Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

+

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PRANAITE: 27 spalio 2016 - 07:46
Nidulia, Bestygė iki vasaros išprotės, o ir dukra paaugs, gal net apmalš pan. bėdos. Reik kito plano....

Vakar maniau, kad šiandien bus penktadienis...
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 10 26, 20:21)
Bestyge, gal aš ko nesuprantu, bet 5m vaiką išleist į stovyklą 5 dienom, atrodo labai labai drąsus žingsnis, kai auklėtojos turi rūpintis nežinia kiek tų vaikų.  unsure.gif
Žinau, kad neguodžia tokie pasakymai, bet praeis tau tas toks laikas.  unsure.gif Duokdie jiems lengvos paauglystės, žinoma...
Dėl mano atminties - aš kaip tikra lietuvė, tik ir prisimenu ko nereikia, kas buvo blogai ir sunku.  doh.gif Juk todėl tas susitikimas įsimintinas. Paklausk darbdavio, ar prisimenu ką reikia. doh.gif
Bet, žinai. Aš netikiu, kad tavo dukra užaugs blogu žmogum. Tikrai nuoširdžiai netikiu. Tik kaip tau padėt išgyvent dabartį, nežinau. Norėtųs linkėt, kad vyras labiau prie tavo ramybės prisidėtų.
Nidulia prisikalbėjo, gal jai pavyks kokį kartą dukrą atiduot.  biggrin.gif Aš bjauri boba, tai nebesisiūlau. Man būtų tikrai kančia, o kančios ir taip gana.

na, jei be mėnesio šešeri buvom, vaikų nedaug ten, atsakingos vadovės kiekvienai grupei (susiskirsčiusios), pačiso daugiavaikės, po savo mažesnius vaikus atsivežusios, šiaip nuo 7 metų priima, maniškę, kadangi pažįstami ir pan, sutiko paiimti mažesnę, dar asmeniškai kalbėjau juk su atsakinga vadove, organizitatore, matė, kad man neramu, sakė, kad viskas bus gera. Žodžiu. Ir ne tik dėl higienos. Tikrai buvo klaida vis tiek išleisti ją....Patyrė prischologinę traumą, nors buvo palikta su suaugusiais žmonėmis, mamomis, o ir skambindavomės kasdien.

Apie tai, kad dukra užaugs blogu žmogumi neturiu net minties. Apskritai matau daugiausiai savo kaltės dėl jos elgesio. Stiprus charakteris, protingumas ir manipuliacija. Aš per silpna tam.

O ar pamatysiu, kokiu žmogum užaugs - klausimas. Labai norėčiau surasti jėgų ją užauginti. Kad Dievas padėtų.....Šiuo metu tikrai tragiškas periodad.

QUOTE(Nidulia @ 2016 10 26, 23:25)
Besryge, tavo atveju, buvo neatsakingi vadovai, tavo kaltes tikrai nerar.As leidau savo dukra i stovyklaa 5 metu ir ji nrbuvo  issutusi, apsi....ojusi ar dar kokia. Vadovai savo vaikus turi priziureti, Kazkas ne taip buvo toje jusu stovykloje.. Laukiam vasaros, kad galeciau tavo mergaite pasiimti, nors kas be sansu, jei vyras nesutiks.. Vasara, bent vienoms iseiginems as ja tikrai pasiimsiu, pazadu:)************

Gerai smile.gif Ačiū 4u.gif

QUOTE(PRANAITE @ 2016 10 27, 07:44)
<p>Bestyge, niekada nemačiau tavo šeimos, bet iš žinučių atrodo, kad ji labai protinga, nes sugeba rasti ir naudotis jūsų silpnomis vietomis. Juk , jei valandą paspiegus tau bosas pakeltų algą – tu tikriausiai spiegtum kiekvieną dieną.</p><p>Dvi istorijos iš mano aplinkos</p><p style="margin-left:36pt;">-        vieną panašaus elgesio vaiką psichologai patarė laikyti stipriai apkabinus, kad pajustų tavo jėgą.</p><p style="margin-left:36pt;">-        vienas penkiametis klaikiai ir įkyriai burgzdavo su mašinėlėmis ir visi jo prašydavo elgtis tyliau. Vaikas dar garsiau burgzdavo taip visus valdydavo. Kol vienas protingas žmogus nepasakė: -ko čia tavo mašina taip tyliai burzgia, gal sugedo?</p><p style="margin-left:18pt;">    tai tas vaikutis prarado žadą iš nuostabos ir nustojo taip elgtis.</p>

Apkabinimas padėdavo mažesnei. Dabar, jei supyksta labai ir pan, nesileidžia apkabinama, dar labiau supyksta.

Esame sakę apie spiegimą - labai tyliai, garsiau spiek, negirdime, tai ji, žinokit, ir spiegdavo ir dar labiau pasiusdavo. Psichologas mūsų atveju tikriausiai lieptų pasitraukti iš pavojingos zonos patiems nusiraminti, bet jos vienos palikti negalima, o man arba vyrui pasilikti su spiegiančia irgi yra nervų ir paskutinių jėgų žudymas.
QUOTE(Night13 @ 2016 10 27, 07:54)
Nidulia, Bestygė iki vasaros išprotės, o ir dukra paaugs, gal net apmalš pan. bėdos. Reik kito plano....

Vakar maniau, kad šiandien bus penktadienis...

Tą planą turiu galvoti aš, vyras, jūs bandote išklausyti mane, suprasti, dar patarti ir iš savo geraniriškumo padėti, kuo galit.. Man tai labai daug.

Nors, išties, kartais pagalvoju, kad jei žmonės, kaip dabar madinga yar, pradėtų ne tik gyvūnėlius gelbėti benamius, rūpintis jais, o ir taip vaikais rūpintis, svetimais, ant kurių rėkiamaa, nuo kurių tėvai pervargę, neturi kam palikti, būtų pasaulis ramesnis biggrin.gif Alia vaikai ne gyvūneliai, jie prieštarauja, spiegia, turi savo nuomonę, taip sakant nėra tokie parankūs. Ir jie visai ne gyvenimo gėlės, o vampyrai.

Bet jie vis tiek nuostabūs, nes tikri, tokie, kokie yra. Ypač ne maniškiai biggrin.gif
Atsakyti
Bestyge,
džiaugiuosi, kad tavo vyras nepalieka tavęs vienos vargtu su dukra. Tai tikrai daug, nes ne visi vyrai tokie supratingi. Dauguma rastų priežasčių "nusimuilinti". Tavo žinutės apie dukrą truputį prieštaringos -tai tu rašai, kad ji gudruolė manipuliatorė, tai rašai, kad supyksta. Man atrodo (nesu profesionalė), kad kuomet i žmogų valdo emocijos pvz. pyktis , tai jis metu negali manipuliuoti kitais.
Nežinau, kaip nepalūžti, ypač mažoj patalpoj ir jautriam žmogui. Bet moterys paprastai viską atlaiko, nes nėra kitos išeities.
mano aplinkoje vaikų problemos buvo mažesnės, bet iš jų vaikai "išaugo". Išaugs ir taviškė. ir tada galvosi: ir ko gi aš vargšė tiek nervinausi be reikalo.
Atsakyti
Bestyge, o jei specialios, gerai garsą izoliuojančios ausinės? Viena, jos spiegimas taip neitų per nervus, decibelams sumažėjus, antra, protinga mergaitė turėtų greit susivokt, kad mama tuomet ir jos prašymų ir pageidavimų natūraliai negali išgirsti. Be to, ir cypti ne taip įdomu, kai niekas nereaguoja. Tarkim, ausų gydytojas rado pažeidimų ausies būgnelyje ir kol nesugis, liepė vengti triukšmingų situacijų. O tu tiesiog veiki pagal gydytojų nurodymus.
Atsakyti
Pranaite, neišeina cituoti. Kai manipuliuoja, nėra kalbos apie apkabinimus. Turiu omeny, kad kartais išties supyksta ir tada jaučiasi iškart, kad tai pyktis, o ne manipuliacija, kai buvo mažutė, tokiais atvejais padėdavo pasiūlymas ateiti į glėbį, iš pradžių nenorėdavo,. bet paskui typ typ kojytėm ir ateidavo, stipriai apkabindavau ir laikydavau, kol pyktis išgaruodavo...

Būna, kad supyksta, bet dėl to nekenčiu, pas mus dažniausiai manipuliacijos, spiegimai ir situacijos kontroliavimas, nors aš dabar nuo to laiko, kai jums parašiau, iš paskutinių bandau koreguoti situaciją.

Du vaistus nuo skausmo sugėriau. Pradėjo plyšti makaulę nuo įtempto fizinio-kūrybinio staigaus krūvio-darbo.
Papildyta:
Off-line? Yra tokių ausinių? Nė nežinojau. Kol kas nuo visokių pirkinių teks susilaikyti, baigiasi bapkės, bet po Kalėdų galima ir pagalvot. Nors, labai tikėtina, kad nuplėš dukra jas man ir pati užsidės biggrin.gif

Pagooglinau, tikrai vertinga info, būtinai įsigyt reikės tik pasitikius progai, kai bus spiegimo priepuolis, užsidėsiu....

Baigėm dėliot vakar 300 detalių dėlionę, pana neblogiau už mane gaudosi, dar net geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bestygė: 27 spalio 2016 - 19:05
QUOTE(Bestygė @ 2016 10 27, 19:00)
Off-line? Yra tokių ausinių? Nė nežinojau. Kol kas nuo visokių pirkinių teks susilaikyti, baigiasi bapkės, bet po Kalėdų galima ir pagalvot. Nors, labai tikėtina, kad nuplėš dukra jas man ir pati užsidės biggrin.gif

Pagooglinau, tikrai vertinga info, būtinai įsigyt reikės tik pasitikius progai, kai bus spiegimo priepuolis, užsidėsiu....

Baigėm dėliot vakar 300 detalių dėlionę, pana neblogiau už mane gaudosi, dar net geriau.

Mano pana jautriai į triukšmus reaguoja, tai dėl jos man ta mintis taipogi sukasi. Nes būna, per pertraukas ausis užsikimšus sėdi. Aš pati, kai erzelynė namie užknisa, įsijungiu per ausines kokią muziką visu garsu, ar audio knygą - labai padeda atsiriboti ir sugrįžt į save.
Dėl atėmimo - jau kaip nors apsiginsi nuo šešiametės biggrin.gif

Man su 56 detalių puzliais jau yra ką veikt. Neduota šito suvokimo smile.gif

Atsakyti
as irgi esu uzsidejus ausines, kai dukra is proto veda.
arba tiesiog iseinu i kita patalpa (bet sienos per plonos).
Atsakyti
Panos jungiuosi prie jusu.Ne kaip depresuojantis asmuo bet depresuojancio asmens mama.Dukra gydau jau kuri laika.Vaistai nepadejo visai o netgi pagilino situacija.Is depresijos baigiam ja istraukti psichologu,akupunkturos,spec jai sukurtu zoliu misiniu,karstos jogos,fizioterapijos,kelioniu,pramogu pagalba.Galiu pasidziaugti kad jai jau kuris laikas geriau,bet niekaip negali ji atsikratyti panikos ataku.Ipatingai ryte,kaip tik pramerkia akis,kaip duoda per krutine,tai man skauda i ja ziureti.Gal Jus turite kokiu patarimu. 4u.gif
Atsakyti

gal ausų kamštukai nors kiek gelbėtų, nebrangūs, Senukuose galima įsigyti, vaistinėse brangiau. Bet kraupokai skamba, kad nuo dukros spiegimo reikia slėptis ir bėgt. Ir kad tėvai negali su mažu vaiku susitvarkyt. Gal kada suprasiu, bet dabar tiesiog stebina. Norėčiau pamatyt tą spiegimą. Suprantu, kai kūdikiai verkia, o čia šešiametė spiegia, manipuliuoja, yra viršininkė namuose.

kokio amžiaus tavo dukra, Elija? Kas galėjo turėti įtakos susirgimui? Kiek laiko gydosi ir kaip pati tą sveikimo procesą bei ligą vertina? Nes taip iš oro patarimų čia neišgimdysi :) 

Atsakyti
QUOTE(deraramos @ 2016 10 27, 21:42)
<p>gal ausų kamštukai nors kiek gelbėtų, nebrangūs, Senukuose galima įsigyti, vaistinėse brangiau. Bet kraupokai skamba, kad nuo dukros spiegimo reikia slėptis ir bėgt. Ir kad tėvai negali su mažu vaiku susitvarkyt. Gal kada suprasiu, bet dabar tiesiog stebina. Norėčiau pamatyt tą spiegimą. Suprantu, kai kūdikiai verkia, o čia šešiametė spiegia, manipuliuoja, yra viršininkė namuose.</p><p></p><p>kokio amžiaus tavo dukra, Elija? Kas galėjo turėti įtakos susirgimui? Kiek laiko gydosi ir kaip pati tą sveikimo procesą bei ligą vertina? Nes taip iš oro patarimų čia neišgimdysi smile.gif </p>

Manajai 21.Priezasciu daug.Pagrindine-kad augo pas neigalia mociute,kuri uzede vaika ir iki ligos privare.As uzsienyje,mama ja pasirodo gazdindavo nuo mazens,kad jeigu neklausys tai pas mane issius,tai kad ji bjauri kaip jos motina(tipo as),kad ji nieko nesugeba ir tt.Mokesi ji labai gerai,baige muzikos mokykla ir.....neatlaike.Norejau as ja jau veliau pasiimti pas save,bet nebuciau galejus jai duoti tokio lygio issilavinimo.Skraidziau istisai pas ja.Per men 2 savaitgalius.Ji pas mane irgi.Bet to neuzteko.Ziema atejo laiskas is universiteto,kad gresia ismetas is univero.Nulekiau ir suzinojau kad nelanke paskaitu,nes istisines panikos atakos.Koncentracijos nera.Ziuri i viena taska ir viskas.Pasodinom ant antidepresantu.Po puses metu tik pablogejo.Dabar trys men gydo ja kitokou kitokiu budu ir tai veikia.Tik tos panikos atakos uzmusa viska.
Is pradziu pati netikejo kad bus geriau,kad pasveiks.Dabar mato,kad energijos daugiau,apatija traukiasi.Pradejo planuoti savo veikla siek tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo I.Elija: 27 spalio 2016 - 21:04
Bestyge, tie kiti gyviai beglobiai yra. Žmogus protinga būtybė, ir sąmoningai pasirenka, ar turėti vaikų. Tavo vaikai turi tėvus, tuo tarpu, tie kiti gyviai gal badu dvesia.
Gal tikrai tau reiktų su kokiu specu pasikonsultuot, ką daryt tokiu atveju tau, kaip elgtis, kaip sutart su ta dukra. Bet ir rašei, kad tą darysi. Man regis tikrai nesi silpno charakterio, tiesiog ir pati ramybės bent minutėlės ieškai bet kokia kaina, ir dukrą myli, todėl pridarai klaidų ir savo elgesy su ja (prašau nesupykt už šitą sakinį - ne smerkimas čia, o pastebėjimas, kuris net nebūtinai teisingas - kai mačiau, tai atrodė taip akivaizdu).
Kitiems, žiūrėk, gaila, tuos vaikus ir pusdieniui kažkam palikti, o tau, va, noris, atsikvėpti ir ne vieną dieną.
Kaip čia tau ramybės perduot, nesugalvoju. verysad.gif Man regis, jei daugiau pati jos turėtum, nevargintų taip ir tie vaikai.
Bet aš dar pagalvosiu. Gal tau būtų lengviau, jei kartu kažkur išeitume (tu nekreipk dėmesio, kad aš burbu, kaip tas tavo vaikas klaikiai elgias - paburbėsiu ir nustosiu). Pamenu, kalbėjom, kad patiktų "bažnytinės" ekskursijos. Vaikui turbūt būtų nuobodu ten? Arba jei kokios supynės?
Atsakyti