Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Sveikos visos, as su savo tyrimais dar pakybau ore... Echo rezultatas kaip ir nėra blogas, bet kažkiek kertasi su mamograma. Mamograma kabinasi prie operuotos krūties, rašo, kad yra fibrozinė deformacija,  o echo prie "sveikos", užmatė ten fibroadenoma, abejose pilna cistų, tai dar darys magnetinį rezonansą. Spręs dėl biopsijos. Plaučių kompiuterinės dar šiand nebuvo atsakymo. Tai dar reikia laukti.

Tiesa, gavau jau savo BRCA genu išplėstinio tyrimo rezultatą, mutacijų nenustatyta.

Tai gi, kaip kažkas čia rase, tie radiologiniai tyrimai tikrai būrimas iš kavos tirščių... O  del genu mutacijų tyrimų, tai, kaip kažkur skaičiau, jei jums nenustatė BRCA genu mutacijos, tai nieks negarantuoja, kad nėra kokių nors kitu mutacijų, kurių dar netiria...

Brazil, sveikinu su paskutinę chemiją. Kai pradedi 1 - 2, tai atrodo, kad niekada tai nesibaigs... Bet viskas šiam pasaulį turi pabaigą... Baigiasi ir chemijos.

Atsakyti

LUK@ man pas chemoterapiaute sekanti ketvirtadieni. ziuresim ka pasakys... bet betkokiu atveju prasytis biopsijos ir man buvo kilusi mintis...

nu gera klausima uzdavet del genetiniu tyrimu. man turbut tik pavirsutiniskai istyre... viena karta kraujo paeme ir pasake kad nieko nerado o daugiau nieko ir nebedare...

BRAZIL sveikinu iveikus si nemalonu etapa :4u: tai kokio dydzio beliko tavo augliukas?

Atsakyti

LUK@ man pas chemoterapiaute sekanti ketvirtadieni. ziuresim ka pasakys... bet betkokiu atveju prasytis biopsijos ir man buvo kilusi mintis...

nu gera klausima uzdavet del genetiniu tyrimu. man turbut tik pavirsutiniskai istyre... viena karta kraujo paeme ir pasake kad nieko nerado o daugiau nieko ir nebedare...

BRAZIL sveikinu iveikus si nemalonu etapa :4u: tai kokio dydzio beliko tavo augliukas?

Man antra karta kraujo neeme, dare iš to pačio. Ta genetine medžiaga jie gali labai ilgai saugot Tik kai buvau atsiimt pirmesnius tyrimus, pasiule darytis papildomus ir irase i eile. Pasake, kad paskambins, kai bus... Jei teisingai supratau, tai jie tyria tuos pacius genus BRCA1 ir BRCA2 tik skirtingais metodais, ir skirtingas ju jautrumas... Pirmu aptinka dazniausias mutacijas, antru retesnes...

Atsakyti

Ačiū ačiū :) net nežinau koks liko, dar nedarė naujo tyrimo, matyt tik prieš operaciją. o operuos tik po mėnesio, nes kraujas baisus ir reikia atstatyt pilnai. sakė kad chemija dar mėnesį veikia, tai nieko tokio. Aš pati jo nebegaliu užčiuopti, tikiuosi kad nusibaigė.

Šiandien buvau pas Janavičių Santaroj. Jis labai keistai bendrauja, į kai kuriuos klausimus taip ir negavau atsakymų, tai nesupratau ar jo toks bendravimo stilius, ar teisiog nemokamai nekonsultuoja. nes pasakė maždaug kad "tokiai konsultacijai yra kitas laikas kitoj vietoj užsiregistravus":) hm..

Kaip bebūtų, užsakė man dar kartą BRCA genus ir dar p53 geną, tik tiek ir priklauso nemokamai. O kai paklausiau ką galima padaryti mokamai, tai atsakymas kabutėse aukščiau :) nu labai LABAI įdomus bendravimo stilius :)

Žiūrėjo ir pakomentavo mano duomenis iš NVI, tai iš jo supratau kad tas paviršutiniškas NVI BRCA genų tyrimas yra niekinis. Tik išplėstinis kažką gali pasakyti, ir tai metodikos skiriasi. Santaroje 98 proc. tikslumas, NVI nežinau kiek.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 13 spalio 2017 - 15:21

Oi,  geras,  dėl tų genetinių tyrimų. Tai dabar visos įsivaizduojam,  kad neturim Brca mutacijų,  o pasirodo tas tyrimas niekinis. Būtų juokinga,  jeigu nebūtų graudu...

Tai tu, Brazil,  tiesiog pati turi priimti sprendimą ar daryti radikalią ar tausojančią  operaciją? Nes vistiek iki to laiko neturėsi išsamių tyrimų.  Tai vaziuok i Klinikas operuotis. Labai gražiai išoperuoja,  beveik nesimato rando. Juokauju aišku. (Bet jeigu rimtai,  tai operuojant daro pjūvį aplink spenelio laukelio aureolę, tai vizualiai nieko nematyti.) Atrodo smulkmena,  bet į save pasižiūrėjus net neprisimeni  turinti tą ligą. 

Atsakyti

Labas visoms,

net idomu pasidare del tu tyrimu, susiradau paste genetiko laiska. Tyriausi Santariskiu kl. pas Janaviciu, tai yra brca, gal nuo ligones metu priklauso daro ar ne :hmm:

Pridėta:

Atsakyti
O dėl ko nuo genų mutacojos priklauso kokią operaciją daryti?Šito nežinau. Pas mane abipusis krūties 2010 ir 2013, abi operacijps tausojančios. Pirma su "lopu" iš nugaros nepavykusi,nes lopas neprigijo. Antra darė profesosorius Boguševičius. Ideliai padarė, pjūvis apie spenelį. Genų tyrimą pasidariau tik, kai baigiau antrą gydymą, nes patarė radiologė. Turiu brca2, kažkokį retą Lietuvoje,bet neišsiaiškinau dėl ko. Tyrimą darė Janavičius, užtruko darymas kelis mėn.
Atsakyti

Man rodos, jei yra genu mutacijos, tai ligoniu kasos apmoka profilaktine mastektomija, net ir nesergant, arba neesant recidivui ilgiau nei 2 metus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 14 spalio 2017 - 22:20

BRCA jau reiškia didesnį polinkį susirgti krūties vėžiu. Jei yra mutacija ir jau sergi, operacija rekomenduojama radikalesnė (mastektomija). Dažnai svarstoma ir abipusė mastektomija. Jei nėr mutacijos, tai tausojanti. Toliau iš mokslinio straipsnio:

"Nustatyta, kad abiejų krūtų pašalinimas (abipusė mastektomija) moterims, kurios turi paveldimas BRCA1/2 genų mutacijas, krūties vėžio riziką sumažina 90–95 proc., o abiejų kiaušintakių ir kiaušidžių pašalinimas (abipusė salpingo–ooforektomija) – 50 proc. Didelės rizikos moterims su BRCA1/2 mutacijomis, kurioms jau nustatytas krūties vėžys, kartu su gydomąja mastektomija atliekamas kitos krūties pašalinimas reikšmingai pagerina išgyvenamumo rezultatus."

Atsakyti
Labas vakaras ponios:)
Dalinuosi, ka suzinojau siandien. Aplankiau seimos gydytoja, nuveziau KT israsa ir parodziau kraujo tyrima , kuris darytas ketrvirtadieni. Paprasiau pakomentuoti, tai pasake, kad nekatarstrofa, nors neutrofilai zemiau normos (1.9), bet nera tragiska. Tai vat, klausiu ar yra galimybe tuos neutrofilus pakelti. Isgirstu momentini atsakyma - zuvies taukai! Jie kelia leukocitus, o neutrofilai yra grudetieji leukocitai. Tai gi vat, pirksiu zuvies taukus. Kodel gi ne. Aptarem, kad onkologoniams juos galima naudot.
Ir dar pasijuokimui:) Vaziuoju siandien i poliklinika, sedziu sau siltai, uzsimausklinus akinius skaitau detektyva. Pakeliu akis ir suprantu, kad stotele jau senokai pravaziavau...Geras! Pirma karta gyvenime taip uzsiskaiciau, kad pravaziavau stotele! Nu ka, nesoksi gi is autobuso, nuvaziavau iki marsruto galo, apsisukau ir tuo paciu autobusu gryzau iki poliklinkos:) Ir juokas ir pyktis. Zinoma veluoju pas gydytoja, bet maniske gera, priima be problemu, prajuokinau ja savo nuotikiu smile.gif
Atsakyti

Undzinka, tai geras detektyvas turėjo būti, kad taip įtraukė :)

Aš kaip tik aprašiau ką pati darau kraujo stiprinimui: http://kaipdangus.bl...-operacija.html

Dar skaičiau apie baltąją sidabražolę, kad atstato kraujo sudėtį, bet niekur nemačiau pirkti.

Atsakyti

Sveikos, mielosios, pasižiūrėjau gyd. Unikausko laidą "Kokią įtaką mityba daro vėžio atsiradimui". Visai įdomu buvo pasižūrėti..  Aišku tokiai profei , kaip Undzinka tai bus neįdomu. Bet visai nesusidūrusioms su ketogenine mityba - galima praplėsti akiratį. 

http://www.lrt.lt/me...tent/klauskite

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luk@: 18 spalio 2017 - 17:37