Turkiškus serialus atradau prieš pat karantiną, ieškojau "fono" ką galėčiau viena akim žiūrėti ir klausyti dirbdama, o holivudiniai serialai netiko, nes ten kad minties nepamesti, reikia visą laiką dėmesį palaikyti.
Pradėjau nuo sakyčiau tikrai prastų, bet įgarsintų lietuviškai:
Pirmas kurį pradėjau žiūrėti - Cennetin gozyaslari (Meilės simfonija) - patiko scenarijus, pagrindinis akorius pusė bėdos, bet prasukus į priekį pamačiau kad jie net ženytis ruošiasi į kaktą pasibučiuodami ir mečiau, per daug naivus ir vaikiškas pasirodė.
Antrą bandžiau žiūrėti Yarali kuslari (sužeisti paukščiai) - nepatiko pagrindinė aktorė, tai mečiau gal po 20 serijų
Trečias bandymas - Bana sevmeyi anlat (meilės sparnai) - mečiau, nes nepatiko pagrindinis akorius, o ir jo vaidinamas herojus kažkoks nevyriškas pasirodė.
Ketvirtas nesėkmingas bandymas - Kalbimdeki Deniz (Nuo likimo nepabėgsi) - žiūrėjau net per ilgai ir stebėjausi savo kanrybe, nes pagrindinis aktorius net atstumiantis, pastoviai susivėlęs ir kažkoks nevalyvas atrodo.
Ir tada atradau Siyah beyaz ask prasidėjo bemiegės naktys, nieko nemačiau tik Ferhatą ir Asli, o pabaigus žiūrėt dar kelias dienas kaip apdujus vaikščiojau, nes supratau, kad neberasiu antro tokio gero serialo. Nuo to serialo aš didžiausia Ibrahim Celikkol gerbėja, nu jau tokio vyriško grožio vyras, o vaidyba jo Soyah beyaz ask - kosminė, toks isijautimas į vaidmenį, kad po to serialo kitaip kaip bandito su šautuvo jo ir neįsivaizdavau.
Tai aišku pabaigus Siyah beyaz ask ieškojau ką dar pažiūrėti su Celikkoliu ir radau Netflixe Kordugum ir Sadece sen. Pastarasis filmas patiko, o į Kordugum nors dėjau daug vilčių, nuvylė. Nors nufilmuota labai gražiose vietose, labai gražūs namai, ypač tas stiklinis, bet erzino jame pagrindinė aktorė ir tie bučiniai į kaktą..nu visiška nesamonė, žmonės ruošiasi ženytis ir pasibučuoja į kaktą, nebuvo ten aistros tarp pagrindinių herojų visai, kažkiek reikalą pataisė ta grįžusi ex mylimoji ir su ja galėjo toliau manau tęsti tą serialą, bet kai jau reikalai pasitaisė jį "užlenkė". Tai žiūrėjau galima sakyt tik kad į Celikkolį paspoksot
Tada atradau, kad turkiškus serialus galima rusiškai internete žiūrėti, pamačiau koks didelis pasirinkimas ir kadangi jau buvau paragabus vieno gero serialo, rinkausi pagal atsiliepimus, kad vėl neužšokti ant nuobodaus ir atradau Erknci kus. Pabaigti jo nesugebėjau, nes labai jau išsitempė ir tas stumdymasis pirmyn atgal pasidarė apie nieką, pradėjau labai daug prasukinėti, bet Can Yaman - tobulo grožio vyras ir rimta konkurencija mano favoritui Celikkoliui. Tarp pagrindinių herojų tikrai yra chemija ir tos jų scenos kai rodos jau pagaliau priartėja prie bučinio net gniaužia kvapą. Bet po šito serialo supratau, kad aš draminių serialų gerbėja ir tokie linksmi, humoristiniai man nelabai, bet dėl Can Yaman žavesio manau dar grįšiu ir pabaigsiu Erkenci kus. Labai būtų įdomu Can Yaman pamatyti kokiame dramatiškame vaidmenyje. kas skaitot rusiškus forumus gal žinot, ar jis dar planuoja kažkur vaidinti?
Metus Erkenci kus nusprendžiau grįžti prie Celikkolio ir išsirinkau žiūrėt Dogdugun Ev Kaderindir ir tikrai nenusivyliau. Nors tie ūsai erzino ir pykau, kad sugadino tokį gražų aktorių, o ir ta apranga pirmose serijose tragiška buvo, bet net ir tai nesugadino nuotaikos, nes labai kabino siužetas, o ir kibirkštys sproginėjo tarp Mehdi ir Zeynep. Tik aš višta nesupratau kodėl vis naujaserija neišeina, kol po kelių savaičių supratau, kad turkai iš kart filmuoja ir rodo ir kad negali filmuoti dėl karantino Tai vienas didesnių galvos skausmų dabar ar filmuos jį pasibaigus karantinui, nes jis pirmas serialas po Siyah beyaz ask kuris taip stipriai įtraukė ir kurį žiūrėčiau antrą kartą. Labai užkabino ir ta Zeynep exo linija, įdomu ar kažkas bus ten rimčiau tarp jo ir Zeynep draugės. Nu ir aišku labai smalsu kas bus kai kaimynka Mehdi vaiką pagimdys. Nerašo rusu forumai nieko, kada galima tikėtis naujų serijų ir ar iš vis neužlenks jo, nes būtų labai liūdna.
Vis beleukdama naujos Dogdugun serijos nusprendžiau pratęsti savo romaną su Celikkoliu (čia jau manija matyt ) ir pradėjau žiūrėti Merhamet. Labai patiko, palyginus mažai teko prasukinėti, Celikkolis šitame seriale vaidino gal ir ne stipriausiai, bet tikrai atrodė gražiausiai. Siužetas labai geras, patiko labai ta visa istorija apie vaikystę, ir labai patiko Sermeto ir Deniz linija, ji dažnai buvo net įdomesnė nei Narin ir Firato, nes tarp jų man aistors pritrūkdavo, Narin tokia bich face moteris, šalta ir bejausmė atrodė, viską apskaičiuojanti ir nepasiduodanti jausmams. Pabaiga aišku labai supykdė ir tik dėl jos nežiūrėsiu šito serialo antrą kartą, nu šitaip nevykusiai užbaigė.
Po Merhamet labai ilgai ieškojau ką žiūrėt, bandžiau visus po truputį, niekas nekabino, tai antrą kartą pažiūrėjau Siyah beyaz ask. Kažkodėl jaučiu, kad aš ir trečią kartą šitą serialą pažiūrėsiu įdomu, ar tai labai nesveika, ar yra tokių, kurios po 3 kart tą patį žiūri?
Tada pagal įvertinimus išsirinkau Kara Sevda, pažiūrėjau daugiau nei pusę pirmo sezono ir mečiau, nu ne mano serialas, labai man negraži ta Neslihan Kaip nori ją šukuok ir dažyk, nu negaliu aš į ją žiūrėt, ypač kai šalia stovi tokio grožio moteris kaip Asu. Net Zeynep gražuolė palyginus su pagrindine heroje Nihan. O ir jokios aistros man tarp Kemalio ir Nihan nebuvo matyt, žiauriai nevykusi pora, o Kemalis dar ir per saldžiai per gražus.
Ir va tada atradau šitą temą supermamose, prisiskaičiau jūsų rekomendacijų ir išsirinkau žiūrėti Hercai. Užkabino istorija apie kerštą ir pagrindinis aktorius. Man jei pagrindinis aktorius ne mano skonio, tai labai sunkiai žiūrisi. Tai Hercai vakar baigiau paskutinę esamą seriją ir turiu dar vieną galvos skausmą, ar bus tų serijų daugiau. Kabint - kabino, pagrindiniai aktoriai tobuli, nervino tik tas pastovus rėkimas ir šaudymasis, toks jausmas kad pasėdi ant kėdutės 10 minučių iki sekančio lėkimo mosikuotis pistoletais ir rėkti vieni ant kitų. Tą bobutę tai kiekvienose serijoje man pačiai norėjosi nušauti, kad pagaliau nustotu rėkti visi ir grasintis išžudyd vieni kitus. Nu ir aišku erzino tie bučiniai į kaktą, pradžioje serialo permiega su vyru kaip niekur nieko, p paskui 36 serijas tamposi šiaip ne taip į kaktą pasibučiuodami, ant grindų prie lovos miegodami ir rausdami vien pažiūrėję vienas į kitą, nu cirkai ne kitaip. Labiausiai juokiausi, kad vienoje iš paskutinių serijų pradėjo svaigti Miranas, kad dukros norėtų, tai jau tada net garsiai žiūrėdama pakomentavau, kad vaikai žinokit po sexo atsiranda, o jūs vos į kaktą sugebat pasibučiuoti
Man iš vis mistika su tais turkiškais serialais ir meilės scenomis, vienose, kaip pvz Kuzey Gyney pirmoje serijoje su pana į lovą sušoka, o kituose apsiveda ir į kaktą bučiuojasi, ten gal turkijoje kokia cenzūra neseniai įvesta, nes man peršasi tokia mintis, kad senesniuose serialuose rodydavo daugiau ir atviriau, o naujuose bučinys į lūpas tai daugų daugiausia ko gali tikėtis po 40 serijų.
Taigi, vakar baigiau hercai ir esu kančiose renkantis ką žiūrėt. Dauguma čia labai gyrė Ask i memnu, bet man jis tooos senas, įgarsinimas rusiškas toks baisus, o ir Kivanc ne mano skonio vyras tai vis svarstau bandyt pasikankinti ir pramuš, ar nevargti. Dar vakar pabandžiau Guzey Guney, tai irgi jis man toks senoviskas atrodo, na bet už Ask i memnu geriau žiūrisi, tai gal reiks bandyt. Dar šiandien pabandžiau irgi pagal jūsų rekomendacijas Gunesi beklerken pažiūrėt, tai šitas lyg labiausiai kabina, nors truputį neramina ta mokinių meilė, jei jau suaugusiems turkai pasibučiuoti neleidžia, tai ar nebus čia, kad tik spoksos vieni į kitus 60 serijų, nes neištversiu
Nu va kiek prirašiau, tai gal bus kokių patarimų ką dar vertėtų pabandyt žiūrėt? Labiau ieškau kokio dramatiško, o ne tirli pirli.