Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

o bet juk nebemoka po 4 menesiu nieko? ar as klystu? tai geriau invaliduma imti tada. ir siaip man atrodo kaiptik dabar ir turi būti invalidumas. juk po gydymo jau atsigauti turi zmogus ir gal nebeliks to invalidumo

ai nelabai zinau jeigu is tikruju :ax: as pati i darba vaiksciojau neemiau nei biliotenio nei invalidumo

Atsakyti

per visą gydymo kursą tęsia biuletenį ir jį apmoka . Pasibaigus gydymui lyg turėtų duoti invalidumą. Invalidumas juk papildomi pinigai ir nėra ribojama, kiek dirbti. Bet man iškilo klausimas dėl biologinės. Nes galvojau, kad biuletenį uždarys po švitinimo ir tada gal skirs invalidumą. Bet gydytoja sakė, kad biologinės lašinimas dar yra gydymas, kaip ir negali skirti invalidumo. Bet tada ne gi biuletenis bus taip ilgai tęsiamas? Žodžiu, neaišku, žiūrėsiu, ką gydytoja pirmadienį pasakys. Ačiū, merginos, sveikatos jums....

Atsakyti

Sveikos,

Aš baisioj nevilty. Prieš pusantrų metų, Kovo 11 -ąją buvo diagnozuotas 2 stadijos itin piktybiškas krūties vėžys. Po to sekė operacija (tausojanti), chemoterapijos 16 kursų ir 20 radioterapijos. Viskas baigėsi tik prieš pat Naujuosius metus. Organizmas labai sunkiai atlaikė visa tai, dar iki šiol jaučiu daugelį šalutinių reikškinių...bet numojau ranka ir gyvenau pilnavertį gyvenimą. Vėl pradėjau planuot, svajot ir t.t. l Ir ką, prieš tris dieneles vėl aptikau nemažą guzą toj pačioj krūty. Mano gydytojas nieko neprognozuoja, nes pats pasimetęs. Laukiu siuntimo pas krūtinės chirurgą ir žinoma išsamių tyrimų. O tas laukimas ir yra baisiausias... Nejau ir vėl kartosi blogiausias scenarijus? Geriau manau jau būtų iš karto pašalinę visą krūtį ar net abi, o ne po truputelį pjaustę.

Ką jūs manot?

Atsakyti

pasistenk nepanikuoti, guzelis juk gali būti ir nepyktybinis. bet ar pries tai kanors mate? kokius nors pakitimus? juk turbut vaiksciojai tikrintis kas 3 menesius? echoskopija kada paskutini karta daryta? KT gal dare?  kraujo vezio zymenis gal daraisi?

Atsakyti
QUOTE(Lanksti @ 2017 09 26, 09:42)

<p>
Man jau baigėsi švitinimas, bet dar biologinę lašins pusmetį. Tai šeimos gydytoja nežinojo, kaip daryt, ar tęsti biuletenį, ar ruošti dokumentus neįgalumui. Sakė, dar pasiaiškins. O biuletenis jau 10 mėn tęsiamas.</p>

Nedarbingumas apmokamas tiek kiek tesiamas gydymas - puse metu, metus, pusantru metu. Kiek gydysites, tiek tes biuleteni. Po to gydytoja suruos dokumentus neigalumo nustatymui. Gausit papildomus pinigelus ir galesit (jei galesit ir norsit) dirbti. O turint neigaluma nedarbingumo lapelis apmokamas TIK 90 dienu. PO to jis gali butui tesiamas, bet uz ji nebemokes. Be to darbdavys gali Jus atleisti pagal vadinama sveikatos stovi, jei biuletenis tesiamas ilgai (nepameu dabat koks tai terminas).
Jei gydotes NVI ten yra socialine darbuotoja, ji konsultuoja panasiais klausimas. Pasiklauskit registraturoje, kur jos kabinetas ir uzeikite pasikonsultuoti.
Papildyta:
QUOTE(edithule @ 2017 09 26, 20:46)
<p>Sveikos,</p><p>Aš baisioj nevilty. Prieš pusantrų metų, Kovo 11 -ąją buvo diagnozuotas 2 stadijos itin piktybiškas krūties vėžys. Po to sekė operacija (tausojanti), chemoterapijos 16 kursų ir 20 radioterapijos. Viskas baigėsi tik prieš pat Naujuosius metus. Organizmas labai sunkiai atlaikė visa tai, dar iki šiol jaučiu daugelį šalutinių reikškinių...bet numojau ranka ir gyvenau pilnavertį gyvenimą. Vėl pradėjau planuot, svajot ir t.t. l Ir ką, prieš tris dieneles vėl aptikau nemažą guzą toj pačioj krūty. Mano gydytojas nieko neprognozuoja, nes pats pasimetęs. Laukiu siuntimo pas krūtinės chirurgą ir žinoma išsamių tyrimų. O tas laukimas ir yra baisiausias... Nejau ir vėl kartosi blogiausias scenarijus? Geriau manau jau būtų iš karto pašalinę visą krūtį ar net abi, o ne po truputelį pjaustę.
</p><p>Ką jūs manot?</p>

JUsm niekas nepasys kaip butu buve geriau daryt ar tausojanti ar radikali operacija. Man padaryta radikali, po 2.5 metu metastazes isslindo plauciuose ir kauluose. Taip, kad neaisku kaip geriau. as va mastau, kad jei nebutu pasaline visu limfmazgiu (o juose nieko nerado), gal butu sustojes brudas ten, o ne i plauucius ir kaulus nuejes...
Panikuot gal labai nereikia, nes ne kiekvienas guziukas yra vezys...
Atsakyti

Oi, mieloji EDITHULE , bet jeigu aptikai iškarto nemažą guzą, tai tikėkimės , kad tai bus tik kokia cista, nes gal piktybinis darinys taip greitai neužaugs. Juk vistiek tave prižiūrėjo, stebėjo. Tikėkim , kad viskas bus gerai. Bet kaip baisu ir ilgu išlaukti tų atsakymų.

OGIENE , o tu po operacijos ar jau žinai atsakymus, ar paskyrė jau gydymą? Vis kažkaip pagalvoju apie tave.

Apie save papasakosiu trumpai. Spindulių , po planavimo, turiu laukti dvi savaites. Onkologė sakė , kad bus 25 , radiologė paskyrė 15 (supratau, kad stipresnę "dozę") Senuose postuose buvau skaičiusi, kad kažkurios mamai taip buvo skyrę. Skundėsi , kad mama prašys kad pakeistų , į tokius kaip visoms. Tai būtų  įdomu jų patirtis, bet perskaičiau pusę forumo ir vistiek neradau tų postų ir narės vardo.

Visos būkit sveikos ir laimingos. 

Atsakyti
Skambinau pirmadienį ir šiandien skambinau , atsakymų dar nėra ☹ . Penktadienį jau bus 3 savaitės po operacijos. Tas laukimas labai nervuoja . Su manim gulėjo moteris , kuriai operacija daryta viena diena anksčiau , tai ji jau praeitą savaitę žinojo rezultatus. Nesuprantu nuo ko tai priklauso 🤔 . Bandysiu į darbo pabaigą pasiskambinti
Atsakyti

LUK@ manau gerai kad 15 paskyre o ne 25. sumine doze visiems ta pati, tai gausi didesne bet trumpiau. manau taip tik geriau. nes girdejau kad po keliu dienu pradeda gintis lasteles nuo to svitinimo, tai gal geriau iskart stipresne doze gaut kol dar tos v.. lasteles nespejo susigaudyt kas vyksta

Atsakyti

LUK@ manau gerai kad 15 paskyre o ne 25. sumine doze visiems ta pati, tai gausi didesne bet trumpiau. manau taip tik geriau. nes girdejau kad po keliu dienu pradeda gintis lasteles nuo to svitinimo, tai gal geriau iskart stipresne doze gaut kol dar tos v.. lasteles nespejo susigaudyt kas vyksta

O, ačiū Vaidošiau , už pozityvo dozę. Tikrai net apsidžiaugiau tavo postą perskaičius, kad toks spinduliavimas bus tik geriau. Aš tai truputėlį 'trydalioju" dėl to vairavimo  po procedūros. Nes savaitė po  operacijos irgi įsivaizdavau , kad labai jau čia aš sveika - pati nuvairuosiu į perrišimus. Tai su ta ranka gerai neišėmiau posūkio ir prakirtau padangą. Tai buvo linksma -   vidury Klinikų su nuleistu ratu...Prisimenu galvoju - kad ir kokia jautiesi sveika, bet rato tai jau neatsisuksi :D .  Na bet nieko geras vyriškis padėjo ...

Ogiene, pamatysi tikrai bus geri atsakymai. Ir mitozių bus mažai ,ir Ki67 bus mažas.  .Iškankins tik tas ilgas laukimas. Šitą "teoriją " sau buvau sugalvojus, kai irgi be proto ilgai laukiau atsakymų. Buvo moterų , kurioms operaciją 5 dienom vėliau darė, ir jau žinančių savo atsakymus O aš vis laukiau... Laikau kumsčius už tave.

Atsakyti
LUK@ aš nieko nesuprantu , kai pasiskambinu duotu numeriu tai ten sakė jau viskas aišku , kad chemoterapiją taikys. O ant to komisijos lapo parašyta taip: po operacijos atsižvelgiant į galutinę patologijos diagnozę , prognostinius veiksnius , operacijos apimtį , skirti chemoterapiją , akinoterapiją , hormonoterapiją.
Ar aš čia be reikalo tikiuosi , kad visgi chemoterapijos netaikys ? Nors ir gydytojas konkrečiai nieko nepasakė 🤔 .
Iš kitos pusės jei jau viskas aišku , tai ko dar laukti tų atsakymų 🤔
Skambinau ir darbo pabaigoje , atsakymo dar nėra 😣
Atsakyti

LUK@ aš nieko nesuprantu , kai pasiskambinu duotu numeriu tai ten sakė jau viskas aišku , kad chemoterapiją taikys. O ant to komisijos lapo parašyta taip: po operacijos atsižvelgiant į galutinę patologijos diagnozę , prognostinius veiksnius , operacijos apimtį , skirti chemoterapiją , akinoterapiją , hormonoterapiją.
Ar aš čia be reikalo tikiuosi , kad visgi chemoterapijos netaikys ? Nors ir gydytojas konkrečiai nieko nepasakė 🤔 .
Iš kitos pusės jei jau viskas aišku , tai ko dar laukti tų atsakymų 🤔
Skambinau ir darbo pabaigoje , atsakymo dar nėra 😣

Labai nenoriu suteikti tau nepagrįstų vilčių, bet prieš operaciją ir mane nuteikė , kad bus chemoterapija. Kaip dabar atsimenu žodžius , "kad biuletenį dėl darbo planuočiausi bent mėnesiui, nes neaišku , kaip pernešiu chemoterapiją". Bet aišku, jeigu tau jau tikrai pasakė , kad taikys chemo, tai gal jie matė , kad ar limfmazgiai pažeisti, ar yra naviko invazija į venas, ar limfagysles. O gal taip tik apsidrausdami pasakė, kad vėliau nenusiviltum. Bet juk mums taip reikia tos vilties.

Aš tau į a.ž. nusiunčiau failą Sveikatos Ministerijos ataskaita " Ankstyvojo krūties vėžio diagnostika ir gydymas". Man tai buvo labai įdomu pasinagrinėti, koks gydymo protokolas.

Atsakyti
QUOTE(edithule @ 2017 09 26, 20:46)
<p>Sveikos,</p><p>Aš baisioj nevilty. Prieš pusantrų metų, Kovo 11 -ąją buvo diagnozuotas 2 stadijos itin piktybiškas krūties vėžys. Po to sekė operacija (tausojanti), chemoterapijos 16 kursų ir 20 radioterapijos. Viskas baigėsi tik prieš pat Naujuosius metus. Organizmas labai sunkiai atlaikė visa tai, dar iki šiol jaučiu daugelį šalutinių reikškinių...bet numojau ranka ir gyvenau pilnavertį gyvenimą. Vėl pradėjau planuot, svajot ir t.t. l Ir ką, prieš tris dieneles vėl aptikau nemažą guzą toj pačioj krūty. Mano gydytojas nieko neprognozuoja, nes pats pasimetęs. Laukiu siuntimo pas krūtinės chirurgą ir žinoma išsamių tyrimų. O tas laukimas ir yra baisiausias... Nejau ir vėl kartosi blogiausias scenarijus? Geriau manau jau būtų iš karto pašalinę visą krūtį ar net abi, o ne po truputelį pjaustę.
</p><p>Ką jūs manot?</p>
[right][snapback]71815516[/snapback][/right]

Guzas gali buti del hormoniniu pokyciu, be aiskaus tyrimo panikuoti nereiketu, bet suprantu kaip yra sunku tai įgyvendinti. Palaikau ir linkiu, kad viskas butu tik gerai.
P.s. Profilaktiškai pasišalinau abi krūtis.
Atsakyti