Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Spalio 5 kartos pilvo echoskopija dėl tų limfmazgių prie kiaušidžių. Sakė jei nepamazeje tai biopsija ims iš jų. Jetus kaip bijau. Ziauriai. Gerai kad bent cia pasipasakot galima o tai visai tuoj sienom lipt pradesiu. Sveiki zmones atrodo nesupranta... tik bukom frazem kartoja kad viskas bus gerai... Prisgooglinau dar apie limfmazgius ir aišku pilna neigiamos info...

Šiandien krūtų echoskopija darė tai smagu kad nors ten nieko blogo nerado smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidosius: 21 rugsėjo 2017 - 17:09
QUOTE(vaidosius @ 2017 09 21, 18:06)
Spalio 5 kartos pilvo echoskopija dėl tų limfmazgių prie kiaušidžių. Sakė jei nepamazeje tai biopsija ims iš jų. Jetus kaip bijau. Ziauriai. Gerai kad bent cia pasipasakot galima o tai visai tuoj sienom lipt pradesiu. Sveiki zmones atrodo nesupranta... tik bukom frazem kartoja kad viskas bus gerai... Prisgooglinau dar apie limfmazgius ir aišku pilna neigiamos info...

Šiandien krūtų echoskopija darė tai smagu kad nors ten nieko blogo nerado smile.gif

Vaidosius nu reikes imti biopsija - ims. Ka cia dabar. Mes gi jau pripate, kad mus bado, sviecia, pjausto ir trucyja. Bet mes viska atlaikysim! Zinau, kad lengva pasakyt, maziau ieskok info internete, bet zinau, kad nesigauna, as irgi googlinu ir googlinu, tai viena tai kita klausima. O tas pasakymas "viskas bus gera" mane negyvai knisa! Nu nebus gerai! Jau nera gerai! Svarbu, kad butu valdoma ir kontroliuojama. As gal kvaila kokia, bet as nekreipiu labai demesio i tai kas rasoma KT isvadose...o ten zinok daug ko prirasyta...ir apie limfmazgius ir apie kaulus ir apie plaucius ir apie minkstuku audiniu darinius...Tegul jie raso ka nori, bet as tuo netikiu ir viskas! Durne, ane ;)

Del krutu echo labai dziaugiuosi!!!

Rezervavausi viezbuti Palangoje:) Varom pasivaiksciot, pakvepuot ir siaip pasimegauti bobu vasara, Sulija gi zada siluma:)
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 09 21, 19:06)
Vaidosius nu reikes imti biopsija - ims. Ka cia dabar. Mes gi jau pripate, kad mus bado, sviecia, pjausto ir trucyja. Bet mes viska atlaikysim! Zinau, kad lengva pasakyt, maziau ieskok info internete, bet zinau, kad nesigauna, as irgi googlinu ir googlinu, tai viena tai kita klausima.  O tas pasakymas "viskas bus gera" mane negyvai knisa! Nu nebus gerai! Jau nera gerai! Svarbu, kad butu valdoma ir kontroliuojama. As gal kvaila kokia, bet as nekreipiu labai demesio i tai kas rasoma KT isvadose...o ten zinok daug ko prirasyta...ir apie limfmazgius ir apie kaulus ir apie plaucius ir apie minkstuku audiniu darinius...Tegul jie raso ka nori, bet as tuo netikiu ir viskas! Durne, ane ;)

Del krutu echo labai dziaugiuosi!!!

Rezervavausi viezbuti Palangoje:) Varom pasivaiksciot, pakvepuot ir siaip pasimegauti bobu vasara, Sulija gi zada siluma:)

Silpna daros vien pagalvojus kaip tą biopsija paims... Juk giliai tie limfmazgiai... O jei atsakymas bus blogas tai išvis bus didelis pralaimėjimas...
Laukiu šiltų orų bigsmile.gif reikės lyst į jūrą bent pabraidyt bigsmile.gif UNDZIKA į Klaipėdą neuzsuksi?
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2017 09 22, 09:57)
Silpna daros vien pagalvojus kaip tą biopsija paims... Juk giliai tie limfmazgiai... O jei atsakymas bus blogas tai išvis bus didelis pralaimėjimas...
Laukiu šiltų orų  bigsmile.gif  reikės lyst į jūrą bent pabraidyt  bigsmile.gif  UNDZIKA į Klaipėdą neuzsuksi?

Mes tik trim nakvynem vaziuojam. Vyras dar nori iki Liepojos palekti, taip, kad nesinau ar i Klaipeda uzleksim. Noru daug, planu irgi, ziuresim:) Palangoje nebuvua turbut metu taip 13-15...Smalsu pasizvalgyt:) Jaunimas musu sia vasara atostogavo Nidoje, tai lio suzaveti. Sake jau tokia svara ir tvarka, kad net nesitiki. Ty vat, patikrinsim mes Palanga smile.gif O ir Sulija zada silta ora.

O del biopsijos, na ka dabar, pakentesi, o gal kazkaip ten nuskausmina...Kai eme is kruties (is dvieju vietu eme), tai tik pamenu, kad kontroliavo echoskopu, o ar kazkaip nuskausmino...nebepamenu, bet lyg ne...dure paprasciausiai su ilga adata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 22 rugsėjo 2017 - 09:07

Sveikos,

Šiandien ir aš echo krūtinės dariausi. Tai rado padidėjusius limfmazgius pažastyse: dešinėj 18mm ir kairėj 18,5mm (prieš du mėn darytas echo buvo tik vienas kairėje 6,9mm). Parašė išvadoje, kad nespecifiniai, tipo viskas ok. Apčiuopt aš jų nepačiuopiu, bet keisas jausmas yra lyg skauda petį ir dalį krūtinės.  Gyd pasakė tai gal infekcija kokia, perpūtė/pertraukė vėjas, nervo uždegimas ar dar kas..

Kiek ilgai gydytojai stebi padidėjusius  limfmazgius, kol nusprendžia biopsiją imti?

Kastuvas turėjo limfmazgių-įdomu kaip istorija baigėsi.

gal kokius tyrimus man dar pasidaryt?

Sveikatos ir  kad Šulija nebūtų dėl savaitgalio suklydęs :)

ps. kai ėmė biopsiją iš krūties man nuskausmino vietiškai. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editana: 22 rugsėjo 2017 - 10:16
QUOTE(editana @ 2017 09 22, 11:14)

<p>Sveikos,</p>
<p> </p>
<p>Šiandien ir aš echo krūtinės dariausi. Tai rado padidėjusius limfmazgius pažastyse: dešinėj 18mm ir kairėj 18,5mm (prieš du mėn darytas echo buvo tik vienas kairėje 6,9mm). Parašė išvadoje, kad nespecifiniai, tipo viskas ok. Apčiuopt aš jų nepačiuopiu, bet keisas jausmas yra lyg skauda petį ir dalį krūtinės.  Gyd pasakė tai gal infekcija kokia, perpūtė/pertraukė vėjas, nervo uždegimas ar dar kas..</p>
<p>Kiek ilgai gydytojai stebi padidėjusius  limfmazgius, kol nusprendžia biopsiją imti?</p>
<p>Kastuvas turėjo limfmazgių-įdomu kaip istorija baigėsi.</p>
<p>gal kokius tyrimus man dar pasidaryt?</p>
<p> </p>
<p>Sveikatos ir  kad Šulija nebūtų dėl savaitgalio suklydęs smile.gif</p>
<p> </p>
<p>ps. kai ėmė biopsiją iš krūties man nuskausmino vietiškai. </p>

Editna, o kada daryta scintigrafija? Ar krutines KT? Kaip skauda petis? Pastoviai ar judinat? skausmas eina i ranka ar vienoje vietoje?
Atsakyti

Undzinka, sintigrama 2017 02 21, krūtinę tik kartą prieš operaciją MRT 2016 02.

Pastoviai, maudžia, judinat labiau ir kvėpuojant pastiprėja, eina į ranką. 

Atsakyti
QUOTE(editana @ 2017 09 22, 12:23)
<p>Undzinka, sintigrama 2017 02 21, krūtinę tik kartą prieš operaciją MRT 2016 02.</p><p>Pastoviai, maudžia, judinat labiau ir kvėpuojant pastiprėja, eina į ranką. </p>

Patarimas nuosirdus, prasykis MRT, arba bent pasidaryk peties rentgena. Butinai!!! Pas mus ne ta liga, kad galim sau leisti atsipalaiduoti ir nekreipti demesio i organizmo siunciamus signalus.
Atsakyti

Patarimas nuosirdus, prasykis MRT, arba bent pasidaryk peties rentgena. Butinai!!! Pas mus ne ta liga, kad galim sau leisti atsipalaiduoti ir nekreipti demesio i organizmo siunciamus signalus.

ačiū ,Undzinka, už patvirtinimą mano minčių - organizuosiuos, nemokamai, manau, neskirs. Reiks pasipurtyt :)

gal yra kam darę MRT vienu metu krūtinės ir plaučių? 

Atsakyti
QUOTE(editana @ 2017 09 22, 12:39)

<p>ačiū ,Undzinka, už patvirtinimą mano minčių - organizuosiuos, nemokamai, manau, neskirs. Reiks pasipurtyt smile.gif</p>
<p>gal yra kam darę MRT vienu metu krūtinės ir plaučių? </p>

Gal pirma nueik i poliklinika pas ortopeda, kad padarytu paprasta rentgena. O jau tada jei reikes pasius ir KT arba MRT ir moket nereikes.
Atsakyti

Gal pirma nueik i poliklinika pas ortopeda, kad padarytu paprasta rentgena. O jau tada jei reikes pasius ir KT arba MRT ir moket nereikes.

ačiū už geras mintis  :)

dabar būsiu baisesnė už pencinyką - nuo gyd durų nesitrauksiu  :D​ 

Atsakyti

Palangoje nebuvua turbut metu taip 13-15...Smalsu pasizvalgyt:)

Nueikit vakare prie gintaro muziejaus, Tiskeviciu aleja praeikit, labai graziai apsviesta :mirksiukas:

Dziaugiuosi su visom kuriu tyrimai geri,  kitoms :4u:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriga: 22 rugsėjo 2017 - 12:54