Elija, aš irgi pritariu tau viskam, išskyrus emigraciją. Esu šiek tiek patriotė ir man tai skamba kaip šiokia tokia išdavystė savo šalies su visais artimaisiais joje. Ne viskas yra pinigai. O pinigai ir yra TIK pinigai. Galop patys mes, visi, ir kuriame tą savo Lietuvą. Dužusių likimų yra tikrai daug būtent dėl emigracijos.
Mes čia kai kurios net gyvai pažįstamos, kitos šiaip seniai bendraujančios forume, todėl rašomės ir apie pilką, ir juodą, ir visokią kokią kasdienybę. Apie tokią, kokia ji būna. Tiesiog šiuo metu užėjo kalba apie vaikus (kurių čia net ne visos turim). Kitąkart užeina apie darbą, kitąkart apie kosmosą gali užeit. Depresija ir yra visas gyvenimas. Čia bendraujam tokios, kurioms tos depresijos ilgalaikės, kai kurioms metų metais. Kai kurios daug ką išbandę. Bet stebuklingo būdo nėra. Kai `stadija`paūmėja, tesinori mirti, tai apie kokį savęs traukimą kalbam... Klinikinė depresūcha iš šono aptodo paprastas reikalas - paimsi va ir ištrauksi dukrą. Gal truktelsi. Bet niekas kitas negali išlipt, išskyrus ją pačią.
O Bestygei migracija, manau, netinkamas variantas - jie su vyru nėra tokie racionalūs, konkretūs žmonės. Filologai - menininkai, tarkim.
Ir taip šaunuoliai, skinas kelią, kuria savo kažką. Nors vyro nerūpestingumas, kai paskaitau, ir mane glumina... O vaiką, kenkiantį ir kitam vaikui (pamenu, koks stresas vėluoti į mokyklą, jau tada labai labai nerimaudavau), ir visą šeimą vedantį iš proto, turbūt, neištvėrus primuščiau, jei neužmuščiau. Nesiūlau taip daryt, žinoma, ir tam vaikui nelinkiu, bet tikrai klaiku skaityt apie tą tokį ribų nejautimą ir spjovimą ant šeimos narių.
Ir norėjimas palikti vasarai, kad ir seneliams - Bestygės atveju suprantamas, bet man labai gaila prisimint savo mamą. Ką ji tokio padarė, kad jai užkraudavo tuos anūkus. Savo užaugino, o čia vėėėėl atitįsia pamainą. Ir netrumpam... Nors nežinau, ar ji rodiklis, nes, panašu, nėra vaikų gerbėja ne savų, bet jos seserys tą patį mano.
Bestyge, sutarsim kada `pasitūsint`.
Bučki, tai tie bjaurūs vaikai, kuriuos čia aptarinėjam, užaugę irgi galvos, kad jie buvo geri.
Todėl tėvų šeima svarbu. Nes savo patirtį nori nenori, bent kažkiek perkeli į darbartinį santykį su žmonėm - gi išsivysto visokie ten įpročiai.
Pati buvau bjaurybė, bet, kai čia kalbama, tikrai nebūčiau drįsus ir niekas nebūtų leidę taip elgtis. Mano bjaurumas labiau nepažįstamiems žmonėms pasireikšdavo, ir, dabar, kaip suprantu, per tokį kažkokį ekstrymo - adrenalino poreikį. Paauglystėj su manim išvis suaugę nesusišnekėdavo. Aš su jais net nesiteikdavau išvis šnekėt - gyvenau savo mintyse ir neatsakydavau net į paprastus klausimus. Tylėdavau pakalbinta. Ant sesių vaikų, kurie kartu gyveno, tiesiog klykdavau, nes erzindavo jų triukšmas (jie nebuvo kažkaip nenormaliai nepaklusnūs). Bet dabar žinau, kad ten jau ūmoka depresucha buvo. Ir kitiems sunku su manim, bet ką išgyvenau pati, irgi buvo košmaras, ne gyvenimas... Tiek, kad vaikiška - paaugliška depresūcha tikrai kažkokia visai kitokia.