QUOTE(Lanksti @ 2017 09 26, 09:42)
<p>
Man jau baigėsi švitinimas, bet dar biologinę lašins pusmetį. Tai šeimos gydytoja nežinojo, kaip daryt, ar tęsti biuletenį, ar ruošti dokumentus neįgalumui. Sakė, dar pasiaiškins. O biuletenis jau 10 mėn tęsiamas.</p>
Nedarbingumas apmokamas tiek kiek tesiamas gydymas - puse metu, metus, pusantru metu. Kiek gydysites, tiek tes biuleteni. Po to gydytoja suruos dokumentus neigalumo nustatymui. Gausit papildomus pinigelus ir galesit (jei galesit ir norsit) dirbti. O turint neigaluma nedarbingumo lapelis apmokamas TIK 90 dienu. PO to jis gali butui tesiamas, bet uz ji nebemokes. Be to darbdavys gali Jus atleisti pagal vadinama sveikatos stovi, jei biuletenis tesiamas ilgai (nepameu dabat koks tai terminas).
Jei gydotes NVI ten yra socialine darbuotoja, ji konsultuoja panasiais klausimas. Pasiklauskit registraturoje, kur jos kabinetas ir uzeikite pasikonsultuoti.
Papildyta:
QUOTE(edithule @ 2017 09 26, 20:46)
<p>Sveikos,</p><p>Aš baisioj nevilty. Prieš pusantrų metų, Kovo 11 -ąją buvo diagnozuotas 2 stadijos itin piktybiškas krūties vėžys. Po to sekė operacija (tausojanti), chemoterapijos 16 kursų ir 20 radioterapijos. Viskas baigėsi tik prieš pat Naujuosius metus. Organizmas labai sunkiai atlaikė visa tai, dar iki šiol jaučiu daugelį šalutinių reikškinių...bet numojau ranka ir gyvenau pilnavertį gyvenimą. Vėl pradėjau planuot, svajot ir t.t. l Ir ką, prieš tris dieneles vėl aptikau nemažą guzą toj pačioj krūty. Mano gydytojas nieko neprognozuoja, nes pats pasimetęs. Laukiu siuntimo pas krūtinės chirurgą ir žinoma išsamių tyrimų. O tas laukimas ir yra baisiausias... Nejau ir vėl kartosi blogiausias scenarijus? Geriau manau jau būtų iš karto pašalinę visą krūtį ar net abi, o ne po truputelį pjaustę.
</p><p>Ką jūs manot?</p>
JUsm niekas nepasys kaip butu buve geriau daryt ar tausojanti ar radikali operacija. Man padaryta radikali, po 2.5 metu metastazes isslindo plauciuose ir kauluose. Taip, kad neaisku kaip geriau. as va mastau, kad jei nebutu pasaline visu limfmazgiu (o juose nieko nerado), gal butu sustojes brudas ten, o ne i plauucius ir kaulus nuejes...
Panikuot gal labai nereikia, nes ne kiekvienas guziukas yra vezys...