Ačiū elfe
Sėkmės, Undzinka .
Belulino, kaip tavo atsakymai?
Belulino, kaip tavo atsakymai?
tikrai BELULINO kaip tavo echo ir KT?
UNDZIKA kad spetum gerai atsigauti per tas 2 savaites tikiuosi ir siaip nera labai bloga
O man šiandien buvo paskutinė chemo! Operacija bus lapkričio vidury, nes labai kraujas nukritęs, ilgai atstatinėsiu, o labiausiai gadina reikalą užstrigęs genų tyrimas, nes nuo jo priklauso operacija (radikali ir tausojanti). Ėjau pakalbėt su chirurgais, niekas nieko negali pasakyt kol nėra tyrimo. Irdar specializacija jų skiriasi (Mudėnas labiau radikalias daro, kiti labiau tausojančias), tai su chirurgo pasirinkimu lieku pakibus. Buvau susinervinus, bet sako kad chemija dar mėnesį veiks, tai apsiraminau. Yra kaip yra, lauksiu tyrimo, bus atostogos.
Visoms bučkiai ir sveikatos!
O, BRAZIL, sveikinu su sėkmingai užbaigtu vienu etapu.O pooperacinis laikotarpis tikrai palyginti gana lengvas. Tad dabar viskas eisis tik geryn ir geryn..
Norėjau tavęs (ar kitų merginų paklausti ) dėl genų tyrimo.
Kiek tau tiria mutacijų, ir kodėl taip ilgai užsitęsė . Nes Kaune tai labai įdomi schema. Pirmą kartą paėmė kraują 6 dažniausioms genų mutacijoms, jose nieko nerado. Dabar paėmė kraują ir tirs CHEK2 geno mutaciją, jeigu nieko neranda - vėl kitas. Kažkokia nesamonė. Ar ir Vilniuje ta pati schema? Gal kartais žinai , kokios tos 6 dažniausios mutacijos. Nes pas gydytoją paklausiau, bet taip tiksliai ir neatsakė. Iš tos laimės , kad nieko nerado tiksliai ir neišsiaiškinau tai ar man jau ištyrė tą BRCA baubą ar dar ilgai ir nuobodžiai tirs.
Jeigu kuri žinote šių tyrimų eigą - parašykit. Nes pas gydytoją tai tik lapkritį..
O, BRAZIL, sveikinu su sėkmingai užbaigtu vienu etapu.O pooperacinis laikotarpis tikrai palyginti gana lengvas. Tad dabar viskas eisis tik geryn ir geryn..
Norėjau tavęs (ar kitų merginų paklausti ) dėl genų tyrimo.
Kiek tau tiria mutacijų, ir kodėl taip ilgai užsitęsė . Nes Kaune tai labai įdomi schema. Pirmą kartą paėmė kraują 6 dažniausioms genų mutacijoms, jose nieko nerado. Dabar paėmė kraują ir tirs CHEK2 geno mutaciją, jeigu nieko neranda - vėl kitas. Kažkokia nesamonė. Ar ir Vilniuje ta pati schema? Gal kartais žinai , kokios tos 6 dažniausios mutacijos. Nes pas gydytoją paklausiau, bet taip tiksliai ir neatsakė. Iš tos laimės , kad nieko nerado tiksliai ir neišsiaiškinau tai ar man jau ištyrė tą BRCA baubą ar dar ilgai ir nuobodžiai tirs.
Jeigu kuri žinote šių tyrimų eigą - parašykit. Nes pas gydytoją tai tik lapkritį..
Geras klausimas. Kaip tik šiandien aiškinausi.
Aiškumo dėlei - Vilniuje genus tiria NVI ir Santariškių klinikos. Aš gydausi NVI, ir čia su genų tyrimais yra blogai. Tiria mažai (tik BRCA1, BRCA2) - t.y. galbūt jie gali ištirti ir daugiau, bet man su krūties vėžiu kiti tyrimai nepriklauso. Eilės didžiausios, biurokratija baisi. Blogiausia, kad aiškios informacijos neįmanoma gauti. Balandžio mėn. man paėmė kraują BRCA genų tyrimams, po mėnesio berods pranešė, kad mutacija nenustatyta. Tačiau sužinojau, kad ką jie darė tai čia buvo tik paviršutiniškas tyrimas (???), o dabar dar tris mėnesius stovėsiu eilėje išplėstiniam tyrimui, kuris tikslesnis. Pabrėžiu - tai tik BRCA genai. Būna kad paviršutinis nenustato, o jau išplėstinis nustato. Žinau mterį, kuriai vėžys grįžo ketvirtaą kartą ir tik tada padarė išplėstinį ir nustatė BRCA. Kodėl jie daro per du kartus - man nesuprantama. Maža to, užstrigo viešasis pirkimas reagentams. Turėjo būt atsakymas vasarą, o jau spalis ir jo nėra.
Toliau, Santariškių klinikose onkogenetiniai tyrimai daug labiau išplėtoti, daro onkogenetikas Ramūnas Janavičius. Turint trigubai neigiamą kr v, onkogenetiko konsultacija ir tyrimas turėtų būti nemokamas. Daugiau čia - http://www.kruties-v.../kruties-vezys/. Kiek suprantu, jie tiria ne tik BRCA, bet daug kitų genetinių mutacijų, tačiau kiek iš jų nemokamai - nežinau.
Šandien gavau siuntimą konsultacijai į Santariškes ir varysiu pas tą Janavičių. Siunčia chemoterapeutė. Reikia registruotis santa.lt, girdėjau eilės mėnesiais. Operacijai padaryti jau nespės, bet norėčiau žinoti, ar nėra kitų genų, nes dar ateityje juk galiu priimti naujus sprendimus dėl papildomų operacijų ar pan. Mano šeimoje yra buvę įvairių vėžių.
Janavičius dar turi privačią praktiką, kur tiria 57 skirtingus genus, vien krūties vėžio yra 14 skirtingų genų.http://genetika.lt/o...isk/oncorisk57/
Kai pas jį pakliūsiu ir viską sužinosiu (kiek kainuoja ir pan), parašysiu blogo įrašą kad info nedingtų, ir pasidalinsiu. Galėjau tik anksčiau jau į Santariškes nueit.
Labai ačiū BRAZIL, už tokį išsamų atsakymą. Supratau kodėl gydytoja taip neaiškai numykė dėl tų 6 genų ištyrimo, reiškia buvo ištirta tik paviršutiniškai. O tiria per kelis kartus dėl to , kad tokie tyrimai labai brangiai kainuoja valstybei. Čia gydytojos žodžiai. Tai va merginos , kaip mes brangiai kainuojam valstybei. Tik logikos jokios , geriau keturis kartus gydys ,operuos , nei vieną kartą iki galo ištirs.
Vaidošiau, kada tau pas chemoterapeutą? Tu gal geriau paprašyk , kad paimtų biopsiją iš tavo tų įtartinų limfmazgių. Tai ramiau gyvensi, nes kartais man atrodo , kad gydytojai iš echoskopijų tai buria tarsi iš kavos tirščių. (Čia tik mano skaudi patirtis)
Visoms didžiausi linkėjimai.
labas,
Geras čia su tais genų tyrimais ..aš pas Janavičių santaroj tyriaus, tai reikės pasikelt popierius, kiek jie ten ištyrė. Įtariu tik paviršutiniškai. Jei neranda vis vien negali būti ramus. O dauguma ir vaikų turim..tai ir juos apsaugotų valstybė, jei normalius, išsamius tyrimus padarytų..
Brazil - nerealus jausmas, kai žinai, kad paskutinė chemija - sveikinimai