Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(Brazil @ 2017 09 13, 13:48)
<p>Sveikos, merginos,</p>
<p>ateinu pasidžiaugti savo MRT tyrimais ir suteikti vilties "trigubai neigiamoms" diagnozėms.</p>
<p>Taigi, navikas balandį buvo 60x51x32 mm, liepos pradžioje po AC (raudonos chemijos trijų ciklų) apmažėjo tik keliais mm. Tada buvo pakeisti vaistai į taxane + carboplatina. Viso 12 lašinimo ciklų kas savaitę. įpusėjus naują chemiją, t.y. savaitei praėjus po 6 ciklo, darytas krūtų MRT parodė, kad navikas sumažėjo iki 20x18x12 mm.</p>
<p>Sumažėjimas 65-67 proc. skaičiuojant atskirai tik "draugelio" plotį ir ilgį, bet jei skaičiuojant visą jo tūrį (nežinau ar teisingai darau  - dauginu visus tris parametrus), tai pirminio naviko liko tik 5 proc.!!!! Kaip bebūtų, progresas didelis. Dar parašyta, kad "ženkliai pakito naviko signalas DWI/ADC - teigiamas atsakas į gydymą". Nežinau ką tai reiškia, bet supratau, kad labai gerai.</p>
<p>Kol laukiau MRT rezultato, dar du ciklus susilašinau (šiandien 8 kartas buvo), ir liko dar keturi kartai. Tikiuosi damušti tą brudą!</p>

Brazil!!!! Nu kaip dziaugiuosi uz Tave!!! Nu kaip uz dukra!!!! Kazkodel itariu, kad amzius butu tinkamas:) (mano sunui siemet suejo 30). Apkabinu ir labai abai dziaugiuosi!!! Taip ir toliau!!!!!Lysiu i TAvo bloga, paskaityt naujienu smile.gif

O as siandien apturejau treciaja pirmo ciklo dali. Kol laukiau kraujo reultatu, nutupiau laukiamajam, ilindau i knygu spinta. Radau idomiu dalyku.
Pirma - lankstinuka apie neuropatijos gydyma. Vaistus, kurie tai gydo! Pasikalbejau po to su gydytoja, sake, kad kol leidzia chemija nereiketu jo vartot. Tai turesiu omenyje ateiciai. Vaistas vadinasi Liponexin SanoSwiss.
Antra - radau lankstinuka apie metastazavusio kruties vezio asmenini vadoma. Pasirodo yra knyga. Su ivairiais patarimais ir t.t. Ja galima paimti pas savo chemoterapeuta onkologa. Pasiteiravau pas saviske - kurat, yra. Dave. pastudijuosiu. Dar ten nurodytas internetine svetaine http://www.kiekvienadienabrangi.lt/ Reikia apsilankyt ir panasyti. Knyga vadinasi taip: As ir metastazaves kruties vezys. Jusu asmeninis vadovas.
Trecia - juk laukti reikia ilgai apie valanda kol krauja padarys, akis uzkliuvo uz Agatos Kristi romano:) Kad isikaiciau!!!"Mirtis debesyse". Zinau zinau, kad senas romanas, zinau, kad skaitytas, kad filmas matytas. Bet taip gerai skaitesi, sena knyga mikstais virseliais, aptinta kaip reikiat, vietomis kava aplieta, bet tokia miela ir silta pasirode. Skaiciau , skaiciau ir namo pasiemiau:) Antradieni vaziuosiu lasintis zoledrono rugsties, tai nuvesiu grazinsiu:) Zinota, kazkaip gerai pasijutau po ta knygu spinta besirausdama smile.gif
Kraujas geras (as gi supermoteris). Susilasinau. Adata pasilikau, nes vel uz keliu dienu varau. Ir vaziuojant namo supratau, kodel visgi po 3 lasinimu kas savaite daro 2 savaiciu pertrauka. Bet nieko iskentesiu.
Atsakyti

Brazil!!!! Nu kaip dziaugiuosi uz Tave!!! Nu kaip uz dukra!!!! Kazkodel itariu, kad amzius butu tinkamas:) (mano sunui siemet suejo 30). Apkabinu ir labai abai dziaugiuosi!!! Taip ir toliau!!!!!Lysiu i TAvo bloga, paskaityt naujienu smile.gif

O as siandien apturejau treciaja pirmo ciklo dali. Kol laukiau kraujo reultatu, nutupiau laukiamajam, ilindau i knygu spinta. Radau idomiu dalyku.
Pirma - lankstinuka apie neuropatijos gydyma. Vaistus, kurie tai gydo! Pasikalbejau po to su gydytoja, sake, kad kol leidzia chemija nereiketu jo vartot. Tai turesiu omenyje ateiciai. Vaistas vadinasi Liponexin SanoSwiss.
Antra - radau lankstinuka apie metastazavusio kruties vezio asmenini vadoma. Pasirodo yra knyga. Su ivairiais patarimais ir t.t. Ja galima paimti pas savo chemoterapeuta onkologa. Pasiteiravau pas saviske - kurat, yra. Dave. pastudijuosiu. Dar ten nurodytas internetine svetaine http://www.kiekvienadienabrangi.lt/ Reikia apsilankyt ir panasyti. Knyga vadinasi taip: As ir metastazaves kruties vezys. Jusu asmeninis vadovas.
Trecia - juk laukti reikia ilgai apie valanda kol krauja padarys, akis uzkliuvo uz Agatos Kristi romano:) Kad isikaiciau!!!"Mirtis debesyse". Zinau zinau, kad senas romanas, zinau, kad skaitytas, kad filmas matytas. Bet taip gerai skaitesi, sena knyga mikstais virseliais, aptinta kaip reikiat, vietomis kava aplieta, bet tokia miela ir silta pasirode. Skaiciau , skaiciau ir namo pasiemiau:) Antradieni vaziuosiu lasintis zoledrono rugsties, tai nuvesiu grazinsiu:) Zinota, kazkaip gerai pasijutau po ta knygu spinta besirausdama smile.gif
Kraujas geras (as gi supermoteris). Susilasinau. Adata pasilikau, nes vel uz keliu dienu varau. Ir vaziuojant namo supratau, kodel visgi po 3 lasinimu kas savaite daro 2 savaiciu pertrauka. Bet nieko iskentesiu.

Sveiki,

Undzinka, gal žinote pas ką apskritai reikia kreiptis del tos neuropatijos? Vis tik sako: "nu taip neuropatija..." O kas toliau, ką daryti su ja... Man vakarais skauda kojų sąnariai, ypač kelių... Ir galvoju ar čia nuo neuropatijos, ar koks artritas prasideda. Tas vaistas, apie kuri sakėte, receptinis ar ne?

Agata Kristi tai jėga... Kažkada skaičiau neatsitraukdama... Gal reik perskaityti...

Sėkmes jums.

P.s. pas ką dabar lankotės is chemikių?

Atsakyti

Kaip sekasi žiūrėti paskaitų ciklą? Kokie įspūdžiai. Šiandien beveik vien daržoves valgau, nors biski mesitės įsidėjau...

Tiesa, radau, kad tas liponexinas ne tik kad receptinis, bet dar ir kompensuojamas gali būti...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo belulino: 15 rugsėjo 2017 - 17:58

Kaip sekasi žiūrėti paskaitų ciklą? Kokie įspūdžiai. Šiandien beveik vien daržoves valgau, nors biski mesitės įsidėjau...

Aš nespėju žiūrėt, dar tik antrą paskaitą įpusėjau, tai neturiu tvirtos nuomonės. Beje, yra visos paskaitos youtubėj, jei pavėluojat pažiūrėt per 24 h kaip ir aš. Čia ne pirmą kartą šis paskaitų ciklas leidžiamas. https://www.youtube....h?v=vGsa6_g48CU

Kol kas patiko: daug naudingų patarimų nusiteikimo valdymui, gana aiškiai ir struktūruotai kalbantis jaunuolis, labai sutinku ką sako apie vėžio priežastis (mityba, stresas, gyvenimo būdas, aplinka, o genetika sudaro tik nedidelę dalį)

Nepatiko: varymas ant tradicinės medicinos, lyg ir atkalbinėja atsisakyti gydymo. Žiniai, yra padaryta kontrafaktinė studija, lyginanti besigydančių tradiciškai ir tik alternatyviais metodais išgyvenamumą. Kontrafaktinė reiškia, kad lyginti žmonės su tuo pačiu amžium, vėžio tipu ir atitinkantys kitus kriterijus. Rezultatas - rašo, kad krūties vėžio atveju atsisakius tradicinio gydymo išgyvenamumo tikimybė šešis kartus mažesnė. https://www.ncbi.nlm...-risk-of-death/

Tačiau derinti kompleksiškai tradicinį su alternatyviu gydymu būtina. Kiek suprantu, čia palaikoma vegetariška dieta. Yra dvi pagrindinės besikertančios prešvėžinės mitybos teorijos, t.y. vegetariška (vien angliavandeniai) ir keto (angliavandenių ribojimas), ir abiejų šalininkai turi įrodymų kad jos veikia. Tai ką aš žinau, kiekvienas renkasi pats. Aš tai valgau ir daržoves, ir mėsą :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 15 rugsėjo 2017 - 18:08

Atnaujinu: youtube nebėra, pratrynė :) likau pusės antros paskaitos nepažiūrėjus :) 

Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2017 09 15, 18:25)

<p>Sveiki,</p>
<p><strong>Undzinka</strong>, gal žinote pas ką apskritai reikia kreiptis del tos neuropatijos? Vis tik sako: "nu taip neuropatija..." O kas toliau, ką daryti su ja... Man vakarais skauda kojų sąnariai, ypač kelių... Ir galvoju ar čia nuo neuropatijos, ar koks artritas prasideda. Tas vaistas, apie kuri sakėte, receptinis ar ne?</p>
<p>Agata Kristi tai jėga... Kažkada skaičiau neatsitraukdama... Gal reik perskaityti...</p>
<p>Sėkmes jums.</p>
<p>P.s. pas ką dabar lankotės is chemikių?

</p>

Kai buvau paskaitoje apie skauma, tai sake, kad galima kreiptis i skausmo gydytoja. Bet manau reik asikalbet su savo onkologu chemiku. Arba kreiptis i neurologa, nes tai kaip ir neurolohine liga.
Vaistas nereceptinis
Aciu uz palinkejimus smile.gif
As NVI pas Asadauskiene lankausi. Kazkaip , kai pakeite kabineta ji man kazkokia malonesne pasidare, ar cia nedidele dovanele suveike ;) Ir nusisypso ir paklausia kaip jauciuosi ir atsako i klausimus.
Atsakyti

Atnaujinu: youtube nebėra, pratrynė :) likau pusės antros paskaitos nepažiūrėjus :)

Taip youtube yra tik pirma dalis. Antros siand jau neberodo. Jei as teisingai supratau, jis siulo pirkt DVD su visomis serijomis, atseit dabar per puse pigiau... Man pavyko parsisiust i kompa net ir su rusiskomis subtitrais...

Atsakyti

Kai buvau paskaitoje apie skauma, tai sake, kad galima kreiptis i skausmo gydytoja. Bet manau reik asikalbet su savo onkologu chemiku. Arba kreiptis i neurologa, nes tai kaip ir neurolohine liga.
Vaistas nereceptinis
Aciu uz palinkejimus smile.gif
As NVI pas Asadauskiene lankausi. Kazkaip , kai pakeite kabineta ji man kazkokia malonesne pasidare, ar cia nedidele dovanele suveike ;) Ir nusisypso ir paklausia kaip jauciuosi ir atsako i klausimus.

Asadauskiene pakeite kabineta? Na, gal gerai, nes prie tuliko ten nelabai buvo, nuo to kvapo vien vemt vercia... Ir kur jin dabar bazuojasi?

Atsakyti
QUOTE(belulino @ 2017 09 16, 01:17)

<p>Asadauskiene pakeite kabineta? Na, gal gerai, nes prie tuliko ten nelabai buvo, nuo to kvapo vien vemt vercia... Ir kur jin dabar bazuojasi?

</p>

Na ji dabar kaip ir per du kabinetus dirba. 25 kabinete tik dvi dienas r ten ateina pacientes tik issirasyt tableciu. O 341 kabinete ji dirba 3 dienas ir ten ateina pacientai lasintis chemijos. Tai as ten ir keliauju.
Atsakyti

Undzinka, prisiminiau kažkada klausei ką reiškia, kai nudiegia metastazes ar limfmazgius. Tai va, man irgi būna kad nudiegia, bet kadangi dabar KT parodė, kad guzas mažėja, tai galvoju kad nieko bloga kad nudiegia, gal tiesiog brudas žūva. ;)

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 09 17, 08:51)
<p><strong>Undzinka</strong>, prisiminiau kažkada klausei ką reiškia, kai nudiegia metastazes ar limfmazgius. Tai va, man irgi būna kad nudiegia, bet kadangi dabar KT parodė, kad guzas mažėja, tai galvoju kad nieko bloga kad nudiegia, gal tiesiog brudas žūva. ;)</p>

Na ir as taip manau. Kadangi taikoma nauja chemija, labai tikiuosi, kad ji veikia ir del to nudiegia, nes anksciau taip nebuvo.
Ir va tik siandien susimasciau...Chemija nauja gaunu jau menesis laiko, kanapes tebegeriu. O va kaip man suzinot ar galima jas gerti su sitais vaistas ar ne? Blogai, kad neskaitau angliskai...Brazil, Tu pas mus specas, pagooglink a...Vinorelbine Actavis. Jei nebutu sudetinga...buciau labai dekinga smile.gif
Atsakyti

Na ir as taip manau. Kadangi taikoma nauja chemija, labai tikiuosi, kad ji veikia ir del to nudiegia, nes anksciau taip nebuvo.
Ir va tik siandien susimasciau...Chemija nauja gaunu jau menesis laiko, kanapes tebegeriu. O va kaip man suzinot ar galima jas gerti su sitais vaistas ar ne? Blogai, kad neskaitau angliskai...Brazil, Tu pas mus specas, pagooglink a...Vinorelbine Actavis. Jei nebutu sudetinga...buciau labai dekinga smile.gif

Pagooglinau, konkrečiai apie šį vaistą kartu su kanapėm nieko neradau. Manau kad panašiai kaip ir su visom kitom chemijom - aiškios nuomonės nėra, nes nebuvo tirta. Internete pusė mano, kad galima su chemija vartoti, kita pusė mano, kad negalima. Gydytojai yra prieš, nes neaišku kaip vaistai reaguoja. Kadangi nėra tirta, nieks dabar į šį klausimą neatsakys. Tačiau JAV juk legalizuotos medicininės kanapės chemijos pasekmėms mažinti, vadinasi dalis žmonių vartoja. 

Apibendrinant, jei jauti kad padeda (miegoti, nuo skausmo, imunitetui ar pan), tai vartok toliau. Tačiau apsidraudžiant aš bent jau nevartočiau tris dienas prieš chemiją ir tris dienas po (jei lašina kas tris savaites). Taip viena moteris, su kuria kalbėjau, darė.

Kas skaito angliškai ir įdomi šita diskusija, tai va pora šaltinių:

http://herb.co/2017/...rapy-treatment/- čia rašo, kad 2016 gruodį tik pradėta pirma pasaulyje klinikinė studija apie chemoterapijos ir kanapių tarpusavio poveikį, rezultatų dar nėra, bet reikia tikėtis kad metų kitų bėgyje atsiras.

https://www.endoca.c...cannabis-chemo/

Atsakyti