Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiški serialai VI Tema

QUOTE(daibava @ 2018 09 03, 10:52)
o man kaip tik pabodo tas saldus romantizmas
ir norisi kažko rimtesnio,
tikiuosi, kad šis serialas man tiks

Sutinku del saldaus romantizmo, man irgi atsibodo.
As tikiu, kad sis serialas bus geras. Nors Leylos nemegstu, bet vien ko Bugra ir ta mergaite verti. Tiesiog vaiku negalia man yra per sunki tema.
Tikiuosi, kad reitingai nenumarins jo, kaip kad buvo su 8. Gun, nors buvo super ir komanda, ir siuzetas. Neaisku kaip beitikti tiems turkams unsure.gif

Bet siaip atrodo tiek tu serialu kepa, o va kiek promo perziurejau, nei vienas taip ir neuzkabino. Kaip kad SBA pernai. Net jei mano mylimas Celikkolis nebutu ten vaidines, buciau pradejus ji ziuret, nes promo buvo WOW. Ta muzika, sokis, dinamika, emocijos tiesiog prikauste nuo pirmos sekundes. O siemet tokiu nera.
Beje, Yıldıray Gürgen muzikinis takelis mane tiek uzveze, kad kazkada emociju apimta as jam asmeniskai parasiau ir padekojau uz nuostabu darba, o jis atrase, padekojo ir pas save pasidalino smile.gif Zmones uz kadro labai vertina ir dziaugiasi, kai juos pastebi wub.gif Labai labai tikiuosi, kad siemet butent jis gaus drugeli wub.gif

Megstu Nurgul Yesilcay, ir projektas jos siumetinis neva tiek daug zadantis, bet paziurejau - nu ir tas pats per ta pati, vel prievarta, smurtas pries moteri, vel kalejimai, asaros, nu kiek galima?! blink.gif unsure.gif

Zadu uzmest aki i ta Can kiriklari, nes ten mano mylimas Alican Yucesoy vaidins, o man tai jau kokybes zenklas, ir Hande man patinka, bet va Seckino nemegstu, tai nezinau ar sueis jis man biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milagra: 03 rugsėjo 2018 - 11:31
QUOTE(Milagra @ 2018 09 01, 16:48)
Man Kiralik ask patiko, o sito tai neziureciau net jei neblogai uz tai sumoketu biggrin.gif
Idomios tos moralines nuostatos pas juos  ax.gif Moterims pirstus lauzyt, ausis pjaustyt nieko tokio, o va buciniai blogis baisus  ax.gif

buciniai ne santuokoje , nu bet buciniu buna, va seksas nesusituokus jau blogis, kai supratau pas juos, ypac moteriai biggrin.gif Bet ir gerai, nebijai, kad vaikas kina paziures, neislys kokia scena netiketai biggrin.gif
o del smurto, labai pastebiu tendencija, kad jie moko, aukleja visuomene per tuos serialus, kad smurtas blogai, kad moteris gali issiskirti, jei pries ja smurtauja, kad ten tas garbes kodeksas ,kai nuzudo del nusizengimu irgi piesamas kaip neteisingas...manau gerai ir serialai grazus apie meile, seima..Idomu, kaip ten realus gyvenimas, kiek atitinka tuos ju kinus biggrin.gif

Perziurejau seriala Высшее общество , nebuvau maciusi, visai patiko , kol laukiu naujos serijos is Ранняя Пташка biggrin.gif

https://www.youtube....h?v=kOvuS5j2te0

mane kas nervina tik kartais ju kinose, tas perspaudimas su kuom nors, jei jau kakza nutytli tai jau iki negalejimo, ir tokso kartais nelogiskos scenos sukuriamos biggrin.gif bet siaip vis tiek fiani man ju tie kinai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Žalia Rūta @ 2018 09 01, 20:55)
O dėl bučinių.. Tai kaip čia pasakius.. Kad ir per Kuzey Guney.. migam į lovą įsitempė..  Arba pastojo nuo Kuzey Simai. Ar čia blogiukų linijom leidžiama, o pagridininei linijai - ne? unsure.gif
Arba šiaip visi ėjimai į kairę.. Ar čia iš tų, ne dieninių, tai ten leidžiama?

bet taigi scenu nerodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Milagra @ 2018 09 03, 12:00)
Bet siaip atrodo tiek tu serialu kepa, o va kiek promo perziurejau, nei vienas taip ir neuzkabino.

ir aš nemažai serialų pažiūriu 1 - 2 serijas ir palieku,
nes nesudomina
man norisi ir, kad siužetas būtu kažkiek realus,
ir aktoriai patrauklūs ir tiktu rolei, vaidyba natūrali,
patinka, kai muzika graži
nepatinka, kai pasineriama į archaistines tradicijas,
perdėtus moralinius suvaržymus
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 03, 12:41)
buciniai ne santuokoje, nu bet buciniu buna, va seksas nesusituokus jau blogis, kai supratau pas juos, ypac moteriai  biggrin.gif  Bet ir gerai, nebijai, kad vaikas kina paziures, neislys kokia scena netiketai  biggrin.gif
o del smurto, labai pastebiu tendencija, kad jie moko, aukleja visuomene per tuos serialus, kad smurtas blogai, kad moteris gali issiskirti, jei pries ja smurtauja, kad ten tas garbes kodeksas ,kai nuzudo del nusizengimu irgi piesamas kaip neteisingas...manau gerai ir serialai grazus apie meile, seima..Idomu,  kaip ten realus gyvenimas, kiek atitinka tuos ju kinus biggrin.gif

O nebaisu, kad vaikas netycia paziures, kaip moteri dauzo ir jai pirstus lauzo? Jau geriau mano vaikai pamatytu meiles scenas ax.gif

Tos visuomenes taip neisauklesi, nes musulmonu pasaulyje toks elgesys, deja, yra normalus. Ypac tamsiu, neissilavinusiu zmoniu sluoksnyje. Butent tokie serialai yra labiausiai ziurimi, nes tai yra ju realus gyvenimas, todel jiems idomu. Savo aplinkoje sutinku nemazai turku, mes apie tai padiskutuojame. Aisku, visi jie jau daugiau ar maziau prakute, seniai isvyke is Turkijos, bet vis tiek pasamoneje nusistovejusi nuostata, kad vyrui geriau nepriestarauti. Viena turke destytoja, kuri man labai patiko ir tikrai protinga, issilavinusi moteris pasirode, vis tiek toki pavyzdi dave per paskaita, kad jei vyras siurbia grindis ir daro tai blogai, geriau nieko nesakyti ir paskui padaryti paciai, nei kazka pasakyti. Nes jei papriekaistausi, tai jis kita karta visai nesiurbs, reikia dziaugtis tuo, kad jis tipo padeda, nes tai vis dar nera norma. Pazistu ir labai emancipuotu, uz europieciu istekejusiu turkiu, kai apie ju kilme tik vardas isduoda. Bet kuriuo atveju dar nesutikau turkes moters, kuri noretu grizti atgal i Turkija. Paklausus del ko, atsakymas vienas ir tas pats - del moteru teisiu suvarzymo/nebuvimo. Nors pacios salies, gamtos, giminiu, be abejo, ilgisi. Viena artimiausiai pazistamu turkiu, kuria galeciau netgi drauge pavadinti, labai puiki, savarankiska moteris, gyvenanti cia jau daugiau kaip 20 metu, sake, po siai dienai Stambula sapnuoja ir jo ilgisi. Turi ten nama ir menkiausiai progai atsiradus, lekia ten atostogauti. Bet po paskutiniu erdogano bajeriu, sake ne jai ten darosi nebemiela. Tai tiek is mano patirties.
Atsakyti
QUOTE(Milagra @ 2018 09 03, 14:12)
O nebaisu, kad vaikas netycia paziures, kaip moteri dauzo ir jai pirstus lauzo? Jau geriau mano vaikai pamatytu meiles scenas  ax.gif

Tos visuomenes taip neisauklesi, nes musulmonu pasaulyje toks elgesys, deja, yra normalus. Ypac tamsiu, neissilavinusiu zmoniu sluoksnyje. Butent tokie serialai yra labiausiai ziurimi, nes tai yra ju realus gyvenimas, todel jiems idomu. Savo aplinkoje sutinku nemazai turku, mes apie tai padiskutuojame. Aisku, visi jie jau daugiau ar maziau prakute, seniai isvyke is Turkijos, bet vis tiek pasamoneje nusistovejusi nuostata, kad vyrui geriau nepriestarauti. Viena turke destytoja, kuri man labai patiko ir tikrai protinga, issilavinusi moteris pasirode, vis tiek toki pavyzdi dave per paskaita, kad jei vyras siurbia grindis ir daro tai blogai, geriau nieko nesakyti ir paskui padaryti paciai, nei kazka pasakyti. Nes jei papriekaistausi, tai jis kita karta visai nesiurbs, reikia dziaugtis tuo, kad jis tipo padeda, nes tai vis dar nera norma. Pazistu ir labai emancipuotu, uz europieciu istekejusiu turkiu, kai apie ju kilme tik vardas isduoda. Bet kuriuo atveju dar nesutikau turkes moters, kuri noretu grizti atgal i Turkija. Paklausus del ko, atsakymas vienas ir tas pats - del moteru teisiu suvarzymo/nebuvimo. Nors pacios salies, gamtos, giminiu, be abejo, ilgisi. Viena artimiausiai pazistamu turkiu, kuria galeciau netgi drauge pavadinti, labai puiki, savarankiska moteris, gyvenanti cia jau daugiau kaip 20 metu, sake, po siai dienai Stambula sapnuoja ir jo ilgisi. Turi ten nama ir menkiausiai progai atsiradus, lekia ten atostogauti. Bet po paskutiniu erdogano bajeriu, sake ne jai ten darosi nebemiela. Tai tiek is mano patirties.

tai as tokiu neziuriu, kad ju nei nera daug, is tu nauju tik vienas maciau toks buvo, bet labai nepatiko, butent del to smurto perdeto, nepamenu pavadinimo, nieko kai is kalbu suprantama, kad kazkas patyre smurta, vaikai rusiskai vis tiek nesupranta, bet ne kai rodoma nuolat... doh.gif

nu jau cia perdejot, nesuabsoliutikint visu musulmonu biggrin.gif tokia norma pas juos kaip ir Lietuvoje, nei daugiau , nei maziau. Normaliem zmonem, tai nenorma, o buduliam taip gerai. unsure.gif

nu ji gana teisingai pasake, dauguma vyru, nepriklausomai nuo tautybes taip reaguoja biggrin.gif

jo politikai ne viena sali taip susika... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 03, 13:28)
nu jau cia perdejot, nesuabsoliutikint visu musulmonu  biggrin.gif

tokia norma pas juos kaip ir Lietuvoje, nei daugiau , nei maziau. Normaliem zmonem, tai nenorma, o buduliam taip gerai.  unsure.gif

nu ji gana teisingai pasake, dauguma vyru, nepriklausomai nuo tautybes taip reaguoja  biggrin.gif

jo politikai  ne viena sali taip susika... doh.gif

Neabsoliutinu, isskyriau sluoksnius. Yra ir ten normaliu zmoniu, zinoma, tik i procentine israiska reiketu atsizvelgti. Palyginus tarkim 2 proc buduliu Lietuvoje ir 2 proc pvz. Turkijoje, skaitine israiska ganetinai skirtingai atrodytu.
Pavyzdziui, kaip tik praeita savaite su kolege turke diskutavom, kad pagal paskutine oficialia statistika beveik 3 mln Turkijos vaiku neprieinamas "privalomasis" ugdymas. 3 mln Watsonai! Taip, Turkijos mastu tai viso labo kokie 14 proc. konkrecios amziaus grupes, bet o taciau kita vertus, tai daugiau nei visa Lietuva. O dar plius - kas tai yra oficiali statistika Turkijoje? biggrin.gif Cia tas pats kaip sovietu sajungos oficialia statistika tiketi biggrin.gif Tai reiskia, kad tikrieji skaiciai yra zymiai didesni. Kaip jus galvojate koks tu zmoniu (neleidzianciu vaiku i mokykla) gyvenimo budas, ideologija, vertybes, siekiai ir kaip ju gyvenimas korealiuoja su akmens amziaus paprociais ir "moralinemis" normomis? O jei pakalbetumem apie kitas salis kaip Pakistanas, Afganistanas etc. tai dar su kita realybe susidurtumem. Va, kaip tik pavyzdys is siandienines spaudos pas mus - per klases isvyka i pili, ketvirtokai isprievartavo kita desimtmeti. Dviese laike, o trecias darbavosi. 4tokai!!!!! blink.gif Spekit is kur jie?

Linkiu tuo tiketi ir toliau ax.gif 4u.gif

Gal ir taip, niekam nepatinka kritika, bet as savo vyrui nebijau pasakyti, kad jis kazka blogai daro, ir paburbeti nebijau, ir parekti nebijau, jei man to norisi biggrin.gif Ir net i galva neateitu mintis, kad jis, matai, kita karta kazko nedarys del to. Ir jam neateitu i galva kazko nedaryti, nes mes seima, lygiaverciai partneriai ir galime sau leisti vienodai elgtis vienas su kitu. Ir mums tai savaime suprantamas dalykas, kitaip ir buti negali. Jei galvojate, kad ir musulmonu pasaulyje yra taip pat, tai realybeje tektu smarkiai nusivilti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milagra: 03 rugsėjo 2018 - 15:01
Dar vienas naujas perliukas biggrin.gif
https://www.youtube....p;v=uuKcT1dqTS0
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2018 09 03, 11:52)
o man kaip tik pabodo tas saldus romantizmas
ir norisi kažko rimtesnio,
tikiuosi, kad šis serialas man tiks

Jokių saldžių nežiūriu. Aš čia, manau, su mažiausiu stažu filmų, nes labai mažai kas patinka.

Atsakyti
QUOTE(Milagra @ 2018 09 03, 15:38)

tai as i viska zinau, siame pat pasaulyje gyvenu, ka ir sakau juk ne religija prie ko, o aplinka, kur gyveni, issilavinimas ir t.t. as dirbu su paksitanieciasi ir sirais, turkais, labai suanus zmones, issilavine, portingi, musulmonai. Lietuvoje paprasciausiai irgi labai daug smurto, kaip ir visoje Europoje, aisku vakaru salyse, kur jau turtingos, moterys labiau sugeba save apsisaugoti ir vaikai jau geriau gyvena, bet Lietuvoje dar baisu. Bet aplamai visur pilna to smurto pagal Es tyrima ,kas trecia moteir spatiria smurta Europos sajungos salyse, baisoka ar ne? tik gal jos greiciau gauna paglaba, gal tas smurtas nesitesia visa gyvenima, bent tikiuosi...
O kokioj jus slayje gyvenat, kur tokei baisus dalykai dedais, ir kur mokytojai ziurejo? blink.gif

cia ne tikejimas, cia patirtis biggrin.gif
ne baimeje esme, o rezultate, as irgi nebijodavau pasakyti ir paburbeti, bet gyvenimas ismoke, akd neburbant ir nekritikuojant, daug geresni rezultatai, su draugem pasnekam, keliu tautybiu vyrai tas pats biggrin.gif (maniskais tai lietuvis) As turiu drauge istekejuse uz musulmono, ne ka kitaip pas tuos, kurie europoje gyvena, aisku jis nebudulis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 03 rugsėjo 2018 - 20:03
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 03, 20:00)
tai as i viska zinau, siame pat pasaulyje gyvenu, ka ir sakau juk ne religija prie ko, o aplinka, kur gyveni, issilavinimas ir t.t. as dirbu su paksitanieciasi ir sirais, turkais, labai suanus zmones, issilavine, portingi, musulmonai. Lietuvoje paprasciausiai irgi labai daug smurto, kaip ir visoje Europoje, aisku vakaru  salyse, kur jau turtingos, moterys labiau sugeba save apsisaugoti ir vaikai jau geriau gyvena, bet Lietuvoje dar baisu. Bet aplamai visur pilna to smurto pagal Es tyrima ,kas trecia moteir spatiria smurta Europos sajungos salyse, baisoka ar ne? tik gal jos greiciau gauna paglaba, gal tas smurtas nesitesia visa gyvenima, bent tikiuosi...
O kokioj jus slayje gyvenat, kur tokei baisus dalykai dedais, ir kur mokytojai ziurejo?  blink.gif

cia ne tikejimas, cia patirtis  biggrin.gif
ne baimeje esme, o rezultate, as irgi nebijodavau pasakyti ir paburbeti, bet gyvenimas ismoke, akd neburbant ir nekritikuojant, daug geresni rezultatai, su draugem pasnekam, keliu tautybiu vyrai tas pats  biggrin.gif (maniskais tai lietuvis) As turiu drauge istekejuse uz musulmono, ne ka kitaip pas tuos, kurie europoje gyvena, aisku jis nebudulis smile.gif

Itariu, kad ne tam paiam pasauly biggrin.gif Gincytis nesigincysiu, bet ka as noriu pasakyti, tai kad negalima lyginti kriausiu su obuoliais, t.y. Lietuvos ir Pakistano ar pan. Nes 2 proc. buduliu Lietuvoje, kuriuos per 24 valandas rodo, atitinka viso labo apie 60 tukst, kai tuo tarpu tose salyse tas pats procentas pavirsta i 200 ir daugiau milijonu. O ir pats procentas tamsiu zmoniu yra zyyyyyyyymiai didesnis. Ir jei musu buduliai tiesiog kaimo alkoholikai, tai ten visiski tusciagalviai pasauli matantys per religine prizme. Butent religija yra net labai prie ko. Kaip taisykle, tose salyse kuo maziau issilavines zmogus, tuo labiau religingas, t.y. tuo lengviau juo manipuliuoti. Ju tuscios galvos pripumpuojamos kokio tik nori sh.. ir jie valdomi kaip marionetes. Man ju butu gaila, jei jie nenestu tos savo "kulturos" cia, kur jiems istiesiama pagalbos ranka ir tos rankos nespjaudytu. As net nedrisciau lyginti Lietuvos su tuo pasauliu, nes cia net ne kriauses ir obuoliai, bet zeme ir dangus biggrin.gif Nezinau kokioje aplinkoje Jus Lietuvoje gyvenote, nes as per savo gyvenima, savo aplinkoje nesu su smurtu susidurus ir jo net is arti nemacius. Neskaitant to, kad kieme pacanai kartais pasimusdavo tarpusavy. Manes net vaikystej tevai nemusdavo, nors tais laikais tai kaip ir normalu buvo. Ne uz ka nesutiksiu, kad pas mus smurto tiek pat, kiek ten smile.gif Apskritai nieko blogo negaliu pasakyti apie Lietuva, tiesiog drasi jauna salis su savais pliusais ir minusais. Labai didziuojuosi savo salimi ir visur visiems ir visada skleidziu tik geras emoicjas, kas liecia Lietuva.
Cia dirbu bibliotekoje interkulturiniame centre, kasdien sutinku daug protingu issilavinusiu (nes kitokie i biblioteka paprasciausiai neina) zmoniu is ivairiu ivairiausiu saliu. Kadangi man labai idomus tie tautiniai kulturiniai skirtumai ir zmoniu istorijos, daug kalbames tomis temomis, bendraujame, keiciames patirtimis, taip ir susidaro nuomone apie vienus ar kitus dalykus. Is pirsto nieko neislauziau, viskas is tu paciu zmoniu pasakojimu, kurie toje terpeje gyveno. Kiekvienas turi istorija kaip cia atsirado ir kodel. Kokie persekiojimai vyksta, susidorojimai. Ir viskas, absoliuciai viskas susije su religija, sariatu. Nes ten politika tiesiogiai susijusi su religija. Turkija iki siol buvo vienintele musulmoniska salis, kur religija buvo atskirta nuo valstybes valdymo. Jiems pasiseke, kad kazkada turejo toki lyderi kaip Atatiurkas. Deja dabar jis vartosi grabe, matydamas kaip viskas griaunama, ka jis taip sunkiai state.

O mano aprasytas atvejis ne mano salyje, o Vokietijoje, Berlyne, taciau ir pas mus aidi per visur, nes kaimynystej esam. Ir panasus dalykai ten vyksta kasdien http://www.spiegel.d...-a-1226153.html Neperseniausiai berniukas baseine buvo isprievartautas. Neveltui vokieciai jau pradeda eiti i gatves, siandien kaip tik didziulis protestas vyksta. Ir cia tik pradzia. Deja, per velu jau kazka pakeisti.
Papildyta:
O griztant prie temos, tai nu ir sezonas nusimato - galima bus verkt nuo pirmadienio iki penktadienio biggrin.gif Depresucha totali.
Bir umut yeter

Can kiriklari

Kaip susitare siemet, viskas su vaikais ir policininkais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milagra: 03 rugsėjo 2018 - 22:31
Milagra, ka galiu pasakyti, pasiseke jums su aplinka, kur augot, deja, statistikos ir nusiklatimu uzregistravimas kita sako ir as daug ko prisiziurejau augdama, mano 2 drauges isprievartavo, mano 2 kaimynes muse vyrai, abi issilavinusios moterys, mano mama su pirmu vyru issiskyre del didelio smurto, kaime kuriam gyvenau jau suaugusi, smurtas pries moteris ,kaip ir alkoholizmas, is vis yra kasdienybe, tik nezinau ar turi kazkokia esmine esme tai, kad kitu tautu daugiau nei musu, kai ir visoje ES nustatyta, kad 30 porc moteru patira smurta...tai nenurodo, kad mes kazkokie geresni, koks skirtumas kokiais motyvais remiasi zmogus, kuris smurtauja pires kita? ar kazka del to geriau? aisku salys, tautos, skirtingos kazkiek pagal savo paprocius, kultura, bet visi mes zmones pirmiausia.
O del pakistanieciu ar kitu musulmonu, nezinau kokius jus sutinkat, as tikrai tokiu nesutinku. As nenoriu pasakyti, kad tokiu nera, aisku yra, bet man kazkaip isskirti kazkokia tauta ar religija neiseina is zmoniu, kuriuos sutinku.
o politika ,aisku, naudoja viska, ka gali ir zmones, kuriuos gali savo tikslam...

nu bet mes cia jau visai nuklydom nuo temos biggrin.gif Turkiski kinai man vieni is megstamiausiu siaip ar taip...o jus visgi su tokiu poziuriu irgi ziurit turkiskus kinus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 04 rugsėjo 2018 - 00:42
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 04, 00:41)
nu bet mes cia jau visai nuklydom nuo temos  biggrin.gif Turkiski kinai man vieni is megstamiausiu siaip ar taip...o jus visgi su tokiu poziuriu irgi ziurit turkiskus kinus?

Su kokiu požiūriu? Ir ką mano požiūris turi bendro su turkų kinu?
https://en.m.wikiped...lence_in_Turkey
Čia šiaip, daug neieskant: About 40 percent of Turkish women have suffered wife beating at some stage in their lives, topping rates in Europe and the US.[8] The 2013 Global Gender Gap Report ranked Turkey 120th out of 136 countries.

Labanakt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milagra: 04 rugsėjo 2018 - 01:36