Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2017 09 17, 12:47)
<p>Pagooglinau, konkrečiai apie šį vaistą kartu su kanapėm nieko neradau. Manau kad panašiai kaip ir su visom kitom chemijom - aiškios nuomonės nėra, nes nebuvo tirta. Internete pusė mano, kad galima su chemija vartoti, kita pusė mano, kad negalima. Gydytojai yra prieš, nes neaišku kaip vaistai reaguoja. Kadangi nėra tirta, nieks dabar į šį klausimą neatsakys. Tačiau JAV juk legalizuotos medicininės kanapės chemijos pasekmėms mažinti, vadinasi dalis žmonių vartoja. </p><p>Apibendrinant, jei jauti kad padeda (miegoti, nuo skausmo, imunitetui ar pan), tai vartok toliau. Tačiau apsidraudžiant aš bent jau nevartočiau tris dienas prieš chemiją ir tris dienas po (jei lašina kas tris savaites). Taip viena moteris, su kuria kalbėjau, darė.</p><p>Kas skaito angliškai ir įdomi šita diskusija, tai va pora šaltinių:</p><p><a data-ipb='nomediaparse' href='http://herb.co/2017/01/20/cannabis-chemotherapy-treatment/'>http://herb.co/2017/01/20/cannabis-chemotherapy-treatment/</a>- čia rašo, kad 2016 gruodį tik pradėta pirma pasaulyje klinikinė studija apie chemoterapijos ir kanapių tarpusavio poveikį, rezultatų dar nėra, bet reikia tikėtis kad metų kitų bėgyje atsiras. </p><p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.endoca.com/blog/cannabis-oil/cancer-cannabis-chemo/'>https://www.endoca.com/blog/cannabis-oil/cancer-cannabis-chemo/</a></p>

Aciu labai:) Ta, kad man lasina kas savaite, tai nebeliks kada gerti:) Nebet per ta dvieju savaiciu pertrauka (3 savates lasina pas savaite, tada 2 savaites pertrauka). Gal pabaigsiu butelliuka ir pasta ir kolkas nevartosiu. Del miego tai tikrai miegu geriau nuo ju. Anksciau budavu guliu nakti ir akys stulpu. O dabar kazkaip pamiegu smile.gif
Dar syki dekui smile.gif

Oj, beje moterytes:) Vakar apturejau malonuma:) Po metu laiko apsilankiau kurpykloje:) Na puse metu lasino chemija,po to kol pradejo ataugineti plaukai ir stai prisirpau kirpyklai:) Koks geras jausnas visgi kirpykla. O dar kai vakstai pas ta pati meistra jau daugiau kaip 10 metu ir jai nereikia sakyt, kaip kirpti. ji tik paklausia ar pasitiki. Visad pasitikiu ir niekad elikau nusivylus. Gaila, kad kazkaip neisieina cia foto ikelti, pasirodyciau su nauja plaukuosena smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 17 rugsėjo 2017 - 11:56

Anksciau budavu guliu nakti ir akys stulpu. O dabar kazkaip pamiegu smile.gif

Man šitas dalykas po reiki susitvarkė  :super: 

Ingriga, kokius tyrimus  siunčia darytis?

Vėžio žymenys kas 3mėn., krūtų, echoskopija, vidaus echoskopija. Mamograma ir plaučiai kas metus. Jei vartosit tamoksifeną kas 3mėn. ginekologo echoskopija.

Visoms sekmės ir stiprybės  :4u: 

Atsakyti
Labas, visoms. Aš vėl su savo klausimais...(Na kaip gerai , kad galima čia gauti visus atsakymus smile.gif )

Kaip Jūs mergytės jautėtės iškarto po švitinimų. Klausiu todėl, kad numačiusi į švitinimus važinėti po 70 km. Dabar tokia mintis iškilo, o tai aš tikrai galėsiu pati parvairuoti, ar nebūni žmogus , koks nors "ne toks" . Nes turbūt per planavimą reikia pasakyti, ar gulsiu į ligoninę , ar važinėsiu. Būkit malonios, pasidalinkit savo patirtim.
Atsakyti
QUOTE(luk@ @ 2017 09 18, 15:25)
Labas, visoms.  Aš vėl su savo klausimais...(Na kaip gerai , kad galima čia  gauti visus atsakymus  smile.gif )

Kaip Jūs mergytės jautėtės iškarto  po švitinimų. Klausiu todėl, kad numačiusi į švitinimus važinėti po 70 km. Dabar tokia mintis iškilo, o tai aš tikrai galėsiu pati parvairuoti, ar nebūni žmogus , koks nors "ne toks" .  Nes turbūt per planavimą reikia  pasakyti, ar gulsiu į ligoninę , ar važinėsiu. Būkit malonios,  pasidalinkit savo patirtim.

Na, kadangi as turejau tik 5 spindulius, tai man sunku ka komentuoti. As nejauciau jokio negerumo. Tikra bucau galejus vairuoti. Mama gavo 25 spindulius, vazinejo pati aurobusu, blogumu nebuvo, tik probemos su oda, nes sudegino iki zaisdos. Bet uzsigyde , dabar tik randas likes. O del guldymo i ligonine, tai nezinau argi guldo del to?
Atsakyti

Aš gulėjau per švytinimą, jokių blogumų nejaučiau  :mmm: 

Atsakyti
Labas, visoms.  Aš vėl su savo klausimais...(Na kaip gerai , kad galima čia  gauti visus atsakymus  smile.gif )

Kaip Jūs mergytės jautėtės iškarto  po švitinimų. Klausiu todėl, kad numačiusi į švitinimus važinėti po 70 km. Dabar tokia mintis iškilo, o tai aš tikrai galėsiu pati parvairuoti, ar nebūni žmogus , koks nors "ne toks" .  Nes turbūt per planavimą reikia  pasakyti, ar gulsiu į ligoninę , ar važinėsiu. Būkit malonios,  pasidalinkit savo patirtim.

Vėliau, ne iš karto, gali jaustis didesnis nuovargis, nei yprastai. Matysi, jei blogai, prašykis paguldoma. Dėl krūtų ligų guldydavo į krūtų chirurgijos skyrių, tai jame visai gerai. Bet, jei guldytų į onkologijos skyrių, tai gal geriau nesigulti, nes aplinka sunki bus.
Atsakyti
Labai ačiū už atsakymus.
Ligoniams is mažesnių miestų dar kiek kainuoja tokie važinėjimai. Nesuprantu, kodel nera kompensuojama kelionės kaina tokiai būtinai pagalbai. Juk islaikyti ligonį stacionare daug brangiau kainuoja. Reikėtų parasyti Verygai užklausimą, nes jis dabar tik krosus bėgioja, o sveikatos apsaugą pamiršo biggrin.gif
Atsakyti

Labai ačiū už atsakymus.
Ligoniams is mažesnių miestų dar kiek kainuoja tokie važinėjimai. Nesuprantu, kodel nera kompensuojama kelionės kaina tokiai būtinai pagalbai. Juk islaikyti ligonį stacionare daug brangiau kainuoja. Reikėtų parasyti Verygai užklausimą, nes jis dabar tik krosus bėgioja, o sveikatos apsaugą pamiršo biggrin.gif

Labas,

aš nuomavausi kamabriuką prie KMUK, kad nevažinėt ir ligoninėj negyvent. 10 min pėsčiom iki klinikų, 300eur kainavo 5 savaitėm. tiek pat būčiau pravažinėjus. Jaučiausi gerai, vairuot būčiau galėjusi. 

Atsakyti

O Editana, kokia tu išradinga. 4u.gif

Dar susižinojau , kad galima tarpmiestiniu autobusu pirkti terminuotą bilietą pvz. mėnesiui. Taip daug pigiau kainuoja. Tik aišku autobusu važinėti kiti niuansai...
Bet gal kuriai forumietei irgi pravers šita informacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luk@: 19 rugsėjo 2017 - 11:20

Aš gavau 25 dozes smile.gif , važinėjau su mašina, visiškai jokių sunkumų nebuvo, apart mašinos pastatymo aikštelėje. Ir nei silpnumo, nei šiaip bendrai būsenai nieko nejaučiau. Paskutinėm dienom jau buvo užraudę, bet kaip tik baigė, labai greitai pradėjo dingti tas raudonumas. Taip kad nesibaiminkit pirma laiko. Sėkmės! smile.gif
Papildyta:
QUOTE(luk@ @ 2017 09 18, 19:54)
Labai ačiū už atsakymus. 
Ligoniams is mažesnių  miestų dar kiek kainuoja tokie važinėjimai. Nesuprantu, kodel nera  kompensuojama kelionės  kaina tokiai būtinai pagalbai. Juk islaikyti ligonį stacionare daug brangiau kainuoja.  Reikėtų  parasyti Verygai užklausimą,  nes jis dabar tik krosus bėgioja,  o sveikatos apsaugą pamiršo  biggrin.gif

Dėl kompensavimo tai pas mus labai prasti reikalai, čia ne Anglija ar Norvegija,.. Reikia džiaugtis, kad mašina jau gali pasistatyti nemokamai, nes prieš kokius 3m. buvo visur mokama, net baisu pagalvoti kiek būtų kainavę , kiek būčiau papildžiusi "grobikų"kišenes. Per metus suvažinejau kokia 50 kartų apie 150 km. , o švitinimo metu gyvenau Vilniui ir kiekvieną dieną važiavau su mašina į švitinimo " procedūras". Dar kartą jums sėkmės! smile.gif
Atsakyti

As per spinduliavimą jaučiausi labai gerai. Galėdavau vairuoti, dar ir į daržą po spinduliu nusukdavau, nes buvo pavasaris, sodinimo metas... Tik po keliu kartu siek tiek pakrito leukocitai... Tepliodavau su medetkų tepalu prieš ir po procedūros. Raudonumas atsirado po 3 savaičių. Žaizdų nebuvo, vėliau tas raudonumas perėjo į rudumą, kaip įdegis. Tik vėliau šiose vietose oda buvo jautresne saulei, reikėjo labai dengti su kokiu šaliku, nes labai nežėjo...

Atsakyti
Nuoširdus dėkui visoms pasidalinusioms savo patirtimi. Ačiū adiv1090 už idėją , dėl nemokamo auto statymo, reikės pasidomėti gal ir Klinikose galima gauti laikiną leidimą įvažiuoti į teritoriją ir nemokamai statyti.
Atsakyti