Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Prieš operaciją nieko nesako, nes chirurgams tie markeriai nereikalingi, kaip ir... Šiaip markeriai praktiškai nenaudojami diagnozes nustatymui, tik vėlesniam sekimui, ar ner metastazių. Todėl pradžioj jų nieks ir nesiūlo.

Aš vis gi pasidariau vakar markerius. Pagalvojau, kad bus atskaitos taškas sekimui, jei vis gi jie ką nors rodis. Rado man kažkokį neaišku židinuką plaučiuose, tai paskyrė KT... Nežinau ką ir galvoti... Sako nepanašu į mts, bet pulmonologe nutarė padaryti KT... Ir mamologei mamogramoj kažkas užkliuvo, tai dar krutu echo paskyrė... Žodžiu... :(.

Belulino, nepanikuok, yra galimybė kad viskas bus gerai. Dėl krūtų būna daug ir 'loznaja trevoga' atvejų, o dėl darinuko plaučiuose - gali būt kaip man kai rado mažiuką darinuką prieš porą mėn, kuris nekaupė kontrasto, sakė nuo chemijos plaučiuose daug kam susidaro fibroidiniai dariniai (jei gerai atsimenu), kurie paskui išnyksta su laiku. Apkabinu, bučkiai.

Atsakyti
BELULINO kada tyrimus darys? Laikysiu kumscius už tave kad geri būtų.
Aš tai šiandien iš po echoskopijos. Bet rytoj dar kartoti turėtų...
Atsakyti

Belulino, nepanikuok, yra galimybė kad viskas bus gerai. Dėl krūtų būna daug ir 'loznaja trevoga' atvejų, o dėl darinuko plaučiuose - gali būt kaip man kai rado mažiuką darinuką prieš porą mėn, kuris nekaupė kontrasto, sakė nuo chemijos plaučiuose daug kam susidaro fibroidiniai dariniai (jei gerai atsimenu), kurie paskui išnyksta su laiku. Apkabinu, bučkiai.

Jo, kažkaip panašiai susakė... Mamologė is pradžių pasakė kad nieko baisaus, bet jei noriu, gali pakonsultuoti pulmonologe. Na as ir panorėjau :), o toji ir nusiuntė KT. Tik NVI dabar KT sugedęs, tai reiks važiuoti i Antakalni, pirmadieni...

Atsakyti

BELULINO kada tyrimus darys? Laikysiu kumscius už tave kad geri būtų.
Aš tai šiandien iš po echoskopijos. Bet rytoj dar kartoti turėtų...

Pirmadienį ir echo ir KT... O kodėl tau reikės kartoti? Ar kas negerai?

Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2017 10 05, 21:19)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaidosius" data-cid="71828834" data-time="1507226931">
<div>
<p>BELULINO kada tyrimus darys? Laikysiu kumscius už tave kad geri būtų.

Aš tai šiandien iš po echoskopijos. Bet rytoj dar kartoti turėtų...</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>
Pirmadienį ir echo ir KT... O kodėl tau reikės kartoti? Ar kas negerai?</p>

Per trumpai nevalgius buvau tai sakė sunku kažką įžiūrėti. Be to jis man ir KT buvo aprasinejes tai panoro dar kartą peržiūrėt tas visas nuotraukas. Kad bendrai įvertinti. KT jis buvo parašęs kad prie kiausidziu patologiniai limfmazgiai bet dabar sakė pagal KT kad jie padidėję, labai įtartini bet vienareikšmiškai kad veziniai negali tvirtinti. Ir šįkart per echoskopija jam pamazeje jie pasirode... Tik neaišku kiek labai ta echoskopija gali tiketi... Bet jeigu tikrai pamazeje tai greičiausiai gal į hormonini gydymą taip sureagavo, nes veziniai tai nemazetu
Žodžiu jis kolkas linkęs palaukti ir po poros mėnesių kartoti KT ir echoskopija. O ką chemoterapiaute pasakys tai sužinosiu po poros savaičių kai pas ją eisiu. Gal vistiek norės biopsija imti
Atsakyti
Oj moterytes...chemija ...oj ta chemija....nu kaip ir nera labai blogai nuo jos, nu paziaukcioju...nu sanariukus paskuka.... nu ner jegu kelias dienas, kaip grybas jautiesi, atrodo indus isplovus nualpsi....
bet jau tas (persiprasau uz smulkmenas) viduriu uzkietejimas...nu nors sienom lipk...ir nesuprasi kodel...viena kart yra, kita kar viskas normaliai praeina...brrr....
Atsakyti

Oj moterytes...chemija ...oj ta chemija....nu kaip ir nera labai blogai nuo jos, nu paziaukcioju...nu sanariukus paskuka.... nu ner jegu kelias dienas, kaip grybas jautiesi, atrodo indus isplovus nualpsi....
bet jau tas (persiprasau uz smulkmenas) viduriu uzkietejimas...nu nors sienom lipk...ir nesuprasi kodel...viena kart yra, kita kar viskas normaliai praeina...brrr....

As nuo vidurių užkietėjimo vartojau Forlax, tik ne visą pakelį iškart, o po puse, tai į dieną 2 - 3 kart išgerdavau...Biski lengviau būdavo..

Atsakyti

Vaidosius, tai jau po pakartotines echoskopijos ta sumažėjimą įžiūrėjo? Tai gal tikrai sumažėjo...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 07 spalio 2017 - 21:35
QUOTE(Undzinka @ 2017 10 07, 18:25)

Oi žinau kas tai yra... Žiauru... Man padėjo Forlaks milteliai.
Papildyta:
QUOTE(belulino @ 2017 10 07, 22:34)
<p><strong>Vaidosius</strong>, tai jau po pakartotines echoskopijos ta sumažėjimą įžiūrėjo? Tai gal tikrai sumažėjo...</p>

Taip, per pakartotine echoskopija. Aš dabar kaip skęstantysis šiaudo tą mintį ir isikabinus kad sumažėjo, kad bus tik reakcija į hormonus. Bet gydytojas jaunas, patirties aišku mažai tai gal šiaip nemokėjo tų limfmazgių įžiūrėti normaliai...
Atsakyti

Nuo viduriu uzkietejimo http://www.eurovaist...irpalas-n1.html:ax:

Atsakyti

Labas,

gal kas išmano darbo kodeksą: po pakeitimų priklauso ilgesnės atostogos darbe turint neįgalumą?

Atsakyti
QUOTE(editana @ 2017 10 09, 11:17)
<p>Labas,</p><p></p><p>gal kas išmano darbo kodeksą: po pakeitimų priklauso ilgesnės atostogos darbe turint neįgalumą?</p><p></p><p></p><p></p>

taip. 5 savaitės atostogų, turint neįgalumą. Jei dirbama 5 dienas per savaitę - gaunasi 25 darbo dienos atostogų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfė: 09 spalio 2017 - 12:10