Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(Bestygė @ 2018 09 27, 12:26)
Savo lėšom, juk nuolat dirbi ir moki mokesčius. Ir kas čia per nuvertinimas savęs.

Egocentrizmo turiu pakankamai, tiesiog į tuos dalykus pažiūrėjus ne pačia siauriausia prasme, palyginus kiek naudojuosi viskuo (net tie patys keliai ir šaligatviai), tai, ne, mokesčių labai labai toli gražu tiek nesumoku nei pati, nei darbdavys už mane. smile.gif
Bet vilksiuos, bus matyti ką patars ar/kiek man to reikia. Nebūtina metų metais ten vaikščiot, žinau.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2018 09 29, 18:59)
Egocentrizmo turiu pakankamai, tiesiog į tuos dalykus pažiūrėjus ne pačia siauriausia prasme, palyginus kiek naudojuosi viskuo (net tie patys keliai ir šaligatviai), tai, ne, mokesčių labai labai toli gražu tiek nesumoku nei pati, nei darbdavys už mane. smile.gif
Bet vilksiuos, bus matyti ką patars ar/kiek man to reikia. Nebūtina metų metais ten vaikščiot, žinau.

Katinai ir šunys veltėdžiai. Vaikšto visur ir nemoka mokesčių nei už kelius, nei už nieką. Man, atrodo, mąstyti plačiausia prasme neduota. Aš jaučiuosi verta visų gruoblétų šaligatvių, duobėtų ir ne gatvių. Žinau, kad iš tų dalykų prisivagia dar ne tiek žmogénai. Nekalbant apie tuos, kurie prieina prie valdžios lovio.
Atsakyti
Mane, tiesą sakant, glumina (neprisiimk sau nieko blogo, Bestyge, o ir analogiškai mąstančių žmonių daug), kai sako, neva, valstybė privalo suteikti nemokamą mokslą, gydymą, dar n dalykų. Nei velnio niekas nieko neprivalo, užtektų pakeisti įstatymus: tokia mūsuos susiklostė tradicija ir visiškai nevertinam kiek gaunam chaliavai. Tą juk uždirbame jei ne mes, kažkas vis tiek uždirba.
Arba dėl vagysčių: be abejo, naivu galvot, kad nėra pan. blogybių, bet, dažniausia kartojame tik ką esam skaitę ar girdėję, be jokių konkrečių faktų, įrodymų. Skamba kaip su krikščionybe: kunigai ar pastoriai nedorai gyvena, vadinas, neva, tikinčiuosius kvailina - kažkodėl tikėjimą sutapanina su šventiku, kurio funkcija nėra būti Dievu, o žinom kokia tėra. smile.gif
Čia mano požiūris, tikiuosi neskamba piktai, nes rašiau su absoliučia taika galvoj. smile.gif Kartais nepajėgiu suprast žmonių minčių, bet tai nieko nekeičia.

Atsakyti
O kas yra ta valstybė, kuri privalo ar neprivalo? Ar tapatinat valdžią ir valstybę? Ok, tarkim valdžia privalo arba ne, bet iš kokių lėšų ji turėtų tas paslaugas teikti? Juk realiai nemokamo nieko nėra ir negali būt, švietime, medicinoj dirba žmonės, kurie turi gauti už tai atlygį, yra patalpos, kur įkurtos klinikos, ligoninės, mokyklos, yra aprūpinimas reikiama įranga ir priemonėm, kad galima būtų šias paslaugas teikti ir visa tai kainuoja. Ir tam juk skiriami biudžeto pinigai, į biudžetą jie surenkami per mokesčius, kuriuos visi mokame, tokiu būdu esame ta valstybė, kuri privalo iš tų surinktų lėšų tas paslaugas sau susiteikti. Išrenkame valdžią, savo atstovus, kurie turi jų negrobstyti, o tinkamai paskirstyti.
Atsakyti
QUOTE(Dumplainė @ 2018 09 30, 21:27)
O kas yra ta valstybė, kuri privalo ar neprivalo? Ar tapatinat valdžią ir valstybę? Ok, tarkim valdžia privalo arba ne, bet iš kokių lėšų ji turėtų tas paslaugas teikti? Juk realiai nemokamo nieko nėra ir negali būt, švietime, medicinoj dirba žmonės, kurie turi gauti už tai atlygį, yra patalpos, kur įkurtos klinikos, ligoninės, mokyklos, yra aprūpinimas reikiama įranga ir priemonėm, kad galima būtų šias paslaugas teikti ir visa tai kainuoja. Ir tam juk skiriami biudžeto pinigai, į biudžetą jie surenkami per mokesčius, kuriuos visi mokame, tokiu būdu esame ta valstybė, kuri privalo iš tų surinktų lėšų tas paslaugas sau susiteikti. Išrenkame valdžią, savo atstovus, kurie turi jų negrobstyti, o tinkamai paskirstyti.

Taip, ir mano toks supratimas. Valdžia yra mūsų samdiniai. Įrodymų apie pinigų grobstymus yra daugybė. Grobstymo stambiais mastais. Tad kam kvaršinti sau galvą sąžiningai dirbant, kad nesumoki už savo naudojamus dalykus, taio pat viešas erdves ir t.t. Ir už viską mes mokame. Nesąmoné, kad mokslas nemokamas. Kad ir mokykloje. Vien kiek paklojame bapkių už dviejų atžalų uniformas, pratybas, kitas ugdymo priemones, maitinimąsi ir kt. Už mediciną irgi mokame. Kas serga tik kartą, kas dažnai. Tik dalis tyrimų nemokami. Specifiniai mokami. Ir kiekvieną mielą men sumokame mokesčius, sergame ar ne. Tik jie nekaupiami, kaip kitose valstybėse.
Atsakyti
QUOTE(Dumplainė @ 2018 09 30, 21:27)

Tai ar susiteikiam, kai už grašius tie medikai ir mokytojai dirba? smile.gif Atrodo, nelabai. Ir kuo tai susiję su depresijos tema? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2018 09 30, 21:41)
Tai ar susiteikiam, kai už grašius tie medikai ir mokytojai dirba? smile.gif Atrodo, nelabai. Ir kuo tai susiję su depresijos tema? smile.gif

Na tai kiek surenkama tų lėšų, tiek ir susiteikiam, o dar ir tie Bestygės minimi korupcijos reikalai. Mūsų valstybė išgyveno ganėtinai ilgą ir sunkų okupacijos laikotarpį, greičiausiai ne taip paprasta taip staigiai susikurt tą gerovę. Bet gi kas sąžiningai susimoka mokesčius, tai ir neturėtų jaustis nevertas tų paslaugų, tą Bestygė irgi minėjo, kad esi už tas paslaugas susimokėjus mokesčių pavidalu, o kas ten kiek jų sumoka ir kiek pasinaudoja, neskaičiuojam, nes yra "susitarimas", kad valstybėje stipresnieji pasirūpina silpnesniais. Na, kad ir neįgalieji, kai kurie išvis dirbt negali, tačiau gauna įvairią paramą. Iš kur ji? Vėlgi iš mokesčių, kuriuos sumoka dirbantys, nors patys atitinkamos paramos negauna. O kad ir ši parama apgailėtina, tai vėlgi, minėtos mūsų šalies problemos, nors ir kitose šalyse yra tų įvairių trūkumų.

Nematau šios diskusijos ryšio su depresijos tema, bet kadangi į ją įsijungiau šioje temoje, tai čia ir replikuoju. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2018 09 30, 21:41)

Nagi negi nori įvesti cenzūrą, kas jau siejasi su depresija, kas ne biggrin.gif Ir ar tik siaurąja depresijos tema gali kalbéti čia sergančios, ko ne apie sukneles, kaip kadais ax.gif
Gi iš tavo minčių ir išsitutuliojo šita diskusija. Tai, matyt, susiję. Viskas šiaip susiję. Ypač su depresija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bestygė: 30 rugsėjo 2018 - 21:55
Ir kuo tai susiję su depresijos tema?

Lietuvoje zmones daugiausia zudosi ne atsitiktinai.

So, depressive Lithuanian weather, sometimes-harsh living conditions, alcoholism, and the radical changes after the Soviet Union collapse are the main reasons why so many people in Lithuania choose to end their lives too soon. These days, people with suicidal thoughts receive much more help from professionals and the situation is getting better, but Lithuania is still far away from dealing with this painful social problem.

https://theculturetr...s-in-the-world/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 30 rugsėjo 2018 - 22:02
Mergos, nurimkit, jusu keliai ir saligatviai is ES pinigu nutiesti, ir dar nemazai dalyku, kuriais naudojates.
Atsakyti
Kalbėjimas yra pasiutimas, kad siūlai nurimti? biggrin.gif Apie ES lėšų įsisavinimą seniai žinoma, o čia išsamiau:

https://www.transpar...lobistu-itakai/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bestygė: 01 spalio 2018 - 11:52
Bestyge, nesakau, kad tu neobjektyvi - TIKRAI ne. smile.gif

Tik automatiškai kyla retoriniai klausimai, į kuriuos atsakymus kiekviena žinom savo:
-Ar ES lėšos yra mano ar tavo sumokėti mokesčiai, jei taip sąžiningai?
-Ar kažkas kitas turi maitinti ir rengti vaikus, pirkti ugdymo priemones, jei jie turi tėvus?
-Beje, ar pastebėjai pati, kad nuorodoje rašoma apie rizikas, kaip buvo/yra kontroliuojamos institucijos, bet ne faktus? smile.gif Sutikčiau, kad kažkokie, tegu ir ne tavo surinkti įrodymai, jei apie teismus, su konkrečiais vardais, bet ar kad kažkas kažką pavogė ir mes jau automatiškai galime nemąstant naudotis kitų mokamais mokesčiais?

Taip, daug kas "priklauso": atostogos ir biuleteniai, nors esame samdiniai, - mokama, net kai nedirbame. Tik labai nevertinam to kas "priklauso", pasikartosiu - čia yra pagr. mintis, iš ko diskusija išsirutuliojo.
Už tai aš visom keturiom už, kad apmokestintų vizitus pas gyd. (gal aš niekada nesirgau tiek rimtai fiziškai, kad reikėtų mokamų tyrimų, bet tikrai nėkart nemokėjau). Bet kai mamai rimtos bėdos, ir poliklinikos užkištos hipochondrikais, na sorry. Gal tikrai nors kieeek atbaidys juos be rimtos priežasties ten neiti.

Aš už tai, kad nauda, kurią gaunam, būtų ir bent kiek įmanoma reitinguojama pagal prioritetą, ar tai duos grąžą. Pvz., didelė tikimybė, kad, jei ne tu, tavo vaikai tą grąžą atiduos. Arba logiška, kad sveiko, ilgamečio bedarbo grąža abejotina.

Maniau nebesivelsiu į diskusiją, kuri mažai į temą, bet į temą tai, kad visa ta diskusija man labai primena darbovietėj dabartinėj norinčius įsidarbinti. Dauguma jų man kelia ir pyktį, ir stresą vienu metu: ateina nieko nemokėdami, negalėdami paaiškinti kokią naudą galėtų įmonei teikti, užtai žino, kiek verti atlygio - ir atlygis niekada nebūna minimalus, puikiai žino ir kitką, kas PRIKLAUSO pagal darbo kodeksą.

Atsakyti