Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai, 11 tema

Ačiū už pasidalinimą patirtimi, konstruktorius šiuo metu nepasiekiamas tai nėra kieno paklausti, o kiek blog'ų žiūrėjau tai visų pamatai lygūs, be įtrūkimų. Šiaip žinojau, kad betonas trūkinėja, juk tam liejant grindis daromos kompensacinės siūlės, bet negalvojau, kad tie įtrūkimai (neskaitant broko atvejų) gali atsirasti plokštiniame pamate. Pas mane irgi kaip pas TomasJonas įtrukimai atsirado ploniausiose betono vietose ir irgi kaip tyčia išpilus betoną buvo karštas oras. Todėl turbūt kai saulėtos šiltos dienos būna (nors oro temperatūra buvo apie 22, bet turbūt saulė per plėvelę prikaitno labiau), neužtenka pamatą uždengti, reikia dar ir laistyti jį.

 

Atsakyti
QUOTE(grasas @ 2017 05 27, 11:11)
<p>Ačiū už pasidalinimą patirtimi, konstruktorius šiuo metu nepasiekiamas tai nėra kieno paklausti, o kiek blog'ų žiūrėjau tai visų pamatai lygūs, be įtrūkimų. Šiaip žinojau, kad betonas trūkinėja, juk tam liejant grindis daromos kompensacinės siūlės, bet negalvojau, kad tie įtrūkimai (neskaitant broko atvejų) gali atsirasti plokštiniame pamate. Pas mane irgi kaip pas TomasJonas įtrukimai atsirado ploniausiose betono vietose ir irgi kaip tyčia išpilus betoną buvo karštas oras. Todėl turbūt kai saulėtos šiltos dienos būna (nors oro temperatūra buvo apie 22, bet turbūt saulė per plėvelę prikaitno labiau), neužtenka pamatą uždengti, reikia dar ir laistyti jį.</p>
<p> </p>


Pas mane pamatas išlietas buvo rugpjūčio mėn., X30/37 S3 betonas, po to, kai išliejo, buvo kelios savaitės praktiškai be lietaus ir šilta. Sąžiningai sulaistydavau paviršių kasdien mažiausiai savaitę ar pusantros po išliejimo, skilinėjimo kol kas nemačiau (jau ir silikatinių blokelių sienos, monolitinė perdanga ir GB plokščių stogas peržiemojo). Bet ploniausia plokštės vieta pas mane 20cm, gal tai irgi turi įtakos. Paviršiaus po išliejimo nedangsčiau niekuom.
Atsakyti
QUOTE(TomasJonas @ 2017 05 26, 19:49)
Mano plokštuminiame pamate yra įtrūkimų, jie išryškėja kai sušlampa/džiūsta, jie atsirado tik tose vietose kur betonas ploniausias ~8 cm , o po sienomis nėra. Kiek išsiaiškinau, tai greito džiuvimo ir daug cemento betone pasekmė, nes buvo šilta, saulėta diena, o dar ir betoną užsakiau stipresnį nei reikia C30/37 S4 . Bet sakė pagal bent jau senesnius reikalavimus jų kažkiek gali būti.



Taip,buna sutrukineja betonas. Kuo karstesne diena,tuo labiau.
Papildyta:
QUOTE(Brella @ 2017 05 25, 23:21)
Jokiu pastebimu itrukimu neatsirado.Pamatas ir namas jau antra ziema prastovejo be jokio sildymo ir nieko nepastebejau.Tikrai neturi but jokiu trukimu,trukimai reiskia deformacijas.Reiskia seda pagrindas,o pamatas blogai suprojektuotas arba statybos brokas.


Jei ispili betona ir po pusvalandzio atsiranda itrukimas,kaltas pagrindas? Nemanau. Todel kad pagrindas kaip pavyzdys yra skalda. ,poto smulki skaldele. Ir kuo plonesnis sluoksnis tuo labiau trukineja. As manau kad karstis didele itaa daro.
Atsakyti
Kai liejo pamatus uzpernai rugpjutyje,temperatura buvo apie 30 C .Betono mazgas i betona primaise letikliu,kad betonas nesukietetu dar betonvezyje,nes veze virs 30km iki objekto.Matomai persistenge,teko pusdieni laukt kol apstingo ir galejo pavirsiu meistrai uztrint su lekstemis.Po darbu uzdengiau pavirsiu juoda plevele ir nudengdavau tik kas kelias dienas,kad palaistyt ir vel uzdengdavau.Plevele buvo palikta ir sienu statymo metu,o nudengiau tik po kokiu 3 menesiu.Dziustant pavirsiui matesi mikro itrukimai kaip voratinkliai,kurie pilnai isdziuvus pavirsiui dingo ir siuo metu jokiu itrukimu nesimato,pertvaros sumurytos (fibo pertvariniai) ir pacios plokstes visa pavirsiaus lyguma laikas nuo laiko permatuoju su lazeriu.Jokiu pokyciu,kaip buvo paklaida apie 1cm ,taip ir liko.
Atsakyti
Gal kas nors nėra matęs, kaip yra daromi grunto tyrimai.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 06 16, 20:49)

kokia nuolaida uz reklama fb ir sm duoda ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 16 birželio 2017 - 21:09
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 06 16, 21:49)


Rado ką nors įdomaus?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 06 16, 21:09)
kokia nuolaida uz reklama fb ir sm duoda ?


Jokios. Laimingas, kad kažkas važiuoja iš Vilniaus į Dzūkiją. Na dar atsakingai į darbą žiūrėjo, bet čia gal ir tikrai dėl to, kad, kaip vyrai pasakė "išsilavinimas kitaip neleidžia" - tarėmės dėl vieno zondavimo, bet kadangi gruntas smėlis ir be zondavimo sunkiau pasakyti jo tankumą, kol gėriau pas kaimyną kavą padarė zondavimą ir kitame namo kampe.

Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2017 06 16, 21:35)
Rado ką nors įdomaus?


Filmukas iš karto iš aikštelės, rezultatų dar neturiu. Bet 7 metruose smėlis ir su tankumu ne visai tvarkoj, tai jei būtų ne plokštė, reiktų gal net 5 m. polių.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 06 16, 23:02)
Jokios. Laimingas, kad kažkas važiuoja iš Vilniaus į Dzūkiją. Na dar atsakingai į darbą žiūrėjo, bet čia gal ir tikrai dėl to, kad, kaip vyrai pasakė "išsilavinimas kitaip neleidžia" -  tarėmės dėl vieno zondavimo, bet kadangi gruntas smėlis ir be zondavimo sunkiau pasakyti jo tankumą, kol gėriau pas kaimyną kavą padarė zondavimą ir kitame namo kampe.

Papildyta:
Filmukas iš karto iš aikštelės, rezultatų dar neturiu. Bet 7 metruose smėlis ir su tankumu ne visai tvarkoj, tai jei būtų ne plokštė, reiktų gal net 5 m. polių.


smelis yra gerai ir tikrai nereiktu tokiu poliu, nebent polu irengimas sunkesnis, bet siaip smeliai gerai laiko apkrovas
Atsakyti
QUOTE(mantesas @ 2017 06 17, 17:32)
smelis yra gerai ir tikrai nereiktu tokiu poliu, nebent polu irengimas sunkesnis, bet siaip smeliai gerai laiko apkrovas


Tai čia jau turi specialistas tiksliai pasakyti, kur poliai. Bet pas mane plokštė bus bet kuriuo atveju.
Atsakyti
Sveiki, daromės juostinių pamatų projektą. Gal yra išmanančių žmonių ir galėtumėte pakomentuoti?


Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rebeke: 19 birželio 2017 - 16:10
QUOTE(rebeke @ 2017 06 19, 17:04)
Sveiki, daromės juostinių pamatų projektą. Gal yra išmanančių žmonių ir galėtumėte pakomentuoti?

Visu pirma noreciau paklausti,kas Jums pasiule butent juostinius pamatus vietoj plokstuminiu ar bent jau greztiniu?
Atsakyti