Ir mane nerimas pjauna, atrodo, be priezasties, arba del menkos. Ne netvarkinguma turejau omeny, o atsakomybes nebuvima. Kai ir taip sunkiai pavezu kruvi, tas gerio nepriduoda. Ir atsakomybes jausmas su amziumi nesusijesm visai kitaip yra su dukra, nors ji zenkliai jainesne uz broli. Apskritai, pastebejau, kad siuolaikinems vaiku kartoms atsakomybes jausmas yra sudetingas reikalas. Ne mano vienos panasios problemos, tik as ziuriu pernelyg liguistai del savo sutrikimu, taip organizmas reaguoja. Noris nusispjauti, bet neiseina.
Ir mane nerimas pjauna, atrodo, be priezasties, arba del menkos. Ne netvarkinguma turejau omeny, o atsakomybes nebuvima. Kai ir taip sunkiai pavezu kruvi, tas gerio nepriduoda. Ir atsakomybes jausmas su amziumi nesusijesm visai kitaip yra su dukra, nors ji zenkliai jainesne uz broli. Apskritai, pastebejau, kad siuolaikinems vaiku kartoms atsakomybes jausmas yra sudetingas reikalas. Ne mano vienos panasios problemos, tik as ziuriu pernelyg liguistai del savo sutrikimu, taip organizmas reaguoja. Noris nusispjauti, bet neiseina.
Labai sunki rugsėjo pradžia, teko atlaikyti daug stresinių situacijų darbo metu, netikėtų trikdžių ir didelius krūvius. Po vasaros labai sunku tai. Plius vaikai. Patsebėjau, kad nebepakeliu, nors ir nėra nerimo, bet baisi įtampa, pyktis, greit pavargstu emociškai ir fiziškai. ir vis dažniau valgau raminamus. Gal geriau jau taip, nei sodinti širdį. Sūnus visai be atsakomybės, mane tai labai veikia. Nepajėgiu prisiimti atsakomybės už jo gyvenimą, ne mano sveikatai visko tiek. Tikiuos, kad adaptuosiuos. Dukrą reikės 5 kartus per savaitę vežiot į užsiėmimus jos veiklų. Derinsim su vyru. Gerai, kad ne baisiai toli, aš nevairuoju, autu lengvai pasiekiama. Šiaip stogas vietoje, tik įtampa ir krūvis per dideli.
Labas vakaras.
Skaitau bestyges posta ir tiesiog matau save kaip veidrodyje,net su sirdim viskas tas pats buvo, ta pati parase po aparaciuko analizes,tik as 3 dienom ji nuomojau. Tik dar buvo , kad labai stiriai galva sukinejosi,bet nezinau ar cia nuo to sirdies plakimo ar nuo cistos galvoje.Dabar taip nera,kazkiek sirdis tik kartais baladojasi.
Sveikos mielosios! Daktarai man sako, kad turiu panikos atakas, kad turiu atsipalaiduot ir pan, bet as netikiu. As turiu gerus santykius, mazai, bet geru draugu, esu mylima ir mylinti, man padeda, rupinasi tiek darbe tiek namie. Man nereikia atsipalaiduot, nes as energinga visad vis kazka darau. Tiksliau dariau. Pastaraji menesi svaigsta galva, mano kunas atrodo nebe mano, liejasi akyse, spaudzia galva, kartais jauciu kaip sirdia plaka, labai daznos karscio bangos. Pamaniau, kad gal daktarai teisus (bet man visu tyrimu nepadare iki galo), susiradau privacia psichologe. Uosciau bazilijaus eterini alieju kiekvieno pokalbio metu nes labai labai prakaitavaum po 3ju seansu supratau kad man labai pagerejo isskyrus galvos skausma,spaudima (galvos) ir liejimasi akyse. Prarandu motyvacija del tos galvos. Turejau smegenu MRT pati issiprasiau & nesugebejau isbuti visas 20min. Pradejau verkti be kontroles. Tik isejau is poliklinikos iskart pagerejo. Issiprasiau pilno kraujo tyrimo ir tyrimo skydliaukei (mama serga, o kiek skaiciau tai paveldima) ir nezinau toliau kas man yra. Atrodo, kad fiziskai as nebe tas asmuo bet moraliskai jauciuosi gerai. Nezinau...gyvenu UK ir man iskart prirase PA, nes cia lb populiari depresija, bet as esu laiminga, o bedu visad bus ir as moku su jomis tvarkytis. As kaip tik namie nesedziu, nes neidomu, liudna darosi. Parasykit savo nuom, nes nei pati saves nesuprantu nei kazkas supranta, nes nelabai kam ir sakau...Dekoju
Sveikos mielosios! Daktarai man sako, kad turiu panikos atakas, kad turiu atsipalaiduot ir pan, bet as netikiu. As turiu gerus santykius, mazai, bet geru draugu, esu mylima ir mylinti, man padeda, rupinasi tiek darbe tiek namie. Man nereikia atsipalaiduot, nes as energinga visad vis kazka darau. Tiksliau dariau. Pastaraji menesi svaigsta galva, mano kunas atrodo nebe mano, liejasi akyse, spaudzia galva, kartais jauciu kaip sirdia plaka, labai daznos karscio bangos. Pamaniau, kad gal daktarai teisus (bet man visu tyrimu nepadare iki galo), susiradau privacia psichologe. Uosciau bazilijaus eterini alieju kiekvieno pokalbio metu nes labai labai prakaitavaum po 3ju seansu supratau kad man labai pagerejo isskyrus galvos skausma,spaudima (galvos) ir liejimasi akyse. Prarandu motyvacija del tos galvos. Turejau smegenu MRT pati issiprasiau & nesugebejau isbuti visas 20min. Pradejau verkti be kontroles. Tik isejau is poliklinikos iskart pagerejo. Issiprasiau pilno kraujo tyrimo ir tyrimo skydliaukei (mama serga, o kiek skaiciau tai paveldima) ir nezinau toliau kas man yra. Atrodo, kad fiziskai as nebe tas asmuo bet moraliskai jauciuosi gerai. Nezinau...gyvenu UK ir man iskart prirase PA, nes cia lb populiari depresija, bet as esu laiminga, o bedu visad bus ir as moku su jomis tvarkytis. As kaip tik namie nesedziu, nes neidomu, liudna darosi. Parasykit savo nuom, nes nei pati saves nesuprantu nei kazkas supranta, nes nelabai kam ir sakau...Dekoju
Dar problemos su koncentracija, kartais sunkios medines kojos, bijau buti viena. Meciau rukyti zole, meciau alkoholi, (prasau nesmerkit) meciau energetinius gerimus ir visiskai atsisakiau kofeino, uzsiemu joga ir visa tai per metus laiko po endometriozes operacijos, nes ateity leliuko noresiu. As padariau viska ka galejau o galva mane kankina. As tampu nebeaktyvi del galvos sunkumo, o ne del motyvacijos nebuvimo. As pora metu atgal turejau sunku perioda gyvenime, netekau leliuko per 6 nestumo savaite, isejau is darbo paskui sunkiai kita susiradau iki tol sportavau labai aktyviai o paskui pasidaviau, atsiribojau nuo seimos, pradejau vartoti tai ko nevartojau bet dabar jau viskas gerai. As kaip ir sveika bet ne sveika.
As ne gydytoja ir taves nepazistu, todel cia tik spejimai is to, ka rasei, ir is to, su kuo paciai teko susidurti.
Bet gal dar kas pakomentuos konkreciai del PA.
Pirmais sakiniais deklaravai, kad tau viskas ok ir tavo aplinkoj viskas ok. Taciau veliau isvardinai nemazai problemu, buvusiu ir esamu. Is to, ka rasai, as galeciau speti, kad tu esi linkusi nustumti ir uzglaistyti savi bloga savijauta, todel labai daug veiki, turi daug uzsiemimu, nesedi namuose. Veikla yra gerai, bet ne pati savaime, o tiek, kiek ji tau padeda. Gal todel kunas tau pradejo kitais budais pranesineti, kad ne viskas yra gerai?
As ne gydytoja ir taves nepazistu, todel cia tik spejimai is to, ka rasei, ir is to, su kuo paciai teko susidurti.
Bet gal dar kas pakomentuos konkreciai del PA.
O galetum buti daktare...)man terapeute ta pati buvo uzsiminus & pasake ismokti ilsetis, bet kai nieko nedarau per daug minciu turiu. Anksciau budavo baisios ir nepakenciamos o dabar ju kaip ir nebera bet galva svaigsta, liejasi akyse. Tureciau paieskoti konkrecios priezasties?
Gettahope, gal tau abstinensija, po visokio brudo metimo. Kai kuriems žmonėms, tai užtrunka ilgai.... Aš pati nesusidūriau, bet skaitau FB maksimalistų klubą, tai ten aprašo įvairius blogus pojūčius dėl alko ar rūkymo atisakymo
Taip ir vadinasi ta grupe? Maksimalistu klubas? As irgi noreciau paskaityti...galeciau gauti terapeuta nemokamai UK (cia gyvenu), bet bijau kad mano istorijoj bus uzrasyta, o sito as nenoriu, o pinigu daug neturiu, taupau..kazkaip noriu studijuoti ir baigus studijas padeti zmonems, bet kaip tai padaryt kai pati pagalbos prasau...
Man niekaip nesitraukia mieguistumas. Per 12 val. neišsimiegu, o savaitgalį kažkada suskaičiavau, kad 20 val/parą parpiau. Jei neleidžiu sau miegoti, būna, nualpsiu, atrodo, kaip akys merkias ir tempia prie žemės. Labai užknisa, energijos 0. Planai nueina perniek.
Nebent svarbesnis reikalas, ar dėl darbo dar šiaip taip atsikeliu. Nebežinau ką daryt, nes ir darbe pasitaiko, kad nebegaliuuu, atrodo, pastipsiu kaip noriu miegot. Netoleruoju saulės, gal kai bus lietingiau, bus lengviau... Jaučiuos tinginė amebos smegenim.
Kaip tu?
Nebent svarbesnis reikalas, ar dėl darbo dar šiaip taip atsikeliu. Nebežinau ką daryt, nes ir darbe pasitaiko, kad nebegaliuuu, atrodo, pastipsiu kaip noriu miegot. Netoleruoju saulės, gal kai bus lietingiau, bus lengviau... Jaučiuos tinginė amebos smegenim.
Kaip tu?
Gal lėtinis nuovargis dėl streso tau.
Man vis dar sunku. Kone kasdien savaitę galvą skauda, apie skrandį nebekalbu jau net. Aistra visad knygos mano buvo. Prisiimu krūvą iš penkių bibliotekų, paskui nespėju skaityt, atidavinėju, pratęsinėju. Bet dabar dar papildoma nesąmonė prasidėjo-pasiimu skaityt knygą ir sukyla didelé įtampa. Vakar du raminamus surijau. *****, visi maži žemiški malonumai atimami, dar galimybę skaityt atims, tai kas liks? P. SM Kai išeina,o tai būna nedažnai, žiūriu filmus.