skrandžio apylanka 100 procentiškai nepadeda pasiekti lieknumo, ji padeda numesti didelę dalį antsvorio, ir dažniausiai svoris nebegrįžta. Pridėjus prie operacijos dar ir fizinį aktyvumą - galima pasiekti permanentinių rezultatų. Per gyvenimą lieknėjau kelis kartus, pirmą nuo 80 iki 60, antrą nuo 100 iki 70, trečią nuo 110 iki 90, dabar, kai sveriu virš 130 - tiesiog nebėra jėgų lieknėti žinant, kad viskas vėl grįš. Su tokiu svoriu net jūdėti tampa iššūkiu.
Dėl svorio turėjau bėdų nuo vaikystės, kai ėmiausi pirmojo lieknėjimo man buvo 13-14 metų, sulieknėjau, bet po to grįžtantis svoris beveik sugriovė mano gyvenimą - įsivariau sau bulimiją, vėliau ėmiau žaloti save, kelis kartus buvau prisigėrusi vaistų (nebnadžiau žudytis, tiesiog vaikiškas protelis galvojo, kad jei keliems metams pulsiu į komą - organizmas sulieknies), buvo pripažinta depresija ir teko gultis į psichiatrinę ligoninę, ten besinaudodama proga beveik 3 savaites nieko nevalgiau, buvo paskirtas priverstinis maitinimas per zondą. Išsikapanoti iš viso šito man pavyko, bet tai buvo košmaras. Ir visas tas storėjimo-lieknėjimo ciklas - išties užmuša psichologiškai.