Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(PRANAITE @ 2018 11 08, 19:11)
<p>Night, tikriausiai tas miego norėjimas labai vargina, kai neturi galimybės miegoti. Ką sako apie tai neurologai? Gal tavo galvoje atsirado koks 'brudas'?</p>

Nieko nesako. Nepažįstu jųjų.
Atsakyti
QUOTE(Karina123 @ 2018 11 06, 08:29)

QUOTE(Hedy @ 2018 11 06, 08:58)

Skaitau. Labai gera knyga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2018 11 03, 20:59)
<p>nuo escitolapramo fermentai nepasikeitė, bet čia gali būti individualu.
</p><p>Gavau dovaną, važiuosiu į sanatoriją ir bandysiu gauti kokias 'atsipalaidavimo' procedūras. Tik bėda, kad sprendžiant iš aprašymo, aš jų nenoriu - nenoriu masažo - nenoriu, kad prie manęs kas lietųsi be didelio reikalo, nenoriu baseino nei mankštų vandenyje, plaukti nemoku, nesmagiai jaučiuosi - vanduo man per šaltas. Viskios aromaterapijos, vaistažolių arbatų  ir garsų terapijos atrodo bus  nuobodu ištverti. Taigi, nežinau, ką aš ten veiksiu. Gal grįšiu namo 'laiminga' ir atsipūtusi. Ar jūs norėtumėte tokių procedūrų?</p>

Vanduo mane nuramina, baseinas, burbulinė vonia. Į masažus neičiau, nerimas užeina.

O šiaip tai dabar mano svajonė būtų tokia dovana. Pabūt savaitę be vaikų, miegot, valgyt, skaityt ir nieko daugiau.....

Esu žiauriai pavargusi. Labiausiai dėl silpnos sveikatos ir nesugebėjimo visko aprėpt dėl tos pačios sveikatos....
Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2018 11 03, 19:59)
<p>nuo escitolapramo fermentai nepasikeitė, bet čia gali būti individualu.

o jus tyretės fermentus. visus 4?, ir kiek laiko geret antidepresus kai tikrinotes
Atsakyti
Kas geriat kvetiapiną: ar 200mg skaitos maža dozė?
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2018 11 14, 21:41)
Kas geriat kvetiapiną: ar 200mg skaitos maža dozė?

Žiūrint kokius simptomus norima panaikint ar apsaugot. nuo kokių... Šiaip jei apsaugot nuo psichozés, 200 mg yra maža dozė. 400 g yra vidutiné, tokią aš geriu. Mano bičiulis bipollikas irgi 400. Šizoafektiniu serganti viena 600 mg. Jei stabilizuot būseną,sergant bipoline ir 200 mg užtektų, bet kaip kam. Aš dabar sumažinau iki 200,nes kaip niekad kartą nuo 400 taip apglušau, širdis greit plakė, bloga buvo labai. Bet man įtampa ir nerimas kasdien, kasdien raminami. Jaučiu, teks greit sugrįžt prie 400 mg.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bestygė: 15 lapkričio 2018 - 08:06

Karina123, escitolapramą esu gėrusi kokius tris metus po 20 mg, po to dviejų metų pertrauka, ir dabar pusmetį po 10 mg. Kepenų fermentus tikriinausi vieną kartą, buvo geri. Bet tikrinausi ne dėl escitolopramo, bet dėl to, kad šeimos gydytoja pastebėjo daug mažų raudonų odos darinukų, kurie gali rodyti kepenų ligas. 

Dabar aš Eglėje. vėliau parašysiu įspūdžius apie atostogas sanatorijoje.

Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2018 11 15, 13:02)
<p>Karina123, escitolapramą esu gėrusi kokius tris metus po 20 mg, po to dviejų metų pertrauka, ir dabar pusmetį po 10 mg. Kepenų fermentus tikriinausi vieną kartą, buvo geri. Bet tikrinausi ne dėl escitolopramo, bet dėl to, kad šeimos gydytoja pastebėjo daug mažų raudonų odos darinukų, kurie gali rodyti kepenų ligas. </p><p></p><p></p><p>Dabar aš Eglėje. vėliau parašysiu įspūdžius apie atostogas sanatorijoje.</p>

Gerų įspūdžių!
Atsakyti

Grįžau iš sanatorijos.  Man patiko kaip atostogų alternatyva. Tai yra smagiau ir naudingiau negu drybsoti kokiam kurorte ar valkiotis miestų gatvėmis ir apsimesti, kad viską supranti apie architektūrą ir t.t. Net nepataisiau sanatorijos  gydytojos kai vietoj nerimo sutrikimo parašė bipolinį. Iš 'raminančių' procedūrų pasirinkau vonias su jodu bromu, aromaterapiją ir binauralinę relaaksaciją. Dviejų paskutinių kitą kartą tikriausiai nesirinkčiau. Man jos buvo nuobodžios - ypač ta binauralinė ar kažkaip panašiai vadinama. Gerai tai, kad 'sanatorinio gydymo programa' apima 6 procedūras o tai reiškia, kad didesnė dalis dienos užimta ir nėra laiko nerimui.

Jaučiuosi pailsėjusi. Atsiliepimuose apie sanatoriją  visaip ją pagyriau, bet parašiau, kad man neužteko gydymo mano problemoms (psichoterapijos ir pan).

Bestyge, linkiu tau susiorganizuoti kažkokiu būdu panašų poilsį. Viskas įmanoma. Tik savaitgaliais ten daug žmonių ir ramiau šokiadieniais. Žaviosi tavo ištverme funkcionuoti su tavo būsemomis (net padovanočiau dieną toje įstaigoje, jei susiruoštum važiuoti)

Atsakyti

Sveikutės :4u: užbėgau pažiūrėt kaip gyvenat, pati tai vos spėju suktis tarp darbų ir pareigų :blink:  :bijau2:​ gyvenu tikrai aktyviai, bet labai pavargstu, laiko SAU tokio malonaus praktiškai neturiu

Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2018 11 20, 18:56)
<p>Grįžau iš sanatorijos.  Man patiko kaip atostogų alternatyva. Tai yra smagiau ir naudingiau negu drybsoti kokiam kurorte ar valkiotis miestų gatvėmis ir apsimesti, kad viską supranti apie architektūrą ir t.t. Net nepataisiau sanatorijos  gydytojos kai vietoj nerimo sutrikimo parašė bipolinį. Iš 'raminančių' procedūrų pasirinkau vonias su jodu bromu, aromaterapiją ir binauralinę relaaksaciją. Dviejų paskutinių kitą kartą tikriausiai nesirinkčiau. Man jos buvo nuobodžios - ypač ta binauralinė ar kažkaip panašiai vadinama. Gerai tai, kad 'sanatorinio gydymo programa' apima 6 procedūras o tai reiškia, kad didesnė dalis dienos užimta ir nėra laiko nerimui.
</p><p> Jaučiuosi pailsėjusi. Atsiliepimuose apie sanatoriją  visaip ją pagyriau, bet parašiau, kad man neužteko gydymo mano problemoms (psichoterapijos ir pan).</p><p></p><p>Bestyge, linkiu tau susiorganizuoti kažkokiu būdu panašų poilsį. Viskas įmanoma. Tik savaitgaliais ten daug žmonių ir ramiau šokiadieniais. Žaviosi tavo ištverme funkcionuoti su tavo būsemomis (net padovanočiau dieną toje įstaigoje, jei susiruoštum važiuoti)</p>

Labai džiaugiuos dėl tavęs! Dél kelionių užsieny ne visai sutinku. Man laaaaabai patiko po n valandų maudytis šiltuyelej juroj, apziurineti senus amzius menanti miesteli, pakliuti i liuti, basomis vaikacioti siauromis gatvelemis po pelkes. Til kai susirgau po 5 dienu, likusias dienas buvo vien itampa, skausmas, nepatogumai, nerimas. Nezinia. Bet apie toki ramu poilsi Lietuvoje seniai svajoju, tik dar niekad nepatyriau. Biskeli bijau, kad man kiltu nerimas proceduru metu. Man tiktu tik tokios, kur lieku viena ir prie manea nesilieciama. Dabar baigta su visomis kelionemis. Kitas gyvenimo etapas, 5 metams tai tikrai, kiti planai, tikslai, uzdaviniai. Kaip reikes istvert ir kur vasara, neisivaizduoju. Siemwt, kai buvo ji itin karsta, bute +35, vos nenudvesem. Ligonines ir nebenoriu ziema, nes man ten stresaa, net su didziulem dozem neuroleptiku prastai miegu, pasibudineju, labai uzkieteja viduriai.
Dabar arteja kaledinis darbu karatymetis, tikiuos,atlaikysiu. Nes vakarz uzvakar po sunkios darbo savaites ir vaiku veziojimo,aprupinimo maniau infarktas istiks. Tokianitampa sirdies plote. Maukiau raminamus.

O gal gali man i Az parasyt,kur konkreciai buvai ir kiek kainuoja toks poilsis? Kazin ar seimos gydytojas negali israsyt siuntimo, kad butu galima nemoket bent uz procceduras. Vis tik turiu neigaluma...
Atsakyti

Pasidomėjau TLK kompensavimu dėl reabilitacijų. Gal kitą sykį galėtų kažkokią dalį jos apmokėti?

https://www.e-tar.lt...BAEE/AdCwsVqcoj

Psichikos problemoms

1. Visos šizofrenijos formos F 20.

2. Visi persirgti depresijos epizodai F 31.3–7; F 32–F 34.

3. Neuroziniai, stresiniai ir somatoforminiai sutrikimai F 40–F 48.

4. Valgymo, neorganiniai miego ir pogimdyminiai psichikos sutrikimai F 50; F 51; F 53.

5. Ilgalaikiai asmenybės pakitimai po katastrofos išgyvenimo F 62.

Kiek žiūrėjau teisės aktus. tai manau, kad įmanoma gauti kažkiek  to gydymo, gal po gydymosi ligoninėje ar pan. Ir mačiau parašymą, kad jei gauni pirminę  reabilitaciją t,y poliklinikinę, tai gali procedūras gauti sanatorijoje, reikia tik apsimokėti gyvenimą ir gal maitinimą.

Vienu žodžiu, teks išsiaiškinti pačiai, nes kol neprašai, tol negauni. Jei netaisyklingai paprašai irgi negauni..

mes buvome Druskininkuose, yra ir žemesnės klasės kambarių, o BIrštone yra tik brangūs. Skirtumas tarp brangių ir pigių yra tas, kad gyvenant ekonominęje klasėje į procedūras reikia eiti per lauką.

Mačiau, kad Druskininkų Draugystės sanatorijoje yra specilios programos 'psichams', bet važiavome į Eglę dėl MB skausmų.

http://www.sanatorija.lt/

Parašysiu kitą dieną Bestygei smulkiau apie savo nuotykius

Bestyge, kodėl tokios liūdnos kalbos apie atostogų perspektyvas?

Atsakyti