Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai, 11 tema

Pamatus man projektavo taip pat Bfree. Santechnikos ir šildymo projektą užsakiau pas kitus.
QUOTE(hangover @ 2017 11 14, 23:39)
<p>O grindinio sildymo, santechnikos projektai buvo jau pries pamatus projektuojant ar ir juos tuo paciu projektavo? </p>

Atsakyti
Pavasaris artėja, gal kam nors bus įdomu, kaip mums įrengė plokštuminius pamatus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 07 sausio 2018 - 22:10
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 01 07, 23:10)
Pavasaris artėja, gal kam nors bus įdomu, kaip mums įrengė plokštuminius pamatus.

Aš perskaičiau gana greitai ir pusės dalykų nesupratau. Per daug įmantrios beletristikos ir reklamos. Niekam neįdomu iš kur tu vežei betoną, vibroplokštę ir t.t. Juo labiau, kad 90 proc. tavo blogo skaitytojų yra iš visiškai kitų kraštų ir jiems tai visai nesvarbu. Todėl tekstas labai kvepia akivaizdžia reklama. Šiek tiek santūrumo šiuo klausimu.

Perskaityk dar kartą, pusė teksto gali drąsiai mesti. Čia patarimas kitam įrašui, šito gali neredaguoti. Tada įdėk daugiau nuosekliai pasakojančių nuotraukų - bus daug geriau. Kai mokiausi žurnalistikos ir atlikau praktiką, panašias keverzones redaktoriai braukdavo per pusę. Pagailėk skaitytojų. Ypač šiais skubos laikais.

Nesu daręs plokščio pamato, todėl man įdomūs techniniai sprendimai. Dar nei viename aprašyme nesu perskaitęs ir iki galo įsikirtęs į niuansus. Daug teksto nereiškia, kad viską įmanoma suprasti. Aišku, jei bandei perteikti emociją ir techniniai dalykai antrame plane - tada pavyko, bet tekstas vis tiek per ilgas. Ir dar tas margas fonas telefone. Tikiuosi neužpykai. Aš norėjau pamokyti ateičiai, nes potencialą turi labai gerą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 sausio 2018 - 22:57
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 01 07, 23:10)
Pavasaris artėja, gal kam nors bus įdomu, kaip mums įrengė plokštuminius pamatus.


O kur drenazas,po pokse? Nafig? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 01 07, 22:48)
Aš perskaičiau gana greitai ir pusės dalykų nesupratau. Per daug įmantrios beletristikos ir reklamos.

Labas, dėkui už pastabas. Gal tu ir esi teisus dėl per daug info. Sakyčiau labiausiai gal dėl to, kad nurodau regioninius tiekėjus. Bet tarkim jei statyčiau Vilniuje ar Kaune - tokia info kaip tik aktuali. Ta reklama - tai čia ne reklama, o tiesiog noriu sudėt nuorodas tiems, kam tai aktualu - tu pats jas tankiai naudoji ir tai labai patogu - nori išsiskleidi, neaktualu - praleidi.
Dėl fono - tikrai reiks pakeisti, gaunu pastabas. Bet generaliai - tai aš blogą labiau rašau ne tavo tipo skaitytojams, kurie jau pasistatė namą ir jiems tiesiog įdomu, bet tiems, kas dar tik statysis ir jiems kiekviena detalė labai svarbi. Tarkim aš, kai skačiau blogus - man aktualiausia buvo ne tai, kad straipsnis būtų parašytas švariai žurnalistiškai, bet iš kur rašytojas pirko C klasės maumedžio lentas, po kiek ir kaip jas montavo terasoje.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2018 01 08, 07:18)
O kur drenazas,po pokse? Nafig? smile.gif

Dariausi pamatų projektą ir jo nebuvo. Be to ir statytojas nerekomendavo. O to drenažo nereikia dėl to, kad mūsų gruntas - totalus smėlis. Pats geriausias gruntas lietuviškam lietingam klimatui - jokių balų, ežerų darže ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 08 sausio 2018 - 08:04
QUOTE(biesas66 @ 2018 01 08, 08:18)
O kur drenazas,po pokse? Nafig? smile.gif


Drenažas? Dzūkijoje? Tamsta čia taip pokštaujate ar kaip? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 08 sausio 2018 - 08:24
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 01 08, 09:06)
Ta reklama - tai čia ne reklama, o tiesiog noriu sudėt nuorodas tiems, kam tai aktualu - tu pats jas tankiai naudoji ir tai labai patogu - nori išsiskleidi, neaktualu - praleidi.

Tarkim aš, kai skačiau blogus - man aktualiausia buvo ne tai, kad straipsnis būtų parašytas švariai žurnalistiškai, bet iš kur rašytojas pirko C klasės maumedžio lentas, po kiek ir kaip jas montavo terasoje.

Būtų įdomu pamatyti, kur aš tankiai naudoju reklamas.

Tu rašai: Pirmas darbas, kurį darome - nusikasame augalinį sluoksnį, kurį po statybų, finališkai tvarkant aplinką, paskleisime ten, kur jo labiausiai reikia. Po to pagal projektą kiek reikia nusistumdome kitą gruntą (mūsų atveju - dzūkiškas pliažinis smėliukas) ir paklojame geotekstile. Aplink Varėną geriausiai kasimo, rausimo ir stumdymo darbus atlieka Algio Valaikos (tel. +37068667967) ekskavatorinio krautuvo (račioko) operatorius Sergejus.

Aš tau paryškinau, kurį tekstą brauktų redaktorius ir kuris yra akivaizdi reklama naudinga tik keliems statytojams aplink Varėną. Visą tai išmetęs ir visus rėmėjus surašęs teksto apačioje, neapkrautum skaitytojų bereikalinga informacija. Ruošiant straipsnį, reportažą, interviu ar bet kokio kito žanro žurnalistinį kūrinį būna surenkama daug daugiau informacijos, negu jos pateikiama. Nebandyk visko sukrauti ir tu. Pasirink vieną ar du pasakojimo aspektus. Visko nesudėsi, nes išeis kratinys.

Tačiau man būtų daug įdomiau išgirsti, kokio gylio duobę iškasei, kokio storio skaldos sluoksnį pylei, kiek tankiniai skaldą ir t.t. Toje teksto vietoje yra nuotrauka, kur matyti ant smėlio patiesta geotekstilė ir išlindęs elektros kabelis. Vadinasi, elektros įvadas buvo ankstesnis nei kitos komunikacijos. Todėl ir sakau, kad man realiai trūksta nuoseklaus pasakojimo kaip daromas plokščias pamatas. Niekur nepaminėjai, kuriame etape įrengei ŽŠ. Vienoje nuotraukoje matyti betono blokelio įvadas. Kas ten?

Žodžiu, rašei daug ir ilgai, bet sunku suprasti kaip iš tiesų daromas tobulas plokščias pamatas. Bene pirmas darei su FF-XPS, su rimtu BFREE projektu ir daug tokių pamatų jau tikriausiai įrengsiu Bangu, bet aš iki galo ir neįsikirtau į visus niuansus. Nesikabinėju, jei taip pasirodė tikrai nieko pikto nenorėjau. Pakeisk foną, padaryk normalią nuotraukų galeriją, kiekvieną nuotrauką aprašyk keliais sakiniais, visus rėmėjus ir piniginius reikalus sudėk į atskirą bloką ir turėsi super švarų tekstą. Dabar fonas erzina, nuosekliai peržiūrėti nuotraukų negalima, visame tekste dar erzina paryškintos kainos ir pinigai... Žodžiu, perkrauta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 08 sausio 2018 - 09:06
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 01 08, 08:06)
Labas, dėkui už pastabas.


Nichrena. Info per daug nebūna. Kam nereikia, tas neskaito, o tam kas skaito, gal kaip tik ir reikia tos info. Dažniau pasitaiko, kad tai ko reikia kaip tik ir neparašyta, nei kad prirašyta per daug.

Dėl reklamos irgi nesutinku.Čia ne reklama, o rekomendacijos meistrų, kurių darbu blogeris patenkintas.

Reklamos daug, o kur patikrinti, kad besireklamuojantis dirba gerai, tad būtent tokios rekomendacijos yra aukso vertės.

Vat ir Cibulio kiek kartų buvo klausta dėl putplasčio klijuotojų adresų, kurie praėjo pro jo griežtą atranką, jo statybų prižiūrėtojo kontaktų ir pan.

Pabrėžiu, tai ne reklama, o rekomendacijos.

Ir dar, pats blogeris nusprendžia, ką jis nori pateikti plačiajai visuomenei, ir tai, ką radau Dzūkiškos pirkios bloge man patiko.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 01 07, 22:48)
Kai mokiausi žurnalistikos ir atlikau praktiką, panašias keverzones redaktoriai braukdavo per pusę.


Pirmiausiai blogeris, tai ne žurnalistas.

Žurnalistai turi labai greitai prirašyti daug straipsnių, už tai jiems pinigus moka, ir labai retas straipsnis, kuriame žurnalistas rašo apie pavyzdžiui šiltą namą, išmanydamas reikalo esmę. Būtent, kai žurnalistas rašo, tai kuo mažiau prirašo, tuo mažiau nesąmonių tame straipsnyje perskaitysi.

Blogeris, tai visai kas kita. Blogeris dažniausiai akcentuoja tuos dalykus, kurių niekur kitur nerado, arba kurie jo aprašomame veiksme buvo individualūs.

Dar vienas dalykas. Blogeris konkrečiu atveju rašo, tai, ką žino, o ne ką girdėjo, tad tuo jo postai daug naudingesni už žiniasklaidos straipsnius.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 01 08, 11:46)

Pritariu biggrin.gif
Rašytų Dzūkiška pirkia kokioj Vilniaus temoj, tai ano krašto meistrų kontaktai nebūtų aktualūs, bet jis rašo savo bloge. Paskaičius komentarus po straipsniu - padėkos už išsamumą.
Dėl pastabos apie foną sutinku - vargina.
Cibulis pvz., mėgsta kartoti tą pačią info (nežinau kiek kartų mums visiems teko perskaityti, kokie jo langai, rekuperatorius ir t.t.).
Visi mes neidealūs...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2018 01 08, 08:54)
, kurį po statybų, finališkai tvarkant aplinką, paskleisime ten, kur jo labiausiai reikia.


Taip, dar nesistatęs sužino, kaip galima "atsikratyti" nustumdytu sluoksniu.

QUOTE
Aplink Varėną geriausiai kasimo, rausimo ir stumdymo darbus atlieka Algio Valaikos (tel. +37068667967) ekskavatorinio krautuvo (račioko) operatorius Sergejus


Superiniai kontaktai, ten besistatantiems. Kad žinotum, kiek permokėjau iš toliau vežamiems eskavatoriams, kol susiradau vietinį, kurio atvažiavimas iki objekto nekainavo nieko. Taip, kad tai superinė informacija.

QUOTE
Dabar fonas erzina,


Pritariu. Teksto daug, bet jis įdomus, tad skaitymas neužtrunka, bet vat dėl fono, jo skaitymas - vargas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 01 08, 13:51)
Taip, dar nesistatęs sužino, kaip galima "atsikratyti" nustumdytu sluoksniu.

Aišku, kad sužino, kur galima panaudoti augalinį gruntą. Nieko čia blogo. Aš tik siūliau labiau akcentuoti vieną temą. O šiuo atveju buvo pamatai. Štai nuoseklumo su plokščio pamato įrengimu man ir pritrūko. Antrą kartą tokio ilgo teksto nesiryžau skaityti, o iki galo permetęs pirmą kartą nesupratau ir man liko neaiškių vietų. Todėl ir pateikiau pastabas kaip rašyti: nuo teksto išgryninimo, iki nuotraukų peržiūros ir fono. Nebūtina į jas įsiklausyti. Tegul daro kaip patinka. Galvojau, kad pagelbėsiu, išėjo kaip visada.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 01 08, 12:54)
Nichrena. Info per daug nebūna. Kam nereikia, tas neskaito, o tam kas skaito, gal kaip tik ir reikia tos info. Dažniau pasitaiko, kad tai ko reikia kaip tik ir neparašyta, nei kad prirašyta per daug.

Būtent, tai ko reikia ir NEPARAŠYTA. Prirašyta visko, daug, bet kartais sunku sugaudyti pagrindinę mintį. Tarkime pati pradžia:

Namas 1 aukšto su gyvenama palėpe, 105 kv.m., garažo nėra - daugiau apie namo projektą rasite čia;

Šildomas plotas 100 kv.m. plius 5 kv.m. - nešildomas tamburas - uždaras gonkelis, kuriam pamatai nebuvo daromi - buvo išbetonuotos 60x60 cm. betoninės banketės, į kurias remsis kolonos;

Pamatų plotas - 88,3 kv.m.;


Aš vakar kelis kartus skaičiau bandydamas įsikirsti, koks tas pamato plotas. Dašuto po N-tojo karto, kad pamato plotas 88,3 kv. m. Kam varginti ir apkrauti žmogų su pertekline informacija: 105, 100 ir 88,3 kv. m. Štai tokios smulkmenos ir erzina.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 01 08, 12:54)
Žurnalistai turi labai greitai prirašyti daug straipsnių, už tai jiems pinigus moka, ir labai retas straipsnis, kuriame žurnalistas rašo apie pavyzdžiui šiltą namą, išmanydamas reikalo esmę. Būtent, kai žurnalistas rašo, tai kuo mažiau prirašo, tuo mažiau nesąmonių tame straipsnyje perskaitysi.

Blogeris, tai visai kas kita. Blogeris dažniausiai akcentuoja tuos dalykus, kurių niekur kitur nerado, arba kurie jo aprašomame veiksme buvo individualūs.

Mintai, ne apie tai kalba. Vienus blogerius geriau skaito, kitus blogiau. Aš apie tai, kad nuosekliai, susistemintai ir įdomiai pateikti informaciją reikia mokėti. Žmonės tų dalykų yra mokami ir dar tobulinasi. Ne esmė, kas pateikia informaciją, jos pateikimui galioja tos pačios taisyklės. Blogerio straipsnis gali būti ilgas kaip knyga, bet tai visiškai nereiškia, kad jame bus išdėstyta visa reikalinga ir nuosekliai pateikta informacija.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2018 01 08, 09:22)
Drenažas? Dzūkijoje? Tamsta čia taip pokštaujate ar kaip? smile.gif


O as tureciau viska zinoti? Cia pamatu tipa pasirenkat pagal geografine padeti? idomu.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 01 08, 09:06)
Labas, dėkui už pastabas. Gal tu ir esi teisus dėl per daug info. Sakyčiau labiausiai gal dėl to, kad nurodau regioninius tiekėjus. Bet tarkim jei statyčiau Vilniuje ar Kaune - tokia info kaip tik aktuali. Ta reklama - tai čia ne reklama, o tiesiog noriu sudėt nuorodas tiems, kam tai aktualu - tu pats jas tankiai naudoji ir tai labai patogu - nori išsiskleidi, neaktualu - praleidi.
Dėl fono - tikrai reiks pakeisti, gaunu pastabas. Bet generaliai - tai aš blogą labiau rašau ne tavo tipo skaitytojams, kurie jau pasistatė namą ir jiems tiesiog įdomu, bet tiems, kas dar tik statysis ir jiems kiekviena detalė labai svarbi. Tarkim aš, kai skačiau blogus - man aktualiausia buvo ne tai, kad straipsnis būtų parašytas švariai žurnalistiškai, bet iš kur rašytojas pirko C klasės maumedžio lentas, po kiek ir kaip jas montavo terasoje.
Papildyta:

Dariausi pamatų projektą ir jo nebuvo. Be to ir statytojas nerekomendavo. O to drenažo nereikia dėl to, kad mūsų gruntas - totalus smėlis. Pats geriausias gruntas lietuviškam lietingam klimatui - jokių balų, ežerų darže ir t.t.


Smelis tai smelis,neblgi. Dar vienas niuansas uzkliuvo.. Kodel zvyras pamaisytas su moliu? Statybininkai taip norejo... unsure.gif
Atsakyti