QUOTE(miss85 @ 2009 10 08, 14:28)
Girdejau ir as kad ploneja oda. Bet po 3 lazeriniu ir vienos rugstines proceduros jokiu pokyciu odoje (suglebimas,jautrumas,anksciau naudotu kremu netoleravimas) nepastebejau. Bet jau geriau issinaikinti randelius ir po to kruopsciau priziureti oda, negu visa gyvenima su makiazu vaikscioti (nuo kurio manau oda irgi negereja). Tiesiog mano atveju tai buvo vienintelis veiksmingas budas. Jokie kremai, kaukes deja man nepadejo o pas ka yra tik pora randeliu, nebutina liesti viso veido.
Jeigu konkrečiai apie TCA (trichloracto rūgštis iš pieno, glikolio, obuolių rūgščių) tai kosmetologė sakė, kad oda neplonėja skirtingai nei vien tik nuo glikolio rūgšties (ji gali pasiūlyti procedūras tiek su ta, tiek su ana - anksčiau pagrinde atlikdavo glikolio pilingus, dabar jai atradimas ir mėgstamiausios procedūros su TCA - pati jas taip pat sezoniškai sau atlieka), atauga naujas sluoksnis tiesiog, oda atsinaujina, netgi stipresnė, elastingesnė būna (Nors dabar ieškodama info, aptikau, kad "NeoStrata" odos atnaujimo programa, kurios pagrindas glikolio rūgštis, reklamuojama kaip neva tobulesnė už TCA. Bet teiginys, kad "anksčiau dažniausiai naudojami cheminiai viršutinio odos sluoksnio šalinimo agentai buvo fenolis ir trichloracto rūgštis (TCA)" (šaltinis http://209.85.229.13...U...clnk&gl=lt) man kiek abejotinai skamba, nes, mano kosmetolgės žiniomis (pačiai internete irgi kol kas nepavyko rasti daugiau), Lietuvoje TCA atliekamas tėra tik dviejose vietose (na, gal galima atrasti ir daugiau viena kita, bet tikrai ne masiškai kaip kad procedūros su glikoline rūgštimi). O ir TCA kaip ir naujesnis "gaminys" turėtų būti nei vien glikolio rūgštis
Na, kaip man aiškino, nedaro tokių pilingų tik konkrečiai zonai, turi tepti ant viso veido, kadangi nusilupus ir atsinaujinus odai, matomas didelis skirtumas, nes netgi odos struktūra kiek pasikeičia, atauga švelni, glotni šviesi odelė. Aišku, iškart po pilingo visam veidui ir nusilupimo galimos ir korekcijos tam tikrai vietai
Papildyta:
Yra ir kita alternatyva rūgštiniams pilingams - biocheminis odos "nusluoksniavimas" http://www.kosmedija...ksniavimas.html .Tik, kiek teko girdėti, tai ilgas, procesas ir procedūrų gali daug prireikti ... Lupimosi specifika, "gijimo" laikas panašus kaip ir kalbant apie rūgštinius odos atnaujimus.