada gaunasi. Dirbant sudėtinga tą arbatą ir pasigaminti ir išgerti laiku. Su tom piurėm irgi, nu man neskanu jos. Bet man patinka jo mintys tiesiai švisiai ir jis, manau, teisus kad šiais laikais "durnai" gyvenam.
Atsakyti

RaViltis, o nesakė, kodėl negalima bruknių ir spanguolių? kaip tik jas valgau kasdien, nes atstato imunitetą po chemijos. Man kiti gydūnai patarė. 

Aš pas Ruolią buvau tris kartus. Vis rudenį važiuoju, bet šiais metais dar nebuvau. Sudaro planą papildų (vienais metais ir aš arbatą iš žolių gėriau) vartojimo pagal ligos diagnozę, pataria dėl mitybos. Jo minčių dėl jos internete yra daug. Laikiausi jo nurodymų ne 100 proc., bet kiek įmanoma, nes ne visada gaunasi. Dirbant sudėtinga tą arbatą ir pasigaminti ir išgerti laiku. Su tom piurėm irgi, nu man neskanu jos. Bet man patinka jo mintys tiesiai švisiai ir jis, manau, teisus kad šiais laikais "durnai" gyvenam.

Kadangi dėl bruknių ir spanguolių nevartojimo sakė beveik prieš metus - tai tiesiog neatsimenu:) Aš anksčiau labai vartodavau spanguoles, o dabar kol kas tik į keksiukus dedu - rūgštelė paskanina grikinius keksiukus. Jeigu kuri eisit - paklauskit kodėl negalima.

JO, man tos piure buvo žiauriai neskanu pradžioj. Bet gera žinia yra ta, kad per kurį laiką tiesiog priprantama:) Pradžiai visada dėdavau bananą, kuris skonį pagerina. Beje, Ruolia sakė, kad galima bananą dėti į piure.  Po to bananą pakeičiau obuoliais. Dar įdedu citrinos ar svarainio skoniui pakeisti. Žodžiu, pradžioje prisipratinimui dariausi skaniau, o dabar jau ir prie lapkotinio saliero prisipratinau:) Pradėjau nuo stiklinės per dieną piure, po to dvi, dabar jau ir tris pavarau.  Rytais susitrinu tų daržovių kelis stiklainiukus - rytui, pietums ir pavakariams ar vakarienei. Piure dar ir šeimynai įsiūlau - pati sau nusipilu, o į likutį dar pridedu kokių skanėstų ir pertrinu, kad nesikankintų;)

O žolių arbatą irgi reikia vežiotis stiklainiukuose ar kitose talpose - užknisa, kartais bandau ne per 4 k., bet per 3 kartus sugerti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RaViltis: 20 spalio 2017 - 18:20

Man po chemijos teta buvo padariusi tokį permaltą mišinį, laikomą šaldytuve - graikiniai riešutai,  medus, abrikosai. Tik reikia, kad abrikosai nebūtų mirkyti cukruje. Dar sakė, kad kraujo rodiklius kelia rūkyta riebi žuvis - nežinau ar tiesa, bet suvalgydavau rūkytos skumbrės, dar kartais sūdytų lašinių pačiulpdavau.

Tiesa, Brazil, jei bus švitinimas, primenu,  kad yra specialūs tvarsčiai, saugantys odą nuo nudegimo. Bet reikia per patį pirmą susitikimą su radiologu pasakyti, dar ne visi radiologai dirba su tais Mölnycke tvarsčiais. Pavadinimą tvarsčių man atrodo rašiau šioje temoje anksčiau.  Gyd. Slidevska su jais dirba. Man oda paraudo, vietomis net gerokai patamsėjo, bet žaizdų nebuvo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RaViltis: 20 spalio 2017 - 18:30

Hm, o man atvirkščiai noras atšoko eiti pas Ruolią. Kažkaip baisu pasidarė... Gal ir iš mano veido mirties ženklą pamatys...

Na o jei rimtai, tai pagaliau turiu KT aprašymą. Ir nežinau ką galvoti... Išvada tokia: "KT duomenimis - šiuo metu skenuotoje srityje proceso progresavimo požymių nematyti, pavieniai židinukai plaučiuose tikėtina fibroziniai, sekti dinamikoje."

Tai, kaip ir nėra blogai, bet ir klaustukas lieka... Ir daktare dar dabar atostogauja...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 20 spalio 2017 - 21:51

Hm, o man atvirkščiai noras atšoko eiti pas Ruolią. Kažkaip baisu pasidarė... Gal ir iš mano veido mirties ženklą pamatys...

Na o jei rimtai, tai pagaliau turiu KT aprašymą. Ir nežinau ką galvoti... Išvada tokia: "KT duomenimis - šiuo metu skenuotoje srityje proceso progresavimo požymių nematyti, pavieniai židinukai plaučiuose tikėtina fibroziniai, sekti dinamikoje."

Tai, kaip ir nėra blogai, bet ir klaustukas lieka... Ir daktare dar dabar atostogauja...

Labas, aš tavo vietoje paklausčiau kas tirpdo tuos fibrozinius židinukus. Jei sužinosi, pasidalink, nes ne tik aš - daugelis juos turim po chemijos. Ir tada kitąkart matysi ar jie tirpsta, lieka tokie patys ar auga. Nemanau kad ką daugiau galima padaryti (nebent pas tave vėžio žymuo informatyvus). O jei daugiau negali pakeisti - pasistenk apie tai negalvoti iki kito tikrinimo. Džiaukis ši išvada, ji sako, kad šiuo metu ligos požymių nėra!!!

Atsakyti

Geras - skaičiau apie keto dietą ir nustačiau savo dietos pavadinimą. Pasirodo, aš laikausi paleo dietos :) Jos esmė - ko nevalgė pirmykštis žmogus (cukraus, miltų, perdirbtų produktų, ir pieno produktų), to nevalgai ir tu :) http://dietininkesuz...andertalieciai/. Tik aš dar riboju vaisius.

Tarp paleo ir keto dietos  vienas žingsnis - reiktų riebalų labai padidint ir santykį žiūrėt.

Iš kitų naujienų - NVI genetikė susirgo ir nebus darbe dvi savaites :) Važiuosiu pirmadienį tiesiai į laboratoriją aiškintis kas per bezbredelas - šeštą mėnesį laukiu genetinio tyrimo atsako ir nuo to priklauso, atsiprašant, ar nupjaut man papus ar ne. Hrrrrrr!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 21 spalio 2017 - 12:29
QUOTE(belulino @ 2017 10 20, 22:40)
<p>Hm, o man atvirkščiai noras atšoko eiti pas Ruolią. Kažkaip baisu pasidarė... Gal ir iš mano veido mirties ženklą pamatys...</p>
<p>Na o jei rimtai, tai pagaliau turiu KT aprašymą. Ir nežinau ką galvoti... Išvada tokia: "KT duomenimis - šiuo metu skenuotoje srityje proceso progresavimo požymių nematyti, pavieniai židinukai plaučiuose tikėtina fibroziniai, sekti dinamikoje."</p>
<p>Tai, kaip ir nėra blogai, bet ir klaustukas lieka... Ir daktare dar dabar atostogauja...</p>

O kas tie fibroziniai zidinukai?

RAVILTIS o tau tie markeriai informatyvus? Pas mane irgi padidėjo, nedaug bet turint omeny kad panašus buvo ir prieš operaciją tai kažkaip neramu... Nors gyd irgi sakė dėmesio nekreipti nes normos ribose... ( Pas mane pačioj pradžioj kai diagnozavo II stadija jie rodė 19, po operacijos ir chemo rodė 15, o dabar rodo 18)
Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2017 10 20, 22:40)
<p>Hm, o man atvirkščiai noras atšoko eiti pas Ruolią. Kažkaip baisu pasidarė... Gal ir iš mano veido mirties ženklą pamatys...</p>
<p>Na o jei rimtai, tai pagaliau turiu KT aprašymą. Ir nežinau ką galvoti... Išvada tokia: "KT duomenimis - šiuo metu skenuotoje srityje proceso progresavimo požymių nematyti, pavieniai židinukai plaučiuose tikėtina fibroziniai, sekti dinamikoje."</p>
<p>Tai, kaip ir nėra blogai, bet ir klaustukas lieka... Ir daktare dar dabar atostogauja...</p>

Pas mane irgi rašo tuos fibrozinius pakitimus jau eilě metų. Pakilo man marketis iki 36, 7. Paskyrė Kt krūtines lastos ir pilvo lapkričio 8d. Echo šios srities viskas tvarkoje spalio 2 d. buvo. Man markeris šiadis metais po biskį kyla, kas tris mėn. daro. Prašysiu dar kaulus skenuoti. Taip, kad tos ramybės nėra - nuo tyrimo iki tyrimo. Taip ir gyvenam🙄
Atsakyti

Genetikė NVI trečiadienį dar buvo visai žvali... Man tą išplėstinį genetinį tyrimą kai darė, tai sakė, kad užtruks tikrai ilgai. Dėl pirmojo genetinio tyrimo tai vyras užkėlė skandalą, nes irgi reikėjo prieš operaciją žinoti kas ir kaip, laukėm kelis mėnesius ir niekas nieko...

Kai savo iniciatyva prieš du metus pasidariau krūties markerį, tai rodė, kad viskas ok,  o po dviejų savaičių paaiškėjo III stadija. Bet sakoma, kad markeriai informatyvūs kai jau vykdomas gydymas ir jam pasibaigus. Dar teirausiuos kitos gydytojos nuomonės dėl padidėjimo.  

Atsakyti