Kaip ir į depresijos temą.
Ar pastebėjot, kad, kai išplito internetas tiek, kad jį visi, kas nori, turėtų namie, žmonės ėmė rašyti rašyti rašyti visokius pasisakymus.
Tuo tarpu, kai išpopuliarėjo išmanieji įrenginiai su fotografavimo funkcijomis, žiū, žmonės ėmė fotografuoti save. SAVE. Save, kitus, peizažus, net maistą..... Kartais šiaip bele ką.
Internetas gerai, bet, jame vis dar rasti galima tiek nedaug dvasingų dalykų (čia ne apie religijas, net ne tikėjimus, jei ką). Mokslinių dalykų santykinai su visokiom beletristikom, kaip kad mano šitas postas, procentas, turbūt, irgi ovalus taisyklingas nulis.
Kuo labiausiai nustebau tai naujam telefone radusi fotografavimo funkciją "maistas"
QUOTE(bučkis @ 2019 03 02, 18:48)
Kuo labiausiai nustebau tai naujam telefone radusi fotografavimo funkciją "maistas"
Atsargiai paklausiu: gal pakeitei darbą?
Aš kažkoks šizoidas. Neturiu minty jokios psichinės ligos, bet tą tokį kažkokį žmonių tipą, kur žiūri į dalykus sunkiau nei likęs kaimas. Pastebėjau ir aš apie tą maistą. Pirma mintis buvo "Dieve padėk, man per sunku šitam pasauly". Patogu moksle ar darbe, kaip užrašinė tie fotografavimai, bet kažkaip man daug kur aplinkoj per daug narciziškumo. Bandau priprasti.
QUOTE(bučkis @ 2019 03 02, 19:48)
Pas mane ir gyvunu funkcija yra, tik kazkodel vietoj triusio "atpazista" kaip kate
QUOTE(mylimuke! @ 2019 03 03, 20:00)
Pas mane ir gyvunu funkcija yra, tik kazkodel vietoj triusio "atpazista" kaip kate
Oooo gerqs, apie ką ta funkcija? Kaip ten ypatingai kitais tuos gyvūnus fotkina?
Night- jo pakeičiau. Bet galva nesikeičia
Nu aš dar galvoju apie tą narcicizma....faina žmonės džiuaugiasi savim, mėgaujasi. Aš vis sau negraži, negera, nepakankama dėt viešai. Belekokia žolė va gerai, o aš pati kažkokia nepakankama. Tai kuri čia pusė blogesnė kaži.
QUOTE(bučkis @ 2019 03 03, 21:18)
Oooo gerqs, apie ką ta funkcija? Kaip ten ypatingai kitais tuos gyvūnus fotkina?
Nu aš dar galvoju apie tą narcicizma....faina žmonės džiuaugiasi savim, mėgaujasi. Aš vis sau negraži, negera, nepakankama dėt viešai. Belekokia žolė va gerai, o aš pati kažkokia nepakankama. Tai kuri čia pusė blogesnė kaži.
Pas mane kazkaip ten sufokusuoja, atpazista melyna dangu, maista, gyvunus ir paraso, tai gal nu9trauka grazesne iseina, paryskina koki kaili ar "nuima" jeigu pajuda gyvunas. Net nezinau. Bet kai pamaciaus tuos uzrasus, tai juokiaus, kad triusis virto kate
QUOTE(bučkis @ 2019 03 03, 20:18)
Jėė. Sveikinu. Kad pasiryžai ir padarei, jau daug. Prisimindavau tave įsijungus SM.
Na, ir psichologai juk sako, kad šių laikų visuomenei būdingas narciziškumas. Nors kartais ir man atrodo kad kiti nuoširdžiai džiaugias, bet, turbūt, nesunku atskirt, kur piarinimasis, kur kiek kito pobūdžio pasidalinimas.
Bet ką dar turėjau omeny su tais spragsėjimais - toks jausmas, kad žmonės paviršutiniškėja. Pvz., drįsčiau sakyti, kad kūrybiškumas menksta. Bet čia tokia integraloka mano mintis, atskira tema, netiesiogiai depresijai.
Į temą. Taip išsiprievartavau sekmadienį vykti į svečius. Žmonės mieliausi, bet tiesiog nenorėjau. Norėjos gulėti ir nejudėti ir kad tyla būtų. Gal skaityti (prabangiai, ane? ). Ir ką. Ir dabar vėl neatplėšiu akių. Bet kodėėėl atrodo. Fiziškai nebuvo nuo ko nuvargti. Tiesiog reikėjo porą val. pabūti ne visai tyloje, kažkiek pakalbėti, o pavargau, kaip nuvarytas arklys. Dviem paroms praėjus neišeina atsigauti. Nu kas per padaras...
Kurybiskumas ne menksta, o pasimeta tarp daugybes diletantu
. Anksciau retas fotika turejo, nu jau tik menininkai dabsr telefonai visur, kiekvienas fotografas. Paleidzia i eteri vaiku kakucius ir vakarienes kotletus kaip mena. Tai kaip nepasimesi?
. Anksciau retas fotika turejo, nu jau tik menininkai dabsr telefonai visur, kiekvienas fotografas. Paleidzia i eteri vaiku kakucius ir vakarienes kotletus kaip mena. Tai kaip nepasimesi?
QUOTE(mylimuke! @ 2019 03 05, 23:21)
Kurybiskumas ne menksta, o pasimeta tarp daugybes diletantu
Taip ir maniau, kad kažkas pakomentuos taip, kaip pakomentavai, nors kūrybiškumas tik vienintelis pvz. ir kalba ne apie menininkus, o spragsėtojus, kad, pvz., nereikėtų kažko užsirašyti. Tai lengvina gyvenimą ir taupo laiką, bet slopina ne vien kūrybiškumą, ir kitas savybes. Spragsėjimas niekada neprilygs piešimui ar tapybai ir neprofesionalia prasme.
Pakomentavau ne į temą depresijai.
Į temą - tuoj į darbą. Pykina 🤢
QUOTE(Night13 @ 2019 03 06, 08:04)
Taip ir maniau, kad kažkas pakomentuos taip, kaip pakomentavai, nors kūrybiškumas tik vienintelis pvz. ir kalba ne apie menininkus, o spragsėtojus, kad, pvz., nereikėtų kažko užsirašyti. Tai lengvina gyvenimą ir taupo laiką, bet slopina ne vien kūrybiškumą, ir kitas savybes. Spragsėjimas niekada neprilygs piešimui ar tapybai ir neprofesionalia prasme.
Nesutinku, kad nuotrauka yra mazesnis menas negu paveikslas. Tai tiesiog kitokia meno forma. Aliejiniai dazai irgi ne pries milijonus metu atsirado, tai gal uolose piesti piesiniai dar tikresnis menas uz tapytus paveikslus?
Del kitko sutinku, spragsejimas yra lengviausia, ka gali padaryti zmogus. Piesti sunku, reikia priemoniu, reikia praktikos.
Spragsim, kai reikia prisiminti, uzsirasyti, dar kazka-bet ar tai blogai? As gan daznai tarkim skelbima nusifotkinu ar printscreena pasidarau koki, tai greiciau, nereikia rasyti (taupau popieriu!).
Jausmas, kad neskaitei apie ką rašiau, todėl nebereplikuosiu. Geriau į temą, kurioj esam kalbam, jei yra ką
QUOTE(Night13 @ 2019 03 06, 09:06)
Jausmas, kad neskaitei apie ką rašiau, todėl nebereplikuosiu. Geriau į temą, kurioj esam kalbam, jei yra ką
Apie spragsetojus. Ka dar slopina be kurybiskumo? Isvis, ar tie spragset9jai to kurybiskumo bent kiek turejo, ar yra ka slopinti?
Nebuk pinda, uzvede diskusija ir plaunasi 🙄