Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija

QUOTE(daluzenik @ 2016 11 08, 22:03)
Isvykstam 2017 06 24 7n
Kaina dviviecio standartinio 950EU
2 suauge 1 vaikas 12 metu  1100 EU
3 suauge ir 10 metu vaikas 1500 EU

Prie to paties turiu prasyma:
Kas is jusu ivalde turku kalba, gal galetumet parasyt pagrindines reikalingas frazes?
tokias kaip pvz.
Sveiki
kiek kainuoja?
aciu
viso gero...
ir dar daug visokiu  rolleyes.gif
Butu gerai pries kelione truputi namu darbus atlkit, kad nebutu nesmagu  ax.gif

as randu 2017 06 24 7n. 1042eur (2suauge,standartinis). rekomenduokit savo agente 4u.gif 4u.gif
man atrodo hali mera (sveiki ar tai labas).
Atsakyti
QUOTE(renateliaaa @ 2016 11 08, 20:40)

Nu kad labas tai miraba, o ačiū tesekiurederim (nzn kaip rašosi)
Atsakyti
QUOTE(riberte @ 2016 11 05, 19:43)
Mes ir birzelio 1:)

bigsmile.gif Kaip fain, susitiksim ;) keliesie vykstat?
mes 2 suauge ir sunus 6 metu ;)

Gal yra dar vykstanciu i Azura birzelio 1 ? jungiames mirksiukas.gif
Atsakyti
o ,,Šukran" ?
Atsakyti
QUOTE(renateliaaa @ 2016 11 08, 21:40)
as randu 2017 06 24 7n. 1042eur (2suauge,standartinis). rekomenduokit savo agente  4u.gif  4u.gif 

*Mulate* skelbesi, kad gali geras kainas paderinti kelionems
galit jai rasyti i AZ mirksiukas.gif
tokios kaip savo agentes deja neturim. musiske kaip isejo i dekretines atostogas nestuke.gif , taip ir nebegryzo.
Daugiausiai savarankiskai keliaujam, o cia taip sau uzejom i agentura, paderinom ir viskas
O siaip gavom nuolaida, nes musu kompanija bus nemaza.
Paemem 4 kambarius 11 personu, tai sake del to tokia kaina
Papildyta:
QUOTE(ataka26 @ 2016 11 08, 22:56)
o ,,Šukran" ?

O ka reiskia šukran?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daluzenik: 08 lapkričio 2016 - 22:31
Rasau, kaip tariu, o ar labai gerai tariu, tai nezinau biggrin.gif na, supranta jie smile.gif

Zodziai kuriu man tikrai prireikia. Visa kita jau savaime kazkaip.

Meraba - labas
Giule giule - atsisveikinant - ate, viso
pardon - atsiprasau. nemanau, kad turkiskai, bet jie ji labai vartoja. kaip nuosava smile.gif
tamam - gerai
evet - taip, zinoma
jok (oooo, cia mano megstamas smile.gif ) - NE!
cok (labai). tarkim cok guzel - labai grazu)
su - vanduo
ekmek - duona
corba - sriuba
tavuk - vista, patiekalai su vistiena.
tesekuler - aciu
arba aciu dar - tesekiur ederim

siaip per akis pakanka labas ir aciu. Man labiau reikia ne turkisku zodziu, o turkisku patiekalu pavadinimu. be ju man butu liudna. teko ir rusus gelbeti, nes maciau, kad jie jau visiska akligatvi priejo meniu bandydami issifruoti smile.gif bet jei kam reikia, tai googleje pagrindinius patiekalus su pavadinimais ir paveiksliukais tikrai lengvai ras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 08 lapkričio 2016 - 22:43
QUOTE(Cobre @ 2016 11 08, 22:41)
Rasau, kaip tariu, o ar labai gerai tariu, tai nezinau biggrin.gif na, supranta jie smile.gif

Zodziai kuriu man tikrai prireikia. Visa kita jau savaime kazkaip.

Meraba - labas
Giule giule - atsisveikinant - ate, viso
pardon - atsiprasau. nemanau, kad turkiskai, bet jie ji labai vartoja. kaip nuosava smile.gif
tamam - gerai
evet - taip, zinoma
jok (oooo, cia mano megstamas smile.gif ) - NE!
cok (labai). tarkim cok guzel - labai grazu)
su - vanduo
ekmek - duona
corba - sriuba
tavuk - vista, patiekalai su vistiena.
tesekuler - aciu
arba aciu dar  - tesekiur ederim

siaip per akis pakanka labas ir aciu.  Man labiau reikia ne turkisku zodziu, o turkisku patiekalu pavadinimu.  be ju man butu liudna. teko ir rusus gelbeti, nes maciau, kad jie jau visiska akligatvi priejo meniu bandydami issifruoti smile.gif bet jei kam reikia, tai googleje pagrindinius patiekalus su pavadinimais ir paveiksliukais tikrai lengvai ras.

Nu va, Labas ir Aciu žinau ir pakanka, nors dažnai jie labas visom kalbom pasako pirmi, bet jau ačiū turkiskai išgirdę issisiepe lieka, matyt patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 08 lapkričio 2016 - 22:47
QUOTE(ataka26 @ 2016 11 08, 21:56)
o ,,Šukran" ?

o cia ne arabiskai?
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2016 11 08, 22:45)
Nu va, Labas ir Aciu žinau ir pakanka, nors dažnai jie labas visom kalbom pasako, bet jau ačiū turkiskai išgirdę issisiepe lieka, matyt patinka.

manau, kad tiesiog yra mandagu, kai esi kitoje salyje, tai bent pasisveikinti ir padekoti ju kalba. girdejau, kaip lektuve dvi azijietes pagrindiniu lietuvisku zodziu mokinosi skrisdamos i vilniu smile.gif isaukletam zmogui tokie dalykai yra savaime aiskus.
kas megsta deretis, tai labai pravartu ismokti ju skaicius. padeda. Ypatingai, jei dviese su tavim derasi, tai kartais gali praversti, nes jie buna ir tarpusavyje paderina riba, iki kurios nuleis. tik nereikia issiduoti, kad moki.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2016 11 08, 22:52)
o cia ne arabiskai?
Papildyta:

manau, kad tiesiog yra mandagu, kai esi kitoje salyje, tai bent pasisveikinti ir padekoti ju kalba. girdejau, kaip lektuve dvi azijietes pagrindiniu lietuvisku zodziu mokinosi skrisdamos i vilniu smile.gif isaukletam zmogui tokie dalykai yra savaime aiskus.
kas megsta deretis, tai labai pravartu ismokti ju skaicius. padeda. Ypatingai, jei dviese su tavim derasi, tai kartais gali praversti, nes jie buna ir tarpusavyje paderina riba, iki kurios nuleis. tik nereikia issiduoti, kad moki.

Skaičius iš vaikiškų programų moku - ten gi nuolat skaičiuoja jie. Tik va pernai nebuvom TR, prisimirse... Bet nuvyke atgaminsim... Tik va moko iki 10, o toliau...
Atsakyti
Cobre,
Labai jums aciu!

Nusifotkinau jusu posta bigsmile.gif
galesiu mokintis biggrin.gif
Taip jus teisi, pries bet kuria kelione as pasimokau bent pagrindiniu fraziu, po to jau smagu buna, kad gali bent truputi isveblent nors kelis zodzius.
Jei nesunku, gal ir tu patiekalu pavadinimu ar skaiciu galetumet mus pamokyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daluzenik: 08 lapkričio 2016 - 23:13
QUOTE(daluzenik @ 2016 11 08, 23:12)
Cobre,
Labai jums aciu!

Nusifotkinau jusu posta  bigsmile.gif
galesiu mokintis  biggrin.gif
Taip jus teisi, pries bet kuria kelione as pasimokau bent pagrindiniu fraziu, po to jau smagu buna, kad gali bent truputi isveblent nors kelis zodzius.
Jei nesunku, gal ir tu patiekalu pavadinimu ar skaiciu galetumet mus pamokyt?

rasyti daug uztruksiu. internete tikrai nesunkiai rasite viska isdestyta. galima ir kokia programele i telefona atsisiusti. ismoksite, kol skrisite tuos skaicius. bet abejoju ar prireiks smile.gif tiek skaiciu, tiek patiekalu. todel nemanau, kad tikslinga cia rasineti.
Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2016 11 08, 23:32)

O ka reiskia šukran?

Bent Šiukran (ta u tokia minkšta) moteriškas vardas, gan populiarus Turkijoje.

Deniz - jūra, Akdeniz - baltoji jūra, jie taip viduržemio jūra vadina.
na-sil-sin kaip sekasi, verstusi, bet bent kurorto zonoje jie jį naudoja kaip 'how are you' anglai, dažnai net nereikia atsakymo.
liuften - prašau

Tavuk durum - susuktas vištienos kebadas

QUOTE(Cobre @ 2016 11 08, 23:52)
tik nereikia issiduoti, kad moki.

drinks_cheers.gif su jais turkiškai kalbu, tik jei man reikia skubiai, o jie ten su kuo nors derasi,o aš kainą jau maždaug žinau,tada siūlau savo turkiškai, kad jam biznio negadinti ir visada pavyksta ax.gif
Atsakyti