Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(mylimuke! @ 2019 03 07, 13:54)
Kaip galima nerast 3men ismaniojo? 😁

Pasirodo galima, va kokie mano sugebėjimai mažam plote paslėpti.
QUOTE(bučkis @ 2019 03 07, 18:32)
Bet tai čia ne telefonų bėda.o tevų. Kaži ar labai padidėtų kūrybiškumas ir veikla jei kompų nebūtų.

Linkiu kad ilgainiui galėtum džiaugtis be bijojimo ;)

Ką aš žinau, kad jei būtu "mūsų laikais" tai sedėčiau taip pat prilipus prie tų ekranų. Dažnai auklėjam - va mes tai eidavom kurdavom. Žinoma, nes neturėjom. Būtume turėję butumėm tokie patys.

Oi, ne tėvų. Tai masinė psichozė, priklausomybė, uzurpavusi vaikus ir ne tik. Vaikas dar negali atsirinkti, ar atsakingai tam internete būti. Renkasi, kas jam įdomu - žaidimai, ir įjunksta. Žinau šeimų, kurios atsisakė telefonų išmanių, kompų dėl vaikų ir viskas labai pasikeitė į gfra. Bendrauju juk su daugybe šeimų, mokytojų, problema visuotiné. Juk tėvai dirba ir pan, negali vaiko kontroliuot ar užimt visą dieną. Knygos nustumtos į šalį. Pavargau konteoliuot, atiminėt, įvedinét taisykles, aiškinti. Aš augdama nespoksojau į teliką, retai, nebuvo įpročio, buvo begalė kitų veiklų, bet jei būtų buvè išmanieji, kompai, žaidimai, manau, būtų ir mane suvalgę. Toks laikmetis.
Atsakyti
Tikrai padidėtų kūrybingumas ir veikla. Vaikai juk visko prisigalvoja, tereikia nuobodulio, o jį atėmė technologijos.O dabar net į lauką nelabai norisi, kas anksčiau buvo nesuvokiama. Nereikia ir teorijų, sūnus, kol nebuvo atradęs kompiuterinių žaidimų, įnikęs į juos, rašydavo, kurdavo istorijas, darydavo knygeles, domėdavosi žemėlapiais, valstybėmis, skaitydavo enciklopedijas ir pan, dabar vis to nebėra. Ir dukros situacija tokia pati. Užsienyje daug kur mokyklose draudžiama atsinešti išmaniuosius. Dukros mokytoja leidžia žaisti išmaniuoju tik per vieną pertrauką. Bent tiek. Turiu bičiulių, kuriems visai dzin, kad vaikai tylūs, ramūs ir vien tik į ekranus sulindę, akys išvarvėjusios, nieko daugiau neveikia, mokykloje tik atbūna. Man ne dzin. Todėl atiminėju, jei neatiduoda gražiuoju, nors man tas kontroliavimas nuolat per sveikatą, nervus.

Bučki,tai kad va, vakar pasigyriau dėl nerimo ir teko gerti raminamą, pavargau nuo nieko. Per ilgai mieste sėdeėjau. Trapi ta ramybė, oi, trapi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bestygė: 08 kovo 2019 - 09:22
Kad tie patys suauge daznai mirksta internetuose.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 03 08, 09:26)
Kad tie patys suauge daznai mirksta internetuose.

Tiesa, o vaikams dar sunkiau atsispirti, jie gi gyvena šia diena, nemąsto, kad švaisto laiką. Net ir numiršta kai kurie žmonés bežaisdami. Yra atvejų. Maniškiai į wc net neina, kai užsižaidžia.
Atsakyti
Su tom pat technologijom galima mokytis fizikos, galima žaisti (nors gal gi šachamatai neprilygsta šaudymui, bet kiek gi žaidžia šachamatais...).Žmogus linkęs eiti lengviausiu keliu. Ir aš tarp jų. Už tai nesižaviu per daug homo sapiens sapiens, kaip rūšimi.

Nu, ar nenuvyto kvietkai damoms?

Neturėjau vaistų kelias dienas (man sunku pasiekt po darbo gyd., nes užsirašau ir nespėju į kitą miesto galą), ir taip pasijuto... Geriu vėl, bet negaliu prisiverst nieko daryti, nei rankų pakelti. Miegu vėl nenormaliai daug. Nors dabar bent skaityt išeina susikaupt. Nors čia man tokia reakcija dėl darbdavio gal. Neištoleruoju. Žmogus geras jis, bet labai nuotaikų kaitų kamuojamas.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2019 03 11, 20:43)
Su tom pat technologijom galima mokytis fizikos, galima žaisti (nors gal gi šachamatai neprilygsta šaudymui, bet kiek gi žaidžia šachamatais...).Žmogus linkęs eiti lengviausiu keliu. Ir aš tarp jų. Už tai nesižaviu per daug homo sapiens sapiens, kaip rūšimi.

ar tai susije su tuo, ka tu darai? butent del to uzvedei cia tema apie "sklaidymasi" internetuose, spragsejima?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 03 11, 20:58)
ar tai susije su tuo, ka tu darai? butent del to uzvedei cia tema apie "sklaidymasi" internetuose, spragsejima?

Skaityyyyyk, jei nori, ką rašau, viskas parašyta, ko klausi. heart.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night13: 11 kovo 2019 - 21:24
Sveikos,

Jei neklystu, Bestygė rašė apie gydytoją, kuri gydo ličiu. Gal būtų galima gauti kontaktus?

Gal ir man kas nors padėtų... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedy @ 2019 03 13, 10:10)
Sveikos,

Jei neklystu, Bestygė rašė apie gydytoją, kuri gydo ličiu. Gal būtų galima gauti kontaktus?

Gal ir man kas nors padėtų... ax.gif

Daug kas gydo. Dembinskienė Vasaros g. Konsultacinėje poliklinikoje, tos poliklinikos vedėja, taip pat Mackina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bestygė: 13 kovo 2019 - 15:12
Bet kuris psichiatras gali gydyti IR ličiu, jei mano, kad gali padėti.

Bestyge, kaip tu?
Atsakyti
QUOTE(Bestygė @ 2019 03 13, 16:12)
Daug kas gydo. Dembinskienė Vasaros g. Konsultacinėje poliklinikoje, tos poliklinikos vedėja, taip pat Mackina.

QUOTE(Night13 @ 2019 03 13, 19:22)

Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2019 03 13, 18:22)

Bestyge, kaip tu?

Gal geriau dél nerimo. Tik skrandį ėda labai, o dabar ir stygos, nuo darbo, o ši savaité ir kita labai įtempta, negali stygos pavest. Skauda tiesiog šnekant, ryjant...

Kaip tu?
Atsakyti